Naptár

2012. december
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Junior Eurovízió 2012: Kezdődjön a show!

Tudósító: Klész Imre
Forrás: junioreurovision.tv
Internetes közvetítés 20:15-től: http://www.junioreurovision.tv/esctv (Octoshape plugin telepítése szükséges)

Ma este 20:15-től kezdődik a Junior Eurovíziós Dalfesztivál 2012, ahol 12 ország versenyez a Junior Eurovízió trófeájáért. Tegnap délután sajtótájékoztatót tartott a műsort szervező EBU, a műsor házigazda köztelevíziója, az AVRO, valamint a Kidsright karitatív szervezet képviselője, ahol sok érdekes információ hangzott el.

A 12 résztvevő országon kívül Ausztráliában is közvetíteni fogják a versenyt. Jövőre lesz 30 éve, hogy Ausztrália közvetíti az Eurovíziót. Ma este lesz a 10. Junior Eurovíziós Dalfesztivál, ennek alkalmából rövid kisfilmeket láthatunk majd az eddigi győztesekről és házigazda országokról is. A zsűrik közül először a 12 fiatalból álló zsűri pontjait fogjuk megismerni (minden résztvevő országból egy zsűritag), a vendégprodukciók és a televoting ismertetésének időszaka között, ami új dimenzióba helyezi a szavazást, és hatással lesz a végeredményre is.
Szó esett a JESC 2009 győzteséről, Ralf Mackenbachről is, aki azóta is gyártja a dalokat Hollandiában, és be fogja mutatni legújabbat is.

Az AVRO már második alkalommal rendez Junior Eurovíziót, 2007-ben Rotterdam volt a verseny helyszíne. Előzetesen egy tévéstúdióban akarták megrendezni az eseményt, Amszterdamban vagy a holland médiaközpontban, Hilversumban, de a kreatív csapat elérte, hogy nagyobb legyen a helyszín, de mégis a szigorú pénzügyi kereteken belül maradjanak. A ma esti esemény rendezője igazi versenyhangulat teremtését álmodta meg a színpad előtti állóhelyek biztosításával, ami a 2013-as felnőtt Eurovízión is alkalmazva lesz. Az AVRO büszke arra, hogy az EBU által elvárt, anyagilag nem elrugaszkodott, milliókba kerülő verseny helyett egy reálisabb összegből tudták leszervezni az így is látványos showt. A pénzügyi gondok nagyon sok EBU tag köztelevíziót érintenek, többel tárgyalnak a jövő évi junior verseny megrendezésével kapcsolatban, a döntés 2013 elején fog megszületni. Annak ellenére hogy most kevesebben vesznek részt a JESC-en, több társasággal folynak a tárgyalások a részvétellel kapcsolatban.

Sietse Bakker-nek ez az utolsó éve a Junior Eurovízió főellenőreként. A helyét Vladislav Yakovlev veszi át, aki az Eurovíziós Ifjú Zenészek, és az Eurovíziós Fiatal Táncosok című műsorok főellenőreként szerzett tapasztalatot. Bakker ezután az Eurovíziós Dalfesztivál versenyellenőrként (Event Supervisor) ellátandó feladataira fog teljes erővel koncentrálni. Holnap fog debütálni az EBU Eurovíziós osztályának új logója, amit a verseny kezdetén láthatunk. A Te Deum megmarad zenei alapként.

Felmerült egy apró probléma az albán énekes ruházatával kapcsolatban. Le kell cserélni a fellépőruhát, mert az „túl érett”. A delegációvezető és az AVRO közösen fog előrukkolni az új szereléssel.

Nos, lássuk a ma esti fellépősorrendet!

01 Fehéroroszország: Egor Zhesko – A more-more
02 Svédország: Lova Sönnerbo – Mitt mod
03 Azerbajdzsán: Omar Sultanov & Suada Alekberova – Girls and Boys
04 Belgium: Fabian Feyaerts – Abracadabra
05 Oroszország: Lerika – Sensatsiya
06 Izrael: Kids.il – Let the Music Win
07 Albánia: Igzidora Gjeta – Kam një këngë vetëm për ju
08 Örményország: Compass Band – Sweetie Baby
09 Ukrajna: Anastasiya Petryk – Nebo
10 Grúzia: Funkids – Funky Lemonade
11 Moldova: Denis Midone – Toate vor fi
12 Hollandia: Femke Meines – Tik Tak Tik

19 hozzászólás Junior Eurovízió 2012: Kezdődjön a show!

 • Dani

  „Annak ellenére hogy most kevesebben vesznek részt a JESC-en, több társasággal folynak a tárgyalások a részvétellel kapcsolatban.”

