Svájc ma este választ dalt a 2013-as Eurovízióra

switzerlandTudósító: Klész Imre
Forrás: esctoday.com
Internetes közvetítés 20:05-től: http://www.sf.tv/sfvideo/live/3664318?WT.zugang=front_livestream

Svájc ma este választ dalt a 2013-as Eurovízióra. A Die Entscheidungsshow néven futó nemzeti döntőn a hosszas előkészítő munka után 4 német, 3 francia és 2 olasz illetőségű előadó fog megmérkőzni.

Ally – Catch me
Chiara Dubey – Bella sera
Carrousel – J’avais rendez-vous
Anthony Bighead – Do the monkey
Heilsarmee – You and me
Nill Klemm – On my way
Melissa – The point of no return
Nicolas Fraissinet – Lève-toi
Jesse Ritch – Forever & a day

Kapcsolódó cikk:
NF 2013: Teljes a 9 fős svájci mezőny
http://old.eschungary.hu/eurovizio-2013/nf-2013-teljes-a-9-fos-svajci-mezony/

115 Comments

A legjobb számomra kétségtelenül a Carrousel, ezt nem is tudom hangsúlyozni eléggé:) Az utóbbi időkben a majmos is nagyon megtetszett, azt sorolnám a második helyre, de egy elég jelentős szakadékkal a J’avais rendez-vous után. A többit nem igazán szeretném látni Malmőben, a két nagy “közkedvenc” közül a “You and me” szerintem rettentően monoton, és félek, hogy a nagynak mondott népszerűségük miatt egy esetleges kudarcot Svájc nem úgy élne meg, mint ahogy az a további Eurovíziós-jövőjük szempontjából előnyösnek mondható lenne. Melissa dala meg egyszerűen kommersz. Ha a fehéroroszok után megint kapunk valami tök átlagos tucatproduktumot, nagyon meg fogok ijedni, hogy az egész mezőnyt idén ez a trend fogja meghatározni. Márpedig én erre túlzottan nagy mértékben nem leszek vevő.

Tucat vagy nem, nálam akkor is Melissa dala veri a mezőnyt 🙂
2. helyen a Heilsarmee van, amit úgy gondolom ma este jól ki is választanak 🙂
Igazából ezeket emelném ki. A Carrousel-lel csak annyi a bajom hogy francia, amit valamiért nehezen szoktam megemészteni.
Ally és Jesse a középmezőny, a többi pedig kuka.

Melissa! Egyértelműen ő a legjobb. 2011-ben is őt kellett volna küldeniük a spanyoloknak. Lehet, hogy a dal tucat feeling, de még mindig a legjobb, ami mellé a legjobb showt lehetne csinálni az ESC-n. Szóval hajrá Melissa!

Csakis Melissa, neki kell győznie! Ő még akár a végső győzelemre is esélyes, és akár jövőre Bernbe, vagy más svájci városba utaznak a versenyzők! Nekem már ő a győztesem, és ezen nem gondolom, hogy változtatni fogok! HAJRÁ MELISSA!!!

Én nagyon reménykedek egy Heilsarmee győzelembe de akkor se dől össze bennem a világ ha Melissa vagy a Carrousel nyer. Szeretem mindhárom dalt 🙂 A negyedik kedvencem a Bella Sera de annak az esélye hogy az nyer az = 0, de még ha ki is jutna úgy jár mint idén a Finnek. Én egy jó nemzeti döntőben reménykedek, de nagyon sajnálnám ha most is csak 2 perces verzióban adnák le a dalokat :SS

Azt hittem leesek a székről, mikor elolvastam Dani hozzászólását! Hogy tud valaki egy ennyire semmilyen dalt szeretni, sőt 1 dal ismeretével a győzelmi címet is odaadni! Egyébként többek győzelmével kiegyeznék, de én Jesse Ritchnek szurkolok.

Carrousel vagy Heilsarmee. Melissa dalát hallgatva meg valamiért az “Il Pleut de L’or” dallama jut eszembe. Brrr.

Nekem az egyik kedvencem a svájci döntő! 🙂 Figyelemmel követem folyamatosan a kiválasztás folyamatát! A Bodensee aréna kb 15-20 percre van tőlem, mikor nyáron külföldön dolgozom! Egyszer ha úgy alakul, hogy a téli időszakra is keresek ott a környéken valami melót….. hejj hejj 😀 egyszer én még ott leszek a svájci döntőn! 😀

Ma este 3 dal van akik közül ha egyet kiválasztanak, akkor én örülni fogok!
Ők a Heilsarmee, Melissa valamint Carrousel! De a többi dal számomra hallgathatatlan! A listámon olyan szakadék van köztük mint ég és föld!

Valaki tudna segíteni? Hol lehet nézni a svájci Tv-t online? Mivel a cikkben lévő linken nem találtam meg! Előre is köszönöm!

jajj hát már tiszta izgalomban vagyok! 😀
x faktor és svájc egyszerre megy, remélem pont úgy lesz összhangban, hogy amikor egyiknél énekelnek, a másiknál beszélnek….. 😀

Nekem kellemes meglepetés ez a lány! Libabőr is megvolt! 😛
Attól azt még nem gondolom, hogy nyernie is kéne.

A Carrousel nekem nem tetszett. Ők Malmöben biztos kiesők lennének véleményem szerint. Eddigi listám:
1. Ally
2. Chiara Dubey
3. Carrousel

Gyerekek, ez a Carrousel… Egy jó döntés Svájcból, és decemberben leszögezem, ki kapja a májusi voksom:) 90%-os biztosságra!

Comments are closed.