Naptár

2013. január
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

A Dal 2013: az elődöntők résztvevői

dal2012Tudósító: Klész Imre
Forrás: MTVA
Frissítve: 2013.01.11. 14:40 – Szirtes Edina Mókust Hoffman Mónika váltja
Frissítve: 2013.01.11. 22:50 – A The (hated) Tomorrow zenekart Odett váltja
Frissítve: 2013.01.15. 07:35 – Az Egy másik zenekart Cserpes Laura váltja

Ma délelőtt kihirdette az MTV és az MTVA a 2013-as magyar nemzeti döntő, azaz a Dal című műsorfolyam résztvevőit. Íme, a beküldöttek közül a 30 legjobb dal!

Szerzők: Cím Előadó
Gáspár László-Tóth Z.-Orbán Tamás A szeretet él Plastikhead feat Gáspár Laci
Csöndör László Diaz-Düki-Puskás Péter Amíg a tűz ég Puskás Peti
Horváth BalázsKovács Gergő, Takács Zoltán-Fátyol Kamilla, Polgár Odett AnyáddalNe engedj el The (hated) Tomorrow zenekarOdett
Rácz Gergő-Geszti Péter Csak állj mellém Rácz Gergő
Kovacsics Ádám-Major Eszter Csak te légy Völgyesi Gabi
Tabár István, Palcsó Tamás-Tabár István Ezt látnod kell Palcsó Tamás
Szirtes EdinaHoffman Mónika, Jonas Gladnikoff, Primoz Poglajen, Puskás Peti Ha virág lennékHullócsillag Szirtes Edina MókusHoffman Mónika
Szabó Ádám-Molnár Levente Hadd legyen más! Szabó Ádám
Szabó Zé-Szente Vajk Holnaptól Vastag Tamás
Baricz Gergő Húz Baricz Gergő
Galambos Dorina, Hudák Zsófi, Sárközy Fanni, Kovács Norbert-Fecske András István Játszd újra Mrs Columbo
Bartalos JenőKolozsvári Tamás-Krajczár Péter Katatón dalÉlj pont úgy Egy Másik ZenekarCserpes Laura
Márta Alex Kedvesem Bye Alex
Éliás-Kardos-Geszti Mindhalálig várni rád Éliás Gyula
Kállay Saunders András My baby Kállay Saunders András
Köteles Leander Nem akarok többé játszani Keresztes Ildikó
Fehér Tibor-Nagy Laci Nem baj Mohamed Fatima
Background Neonzöld Background
Fehér Zoltán-Burai Krisztián-Geszti Péter Nincs baj Fehér Zoltán
Vödrös Márton-Gyurcsik Tibor Örök harc Gyurcsik Tibor
Kálmán Tamás-Hideg Judit Ramóna Puzzle Rami
Szabó András-Újvári Péter-László Viktor-Szabó Elemér-Simó Tamás Soha ne add fel az álmaidat Flash Travel
Szabó Zé-Molnár Tamás Szíveddel láss Agárdi Szilvi-Pál Dénes
Burai Krisztián Született szívtörő Burai Krisztián
Romhányi Áron-Pély Barna-Mits Gergő Tegnap még más voltál United
Éder Krisztián Túl egyszerű Brasch Bence
Kovacsics Ádám-Bata Adrienn Tükörkép Bogi
Huba Kelemen-Jack D. Elliot-Jánosi Úgy fáj Radics Gigi
Janicsák Veronika Új generáció Janicsák Veca
Bella Máté-Szente Vajk-Galambos Attila Valami más Polyák Lilla

548 hozzászólás A Dal 2013: az elődöntők résztvevői

    • Fabiana

      Háhá, a Mocsok egy Kölykös srác megmondta a tutit. Soerii és Poolek kell ide. Mondjuk én tényleg bírtam volna, ha tavaly beválogatták volna őket. A „Valahol messze” egy nagyon jó kis dal. 😀

    • Gabiii

      Jókedvem lett ettől a videótól 😀 Ez a riporter egy ******** de látszik, hogy ezt már a riporter alanyok is tudják és így is viszonyulnak hozzá és a kérdéseihez. 🙂

