MTVA: Minden pénzt megér az a 3 perc

dal2012Tudóstó: Klész Imre
Forrás: borsonline.hu

– Több mint százhatvanmillió ember nézi majd a döntőt, nem is kell ennél jobb országimázs. Mindent pénzt megér az a három perc, amiben bemutatjuk az ország dalát, a közmédia feladata, hogy ezzel öregbítse az ország hír­nevét – tudta meg a borsonline.hu Lencsó Ritától, az MTVA Sajtóirodájának vezetőjétől.

Az idei nevezési tarifák még nincsenek megállapítva, de Magyarorszá­gé körülbelül százhatvanezer svájci frankra, azaz nagyjából harminchatmillió forintra rúg majd. Ez az összeg viszont csak töredéke az eurovíziós költségeknek: a köztévé ugyanis február 2-tól adja le a fesztivál hatrészes felvezető műsorát, mely A Dal néven fut majd, és egy televíziós szakember szerint akár háromszázmillió forintba is kerülhet.

Lencsó viszont azt állítja, hogy A Dal jóval olcsóbb, mint egy kereskedelmi tévé tehetségkutató műsora.

– Pici a stúdió, ahol forgatunk, és belső gyártásban marad a műsor, tehát a költségek nem rúgnak több százmillióra. A döntőbe jutott énekes nevezési díját a köztévé állja.

31 Comments

Azért remélem, a hangosításra és a minőségi háttér-dolgokra nem sajnálják a pénzt (bár a korábbiak alapján vannak kétségeim). A csilivili nem hiányzik, de egy minőségi hangzást szívesen vennék.

Ha minden pénzt megér, akkor remélem idén nem gagyi színpadképünk lesz! A bakui versenyt leszámítva az elmúlt évek magyar színpadképeit nem mondanám igényesnek Magdi óta.

No, jó, de ahoz, hogy színpadképpet lehessen kreálni, kell egy jó téma is a dalhoz. A SZMM-hez mit lehettett volna tenni, ami kis összegből is kihozható? Persze lehettett volna tudom, de a buszmegálló és a végetelen út megismételhetetlen .

Örömmel hallom. Egy jó ötlet nagyon fontos lenne és annak a megvalósításához szükséges pénz ezek szerint most rendelkezésre áll. De amíg azt gondoljuk, hogy a cigánykerék menő addig sokra nem megyünk a pénzzel. Megszokott “kreatív” csapaton változtatni!!! (Oké tavaly más volt de ha ismét a Katis-Zolis bagázsra bizzák ezt a részét a dolognak akkor mérges leszek)

Gabiii! Nem szeretném ha mérges lennél, de sajnos az esélye megvan. Én is mérges leszek, meg még sokan… és nem fogja őket érdekelni, ebben csak ez a szomorú, de ne legyen igazam. Csak kiben bízzunk? ki tudná ezt úgy oda tenni, hogy örüljünk? Melyik az a dal ami alkalmas rá? Ma este talán már többet fogunk tudni…

“Pici a stúdió, ahol forgatunk” Na ne! Ez azt jelenti, hogy nem lesz színpadcsere? A tavalyi színpad szánalmasan kicsi volt. 6 ember is alig fért el rajta.

Azzal a hétfői sajtotájékoztatoval mi van, ami be lett igérve? Mert én ugy tudtam, hogy ma is lesz egy!

Amúgy barátom mondta, hogy látott Dalos-Eurovíziós óriás plakátot Egerben! =) ez sztem elég jó! =)

Én úgy olvastam valahol a neten, hogy ma este 19:00-tól lesz valamelyik budapesti szórakozóhelyen egy kis party, amit az MTVA rendez! Gondolom ott lesznek a meghívottakon kívül a TOP 30 is! Talán mindenkinek bemutatják a dalát… majd este kiderül 😀

Cserpes Laura !!!! Na há ez már röhej ki az meg az Odett van egyálalán itt aki esélyes mert ő is 2x indult a Megasztárban és mind a 2x a középdöntőben kieset,miből gondolják hogy most jobb lesz.Igaza van a doopmann-ek ez az egész már le van zsirozva!!!!!

Azért a helyedben csipkedném magam egy kicsit az ügy érdekében, mert Dani közelebb van a tűzhöz! 😀

Igen-igen! De mi van akkor, ha Dani nem olyan vadász-beállítottságú, hanem csak valami tanyasi állattartó-lelkületű fickó, akinek kedve szottyan a nyúlhúsra?

Egyébként Neked is mindent megérne az a három perc… :gonosz kacaj:

“Tanyasi állattartó-lelkületű fickó.” Állat vagy! 😀
(Szegény fórumozók, milyen ideges lehet mindenki, hogy meglátja a hozzászólásoknál, hogy újdonság van, és ezzel a magasröptű filozofálással szembesül… Pedig én élvezem… 😛 )

Ez a cél, Zoli! Én azért járok ide, hogy jól érezzem magam, és ha sikerül elérnem, hogy valaki más is jól érezze magát, attól én még jobban érzem magam! Köszi! 🙂

Ne tagadd Zoli, de ez enyhén szólva borzalmas…brrr. Februárra keress magadnak szállásadót! 🙂

Miért? Nem lehet, hogy a dal eredeti verziója hatott rád olyan traumatikusan, hogy ezek után az sem segítene, ha Dolly Roll dolgozná fel?

Comments are closed.