  Remélem, lesz hatása a tárgyalásoknak, és jövőre sokan vissza fognak térni. Erre a versenyre igaz, hogy túlságosan keletiesedik, hiszen már csak Hollandia, Belgium és Svédország maradt az úgynevezett „nyugati országok” közül. (A versenyek utólagos visszanézése alapján) hiányolom Norvégiát, Dániát, az EK-t, Spanyolországot, Portugáliát, Máltát.

  Debütálások is lehetnének jövőre. Ha az azeriek rendezik majd a 2013-ast, akkor a törökök bemutatkozását elképzelhetőnek tartom. Esetleg még San Marino és Olaszország is csatlakozik.

  (Ez nem tartozik annyira a kommentemhez, de sehol sem találom a 2006-ost teljes egészében. Ha valaki tudna egy linket adni, azt nagyon-nagyon megköszönném!)

  A mai estéről: már korábban ismertettem a Top 3-amat, de azért még egyszer: 1. Oroszország, 2. Izrael, a 3. helyet pedig már Hollandia mellett Azerbajdzsán is megkapta tőlem. A produkciótól függ, ki lesz a bronzérmesem.

 • Zolitt

  Na a pontosztásra én is idekapcsoltam, ki is akasztott az azeri kiscsaj… xD

 • Dani

  Na ne! Ukrajna vezet, Azerbajdzsán utolsó! Ami pedig a legjobban kiakasztott, az Albánia 12 pontja Azerbajdzsántól.

 • Dani

  Ezzel Ukrajna megnyerte! Sajnos!

 • Hegedüs Zoltán

  1. hely az ízléspocséksági versenyen.

 • Dani

  Na, de hogy Azerbajdzsán utolsó előtti lett, ez sokkolt!

 • StanB

  Ez a gyerek eurovízió minden évben meglep 🙂 Ahhoz képest hogy Izrael és Oroszo. voltak a favoritok és Ukrajna nyert…
  De viszont megérdemelte Anastasiya mert erős hangja van, igaz a dal kicsit kilógott a sorból, a végén már úgy voltam hogy mindegy hogy ki nyer csak ne grúzia… Eddig a Jesc-en egyetlen dalukat szerettem a „Mari-Dari”-t. Nagyon örültem Svédország jó helyezésének, szeretem Lova dalát 🙂 és külön örülök hogy Azerbajdzsán utolsó előtti (azthiszem)

 • Egy részről nagyon örülök, mivel Ukrajna előadása nagyon tetszett, szerintem Loreent simán űberelte, viszont az, hogy Omar és Suada 1 nyomorultat tudtak megelőzni, az nem lehet igaz! A legjobb dal komolyan csak a leggagyibbat győzte le? Arról nem is mondanék semmit, hogy Azerbajdzsán odaadta a 12 pontját annak a leges legbénább dalnak! Botrányos! Viszont jó volt látni, hogy mennyire örült az ukrán kislány, gratulálok neki, megérdemelte 🙂

 • Fabiana

  Meghallgattam a győztes dalt. Borzalmas.

 • Hegedüs Zoltán

  Valeriya Engalicheván látszott is hogy mennyire nincs megelégedve a pontokkal. Még Moldovától is csak 10 pontot kapott, szégyen. A Girls and Boys utolsó előtti helye is.

  Egyébként meg se lep, Eurovízión erre lehet számítani. Az lenne meglepő ha nem így lenne. Van viszont ami mégjobban meglep. Én az összes vendégelőadást Rachel-nek adtam volna. Hát a Hollandok nem, pedig pont a hollandoktól lenne logikus. Adtak neki vagy 10 másodpercet. Lehet hogy csak azért volt a részlet a Euphoriából hogy ő is szerepelhessen. Pedig Ralf helyett jobb lett volna ha ő van.

  Tudja valaki hol lesz a 2013-as?

 • Hádész

  Az eredmény számomra több helyen meglepő, mint pl. Azerbajdzsán rossz helyezése, meg hogy Izrael sem az élmezőnyben volt, a győztesnek viszont örülök, bár a dalt sosem szerettem igazán, de az előadás az fergetegesen jó volt, és örülök még Örményországnak is. Aranyos volt az ukrán kislány, egy mukkot sem értett angolul 🙂

 • Nyee

  Nos akkor már én is hozzászólok.
  Ukrajna győzelmének borzasztóan örülök.Iszonyú jó volt és az élő showban nekem is ők tetszettek a legjobban.Sajnos az oroszokból hiányzott valami.A végeredménnyel abszolút egayetértek!Most előszor a JESC során.Egyedül az albán kislányt raktam volna 2-vel előbbre.Szép volt Európa!