  • fms908

    Ha nagyot akarunk szakítani jövőre őket kéne indítani:
    http://www.youtube.com/watch?v=D2yJIsnCzmw

    már csak egy erős dal kell és nyertünk is. 🙂

    • Robek

      NO, igen , elég volt. A harmadik másodpercnél ki is kapcsoltam olyan erős volt! Brrr. biztos van akinek bejönnének duettben. Miért nem szeretnénk valami újat, valamit ami még nem volt, valakit akit esetleg még nem ismerünk. Valakit aki nem „tehetségkutatók” egyikében tűnt fel, hanem tiszta és csak tenni szeretne jót a színpadon amit a közönség örömmel hallgat és néz! Szerintem ez a nyerő, de természetesen nem szeretnék semminek sem az elrontója lenni.

    • Szerintem is elég volt….. Miért is nem lehetne valami jót csinálni? Miért is nem lehet néhány igazán jó előadót egy igazán jó dal erejéig összehozni? Valami különlegeset egyedit alkotni. No nem erre a formációra gondolok. És igen Robeknek igaza van miért is nem lehetne egy „ismeretlen” előadót elfogadni? És igen nem csak a sztárságért lehet énekelni hanem a dal és a hallgatók örömére is. Talán úgy sokkal több érzelmeket és zeneiséget tükröznének a dalok.

    • fms908

      A dalt csak példának szántam, hogy milyen jól szólnának együtt.
      Szerintem nem az számít ki honnan jött, csak az amit tud és képvisel.
      Az alap, hogy a hamis hang és a para nem lehet jelen a színpadon, mert régen rossz ha a három percből kettő erről szól.
      Gabinál és Giginél ezek miatt nem kéne izgulnunk, se külön se együtt.
      Nálad Robek idén Fatima és dala a favorit ahogy láttam, pedig nemrég még a hangkereső showban szerepelt, persze nem innen ismerjük.
      Mi még nem hallhattuk a dalát, de Fatimát én is szívesen látnám Malmőben, ha a szám elég erős és meggyógyul a torka addigra.

    • Archi

      szerintem ha az eloszuresen kivagtak az „ismeretleneket” egy ket hamis hangert, mondvan hogy ha a studio felvetel hamis, milyen lesz az elo, akkor a furdovizzel egyutt kiontottek a gyereket is hiszen az ujak elso studiofelveteleben akaratlanul is csuszhat benehany ilyen amikor nem termeszetesen halljak magukat. emlekezzunk a profik beegeseire rossz visszacsatolasnal… tavalyi selejtezo, sognu, stb…

      szoval felek hogy a kalapkeszito „szakmai zsuri” esetleg elvett tolunk nehany uj tehetseget…

    • Robek

      No, igen, nálam Fatima a nyerő. Alá kell írnom, hogy a dal nem biztos, hogy a legtökéletesebb, de a dalokat megpróbálom több féleképpen hallgatni. NEm elsősorban úgy, hogy nekem tetszen. Pl. Hogyan nézne ki a színpadon a produkció és az előadó is, Hogyan fogadnák az ESC rajongók külföldön, a szokásos dalokhoz képest milyen, stb. Fatima hangjában sokkal több van mint amit a dalban megmutat, ezért reménykedem, hogy az élő műsorokig változtat a dalon. Beszélgetem vele, kérdeztem a hangproblémáiról is. Azt mondta, hogy rendbe jött már (nem volt meggyőző). Azon már kár keseregni, hogy mit, kellet volna és hogyan. A jelenlegi felhozatalból kell gazdálkodni….

    • Radics Gigi egy nagyon jó hangi adottságokkal megáldott énekes, ám még keményen kiforratlan. Az alsó lágéban alig szól a hangja, ami majd ki alakul nála az évek során de egyenlőre még nem. Abban egyet értek, hogy Fatimának egy érett stílusos hangja van, már csak a dalnak kell jónak lennie.

