Svájc december közepén dönt

Tudósító: Ötvös Zoltán
Forrás: eurofire.blog.de – eurovisionplattform.sf.tv

Úgy látszik, a 2013-as dalverseny résztvevői közül – mint az elmúlt években – ismét a svájci jelölt lesz az első, akit megismerhetünk. Már szeptember elseje óta folyik a válogatás. Idén is több csatorna összefogásával alakul majd ki a december 15-i nemzeti döntőjük 9 fős mezőnye.

Az internetes nevezésekből 4 dal jut döntőbe, a francia nyelvű RTS csatorna 3 dallal, az olasz ajkú RTI adó 2 dallal nevez. Az elmúlt napokban ezt a két dalt már meg is ismerhettük:

01. – Chiara Dubey – Bella sera
02. – Ally – Catch me )

Az online szavazáson az internetezők és egy szakmai zsűri 50-50%-os végeredménye adja a továbbjutókat. Ennek a szavazásnak tegnap lejárt a határideje, az eredményeket november közepén tudhatjuk meg. Ismerős nevekkel is találkozhattunk a feltöltött dalokat böngészve.

Talán az egyik legérdekesebb Magdalena Tul, aki 2011-ben még lengyel színekben állt az Eurovízió színpadára, de Give it up című dalával a 2013-as versenyen már Svájcot képviselné. Lys Assia (2012-es “C’etait Ma Vie” ) 2013-ra NewJack-kel közösen All in your head, vagy Raphael Jeger: (2012-es The Song In My Head) 2013-ra As Long As I’m With You, valamint Chiara Dubey: (2012-es Anima Nuova ) 2013-ra Bella sera című dallal próbálkozik. Chiarának már nem kell aggódnia, Ő már biztos újra színpadra állhat, de a többieknek még reménykedniük kell, hogy a szavazók elég voksot adtak le rájuk. Hogy kik jutnak még döntőbe, az 1-2 héten belül kiderül.

8 Comments

Idén Fehéroroszország választja ki a versenydalát elsőként: 2012. december 7-én. 5 dal közül fognak választani.

pontosan, viszont ha azt nézzük, hogy még csak előadó van kiválasztva, akkor az Hollandiánál már meg is van (Anouk)

Aki már jó ideje követi a nemzeti döntőket, az tudja nagyon jól hogy a fehéroroszok egyáltalán nem arról híresek hogy az először kiválasztott dalt küldjék.

Chiara száma valami bődületesen unalmas, nem is emlékszem hasonlóra mostanában 😀

A másik határeset, nem gondolnám h köztük van a győztes 😀

Ezzel mindenki tisztában van, de akármilyen is szokott lenni a kiválasztás, hivatalosan a fehérorosz indulót ismerjük meg elsőnek.
Egyébként szerintem is elég gyengécske ez a két dal. De a többi sem valami nagy durranás, szerintem sem ezek között van a győztes. 😀

Comments are closed.