Magyarország 2013. február 2-án kezd neki az eurovíziós válogatónak

dal2012Tudósító: Klész Imre
Forrás: velvet.hu

A velvet.hu-nak sikerült kiderítenie egy, a 2013-as magyar nemzeti döntő köré fújódó médialufival kapcsolatban, hogy 2013. február 2-án szombaton kezdi el Magyarország keresni a legideálisabb dalt a malmői Eurovízióra. Év végén zárul a pályázatok fogadása, de már most “rekordszámú” nevezés érkezett.

“Minden neves és kevésbé ismert zenei előadó pályázatának nagyon örülünk, hiszen már most rekordszámú nevezés érkezett A Dalra, amely február másodikán indul az M1-en. De természetesen a verseny a nyílt, hiszen a zsűri és a közönség szavazatain együttesen múlik, hogy ki utazik el májusban Malmőbe” – írja az MTVA.

Sajnos más információ nincs jelenleg, csak találgatni lehet. Ha az idei szabályokat követik, akkor a “a zsűri és a közönség szavazatain együttesen múlik” kijelentést nem szabad úgy értelmezni, hogy a zsűri és a közönség fele-fel arányban fogja meghatározni a végső győztest, hanem a közönség kiselejtezi a javát, a zsűri pedig a fennmaradó, idén 4 előadó közül fog rábökni valakire.

A verseny nyíltsága a pályázati feltételeknek megfelelően vitathatatlan, de az idei válogató alapján idén sem követhetjük nyomon a közönségszavazás alakulását, és hogy hány szavazat érkezik az egyes dalokra, szintén titok marad.

A válogató helyszíne sem ismert még, az előzetes tervek nagyobb, és grandiózusabb válogatóról szóltak, ami jelenthet kettőnél több fordulós elődöntőt, de jelenthet egy nagyobb tömeget befogadni tudó helyszínt is. Idén tömegjelenetek voltak a stúdió bejáratánál és nem tudott bejutni mindenki. Indokolt lenne egy nagyobb helyszín.

Mindent összevetve február 2-től ismét elkezdődik a legújabb dalok seregszemléje, ami végre nem hagyja hidegen a zeneszerzőket és előadókat, hiszen tudják, a verseny megnyerése mellett részt venni egy ilyen műsorban szintén hozhat elismerést hazánkban. Hiszen az Eurovízió nem jelent automatikusan világsztárságot.

55 Comments

Hehehe és hahaha! Már november végén tudták, hogy ezzel a dallal fog nevezni a Gigi! Most meg jönnek ezzel mű-izével, hogy “karácsonyi meglepetés”, bal-bla-bla, előre megírt színjáték! Olyan szinten hallgathatatlan a dala , számomra, hogy abban reménykedem, hogy nem fogják az élő showba beválogatni.

1. Aki x-faktorosokon meg megasztárosokon, voice-osokon kívül nem ismer veretes előadókat, az az újság vagy csőlátásban szenved, vagy ki van tömve kenőpénzzel.

2. x-faktor, megasztár: tele van szemfényvesztő hazug propagandafogással:
-szavazás “vakon”,
-a “csóró közmunkás apukaként bemutatott” Oláh Gergőről kiderül, hogy Radics Gigi közeli rokona (na persze minden épeszű ember észre kellett vegye már az elején, hogy ennek a Gergő gyereknek számtalan fellépése volt már közönség előtt, jó kis suskáért). Ettől függetlenül én is tehetségesnek tartom Gergőt is, Gigit is, meg Antal Timit és a cikkben említett énekeseket is, de vannak rajtuk kívül is tehetségek.

3. Persze a tavalyi válogatóban is volt egy gyanús momentum: az a zenekar nyert, amelyik az m1-es D. Tóth Kriszta Showban mutatkozott be először a tévében, nem sokkal a válogató előtt. De hát mit is várhat az ember tévékedvenc műsorvezetőktől?
Bezzeg a Fölszállott a pávában nem tévékedvencek zsűriztek, hanem tisztességesebb is volt a verseny (igaz, ott meg a hangszeres szólistáknak is kellett volna külön kategória).

Az en fulemnek tulsagosan nyugati hangzasu, ami lehet, nem lenne sikeres itt, Europaban, kulonosen Magyarorszagon. DE ettol fuggetlenul jo kis szam, es ha valoban eloben is kepesek lennenek erre a minosegre, lehet, hogy az o indulasukra rabolintanek 🙂

Úgyis az nyeri a nemzetit, akivel a magyar TV megakarja nyeretni, nem véletlen, hogy a zsűrié a végső szó, a telefonos szavazás pedig csak parasztvakítás, azért kell, hogy a nézők azt gondolják nekik is volt beleszólásuk az egészbe. Tavaly is az első perctől kezdve tudni lehetett, hogy a CD nyer, hiszen egyfolytában őket tolta a zsűri.