    • gyokub

      Fatima helyzete eléggé kockázatos. Egy ödéma a hangszalagon azért nem kis dolog. Ha a hazai forduló után egyből meg is műttetné magát, legalább 1 hónapig még beszélnie sem lenne szabad, s akkor már javában zajlanak a turnék és az előkészületek. Ha viszont májusig kivárná, az se lenne jó, mert akkor a rengeteg próba árthat a hangján. Én ezek miatt nem őt küldeném ki, függetlenül attól, hogy milyen lesz a dala. Az én családomban is volt hasonló eset.

    • Nagyobb baj, hogy Fatima száma nem rossz de messze van attól amit neki csinálni kellet volna. Robek szerint nem tudja megmutatni hangi adottságainak és tudásának egy részét, szerintem ebben a dalban nagy részét nem tudja bemutatni és nem tud kibontakozni.

  • Lüszien

    Akiket hiányolok: Josh és Jutta. Nem értem, hogy miért nem kerültek be a 30-ba.

    • Rita

      Jajj, fáj a lelkemnek ezt mondani, mert Pál Dénes a szívem csücske, de ez a dal olyan egyszerű, mint a bot…ráadásul (a részlet alapján) nem használja ki a páros legkülönlegesebb tulajdonságát, Dénes extra mély hangját. Várom, hogy fog egyben hangozni a dal, de a részlet alapján nagyon elkeseredtem.

    • gyokub

      Én előre sejtettem, hogy ez lesz belőle. Szabó Zétől nem szabad csodákat várni, egyszerűen nem jó zeneszerző. Vastag Tominál is egy nagy nullát sikerült kreálnia.

  • Szeretném a figyelmetekbe ajánlani Éliás Gyula dalát, aki már egyszer próbálkozott magyar nemzeti döntőn, még ’96-ban. A mostani dala olyan, mintha a Neoton Família új dala lenne Jakab György előadásában. Nagyon szép dal, tetszik!

    • Via

      Nekem is tetszik a dala, és most már tudom is, hogy miért, mert a Neoton Famíliát is imádom 😀 De viccet félretéve, tényleg jó dal, kíváncsi leszek, hol fog végezni.

    • Profi tapasztalt előadó stílusos hanggal.

    • Michael de nem Knight

      Valóban Neotonos…sőt, Modern Talkingos 😉
      80-as évek zenei kliséire készült dallam, a hangszerelés dettó.
      Éliás Gyula valóban profi, kitűnő hangi adottságokkal. Ez vitathatatlan. A dal is jó…lett volna, ha a 80-as években lennénk.

    • Szerintem sok előadónál gond a dal mert nem tud kiteljesedni és igen haladni kell a korral is annak ellenére, hogy egyes elemekkel vissza nyúlni az időben sem rossz. De vannak dalok amiket más előadói koncepcióval sokkal ütősebbé lehetne tenni. Persze minden ízlés és lelkület kérdése. Szerencsére nem vagyunk egyformák és mindenkinek más a szép és a jó.

    • tacom

      Most hallgattam másodjára, és tetszik ez a dal. Engem meg a 90-es évek eurovíziós dalaira emlékeztet, és a refrén bizonyos részein hiányolok is hozzá valami nagyszimfonikus hangzást, mert megjelenik lelki szemeim előtt, ahogy ének közben a kamera pásztázza a zenekart (spec. a hegedűsöket).

  • blizzzzman

    Eddig szerintem Szabó Ádám és Polyák Lilla dala a legjobb.

    • gyokub

      Szabó Ádámban én is látok potenciált, de Lillát én csak a nemzeti döntőbe tudnám elképzelni.

    • tacom

      Szabó Ádámot is most hallgattam másodjára, ez a dal is tetszik. A színpadképben szerintem meg kell jelennie a harmonikának valamilyen formában. Vagy az ő kezében, vagy valaki máséban. Talán még az összhangzásban is jobban kiemelném, nagyon jól viszi a dalt.

  • János

    Sziasztok! Nem tudnátok egy linket írni Janicsák Veca dalához?

