A megosztó Amandine képviseli Franciországot

fra12Tudósító: Peterman Róbert
Forrás: esctoday.com

Amandine Bourgeois karrierje 2008-ban kezdődött el, amikor megnyerte a Nouvelle Star című tehetségkutató műsort. A 33 éves énekesnőnek első albuma 2009-ben jelent meg, majd a második lemeze 2012-ben, idén pedig L’enfer et moi című dalával képviseli Franciaországot. Arról, hogy helyes volt-e Amandine-t választani, megoszlanak a vélemények.

Az első lemeze 2009-ben jelent meg 20m2 címmel, amely 60.000 példányban kelt el Franciaországban, és további 10.000 lemezt adtak el Európában. Második albuma a Sans amour, mon amour azonban már nem ért el ilyen sikereket. 2012-es megjelenése óta alig 4.000 darab került eladásra.

Amandine nem ismeretlen a franciák számára, de annyira nem is népszerű énekesnő hazájában, ezért nem értik az emberek a döntést. Egy internetes szavazás eredménye szerint az emberek 70%-a rossz döntésnek véli Amandine választását. Sokan úgy vélik, a legnagyobb probléma az, hogy a tehetsége ellenére nem a megfelelő szövegírók és zeneszerzők támogatják.

Az énekesnő a kritikák ellenére pozitívan áll a feladathoz. Reméli, hogy növelheti az Eurovízió népszerűségét hazájában és a karrierje fellendülését várja a versenytől.

Dalának címe L’enfer et moi, a szerzők pedig David Salkin és Boris Bergman. Boris Bergman több Eurovízión megforduló énekessel dolgozott már együtt, mint például France Gall (ESC 1965), Patrick Juvet (1973) és Nana Mouskouri (ESC 1963).

Comments

Egy hozzászólás a(z) “A megosztó Amandine képviseli Franciországot” bejegyzéshez

  1. Edcsi avatar
    Edcsi

    Majd meglátjuk mi lesz.Reméljük sikerül neki :). Ez a dal nem rossz.