Naptár

2013. január
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

A Dal 2013: az elődöntők résztvevői

dal2012Tudósító: Klész Imre
Forrás: MTVA
Frissítve: 2013.01.11. 14:40 – Szirtes Edina Mókust Hoffman Mónika váltja
Frissítve: 2013.01.11. 22:50 – A The (hated) Tomorrow zenekart Odett váltja
Frissítve: 2013.01.15. 07:35 – Az Egy másik zenekart Cserpes Laura váltja

Ma délelőtt kihirdette az MTV és az MTVA a 2013-as magyar nemzeti döntő, azaz a Dal című műsorfolyam résztvevőit. Íme, a beküldöttek közül a 30 legjobb dal!

Szerzők: Cím Előadó
Gáspár László-Tóth Z.-Orbán Tamás A szeretet él Plastikhead feat Gáspár Laci
Csöndör László Diaz-Düki-Puskás Péter Amíg a tűz ég Puskás Peti
Horváth BalázsKovács Gergő, Takács Zoltán-Fátyol Kamilla, Polgár Odett AnyáddalNe engedj el The (hated) Tomorrow zenekarOdett
Rácz Gergő-Geszti Péter Csak állj mellém Rácz Gergő
Kovacsics Ádám-Major Eszter Csak te légy Völgyesi Gabi
Tabár István, Palcsó Tamás-Tabár István Ezt látnod kell Palcsó Tamás
Szirtes EdinaHoffman Mónika, Jonas Gladnikoff, Primoz Poglajen, Puskás Peti Ha virág lennékHullócsillag Szirtes Edina MókusHoffman Mónika
Szabó Ádám-Molnár Levente Hadd legyen más! Szabó Ádám
Szabó Zé-Szente Vajk Holnaptól Vastag Tamás
Baricz Gergő Húz Baricz Gergő
Galambos Dorina, Hudák Zsófi, Sárközy Fanni, Kovács Norbert-Fecske András István Játszd újra Mrs Columbo
Bartalos JenőKolozsvári Tamás-Krajczár Péter Katatón dalÉlj pont úgy Egy Másik ZenekarCserpes Laura
Márta Alex Kedvesem Bye Alex
Éliás-Kardos-Geszti Mindhalálig várni rád Éliás Gyula
Kállay Saunders András My baby Kállay Saunders András
Köteles Leander Nem akarok többé játszani Keresztes Ildikó
Fehér Tibor-Nagy Laci Nem baj Mohamed Fatima
Background Neonzöld Background
Fehér Zoltán-Burai Krisztián-Geszti Péter Nincs baj Fehér Zoltán
Vödrös Márton-Gyurcsik Tibor Örök harc Gyurcsik Tibor
Kálmán Tamás-Hideg Judit Ramóna Puzzle Rami
Szabó András-Újvári Péter-László Viktor-Szabó Elemér-Simó Tamás Soha ne add fel az álmaidat Flash Travel
Szabó Zé-Molnár Tamás Szíveddel láss Agárdi Szilvi-Pál Dénes
Burai Krisztián Született szívtörő Burai Krisztián
Romhányi Áron-Pély Barna-Mits Gergő Tegnap még más voltál United
Éder Krisztián Túl egyszerű Brasch Bence
Kovacsics Ádám-Bata Adrienn Tükörkép Bogi
Huba Kelemen-Jack D. Elliot-Jánosi Úgy fáj Radics Gigi
Janicsák Veronika Új generáció Janicsák Veca
Bella Máté-Szente Vajk-Galambos Attila Valami más Polyák Lilla

548 hozzászólás A Dal 2013: az elődöntők résztvevői

 • Z0lecs

  Csináltam egy recap vidit a dalokról 😀

  http://www.youtube.com/watch?v=0HwjbVENbK4

  • Honnan töltötted le az összes dalt? o.O És a képeket honnan szerezted be? o.O 😀
   Szép munka!

