Naptár

2013. február
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

A Dal 2013: első középdöntő ma este

dal_magdiTudósító: Klész Imre
Forrás: MTVA – old.eschungary.hu
Internetes közvetítés 20:15-től: adal2013.hu
http://dunaworld.hu/televizio.html
Kódolatlan műholdas közvetítés – Duna World http://dunaworld.hu/veteli_lehetosegek.html

Ma este lesz A Dal 2013 eurovíziós válogató sorozatának első középdöntője. Az elmúlt három héten 30 dal versengett azért, hogy bejussanak a következő fordulóba. Ma este 9 dal fog versenyzeni, innen kettő dalt fog kiválasztani a zsűri és a többi hét előadóból a közönség is kettőt fog kiválasztani a jövő szombati döntőbe. Holnap fog folytatódni A Dal 2013 a második középdöntővel. A ma esti verseny fellépőit ismerjük, a rajtsorrendet viszont (érthetetlen módon) többszöri érdeklődésünkre sem árulták el, szigorúan bizalmasan kezelik.

Annyi biztos, hogy nem ABC sorrendben és nem az számsorrendben fognak fellépni a versenyzők, viszont a dalok az elődöntőben kapott kódszámokat megtartják. A középdöntők résztvevőinek szétválogatása nagyrészt azon múlt, hogy melyik előadó mikor ér rá, a hivatalos kommunikáció szerint sorsolással dőlt el. A versenyzők sorrendjét valószínűleg a szerkesztői elvek vezérelték a minél élvezetesebb műsor érdekében, nagyjából ezt a módszert fogják használni a 2013-as malmői Eurovízión is.

A mai forduló résztvevői:
Cserpes Laura, Gyurcsík Tibi, Kállay-Saunders András, Keresztes Ildikó, Odett, a Plastikhead feat. Gáspár Laci, Polyák Lilla, Puskás Peti és Rácz Gergő.

A középdöntőkre sok produkción változtattak a továbbjutás érdekében, a zsűri pedig szigorúbban fogja értékelni a dalokat.

198 hozzászólás A Dal 2013: első középdöntő ma este

  • Gábor

    Hohó!
    Rákay Philip nőtt a szememben.

  • TM

    Amúgy nem kristálytisztán vagy hamisan énekelni közt ég és föld a különbség emberek. A hamis énekléstől fáj a füled, Laura csak aprócska hibákat végzet.

  • Gábor

    🙂 Hurrá! 🙂 A máski remélem Gyurcsik. Vagy Ker

  • Clusters

    Laura? Meglepődtem. Kellemesen. Ildin nem, ő egyértelmű volt h továbbjut. 🙂

  • Gábor

    Laura hogy fot! 😀
    Azok a lábak! 😮

  • Gábor

    Akarom mondani, hogy fut 😀

  • kate123

    Mind a 2 megérdemelten jutott tovább.

    • Gábor

      Egyetértek!
      Na most elmondom, hogy szavaztam Laurára:
      Előre megírtam 4 sms-t. Ezután kimentem az udvarra, felálltam a favágató tőkére, ujjaim vége közé fogtam a telefont és ágasodtam vagy 5 percig, így vártam, hogy megjöjjön a térerő…
      Aztán még megírtam vagy hármat, így maradt 150 Ft-om…

  • Zolitt

    Istenem!!!! Szuper! Nem hiszem el! Hihetetlen boldog vagyok! 😀 😀 😀 Laura a döntőben! 😀 ment a 11 sms-t küldtem rá! ÁÁÁÁHHHHH 🙂 nesze neked okos zsűri itt a 33 pontotok! 😀

    • Sanya

      Igen,de sajnos ő sem lesz benne a 4-ben 🙁 mert Rácz csatlós,meg KS Andrea is ott lesz a 4 -ben. A zsűri valami szörnyű, saját magát égette le.

  • Fabiana

    Ildikóban biztos voltam, úgyhogy rá csak egyet küldtem, viszont Laurára nem sajnáltam. 🙂
    Elégedett vagyok az eredménnyel, de Polyák Lilláért fáj a szívem.

  • manus

    Nagyon szomorű vagyok. Szerintem bunda az egész.

    • Mikrokozmosz

      Szerintem már bunda volt akkor amikor összeültek, meghallgatták és kiválogatták az 1 győztes + 29 maradék dalt. Radics Gigi illetve Kállay S-András (és talán Pál-D & Agárdi Sz.) között fog eldőlni a dolog. A többi akár a fejen is foroghat…

  • MC

    Keresztessel én is elégedett vagyok de laura helyett polyák lilláért nekem is fáj a szívem..

