Junior Eurovízió 2012: Ukrajna a győztes!

Tudósító: Klész Imre
Forrás: junioreurovision.tv

Ma este Hollandia rendezett Junior Eurovíziót, ahol a 12 fellépő versenyző közül idén Ukrajna kapta a legtöbb pontot, így Nastya Petrik a “Nebo” című dalával vihette haza a Junior Eurovízió 2012 trófeáját. Gratulálunk!

A végeredmény:
01 Ukrajna 138 pont
02 Grúzia 103 pont
03 Örményország 98 pont
04 Oroszország 88 pont
05 Belgium 72 pont
06 Svédország 70 pont
07 Hollandia 69 pont
08 Izrael 68 pont
09 Fehéroroszország 56 pont
10 Moldova 52 pont
11 Azerbajdzsán 49 pont
12 Albánia 35 pont

18 Comments

Végre egy olyan Junior Euróvízió, ahol elégedett vagyok a győztessel. Gratulálok Ukrajnának, szerintem tényleg ők voltak a legjobbak. Egyébként voltak meglepetések. Nagyjából egyetértek a sorrenddel, habár Hollandiát előrébb, Grúziát hátrébb tettem volna. (Valamint én nem az albán dalt tettem volna utolsónak.)

Egyébként a versenyről: A technikai problémákat leszámítva szerintem nagyon jó volt, jó volt a tematikája a műsornak. Egyébként én Anouk helyett javasolnám Kim Lian-t, hogy induljon a versenyen ezzel a számával. Nekem tetszik. Bár lehet csak azért, mert még nem untam meg.
A színpad szerintem az egyik legjobb volt az eddigiek során.
Egyébként ma láttam az euróvízió új logóját. Hát majd megszokjuk… 😀

Kíváncsi lennék rá hogy szerepelne a felnőtt mezőnyben a Girls and Boys. Remélem benevezik. Ha az Azeriek nem, hát nevezzék az Örmények :)) Ők egyébként nagyon jól tudják hogy jó, de nem lep meg hogy ez volt az egyetlen dal ami nem kapott tőlük pontot.

A Sensatsiya sajnos nyilvánosan megjelent szeptember előtt. De leginkább tavaly kellett volna a Teenagert nevezni a felnőtt mezőnybe, de abból részletek már augusztusban is voltak a youtube-on.

Mindegyiknél más előadóval gondoltam természetesen.

1. hely az ízléspocséksági versenyen, gratulálok.

Hú, az mekkora volt, hogy a 12 pont bejelentése előtt megszakad a kapcsolat a pontbemondó szóvivővel? Az egyik legizgalmasabb pillanat volt ma este 🙂 és a színpad is tök jó volt, gigaledfal nélkül is. Ezt díszletnek lehet nevezni 🙂

Csak nekem tűnt fel, hogy a lap tetején az áll: A Junior Eurovízió 2012 győztese: Oroszország!? Gratulálunk! 😀 😀 😀

Nem vagyok cinikus… 😉

Nos akkor már én is hozzászólok.
Ukrajna győzelmének borzasztóan örülök.Iszonyú jó volt és az élő showban nekem is ők tetszettek a legjobban.Sajnos az oroszokból hiányzott valami.A végeredménnyel abszolút egayetértek!Most előszor a JESC során.Egyedül az albán kislányt raktam volna 2-vel előbbre.Szép volt Európa!

Sziasztok, én is elégedett vagyok alapjában véve az eredménnyel, csak a grúzokat tenném hátrább, a Moldáv fiut pedig jóval előrébb. Szeirntem a Moldáv tal hozta egyébként igazán azt amit a Junior Eurovizió számomra jelent, maradjanak gyerekek a gyerekek amig lehet 🙂 Az izraeli produkció sajnos nagyon kiábránditó volt, szerintem abban a dalban benne volt a potenciál, de tulkoreografálták, és igy elveszett számomra a varázs, ezért a 8. hely megérdemelt! Annak pedig hogy Azerbajdzsán ennyire hátul végzett, kifejezetten örültem. Az a dal egy nagy semmi volt! 🙂 Na üdv,

Én is megnéztem, nem volt kedvem tanulni, így maradt ez. 😀
Egyértelműen Ukrajna volt a legjobb, ehhez kétség se fér. Azerbajdzsán kellemes meglepetés volt nekem, szerintem ügyesek voltak, érdekes, hogy utolsó előttiek lettek. Örményország, Moldova és Fehéroroszország katasztrófa volt. Grúzia hozta ugyanazt a stílust amit eddig is szinte minden évben, de ez még mindig ezerszer jobb volt, mint a 2008-as méhecskés borzalom. Svédek meglepően jók voltak, de nekem a dal még mindig unalmas. Hollandia jobb eredményt érdemelt volna, a belgáknál meg a show volt jó. Izraelen és az oroszokon viszont meglepődtem. Szerintem ez a két ország volt a nagy vesztese a tegnapi versenynek. Lerikával nem tudom mi történt, hogy csak 3.lett, az izraeli szám se ütött akkorát, mint amit vártak tőle. Albánia meg… nem volt jó, de nem is volt rossz. Én utolsó előtti helyre tettem volna, rögtön az örmények elé. A show maga jó volt, nem volt vontatott, jó volt a színpadkép, a műsorvezetők is, az átvezető műsorok (Rachel, Ralf, Kim Lian). És igen…. Kim Liant ezzel a számával az ESC-re!

Nem néztem végül élőben, ha így adta elő a dalát a versenyben is az ukrán kislány akkor megérdemelte a győzelmet. Oroszország csak negyedik??? :O Ennél jobbat érdemelt volna, bármilyen is volt az élő előadás. Grúzia második helye pedig no comment. 🙁

Anastasiya Petryk iszonyú jól mozog meg énekel.Csak az a kérdésem szabad e ilyen fiatlon ezt csinálni?Hát nem tudom…Iszonyat hová tud fejlődni még?

Nem hiszem hogy az EBU nevezési díjat kérne már a közvetítésért is. Eddig is közvetítette például Azerbajdzsán, Bosznia-Hercegovina, Ausztrália, Új-Zéland, USA (ez lehet hogy csak a felnőttet, és nyilván egyiket se úgy értettem hogy az összeset, csak hogy volt olyan év amikor közvetítették). Úgyhogy igazán közvetíthették volna, a tavalyit is. A felnőtt verseny ugyan elbújhat a 2 utóbbi junior mögött, de abban is lehetnek jók, és hát közvetíthették volna mondjuk a 2010-est attól hogy nem vettek részt rajta. Mondjuk a döntőt, és esetleg előtte bejátszani a kiesett dalokat.

Az is lehet a különbség oka, hogy itt nem akar mindig mindenki mindenáron indulni, így ha nincs jó dal, nem is indulnak. Ettől függetlenül az utóbbi 2 évben a gyerek zeneszerzők jobbak voltak.

Egyébként felvételről levetíthetnék a 2 utóbbi juniort, nem mindenkinek van internet.

Ha regisztrálok elírást tudok javítani, megjegyzést törölni? Volt ugyanis egy megjegyzésem ami mindössze egyetlenegy tévedésből állt, és nem tudtam törölni. És ha nem voltam bejelentkezve amikor írtam? És regisztráció előttit?

Da, nasa peremoha!!!!!!!!!!!!!!! Nagyon örülök a kis Anasztázia győzelmének, szuper. Reméljük, hogy megkapjuk a rendezési jogot 2013.ra, szeretettel látnánk Magyarországot is. 😀

Comments are closed.