  • Via

   Jó lett 😀
   Utólagos engedelmeddel megosztottam a néppel a fb-on 🙂

  • Z0lecs

   Igazából egybe lettek letöltögetve a videótárból 😀 A fél délelőttöm ráment mire találtam egy használható programot 🙂

  • Rita

   Zolecs, eloszor nagyon szepen koszonom a recap videot, igy sokkal konnyebb egymashoz hasonlitani a dalokat. Nekem ez a mezony jelenleg (a studiofelvetelek alapjan) jobban (!) tetszik, mint a tavalyi, bar egyes eloadokkal kapcsolatban vannak ketsegeim az elo adast illetoen, nagyon remelem, hogy ram cafolnak. Mar lentebb irtam, hogy nalam Odett es KSA a legnagyobb kedvenc, de meg ki kell emelnem Volgyesi Gabit es Fatimat is, nem lennek elkeseredve, ha ok nyernenek. Azt azonban valtozatlanul tartom, hogy a Pal-Agardy duo dala nem eleg eros, sem hangszerelesben, sem hangban, egyikuk tehetsege sincs kihasznalva ebben a dalban, pedig bennuk rengeteg potencial lenne…hiaba no, elkene egy Nick Cave a magyar zeneiparba is 😉

  • Már leszedték a dalokat a videótárból, nem tudom meghallgatni őket 🙁 Nem tudod esetleg feltölteni őket valahova?? 🙂

 • Meghallgattam én is mind a 30 dalt és azt kell hogy mondjam hogy megérte várni rájuk! Van legalább 6-7 dal amiket nagyon megszerettem…
  A TOP8-am így néz ki, nem rangsorolva:
  1) Mohamed Fatima – Nem baj: A mezőnyben az egyedüli dal, ami legeslegelsőre megfogott! Teljesen belezúgtam, csak azt nem tudom miért. 🙂 A lényeg, hogy én érzek benne potenciált és ha okosak akkor ez színpadon is nagyon jó lehet! Nem mindennapi szám!

  2) Polyák Lilla – Valami más: Ütős, pörgős, nagyon erős dal egy kiváló énekesnő előadásában. Sokan írják, hogy jasonlít az Euphoriára. Nekem annyira nem. Nekem tetszik! Szerintem abszolút esélyes lehet!

  3) Radics Gigi – Úgy fáj: Igen, örülök neki, hogy indult ezzel a dallal. Egy ilyen hang nagyon nagyot tud ütni, ha élőben is ilyen szépen kijönnek az érzelmek. Tegyük hozzá az angol verzió jobb, de ez is király! Őt is imádom!

  4) Janicsák Veca – Új generáció: Nagyon érdekes, modern, újszerű dal, ami nekem bejön. A stúdióból pár helyen hiányolom az erőt, de remélem, hogy az élőshowban nem lesz vele gond!

  5) Baricz Gergő – Húz: Nagyon szeretem ezt a dalt, érzem benne azt a katarzist amit egy ilyen stílusú dalnál kell, hogy az ember átéljen. Biztos nem lesz semmi extra a színpadon, ami az előnyére válhat, hogy kevés az ilyen szép lassú dal a mezőnyben!

  6) Cserpes Laura – Élj pont úgy: Nem értem, hogy nem kerülhetett be már az első körben ez a dal. Nekem ez tetszik! Szépen kijön benne a hangja! Remélem élőben is menni fog neki! Szép dal!

  7) Rami – Puzzle: Egy igazi modern pop dal. Amiből szerintem kevés van a mezőnyben és pont ez lehet az előnye. Nem rossz, a színpadra kíváncsi leszek, de valószínű villódzni fog az egész színpad!

  8) Ez az egy hely amiről nem tudok dönteni. Ide jöhetne…
  * Kállay-Saunders András – My Baby: Jobb mint a tavalyi dala. Nekem bejön, van benne potenciál.
  * Gyurcsík Tibor – Örök harc: Nem rossz, kíváncsi leszek, hogy milyen színpadképet hoznak hozzá. Érdekes lehet.
  * Agárdi Szilvi/Pál Dénes – Szíveddek láss: Jó dal lenne, csak nekem annyi a bajom vele, hogy csak a végén vásárol meg, ami miatt bizonytalan vagyok velük szemben.

  Szóval nálam így néz ki a mezőny, de persze sok dalt nem írtam le amelyek bejönnek. 🙂 Győzzön a legjobb!

 • Dalida

  Nem értek egyet a fanyalgókkal, akik szerint az idei felhozatal gyengébb a tavalyinál. Tavalyról csak három dal maradt meg bennem, a CD-n kívül Heinz Gabié (én őt küldtem vola!), és Fábián Julié. Az idén a 30-ból kb. a fele tetszik, nem is tudnám rangsorolni őket.

