Naptár

2013. február
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

A Dal 2013: Ma kezdődnek a selejtezők

dal_magdiTudósító: Klész Imre
Forrás: MTVA
Internetes közvetítés 20:15-től: adal2013.hu
http://dunaworld.hu/televizio.html
Kódolatlan műholdas közvetítés – Duna World http://dunaworld.hu/veteli_lehetosegek.html

Ma este kezdetét veszi Magyarország Eurovíziós nemzeti döntője, azaz A Dal 2013! A műsort Gundel Takács Gábor és Novodomszky Éva vezeti. Buda Márton a színfalak mögött faggatja majd az előadókat, valamint a www.adal2013.hu oldalon folytatja a Dal-online közvetítését az adást követően. Elvarrja a konfliktusokat, kibeszélteti a versenyzőket, a zsűrit, a műsorvezetőket, esélyt latolgat a szakmával, vigaszdíjat ad át a kiesőknek és bemutatja a műsor hátterét, amit kizárólag a www.adal2013.hu videótárban, a mobiltelefonos alkalmazásokon (iOS, Android) követhetnek nyomon a nézők, illetve a Eurovision Hungary facebook oldalán.

 

A ma esti versenyben 10 dal fog versenyezni, melyből hármat a zsűri fog tovább juttatni, a fennmaradó hétből pedig a közönségszavazás alapján fog a három legtöbb szavazatot begyűjtő produkció a középdöntőbe kerülni.

A mai verseny résztvevői:

Agárdi Szilvi-Pál Dénes „Szíveddel láss” (Szabó Zé-Molnár Tamás)
Background „Neonzöld” (Berkó Gábor)
Baricz Gergő „Húz” (Baricz Gergő)
Bogi „Tükörkép” Kovacsics Ádám-Bata Adrienn
Fehér Zoltán „Nincs baj” (Fehér Zoltán-Burai Krisztián-Geszti Péter)
Gyurcsík Tibi „Örök harc” Vödrös Márton-Molnár Tamás-Geszti Péter
Keresztes Ildikó „Nem akarok többé játszani” (Köteles Leander)
Mrs. Columbo „Játszd újra” (Galambos Dorina, Hudák Zsófi, Sárközy Fanni, Kovács Norbert-Fecske András István )
Palcsó Tamás „Ezt látnod kell” (Tabár István, Palcsó Tamás-Tabár István )
Rácz Gergő „Csak állj mellém” (Rácz Gergő-Geszti Péter)

– Nagyon várom már a holnapot, úgy érzem, teljesen ráhangolódtam a dalomra, folyamatosan ezt dúdolgatom – árulta el Baricz Gergő. – Egy nappal az élő adás előtt nagy gombóc van a torkomban, s bár a próbák jól sikerültek, izgulok, hogy szombaton este is minden úgy sikerüljön, ahogy elterveztük. Az együttes és a vokalista lányok is remekeltek a próbákon, holnap remélem, ugyanilyen jó lesz minden.

– Én ma kicsit pihentem, fejben megpróbáltam összerakni az egész produkciót – vallotta be Gyurcsík Tibor. – Este még átnézem a főpróba felvételeit, amit még tudok, kijavítok, hogy a lehető legjobb formámat hozzam a szombati elődöntőn. Nővéremmel és szüleimmel is beszéltem, az otthoniak is nagyon izgulnak értem és ez plusz energiát ad.

A műsort 20:15-től közvetíti az m1 és a Duna World. Az élő műsort vasárnap hajnali 3 órakor ismétli a Duna World.

 

A Dal 2013 kiválasztási folyamata

A három elődöntőben fordulónként 10 dal fog versenyezni, ezekből a zsűri hármat küld tovább a középdöntőbe. A fennmaradó hét dalra pedig a közönség fog szavazni, és a három legtöbb szavazatot kapott versenyző fog tovább jutni. Így alakul ki a középdöntő mezőnye, ahol fordulónként kilenc dal fog versenyezni. A középdöntőkből fordulónként két dalt küld tovább a zsűri. A megmaradt 7 dal közül ismét a közönség fog tovább küldeni szintén két versenyzőt. Középdöntőnként így 4-4 dal jut a döntőbe, azaz 8 résztvevő fog versenyezni a március 2-i fináléban. A döntőben a 8 dalt a zsűri megfelezi, és a fennmaradó 4 dalra fog a közönség szavazni, ahonnan 1 dalt fog bejuttatni a 2013-as malmői Eurovíziós Dalfesztivál elődöntőinek egyikébe.

163 hozzászólás A Dal 2013: Ma kezdődnek a selejtezők