Naptár

2013. január
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Fatima: Arashra emlékszem, az ő dala a mai napig nagyon tetszik

fatima_02_colorSzerző: Szalma Róbert

Az elmúlt napokban sokat keresgéltem az Interneten, hogy olyan információkat találjak Fatimáról, ami nem a Fekete Vonatról szól, hanem a jelenéről, terveiről, gondolatairól. Sajnos, nagyon kevés információra leltem, így a szokásommal ellentétben felkészületlenül érkeztem az interjúra. Hogy 2013-ban Fatima mire készül? Tele van tervekkel, energiával, vidáman mesélt a múltjáról, jelenéről, de a terveibe egyelőre nem avatott be minket, talán mert ez is a marketing része, azaz az információk folyamatos adagolása. Kíváncsian várjuk, hogyan fog szerepelni A DAL című műsorban.

FATIMA: Itt születtem Magyarországon, édesanyám magyar, édesapám viszont egyiptomi származású. Születésem után nem sokkal Egyiptomba utaztunk és ott töltöttem néhány évet, de ezekre az évekre sajnos nem nagyon emlékszem: Egyiptomból Olaszországba vándoroltunk, ahol édesapám testvérének volt egy étterme. Az étterem felett volt egy lakás, ahol néhány évig éltünk, majd újra Magyarországra jöttünk.

ESCHUNGARY: Kalandos gyerekkor után jött a Fekete Vonat.

FATIMA: Óóóó, igen! Alig voltunk 15-16 évesek, amikor megalapítottuk a Fekete Vonat együttest. Úgy érzem, hogy talán egy kicsit korán kerültem bele ebbe a szakmába, de nem bántam meg. Többek között az Animal Canibals-es fiúk is nagyon sokat segítettek, hogy megvalósítsuk önmagunkat.

ESCHUNGARY: Mi lehetett a sikeretek titka?

FATIMA: Úgy gondolom, hogy sikerült zeneileg és szövegileg is egy olyan űrt betöltenünk az akkori magyar zenei palettán, ami az előtt még nem volt. Szókimondóak voltak a szövegeink, a zenében pedig az újszerűségek próbáltunk megmutatni. Rengeteg fellépésünk volt. Három aranylemezt és egy platinalemezt, valamint több rangos díjat – többek között 1999-ben az Arany Zsiráf díjat – is hazavihettünk.

ESCHUNGARY: Ennyi elismerést és sikert követően miért hagytad el Magyarországot?

FATIMA: Volt egy mélypont az életemben. Amikor a Fekete Vonatnak vége lett és próbáltam az utamat tovább járni, nem úgy jöttek össze a dolgok, mint ahogy azt szerettem volna. Ekkor úgy gondoltam, hogy szükségem lesz a feltöltődésre lelkileg és fizikailag egyaránt. A döntésemet, hogy Londonba költözzek, a legjobbkor hoztam meg. Az azóta eltelt néhány év alatt nem a zenére fókuszáltam, hanem csak magamra, és úgy érzem, jó döntés volt, de ennyi idő épp elég volt arra, hogy feltöltődjek. Visszajöttem Magyarországra, mert ez a hazám, itt érzem magam biztonságban.

ESCHUNGARY: Miért pont a The Voice-ba jelentkeztél?

FATIMA: Láttam kint a műsort és nekem nagyon tetszett. Úgy gondoltam, hogy ez egy jó lehetőség lehet arra, hogy a nevem visszakerülhessen a köztudatba. Közben elkezdtem dolgozni az első szólóalbumom, ezért arra gondoltam, miért ne vágnék bele, hiszen veszteni valóm nincs. A The Voice-ból való kiesésemmel kapcsolatban, pedig röviden csak annyit, hogy a legjobbkor történt.

ESCHUNGARY: Készül a lemez. Kik lesznek a dalszerzők, szövegírók?

FATIMA: Remek csapattal kezdtünk el együtt dolgozni, Nagy Laci Gitano, Roy, Beat, hogy csak néhány nevet említsek, de lesz a lemezen több olyan dal, melyet én írtam. Annyit ígérhetek, hogy akik szeretik a változatos zenéket, azoknak tetszeni fog. Talán a legjobb jelző, hogy „fatimás” lesz. A nagy ívű dalokat a közönség már ismerheti tőlem a Fekte Vonat által, viszont most tudatosan törekedtem arra, hogy a kevesebb néha több, és remélem, hogy ez az oldalam is tetszeni fog az embereknek. A lemezre Pajor Tamás is írt szöveget, több duett is helyet kap majd, de hogy kikkel, az legyen meglepetés. Külön megemlíteném még Fehér Tibort, vagyis Beat-et, akit a Fekete Vonat formációból ismerhetnek. Többek között a ’Nem baj’ című dalom szövegét is ő írta, ez a dal bejutott a legjobb 30 közé az idei Eurovíziós előselejtezőbe!

ESCHUNGARY: Készül a lemez, mért pont a Nem baj című dallal neveztél?

FATIMA: A döntésemben nagy szerepet játszott az, hogy szerettem volna valami tőlem szokatlannal, formabontóval előrukkolni. Én úgy tapasztaltam, hogy az Eurovíziós Dalversenyeken a lassú tempójú, nagy ívű dallamok a jellemzőbbek. Nem akartam beállni a sorba, más típusú dallal neveztem be. Sajnos az utóbbi egy-két évben elmulasztottam, hogy megnézzem a dalversenyt, de Arash-ra emlékszem, az ő dala a mai napig nagyon tetszik. Az én dalommal az volt a célom, hogy fülbemászó legyen. Szeretem a dalt, mert könnyen megjegyezhető, a szövege pedig nem egy húúú de nagyon megfejtős, hanem inkább könnyen megjegyezhető, dúdolható.

ESCHUNGARY: Hogyan fog kinézni a színpadi produkciód A DAL című műsorban, kik lesznek veled a színpadon?

FATIMA: Annyit elárulhatok, hogy szeretnék egy nagyon jó produkciót a színpadra állítani, ami remélem, elnyeri majd az emberek tetszését. Természetesen a célom, hogy minél jobban szerepeljek. Szívesen képviselném Magyarországot az Eurovíziós Dalversenyen Malmőben, de ha nem sikerül kijutnom, akkor sem fogok elkeseredni, hiszen hamarosan kész az albumom. A döntőig mindenféleképp el szeretnék jutni, számomra már az is nagy sikert jelentene, ha ott lehetnék a legjobb nyolc között.

1 comment to Fatima: Arashra emlékszem, az ő dala a mai napig nagyon tetszik