  • TM

    Bevallom, hogy eddig ellenszenves volt Ildi produkciója, főleg a személyisége miatt. De ma láttam alázatot benne, és, hogy tényleg odatette magát, mint egy a karrierje kezdetén lévő énekesnő. Tele volt hiteles szenvedéllyel a dala, és még elég jól is hangzik már. Leander-nak pedig óriási respekt, főleg a zenekara tevékenységéért.

  • Gabor

    beszavaztam Laurát, juhííííííí!!! 😀 😀 😀

  • Gabiii

    Nem értem…Rácz Gergőt miért nem féltik mint Laurát? Gyengébb hangja van a srácnak mint Laurának!

  • manus

    Egyébként teljesen érdekes módon az a 4 produkció jutott be, amelyik előzetesen a 4 legmagasabb pontszámot kapta. Jártak egy kis kerülőutat, de eljutottak ugyanoda.

  • Dalida

    Az én szívem is fáj Polyák Lilláért. Keresztes Ildikónak örülök. Laura nagyon jól mutat a színpadon, a dala is jó (vajon hogyan maradhatott ki az első 30-ból???), bár abban van igazság, hogy még nem elég biztos énekesnő ahhoz, hogy ő jusson ki Malmöbe. Viszont döbbenten figyelem KSA istenítését!

    Tisztelt KSA rajongók! Valóban úgy gondoljátok, hogy ennek ennek az amerikai dalnak és előadónak kell képviselnie Magyarországot egy nemzetközi dalversenyen???

  • frenki

    Borzasztó ez az egész,végigültem a mai elődöntőt,és két három előadó van aki még otthon a tv-n keresztül is igazán felrázott. Ők ilyen nevetséges 7 pontokat kaptak mondván hogy ott Malmő-ben el fog veszni a sok előadó között.Ehelyett ezt a nevetségesen silány Peti fiút kellett nyomni. És kedves nézők ti mit éltek át amikor sms -eket küldtök erre a művigyor Keresztesre.Akkor is ha nem jutott be de Hajrá és ne add fel Lilla

  • Gábor

    Most már csak azt remélem, magyarul fog énekelni. A döntőben malmöi változatot kellene előadniuk. A közönség szavazata így lenne a legértékesebb. Így a magyar-pártiak, az angol-pártiak és a nyelvvel nem foglalkozók is reálisan dönthetnének.

    A következőképpen is jó:
    1. fordulóban mindenki magyarul énekel

    2. fordulóban aki azt fontolgatja, hogy „külföldiül” szeretné előadni, az adja elő külföldiül. Szavazásnál ezekre 3 féle képpen lehetne szavazni:
    03 – KSA-Mibabi bármely nyelven
    03m – KSA-Mibabi magyarul
    03i – KSA mibabi idegen nyelven

    3. A 3. fordulóban és majd Malmöben úgy adják elő, ahogyan a közönség döntött.

  • B.B

    Na ezt is megértem…Rácz Gergőt kedves kollégája és VIP tagos barátja Rakonczai művészúr bezsűrizte a 8-ba!!!FIGYELEM…Ez szerintem nagyon gáz.Az a dal nem ér ennyit és hogy ebben asszisztál a többi zsűritag is megáll az eszem. Persze sem az elődöntőben és most sem szólt a dalhoz, mert így háttérben maradhatott kettejük mármint Rácz Gergő és Rakonczai közt a szoros kapcsolódási pont az az hogy együtt írják a dalokat valószínű ezt is és utánna Rakonczai lezsűrizi.Mérget merek venni hogy a négyben lesz ez a nyáltenger.Azt remélem hogy Magyarország mást küld mind őt.Annyira kiakadtam hogy a zsűri őt vitte direkt ágon tovább, hogy remélem nagyon sok kritika fogja érni, hogy ne merjék tovább feszíteni a húrt.Ezen az egyen kívűl jól értékelt a zsűri és jók voltak a megjegyzéseik de ez gáz volt.Bocs Rácz Gergő rajongók

    • Gabiii

      Igen amíg a zsűri csak beszél mindig egyet értek velük aztán a pontok sokszor hajmeresztőek. Nem gondolom hogy ez a két dal ennyivel a mezőny felett lett volna. Ha Gergőt benyomják a 4-be az elég szánalmas lesz, de szerintem nem fogják mert a közönség úgy sem fog rá szavazni. Annyi volt a lényeg hogy még egyszer előadhassa a dalt (de szerintem felháborító, hogy egy ennyi éve a szakmában lévő ember ilyen gyengén énekeljen).
      Kállayt kínozzák a magyar nyelvel sajnos, viszont szinte biztos vagyok benne, hogy a döntőben már előadhatják angolul a dalokat mert magyarul tuti nem lesz esélye a nézőknél.

