A Dal 2013: Tudj meg mindent – Mrs. Columbo

mrscolumboForrás: Sajtóanyag

A különleges összetételű zenekar (Galambos Dorina – ének, Sárközy Fanni – zongora, Hudák Zsófi – nagybőgő) pop dalokat dolgoz át „Mrs. Columbo” stílusba, egyfajta átjárást kínálva a könnyűzenei műfajok között. Könnyed, vidám, bohókás, mégis igényes, játékos és kreatív, hiszen a jazz világából indul ki, ám teszi ezt ismerős dallamokon keresztül, hogy kapaszkodót kínáljon a laikus fül számára is, mindezt magas fokon képzett, ismert és elismert zenészek előadásában. A színpadról harmónia, jókedv, összetartozás sugárzik. Szeretik egymást, szeretnek együtt muzsikálni.


Dorina, aki mindig vidám és bájos, de egy szomorú szám éneklésekor sírni is tud, Fanni, aki mindennek tud örülni, és szárnyal zongorázás közben, Zsófi, aki stabilitást és erőt sugároz és Kovács Norbi, a dobos aki állandó vendégként működik közre a koncerteken, összefogja a csacsogó lánybandát.

A zenekar fennállása óta számos hazai és külföldi klubban, zenei- és borfesztiválokon ejtette ámulatba a jazz és más könnyűzenei műfajok rajongóit, első lemezük re-make up címmel 2012.02.06.-án jelent meg a Magneoton kiadó gondozásában, melyhez elkészült a Mrs. Columbo bor is az Ipacs pince jóvoltából.

Galambos Dorina – ének

Nekem a hangom a hangszerem. Gyerekkorom óta érzem, hogy akkor vagyok önmagam, amikor színpadon énekelek.
Több műfajt kipróbáltam , és tanultam meg,
nemcsak a jazzkonziban vagy az egyetemen, de sokszor dohos próbatermekben.
Állandóan kutatok. Kutatom az érzéseket, dallamokat, hangokat és hangzásokat, ugyanúgy , mint mindannyian a napi híreket. Olyanok , mint az alkotóelemek egy még meg nem született receptben, és aztán ezekből áll össze a koncertekre a napi menüsor.
Sokan nem is gondolnák, mennyire hasonlít a főzés a zenéléshez, és ami összeköti őket az az improvizáció.
A jazzben – és elsősorban a Mrs.Columbo-ban – mindent összehozhatok. Bármilyen alakot ölthetek egy new orleansi utcazenésztől egy carnegie hall-i díváig.

U.I: Vigyázzatok, nagyon jól főzök!!!

Hudák Zsófi – nagybőgő

Az emberek mindig megdöbbennek amikor kiderül, hogy egy nő nagybőgőzik. Pedig ha megnézzük közelről a hangszert, látható, hogy női alakot formáz.
Finom ívek, lágy domborulatok mellett a hangszer stabilitást sugároz, hozzám Ő illik a leginkább. Az az ember vagyok, aki az életben is azokat az értékeket tartja fontosnak, amiket a bőgő a zenében képvisel.
Szeretem azt az érzést, amikor a többiek szárnyalhatnak, tudva, hogy a zene biztos alapokon nyugszik.

Sárközy Fanni – zongora

A pillanat szerelmese vagyok. A színpad pedig olyan hely, ahol megnyílik egy dimenzió amiben csak a jelen létezik. Sokáig kerestem egy rést a zenében, egy átjárót, amin keresztül eljuthatok a saját hangjaimig. Végül amikor elkezdtem jazz-zel és más improvizatív műfajokkal foglalkozni, úgy éreztem hazaértem. Számomra minden spontán keletkezett hang igazi ajándék! És a leglényegesebb: együtt megélni mindezt és összemosolyogni játék közben.

Kovács Norbert – dobok

Az emberek mindig megdöbbennek amikor meglátják, hogy egy női zenekarban férfi ül a doboknál…. (néha magam is). De köszönöm a három gráciának, hogy „befogadtak”! És, hogy miért a dob? Most ezt tényleg meg kell magyaráznom?! Gondoljon mindenki a koncertekre, és kéretik gondolkodni!

Comments

7 hozzászólás a(z) “A Dal 2013: Tudj meg mindent – Mrs. Columbo” bejegyzéshez

 1. Zoli avatar
  Zoli

  Tudom, hogy ezzel kb. egyedül vagyok, de nálam eddig bőven a mezőny első felében vannak. Jó kombinációja a dal huncutságnak, minőségnek, szakértelemnek. Ezeket azért manapság elég ritkán hozzák össze. Mellesleg az egész zenekar jó megjelenésű… Hajrá!!

 2. Gabiii avatar
  Gabiii

  Nem az én stílusom de azért örülök hogy itt vannak csak színesebbé teszik a mezőnyt. Hajrá!

  1. Norbi avatar
   Norbi

   Ha már jobbá nem is mi?:D

  2. Gabiii avatar
   Gabiii

   Hmmm-hmmm 🙂

  3. Mónika avatar
   Mónika

   Én minden zenében meglátom a jót és nekem is tetszik a stílus a zene. De kérem senkit nem zavar, hogy ez a szegény lány szörnyen énekel??????

 3. m_sandor avatar
  m_sandor

  Kellemes dal amúgy 🙂

 4. Zeneszaki avatar

  Nincs mit szépíteni:
  EZ BORZALMAS !!!!