  • zsocakukac

    Nálam eddig Polyák Lilla és Plastikhead feat. G.Laci dala tetszik a legjobban, a többi vagy felejthető vagy végig se bírtam hallgatni 😀 Na jó,még Janicsák Veca dalában van vmi…
    Lilla dala tipikusan eurovíziós bulizós dal…a közönség tuti imádná,úgyanúgy mint W.Kati dalát.

    • gyokub

      Pont ez az, hogy Lilla dala tipikus eurovíziós dal. Lehet, hogy a rajongóknak bejönne, de odakint megint leszerepelnénk ezzel a dallal, mert semmi egyedi nincs benne, amire az emberek nagy része a kezébe emelné a telefont. A jó hang előny, de nem jelent automatikusan jó helyezést. Szerintem hasonlít a dal a 2010-es izlandi dalhoz (19. helyezés).

    • blizzzzman

      Janicsák Veca dala kritikán aluli lett.

    • Gabiii

      Tipikus esete annak amikor olyan emberek szidják az Eurovíziót akiknek fogalma nincs az egészről, szidják ahogy csak lehet hozzágondolnak egy csomó mindent aztán amikor valaki felvilágosítja őket jön a szintén tipikus reakció: 1.pillanatnyi ledöbbenés 2. Jaaaaaa hogy ez így van 3.nem baj akkor is átverés az egész semmi értelme stb. Dopeman reakciója pontosan ez 😀 Hihetetlen, hogy megmondó embernek gondolja magát… (más téren is)

    • Az állandó hőzöngés is jó PR fogás. Működik is neki, most is beszélnek róla.

    • Ariza

      Teljesen szakmai döntés volt, hogy Dopemant kihagyták a top30-ból, úgyhogy nem értem, mire fel a hőzöngés. 😀
      Azért érdekes, hogy ezt úgy adja elő, hogy tükröt akar tartani az ország elé, holott láthatóan csak kötekedni akar. 😀

    • Fabiana

      Hogy nem választották be ezt egyből a 30-ba??? Cserpes Laura esete dettó. Mindkettejük dala nagyon jó!

    • Via

      Cserpes Laura dala számomra is nagyon kellemes meglepetés, Odett dala se az a tucat zene.
      Dénes és Szilvi duettjét nem tudtam végig hallgatni, annyira untam és még van egy kettő, aminél nem igaz értem hogy válogatták be őket.

  • Mónika

    Most végig hallgatva a mezőnyt kijelenthetem, hogy vicc. Körülbelül vagy tíz különb dalt és előadást láttam és hallottam a neten amivel indultak és nem kerültek be a „nagy” 30-ba. Tisztelet a kivételnek mert van aki jogosan van a harmincban.

  • Szolgálati közlemény: tessék tüzetesen meghallgatni a dalokat, mert holnap estétől elindul a szavazás nálunk ezekre a dalokra!

  • Edd

    Én készítettem egy top 8-as listát, amihez írtam is egy kis szöveget 😀

    8. hely: Mohamed Fatima – Nem baj
    Nem igazán vártam Fatimától semmit, mert belőlem, mint énekesnő nem vált ki semmit. Elismerem, hogy jó a hangja és ennyi. Erre a dalára sem mondom, hogy nagyon jó, sem azt, hogy ennek a dalnak kellene minket képviselnie. Nem rossz dal, de semmi több. A gyenge mezőnynek köszönheti, hogy bejutott nálam a legjobb nyolcba.

    7. hely: Bye Alex – Kedvesem
    Egy egyszerű, jó szövegű dal. Igaz ez sem tipikus euróvíziós szám. Én ettől függetlenül el tudnám képzelni Malmőben, mert jó kedve lesz tőle az embernek és ez nagyon fontos kint. A döntő nem lenne meg vele, esetleg akkor, ha egy egyszerű színpadképet kap, ami mégis nagyon jó.

    6. hely: Odett – Ne engedj el
    Egyedi, rögtön megfogott. Tetszik a lány hangja, nagyon is illik hozzá a dal. Ezt pedig nagyon is el tudnám képzelni a versenyen, sokkal jobban, mint az előzőket. Ehhez a dalhoz is egy egyszerű színpadképet kreálnék. Semmi nagy dolgot, tényleg csak egy kis valamit.