Ez annyiban nem igaz, hogy a zsűri Gyurcsík Tibinek adta a legtöbb pontot a két elődöntő résztvevői közül, őt favorizálták a legjobban a pontszámok alapján, mégsem jutott a legjobb 4-be a döntőben. 2005-ben is azt mondták sokan, hogy a NOX-nak volt elrendezve a válogató, pedig a többi versenyző a közelükbe sem ért…

Azt nem mondtam, hogy mást nem favorizáltak, de a CD-t látványosan tolták, Gyurcsík Tibit kevésbé. Nekem mondjuk személy szerint még mindig az volt a kedvencem a tavalyi nemzetin, ahogy a szakmai zsűri ekézte a dalokat, hogy nem Eurovízióra való stbstb. Most bocsánat, de nem ők négyen válogatták ki pont ezt a 20 dalt? 😀 Vagy én emlékszem már rosszul? Lehet, rég volt, majdnem 1 éve már.

Elvileg nem. Olvastam egy interjút vele, az új száma kapcsán, és azt mondta, h túl sok elfoglaltsága lesz jövőre, így nem nevezett, de majd 2014-ben.

ja.-ja … most olvasom még színházban is fog szerepelni :D..
Kár ,hogy idén nem látjuk. Nemigazán nyerte el egyik előadó se eddig a tetszésem… Kis pop- szappan művészek… Nem lehet valahol megnézni a teljes listát ,hogy kik jelentkeztek?

őK??
van még?? 🙂
nem bejövős egyik se…eddig…
NoALibi

Csákvári László

SnailGardN

Bogi

Fehér Zoltán

Stiry Tóth Eszter

Arizóna zenekar

Bíró Eszter

Bagosi Alexa

The Violets

Tóth Jonathán

Radics Gigi

Galambos Dorina

Brasch Bence

Lola

Puskás Peti

Kiss Gina

Nagy Adri

whYBe

Dopeman

Apollo 23

Szabó Ádám

Kállay Saunders András

Gyurcsík Tibor

Hien

Voltak olyan hirek is, hogy az Anna and the Barbies is jelentkezett, nem tudom, igaz-e. En mindenesetre orulnek neki, mert az nem mindennapi lenne 😀

Biztos lesznek még mások is, azt mondták, rekordszámú nevezés érkezett, tavaly 200 induló volt. Szerintem csak sokan úgy vannak, hogy nem akarják beharangozni, mert ciki, ha ezek után nem kerülnek élő adásba.
A fentiek közül – természetesen nem hallottam a dalokat, csak az eddigi munkásságukra és benyomásokra tudok hagyatkozni – Hien és Gigi közül menjen az, akinek jobb a dala. Bár Bagosi Alexa sztem akár meglepetést is okozhat (igaz, pozitívat és negatívat egyaránt).

Szia, igen van: Mujahid Zoli is indul,nem átlagos, középszerű,hanem igényes dallal,mint mindig.
Reméljük színvonalas hazai döntőt látunk majd!
Hajrá Magyarország!

Anna and the barbies..hm az tetszene 🙂 Csak ne a Gigi :D, ne egy ilyen mester kélt csajt küldjünk…vanak sokal hitelesebb,eredetibb előadoink…

Hát… khm… Nem tudom mit mondjak, van egy-két előadó, akinek már a neve láttán azt mondom NE! és remélem az ismeretlen nevű előadók meglepnek minket!

Radics Gigi szerintem valószínűleg nem fog ezzel a számmal kimenni, hiába a támogatottság. Nem jó a szám, egész egyszerűen. Akikben elsőre látok esélyt, az Gyurcsik Tibor, Hien, Anna and the Barbies, Janicsák Veca. A daltól függ, hogy melyik közülük. Ha olyan lesz bármelyikük dala, mint Gigié, akkor ők is kilőve.

Nekem eddig csalódás a jelentkezők névsora. Már a régi munkásságukból kiindulva, sajnos az itt lévők háromnegyedét nem tudom elképzelni a versenyen. Igaz remélem pozitív meglepetés fog érni majd.
A jelenleg meglévő dalok közül én csak egy embert tudok elképzelni az pedig Kállay Saunders András. Szerintem abból a dalból nagyon sokat ki lehet hozni, főleg színpadképileg, mert itt annyira nem lehet mellényúlni (itt a dal: http://www.youtube.com/watch?v=l2cWxoVVNHs )
Egyébként még Kiss Gina dalával is elégedett vagyok, sokkal jobb, mint a tavalyi dala (az nem is tetszett).