  Ha biztosra akarunk menni a döntőbe jutást illetőleg, akkor Radics Gigi vagy Polyák Lilla jöhet szóba. Mindketten nagyon jól énekelnek, és a dalaik tipikus fesztivál-dalok. Éppen ezért azonban félő, hogy a döntőben nem tűnnének ki a többi közül. Jó dalok, de nincs bennük semmi szokatlan. Ugyanezt gondolom Éliás Gyula daláról, amit Geszi Péter szövege is erősít, kérdés, hogy angolul mennyi jönne át ebből.

  Egyik kedvencem a Neonzöld a Background-tól. Vajon hogy fogadná Európa?

  Akik még tetszenek: Rácz Gergő (Geszti dalszövegével!), Bye Alex, Bogi (üde dal, szép hang) és Odett dala (én sem értem, hogy maradt ki az első 30-ból!). Ezek nem olyan szokványosak, jobban kitűnnének, ha bejutnának a döntőbe. De ennek szerintem sokkal nagyobb a kockázata, mint Gigi vagy Lilla dalának.

  Szabó Ádám esélyesebb lenne, ha a harmonika hangsúlyosabb szerepet kapna az előadásban. Ha pedig a tinilány-szavazatokra is számítunk, Vastag Tomi dala is mehetne.

  Nagy valószínűséggel kitűnne és sok szavazatot hozhatna Agárdi Szilvi és Pál Dénes duettje.

  Kár, hogy Keresztes Ildikó nem erősebb dalt kapott, az ő előadása emlékezetes lehetne a fesztiválon.

  • Gabiii

   Hu de jó nem vagyok egyedül a véleményemmel! 🙂 Én nem is értem, hogy láthatja valaki gyengébbnek ezt a mezőnyt a tavalyinál (megjegyzem tavaly ugyanígy ment a fanyalgás). Ha feltesszük a kérdést: találunk e itt jobb dal/előadó kombinációt mint tavaly a CD, szerintem a válasz egyértelmű. Nincs egyértelmű favorit és még a listámon is sokat agyalok, de azt hiszem 4 dalnak van nagy esélye a kijutásra.

  • Dun

   Tavaly Tóth Gabi, Caramel, Veres Mónika, Király testvérek, CD, Fábián J., Heinz Gabi dala magasan ütötte nálam az idei top 3at(az én véleményem szerinti top3at :D) Többire már nem nagyon emlékszem, de sajnos úgy vélem 1 év múlva a mostani dalok közül csak 2-3 dal ragad meg majd bennem. Annyi biztos, hogy nem lesz 2014 Hungary :D!

 • Fabiana

  Én is erősebbnek érzem az idei mezőnyt. A tavalyiak közül csak a CD, Heincz Gabi, Caramel és Puskás Peti maradt meg. Idén legalább a mezőny fele megfogott, persze vannak olyan dalok, amik nem értem, hogy kerültek egyáltalán be…
  A favoritomat (Odett) már említettem, remélem az élő produkció sem fog csalódást okozni. Azonban bármennyire is tetszik a dal, nem küldeném Malmöbe.

  Legszívesebb közülük küldenék ki valakit:
  Gáspár Laciék, Polyák Lilla, Janicsák Veca, Mohamed Fatima (egy kis változtatással), Rácz Gergő illetve Radics Gigi.
  Mindannyian jó énekesek (sőt, vannak akik egészen kiválóak), és a dalaikat is elég erősnek érzem. Cserpes Laurát is szívesen sorolnám ide, de az ő élő előadásával kapcsolatban vannak aggályaim, remélhetőleg rámcáfol. 🙂