    4. hely: Gyurcsík Tibor – Örök harc
    Nem igazán kedvelem Tibort, de el kell ismerni, hogy ez a száma igenis jól sikerült. Az eddig említettek közül ez a dal az, ami valóban megállná a helyét. Mondjuk van benne egy nagyon rossz rész, az pedig a rap rész. Szétveri az egész számot, így pedig veszít az értékéből.

    4. hely: Puskás Peti – Amíg a tűz ég
    Nem rossz dal. Ismét egy ballada, mondjuk ez most valamivel másabb, mint a tavalyi. Nekem az nem tetszett, de úgy gondolom, hogy az mégis jobb volt, de ennek fényében is az idei dalát küldeném ki, nem a Csillagokat. Szerintem ezzel döntőbe lehet kerülni. Mondjuk, ha azt a tényt figyelembe vesszük, hogy Petinek nincs valami jó hangja már nem biztos.

    3. hely: Polyák Lilla – Valami más
    Igazi euróvíziós dal, nagyon is a versenyre való, két évvel ezelőtt. Idén azért nem indulhat, mert teljes mértékben másolata a tavalyi nyertesnek Loreen dalának. Nagyon gáz próbálkozás lenne nekünk ezzel a dallal, de ettől függetlenül a mezőny egyik legjobb dala.

    2. hely: Kállay-Saunders András – My Baby
    Az egyik kedvenc dalom ebben az évben. Nagyon jó döntés lenne kiküldenünk Svédországba. András hangja nagyon jól szól ebben a dalban, valamint ez a stílus nem tucat a versenyen, ki lehetne vele tűnni. Természetesen az sem utolsó szempont, hogy nagyon könnyen, jó színpadképet lehet köré kreálni.

    1. hely: Janicsák Veca – Új generáció
    Különleges, egyedi dallamvilág. Ez kell az euróvízióra. Nem szabad beállni a sorba, nem olyan dalokat kell küldenünk, mint minden második ország, hanem egy másfajta dalt. Ez pedig ilyen. A különlegességében rejlik az ereje. Az első pár másodpercben meglepő lehet, de utána magával ragadó.

  • Balint005

    Így elsőre ami nekem bejött az Fatima, A Background, Gigi és Keresztes Ildikó dala. Sok elég jó dal van, de kevés olyan amivel biztosan döntőbe kerülnénk. Egy picit lehetne erősebbb a mezőny. Na de ez még változhat, ha jól előtudják majd adni a dalokat élőben az sokat fog dobni rajtuk.

  • Dun

    Egy szám sem volt amire első hallásra azt mondtam volna, hogy azt a kutya meg a fája ez nagyon ott van. Tavalyi dalokhoz képest nekem egy színvonal esés ez a 30 dal.
    Ha választani kéne nekem Gáspár Laci és Radics Gigi száma tetszik, őket küldeném így első körben, de akivel a legtöbb szavazatot begyűjthetnénk talán Pál Dénes és Szilvi. Janicsák Veca sem lenne rossz, de annyira idétlen szerintem ez a szöveg, bár a külföldiek úgysem értik, angol verzió meg nem tudom milyen. Na mindegy, majd ha kezdődik A Dal akkor úgyis többet tudunk, hogy élőben ki milyen.

  • Z0lecs

    Én még emésztem az újakat, kicsit sok volt így hirtelen 😀
    Az biztos hogy a kedvencem már megvan. 😀 De nagyon sok függ a színpadképétől, mert úgy gondolom hogy azzal vagy tarol, vagy megbukik.

  • blizzzzman

    1. Szabó Ádám (nagyon jó hangszerelés, színvonalas ének, zene, minden)

    2. Gyurcsik Tibor (igazából ez lenne az 1., mert nagyon jó a dallama, kár a rapbetétért, az nagyon nem való oda)

    3. Polyák Lilla (Eufória és Szerelem miért múlsz keverék, de az ilyen minding bejön)

    4. Kállay Saunders András (nem kedvelem túlzottan, de eddig ez a legjobb dala, és megállja a helyét)

    5. Radics Gigi (túlértékelt, de azért egész jó. Sajnálom hogy nem a Daydreammel pályázott)

    6. Éliás Gyula (a hangja fenomenális, a dala kevésbé, de Magdi óta tudjuk, hogy a jó hang nyerő lehet)

    A többit nem tudom, majd idővel kiderül.