Én valami olyasmit várok, mint Antal Zsuzsa & Fisher’s Company vagy Fábián Juli & Zoohacker féle színvonalas, nem mainstream előadó, kiváló énektudással. Remélem nem az eddigiek között van a nyertes.
Ami elmegy Baricz G, KSA, SnailGardN, Arizóna, Mrs. Colombo. Kíváncsi lennék Hienre és Anna & Barbiesra. Ők biztos érdekes számmal jönnek.
Legnagyobb csalódás eddig: Radics Gigi.

Remélem Gyurcsik olyan kaliberű dallal jön idén is, mint tavaly, akkor benne látom a legtöbb esélyt. Az eddig általam hallott dalok mind gyengék.

Nem merek itelkezni a nevsor alapjan, de nzilvan egyes eloadoknak a neve is eleg volt, hogy ellenszenvet valtson ki belolem. Nem nagyon neztem utana a lehetseges daloknak, azokat hallgattam meg, amelyek a Face-en kaptak nemi “rivaldafenyt”. Nekem KSA idei dala a tavalyinal is sokkal jobban tetszik, pedig nalam mar tavaly is o volt az egyik favorit. Andrasrol a teves felvetelek alapjan azt is el tudom kepzelni, hogy a szinpadon sem lenne ugyetlen, ami oriasi fejlodes lenne a magyar eloadok reszerol. De termeszetesen barkinek szivesen szurkolok, ha megfelelo szinvonalu hanggal es dallal jelentkezik es kivalasztatik. 🙂

Én azt nem értem, miért nem tudom a magyar videókat Ubuntun nézni, mikor az albánokét tudom, mégpedig szinte folyamatosan.
Windowsban pedig fél éve még simán tudtam Youtube-ot hallgatni, most meg olyan akadozós lett, hogy szinte élvezhetetlen, ha leveszem a felbontást 240-re, akkor is csak 5 perc múlva tudom folyamatosan meghallgatni…
…a szám első felét 🙁
Miért lett ez?

Hát én nagyon soknak tartom ezt a 30 dalt, plusz a 3 elődöntőt és két középdöntőt.
Szerintem máshogy is meglehetne oldani és mondjuk úgy több pénz maradna a májusi versenyre. Én így látom ideálisabbnak, de nem számít, a lényeg, hogy a legjobbat válasszuk ki 😀

Szívem szerint most olyan tiltakozási jelenetet rendeznek, hogy ihajj!!! Facebookon írtam, itt lusta vagyok újra kifejteni, szóval kontrolcékontrolvé:
Nee… Én kb. pont annyira rajongok a Dalriadáért, mint az Eurovízióért, de lássuk be, nem egy kategóriában fociznak… Szerintem nem lenne szabad indulniuk, túl jó együttes ahhoz, hogy egy Eleftheria lenyomja őket, aztán meginduljon itthon is a lavina.
.
.
.
Gabi, amúgy miért nem szabályos? Mert ha megvágják, akkor nem marad kb. semmi? Vagy a refrén miatt?

Igen a refrén…az egy népdal részlet nem? Az pedig tudtommal nem szabályos. Valahol megértem hogy aggódsz de ha a zenekar ís úgy fogja fel hogy a magyar zene népszerűsítéséért indul akkor a helyezés (itthon vagy kint) másodlagos.

Szerintem se szabályos. De úgyis 5.5 perc, a népdalbetétet ki lehet vágni. Persze akkor épp a lényegét veszítené.

Klész Imrének:
Ubuntu 10.04 LTS-t használó Kiwi Linuxom van. Ugyanez a laptopomon már régóta megvan. Azon viszont általában működik működik a youtube.
Böngészőim: Chromium, Firefox, Chrome. Plugint hiányol a kiírás szerint, de hiába próbáltam telepíteni, nem sikerült.

32 v. 64 bites az Ubuntu? Sajnos a flash linuxban problematikus. ubuntuforums.org-ot olvasgasd. Nekem is 10.04 LTS van egy elég régi (még 1 magos) gépen. Nekem a Flash Aid Firefox kiegészítő bevált. Nem azt mondom, hogy hasít a flash, de funkcionál. (A silverlightos videók más tészta.)

Comments are closed.