  • Mona Lisa 29

    Tavaly simán eltaláltam, hogy a 30 dalból melyik fog nyerni.
    Idén Gáspár Laciékra gondoltam, sajnálom, hogy kiestek. 🙁
    Gyurcsík Tibi dala is nagyon tetszett, kár, hogy nem jutott a döntőbe. Viszont Rácz Gergőnek nagyon örülök, mert ő volt a második kedvencem Laciék után. Ezt a Laura őrületet viszont nem nagyon értem, bár már megszoktam, hogy az én zenei ízlésem teljesen más, mint a többségé 🙂 Szerintem tavaly is én voltam az egyetlen ezen a Földön, akinek nem tetszett a svéd dal 🙂

    • manus

      Nem te voltál az egyetlen. Szerintem amúgy Laura volt az egyedüli méltó továbbjutó. Rajta kívül Tibi és Lilla érdemelte volna meg.

    • Mikrokozmosz

      Tavaly én is eltaláltam a Compact Disco-t és idén valahogy olyan érzésem van, hogy Kállay-Saunders András lesz a befutó 😉

  • frenki

    ja és teljesen egyetértek az előttem hozzászóló Dalidával KSA vonatkozásában, néhol azt sem lehetett érteni mit mond magyarul.Lehet hogy angolul megy neki de hát nagy kunszt

  • Taki

    Ezt nem értem!
    Mindenki egyetért, abban hogy Laura dala a legjobb, akkor mit kell még ezen variálni.
    Ha meg úgy gondolják, hogy rossz az előadó akkor énekelje el más!
    Végül is a legjobb Dalt keressük vagy nem?

  • Gábor

    Nem tudom, hogy éneklést, hangszínt, előadásmódot együttvéve találnak-e legalább ilyen jót. De talán a megjelenés se káposzta… Mondjuk nem teljesen kizárt, hogy találnak valahol, de most már nem lenne tisztességes előadót változtatni. Higyjétek el, Laura jól fog énekelni odakint! Látszik, hogy akarja és mindent odatesz! De én igazán csak a magyar nyelvű éneklését támogatnám.

  • Morgo

    A zsűri tegnapi ténykedése nem kicsit volt visszatetsző. Amit mondtak, és a pontok köszönő viszonyban sem voltak egymással.
    Az viszont látszik, hogy a régi ‘ kollégák” és barátok egyértelmű előnyt élveznek. Már csak arra leszek kíváncsi, hogy ma hogyan „oldják meg”, hogy a United, Pál Dénes , Radics Gigi
    trióból kit visznek tovább 🙂 . A szavazásról meg annyit, hogy a különböző szurkolói táborok szimpátia szavazása zajlik .
    Polyák Lillát vétek volt hagyni kiesni, mert ez a szám tényleg megállta volna a helyét. Egyre inkább azt érzem, hogy nem azon fogunk siránkozni májusban, hogy ” csak huszon ixedik ” a magyar dal, de könnyen lehet, hogy még a nagy döntőbe sem jut be. 🙁

  • Antal

    A zsűri elmondta amit érzett, de nem úgy pontozott. Igazából minden zenei panel visszaköszönt valahonnan, legalábbis egy eleme, fordulata, ritmusa, hangszerelése. Új kreációban.
    A szövegek közhelyszerűsége, illetve üres technikai csillogása
    megfelelt az elvárásoknak, kevés eredetiséget tartalmaztak.
    Nem véletlen a népzenei szövegek sok éven át csiszolódnak, mire
    lényegre törő, letisztult egyszerűségűvé válnak, mondanivalót is tartalmaznak. Így az előadók tudása többet hoz, ha szerencsésen találkozik a dal karakterével. A pontok eléggé reálisak

  • katalin

    hát gábor ezt már nem tudom szó nélkül hagyni——- andrás hangszine hozzáértők szerint is gyönyörü orrhang???? mosasd ki a füledet!!! A NÉGERNEK az édesanyja szintiszta magyar jön egy régi hires magyar családból amire andrás nagyon büszke lehet édesapja egy élő legenda a zenei világban— andrás egy nagyon tehetséges és végtelenül szerény ember akit senki nem támogat mindent amit elért eddig magának köszönhet te pedig nagyon szégyeld magad