  • Nagyon jo szam lett a Flash Travel dala.BIg like

  • Apropo, nekem Gigi az abszolut ott van elol(dal es enekesno is), es meglepoen jo lett a dal leroviditve.A lenyeg benne maradt.

  • Kristoffer

    Odett dala a legjobb <3 remélem őt küldjük ^.^
    Érthetetlen, hogy nem került bele egyből a 30-ba…
    Rajta kívül:
    Nekem ByeAlex száma tetszik nagyon (gyönyörű dalszöveg), Fatima kinn ütős lehet, Agárdi Szilviéket még nem tudom hova tenni de vmi van benne, és Polyák Lilla nagyon erős a mezőnyben…

  • zigbor

    Valaki dobna egy linket az Odett dalához? Megköszönném!

  • Ezüstróka

    Gigi dalában vajon a végén amikor a stúdióverzióban egyszerre énekli a dallamot, meg azt a kanyarintgatást, az élőben baromi hatásos lenne, ha a dallamot vokálosok nyomnák, ő meg cifrázná.

    Amúgy elég nehéz egyenlőre választani. Van több bejövős is, eddig talán a kedvencem ByeAlex száma. Csak mondjuk nem tudom, ez hogyan működne odakinn, de nálam már tuti nyert egy kört 🙂

  • Fabiana

    Odett dala az abszolút kedvencem. Nem győzöm hallgatni. Első hallásra megragadta a figyelmemet és az a búgó férfi vokál a háttérben… respect ezért a dalért. Teljesen egyedi.
    További dalok, amik nagyon tetszettek: Cserpes Lauráé, Gyurcsík Tibié (bár a rap rész tényleg agyonvágja a dalt), Puskás Petié és Fehér Zolié.

  • Bakancs

    Számomra eddig ByeAlex, Radics Gigi, Szabó Ádám, Polyák Lilla és Baricz Gergő a befutók.
    Tetszik még Janicsák Veca, Puskás Peti és talán még Plastikhead feat. Gáspár Laci dala, de ezekben még nem vagyok biztos.
    Én személy szerint ByeAlexet küldeném, bár nem a jó helyezésért, hanem hogy színt vigyünk a mezőnybe. Legtöbb esélyt én Giginek jósolnék, akármennyire is túlértékelt.

    • Michael de nem Knight

      Szerintem is ByeAlexet kellene küldeni. A dala „igazi” dal. Kerek és egész, nem érzem izzadságszagúnak, összekókányoltnak. Egyszerű hangszerelés, nem kevés, nem sok. Pont jó;)
      Ahogy egyre többet hallgatom, 1994 és Bayer Friderika dala jut eszembe. Ha végighallgatjátok az akkori dalokat, az ő dala és a nyertes ír dal volt bár egyszerű, de „igazi” dal. Akkor 4.-ek lettünk és zsinórban az első három (egyébként skandináv) zsűritől 12 pontot kaptunk.
      Tudom, most nem 1994-et írunk hanem 2013-at, de az „igazi” dalok minden korban sikeresek lehetnek. Ja, és szeretném ha magyarul énekelné!!!

  • Ariza

    Nahát, úgy tűnik csak hisztiznem kellett, hogy meghallgatható legyen az összes dal. 😀
    Többen is írtatok jókat Odett daláról, így azt direkt a végére hagytam. És igen, erre érdemes volt várni. 😀 Van egy olyan különös hangulata, ami miatt mindig újra meg akarom hallgatni, kicsit Nina Badric „Nebo”-jára emllékeztet. Ha élőben is jól elő tudja adni, akkor nálam ő a tuti befutó.

