Naptár

2012. október
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Akár 40 dal is versenyezhet A Dal-ban január végétől

Tudósító: Klész Imre
Forrás: videotar.mtv.hu

Gazsó L. Ferenc az MTVA vezérigazgató-helyettese, és Rákay Philip az MTV intendánsa volt a vendég az MTV csütörtök reggeli műsorában.

Gazsó L. Ferenc kijelentette, hogy attraktív és tartalmas műsorokkal vissza szeretnék szoktatni a nézőket a közmédia csatornáira, aminek egyik példája A Dal című műsor, ami idén* nagyobb méretű vállalkozás lesz. Kiemelte, hogy magyar nyelvű dalokat várnak a válogatásra, későbbi döntés eredménye lehet a nyelv megváltoztatása.

Rákay Philip magáról a kiválasztási folyamatról elmondta, hogy legutóbb 3 adásban versenyeztek a dalok.
– Idén pedig úgy gondoltuk, hogy megvárjuk a pályaműveket, megnézzük hogy hány olyan dal érkezik, amely érdemes lehet arra, hogy a közönség elé tárjuk. El kell hogy mondjam, hogy tavaly is több mint 200 pályamű érkezett, ezeknek egy jó része az a kategória, amivel nem biztos hogy rongálnánk a nézők vegetatív idegrendszerét. De a legjobb 20-at, 30-at, 40-et, vagy ki tudja, hányat úgy fogjuk a nézők elé tárni, hogy elosztjuk ezeket elődöntőkbe, középdöntőkbe és döntőbe. Biztos hogy nem 3 A Dal lesz idén*, mármint műsor, hanem több (* már most elkezdődött a felkészülés A Dal című műsorra, de természetesen csak jövő januárban lesz az M1-en az első adás – a szerk.). De hogy mennyi, ezt majd meglátjuk.

Az ötödik zsűritagról az MTVA vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy egy népszerű, közkedvelt és értéket teremtő hölgy lesz az ötödik tag, „de ez maradjon a mi édes titkunk”.
– A kedves nézők is egyet értenek velünk abban, hogy rengeteg a jó énekes, rengeteg a jó együttes. Hogy mást ne mondjak, az egységesülő közmédiának, a Petőfi rádiónak az Akusztik című műsorában is feltűntek olyan együttesek, amelyek ma már országos hírnévnek örvendenek, viszont kevés a jó magyar dal. A közmédia az M1 csatornán ezen szeretne alapvetően változtatni.

– Ez egy szerzői verseny elsősorban azzal együtt, hogy az énekesekre és a zenekarokra emlékszik mindenki – zárta az interjút Rákay Philip.

3 hozzászólás Akár 40 dal is versenyezhet A Dal-ban január végétől