  Polyák Lilla: Szvsz övé a legerősebb dal és engem egyáltalán nem emlékeztet az Euphoriára. (Sőt, nekem személy szerint jobban is tetszik.) Lilla kiváló énekes, egy ízléses előadással ott lehet a legjobbak között.
  Gáspár Laciék: Ez a dal angolul sokkal jobban hangzik, az egyetlen negatívum amit fel tudnék hozni, az az, hogy kicsit talán lassan építezik a dal…
  Janicsák Veca: Fura egy dal az biztos, de mégis van benne valami ami érdekessé és ezáltal vonzóvá teszi. Az élő produkció szerintem csak javíthat ezen a dalon. (Azért őszintén megvallom, nem ilyet reméltem Vecától.)
  Mohamed Fatima: Az alap rendkívül jó, mozgásra késztet, de mégis hiányzik egy kis „fűszer” belőle, ami kiemelkedővé tenné. Sajnos Fatima hangi adottságait sem hozza ki, egy kis változtatással viszont egy versenyképes kis dal kerekedne belőle.
  Rácz Gergő: Kellemes és szép dal, a kórus rész felteszi rá a koronát, kiemelkedővé teszi. Ezekkel a vokalistákkal a színpadon nagyon erős produkció lehet.
  Végezetül pedig Radics Gigi: A dal jobb, mint a „Vadonatúj érzés”, de nem ér fel Gigi képességeihez. Viszont Gigi hangi adottságainak köszönhetően egy erős közepes dalból egy emlékezetes, erős dalt varázsolhat a színpadon. Szerintem ő lenne a legbiztosabb pontunk a döntőbe jutást illetően.

  További dalok, amelyek tetszenek:
  Rami, Völgyesi Gabi, Background, Fehér Zoli, Burai Krisztián, de kizárólagosan angolul… Gyurcsík Tibi, Puskás Peti, KSA, Keresztes Ildikó, Éliás Gyula, Bogi.

  Közömbös: Hoffman Mónika, Palcsó Tamás, Szabó Ádám.

  Amelyek egyáltalán nem nyerték el a tetszésemet:
  Agárdi-Pál duó, Baricz Gergő, ByeAlex (látom sokan írjátok, mint kedvenc, engem sajnos irritál), Brasch Bence, Flash Travel, United, Mrs. Columbo, Vastag Tamás.

 • kate123

  Kedvencem: Gáspár Laci a Plastikheaddel. Végre egy pörgős, megjegyezhető dallal indulhatnánk. Ha a háttérben „dj”-znének a dobozfejek,Laci is jól mozog, még megjegyezhető is lenne a színpadkép.

  Akik még tetszenek: Gigi,Baricz Gergő, Kállay-Saunders, Polyák Lilla

  Továbbá jó még Fatima és a Bye Alex, de ezeket a számokat nem tudnám elképzelni eurovizión. Egyébként szerintem Fatima dala a legkönnyebben megjegyezhető, ez fogott meg a legjobban.

  Kár hogy Burai Krisztián nem a Voice-ból megismert Criminal Lady számával indulhatott, pedig az is tetszett.

  Szabó Ádám, pedig csinálhatott volna valami gyorsabb számot, ütős kis harmónikabetéttel, de ez a dala sem rossz.

  Puskás Peti tavalyi lassú száma igen jó volt, ez valahogy nem jön át.

  A többi nem tetszik.

  Én azon véleményen vagyok hogy a tavalyi mezőny erősebb volt.

 • kate123

  Tényleg? csak nagyon rövid részlet van fent a neten,de nem ismertem rá hogy az volna:) ha ez a Criminal Lady magyarul, akkor az angol ezerszer jobb.

 • kate123

  Máris felugrott második kedvencként, igen jó ez a szám!:) különleges hang…

 • Nem tudom miert vannak sokan elajulva odett dalatol.Dogunalmas, egyszeru, banalis, repetitiv, soroljam meg a hibait?Egy dolog a dalban ami jo, Odett hangja.

 • pf

  édes isten.. annyi jó magyar együttes van, ebbe a listába egy sem fért volna bele? meg ez a „muszáj magyar nyelvű dalt küldeni” dolog is…. mindegy, nem szóltam. nevetséges. bezzeg, ha tavaly az untried-ot vagy a lerning to let go-t választottuk volna ki.

 • kate123

  Ezek közül egyik sem ér a nyomukba, az biztos..van 1-2 az ideiek közül ami tetszik, de a tavalyi döntőt nem fogják felülmúlni.

 • I do not know if it’s just me or if everyone else experiencing issues with your blog. It seems like some of the written text on your posts are running off the screen. Can someone else please comment and let me know if this is happening to them too? This could be a issue with my web browser because I’ve
  had this happen before. Cheers