  • Mónika

    Radics Gigi fog menni és nem azért mert tolják. Polyák Lilla dala jó de nem fogja tudni megverni. Janicsák Veca? Orrhangú érthetetlen énekes és amennyit a szövegből kihámoztam, jó nagy összevisszaság. Pedig dallamilag akár jó dal is lehetne. Odett? Nem semmi akár a süss fel napot is vihetnénk ennyi erővel, még a Paff a bűvös sárkány is különb dal. Van több jó dal is de itt most az Eurovíziós dalfesztiválról beszélünk és odaválogatnak………..

  • BeN

    Én nagyon örülnék ha Gigit látnám kint, de egy másik dallal. A hang sajnos nem minden. Sajnálom, de ez picit lapos. Amikor először meghallgattam 2012-e belga Iris jutott eszembe. De nem akarom senkihez hasonlítani. :/

  • gyokub

    Ezek azok a dalok, amiket én esélyesnek tartok arra, hogy kijussanak Malmőbe:
    SZABÓ ÁDÁM – HADD LEGYEN MÁS!
    A balladák közül ez a legerősebb. Jól építkezik a dal, s meglepően jó a vokális teljesítmény. A színpadon a harmonika megjegyezhetővé teszi a produkciót. Ha Ádám ugyanilyen jól énekel majd élőben is, jó esélye lehet a fináléra. Egy jó tanács: ha ez a dal nyerné meg a versenyt, ajánlom, hogy keressenek fel egy külföldi stúdiót, hogy újrakeverhessék a dalt, mert úgy érzem, hogy a hangszerek kicsit háttérbe vannak szorulva, jobban ki kéne őket emelni.
    RADICS GIGI – ÚGY FÁJ
    Nagyon jó hangja Giginek, ez vitathatatlan. Jól meg van hangszerelve, s szépen építkezik, de mégis izzadtságszagú az egész.
    RÁCZ GERGŐ – CSAK ÁLLJ MELLÉM
    Rakonczainál már látom, hogy 10 pontot fog adni Gergőnek, de szerintem jogosan. Talán a felhozatalból ez a dal a legslágeresebb, erős a refrénje. A wo-o-o-o-o talán egy kicsit bugyuta, de ha megfigyelitek, ezt jegyzi meg az ember a leghamarabb. A produkcióval viszont egyelőre kétségeim vannak. A vokálnak ugyanilyen jól kell hangzania a színpadon is, ez nagyon fontos. A másik, hogy Gergő mennyire tudja elvinni a produkciót, mert szép hangja van, de nem erős. A hamis ének viszont számára nem gond.
    POLYÁK LILLA – VALAMI MÁS
    Erős hangja van Lillának, ez sem kérdés. Jónak találom, de a dalban nem látok semmi egyedit, a táncnak kellene itt elvinni a pálmát, hogy düböröghessen odakint Malmőben. Hallottunk egy pár hasonló dalt az elmúlt években, amik leszerepeltek, és félek, ez is hasonló sorsra jutna.

    Én azt mondanám, vagy Gergő, vagy Ádám lesz a befutó. Majd a produkció eldönti.

    • Ezüstróka

      Szabó ádám szeritem is befutó lehet. Már csak azért is, mert ha jól emlékszem, azt olvastam valahol, hogy nagyon gyúr a köré épített produkcióra is, asszem az April Project fog táncolni, ők meg nagyon jók. CSISZ-ben élmény volt nézni amiket összehoztak.

  • Rita

    Szamomra teljes mertekben erthetetlen, hogy Odett elso korben kimaradt a 30-bol egy ennyire fantasztikus dallal. Egy kedves szinpadkeppel nalam el is vinne az elso helyet, pedig azt hittem, KSA-t senki nem tudja megszorongatni a listamon, erre tessek…es ujra feltennem a kerdest, a beugro dalokat hallvan, hogy hany nagyon jo dalt sikkasztott el a „szakmai zsuri” egy-ket popmaszlag erdekeben ?? Nagyon kivancsi vagyok az elo eloadasokra, remelem, mindenki meglep, es inkabb pozitiv, mint negativ ertelemben 🙂