A Dal 2013: Gundel Takács Gábor, Novodomszky Éva és Buda Márton vezetésével

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zNTyWJ9OHzo[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: hvg.hu – old.eschungary.hu
Videón: a magyar pontbemondó szóvivők 2011-ig

Gundel Takács Gábor, aki 1998 óta van kapcsolatban az Eurovízió magyarországi sorozatával mint kommentátor (2005-ben és 2010-ben volt egy kis kitérő), és Novodomszky Éva, aki 2007 óta ismerteti a magyar pontokat, melléjük most egy harmadik szereplő fog csatlakozni a Dal 2013 eurovíziós magyar nemzeti döntő csapatához, Buda Márton személyében. Ő a Petőfi rádió műsoraiban tűnt fel először széles közönség előtt, majd a közmédiumok összevonása után az MTV Ma reggel című műsorának hétvégi kiadásaiban jelent meg a képernyőn. Most a verseny alatt, a “green room”-ból fog jelentkezni, a Dal aktuális fordulóinak versenyzőivel fog beszélgetni.

A mai tudósítás szerint több mint 250 dalt küldtek be a pályázók. Újra megerősítették azt a szabályváltozást a tavalyi válogatóhoz képest, hogy a 8 résztvevős döntőben ezúttal a zsűri fogja kiválogatni a legjobb 4 produkciót, és ezek közül a közönség fog szavazni a végső győztesre. Az elő-, és középdöntő szabályairól nincs információ.

A fordulók során lesznek az Eurovízióhoz bármilyen formában köthető vendégfellépők is, az egyik forduló szavazási szünetében Péter Szabó Szilvia (ESC 2005 – NOX) fog énekelni.

Holnap kora délutánra kiválogatja az előzsűri a pályázatokat, a tervek szerint nyilvánosságra fogják hozni a 30 előadó nevét ekkor.

9 Comments

Mondjuk egy Gundi-Novodomszky Évi duetthez mit szólnátok? Úgyis összeszokott páros már! Éva természetesen angolul nyomná, mert annnnnyyyyyira jó benne! 😀

Comments are closed.