A Dal 2013: Az elődöntők beosztása

dal13mtvTudósító: Klész Imre
Forrás: zene.hu

A tavalyihoz képest idén nem titok, hogy melyik versenyző melyik elődöntőben fog szerepelni. Legalábbis a zene.hu nyilvánosságra hozta a listát, amiben ABC sorrendben (tehát nem rajtsorrend szerint) szerepelnek az elődöntők fordulóinak résztvevői. Íme:

Első elődöntő, 2013. február 2.

Agárdi Szilvi-Pál Dénes
Background
Baricz Gergő
Bogi
Fehér Zoltán
Gyurcsík Tibi
Keresztes Ildikó
Mrs. Columbo
Palcsó Tamás
Rácz Gergő

Második elődöntő, 2013. február 9.

ByeAlex
Éliás Gyula
Janicsák Veca
Kállay-Saunders András
Odett
Plastikhead & Gáspár Laci
Rami
Szabó Ádám
Vastag Tamás
Völgyesi Gabi

Harmadik elődöntő, 2013. február 16.

Brasch Bence
Burai Krisztián
Cserpes Laura
Flash Travel feat. Újvári Péter
Hoffman Mónika
Mohamed Fatima
Polyák Lilla
Puskás Peti
Radics Gigi
United

59 Comments

Csak engem idegesít, hogy H. Mónika mennyire rettenetesen töri a magyart? Pedig nem rossz a dal…
Ja, meg akartam mesélni még egy sztorit. Nem nagy durranás, annyi, hogy jöttem haza tegnap este, és senki sem volt az utcában, viszont jókora volt a köd, és közben fülesen hallgattam Veca dalát… Akkora feeling volt!!

Dal alapján a következőket juttatnám tovább: (bár az élő produkciók láttán valószínűleg változni fog a sorrendem)

1. elődöntő: Keresztes Ildikó, Rácz Gergő, Gyurcsík Tibi, Fehér Zoli, Background, Bogi.

2. elődöntő: Odett, Plastikhead feat. Gáspár Laci, Janicsák Veca, KSA, Völgyesi Gabi, Rami.

3. elődöntő: Radics Gigi, Polyák Lilla, Cserpes Laura, Puskás Peti, Mohamed Fatima, Hoffman Mónika.

Odett és Cserpes Laura dalának új változata még jobban tetszik, remélem Veca is változtat egy picit a dalán.

Gyurcsík Tibi dalát illetően találtam egy olyan verziót, ahol a rap rész angolul van: 🙂
http://www.youtube.com/watch?v=v6SgL7hdTTU

Nem hittem soha, hogy ilyet leírnék valaha anélkül, hogy fegyvert nyomnak a tarkómhoz, de szerintem Gáspár Laci dala a legjobb.

akit még a nyolcban szeretnék látni:
KSA
ByeAlex
Völgyesi Gabi
Radics Gigi
Keresztes Ildikó
Éliás Gyula
Polyák illa
Agárdi Szilvi-Pál Dénes

Tudom ez így összesen kilenc, de nem tudtam dönteni, melyik maradjon ki.

De van pár minősíthetetlen produkció is: Odett, Palcsó, a Flesh Travel, el nem tudom képzelni mit keres itt, egyik dalt sem bírtam végighallgatni.

Sokan lehúztátok Palcsó Tomi dalát, pedig az ilyen dalok maradnak meg! Fülbemászó és nem is érdekel a mondandója emiatt először, hanem csak élvezem, mint pl. nekem nagyon hajaz Israel “IZ” Kamakawiwo’ole – Somewhere Over the Rainbow dalára, vagy Jason Mraz – I’m Yours remekére, ami hasonló érzéseket váltott ki belőlem; és ezek is népszerű dalok lettek aztán szerintem.
Igaz, hogy elsőre kell hatnia, mert azt nem pontozza senki, hogy negyedik hallgatás után már tetszik, de amit már hajlandó vagy egyáltalán újra meghallgatni, az már pontot ér. Nem? 🙂

Nekem az a baj Tomi dalával, hogy pimaszul kellemesen indul, de rettentően ellaposodik a végére. Szerintem tőle előadóként sem várhatunk nagy extázist, a hangja jó, de az is kérdés, hogy ez a kissé nőies színezete kinek mennyire jön be. A refrén számomra borzasztó, méghozzá a rengeteg “jee” miatt. Sajnos ezt a számot is jellemzi az, ami az egész mezőnyt: a szöveg gyengesége. Tudom, hogy az Eurovízión tesznek erre, de én igenis fontosnak találom. Kár, hogy olyan remek produkciókat fog lehúzni, mint Keresztes Ildikóét, ahol teljesen értelmetlen felvetéseket ismételget a két versszakban, ráadásul megkockáztatnám, hogy az egészben nincs egy tiszta rím sem. Völgyesi Gabi számát már fikáztam ilyen téren… Gyurcsík Tibi refrénje angolul nagyon jól hangzik, Molnár Tomi kissé spórolt a szótagokkal ott, hogy “bennem küzd meg az árnyékkal, az a fény, ami ébren tart”. Sajnos a Mrs. Columbo esete ugyanez, csak náluk az angol verzióban játszottak sóhert. Molnár Tominak innen üzenem, hogy a “fel kell, állj” szerkezetbe muszáj egy “hogy” szócskát beékelni. Fel kell, hogy állj, vagy fel kell állnod… Ha egyszer megtanulná Tomi, akkor talán nem követné el minden szövegében… Dénesék száma ráadásul egy hatalmas közhelygyűjtemény, ahogy a Flash Travel együttesé is. Amelyik dalszöveg tetszik, az Baricz Gergőé, Odetté, Ramié, Alexé, Vecáé, Gyuláé… Ezekben vagy van mondanivaló, vagy ha nincs, akkor legalább a megvalósítás bejövős. 😀 Amúgy én sem állítom, hogy ez alapján szavaznék, de ami idegesít, annak hangot adok. Ezt tettem csak meg az imént… (Mielőtt fejemhez vágja valaki, én sem tudnék jobbat összehozni, de éppen ezért nem is állok neki.)

Úr Isten! Ezt miért kellett??? 🙁 Miért kell minden dalba beleerőltetni az elektronikus hangást? Ildikóéba pont ez pont nem hiányzott! 🙁

nem biztos? csak el tudod dönteni, hogy jobb neked vagy rosszabb 😀 amúgy szerintem nem változott, és ez így nagyon jó!

Nálam a ‘nem biztos’ egyenlő a ‘nem’-mel 😀
Szerintem a háttérzene nem volt ennyire erőteljes, valahogyan halkabbnak és békésebbnek hallottam az előző verzióban, és az jobban tetszett.

Első elődöntő,
Agárdi Szilvi-Pál Dénes
Gyurcsík Tibi
Keresztes Ildikó
Rácz Gergő

Második elődöntő,

Janicsák Veca
Kállay-Saunders András
Plastikhead & Gáspár Laci
Rami

Harmadik elődöntő,

Brasch Bence
Cserpes Laura
Mohamed Fatima (Főőő Kedvencem)
Polyák Lilla

NA ezek jók és remélem ők fognak bekerülni a DÖNTŐBE 😉

Comments are closed.