Eurovision Forum Song Contest – Újratöltve!

Szerzó: Kerékgyártó Péter
Forrás: efsong.wordpress.com – old.eschungary.hu

Egy év kihagyás után idén, 2012-ben újra megrendezésre kerül az öt éves hagyománnyal rendelkező „Eurovíziós Fórumok Dalversenye”. A verseny 2008-ban indult útjára, az első EFSC-t az ötletgazda spanyol fórum rendezte meg öt résztvevővel, a verseny első győztese pedig az ESCHungary magyar rajongói fórum volt. A második versenyt 2009-ben már a magyar fórum rendezte, amely azóta hagyománnyá vált (A 2009-es győztes francia fórum és a 2010-es nyertes török fórum nem élt a rendezés jogával).

Idén ismét megrendezésre kerül a verseny öt résztvevővel:

Magyarország
Olaszország
Spanyolország
Szerbia
Törökország

Minden fórum két dallal száll ringbe a győzelemért, amelyeket „nemzeti döntők” folyamán választanak ki.
Bővebb információk a verseny történetéről és a korábbi versenyekről az EFSC hivatalos weboldalán találhatók: https://efsong.wordpress.com/

A magyar versenydalok kiválasztása

Minden regisztrált fórumtagunk részt vehet a dalbeküldésben és a szavazáson. Minden regisztrált tag két dalt javasolhat, amelyekre a következő szabályok érvényesek:
– A dal korára vonatkozó kikötés nincs.
– A dalnak magyar nyelvűnek kell lennie és nem lehet hosszabb 4 perc 30 másodpercnél.
– Csak Magyarországon született előadók dalai versenyezhetnek.
– Csak olyan dalokat lehet nevezni, amelyek youtube-on is meghallgathatók.
A javasolt dalokat az efsongcontest(kukac)gmail(pont)com e-mail címre várjuk 2012. szeptember 20-án 20:00-ig.
Az emailnek a következőket kell minimálisan tartalmaznia:
A küldő regisztrált fórumos neve, az előadó neve, a dal címe, a dal YouTube linkje. Egy olvasónk maximum 2 dalt javasolhat.
A cikk hozzászólásaiban szereplő javaslatokat nem tudjuk figyelembe venni, a káosz elkerülése végett emailben tegye meg mindenki a javaslatát.

A szavazásról és a „nemzeti döntő” menetéről bővebben a dalok beküldési határideje után aduk tájékoztatást. Fontos, hogy azok a tagok is szavazhatnak a döntőben, akik nem küldtek be dalt a magyar döntőre.

Comments

73 hozzászólás a(z) “Eurovision Forum Song Contest – Újratöltve!” bejegyzéshez

 1. Zoli avatar

  Wááá, de örülök most! Mindig is szerettem az EFSC-t, leginkább a „nemzeti döntőnk” miatt. Azt hiszem, az egyik nevezettemet tudom is. Azt vágom, hogy nem lehet hozzászólásban nevezni, hanem majd e-mailben, de azért ideírhatom majd a jelölteket? 🙂

 2. Serinon avatar
  Serinon

  Zoli, a legjobb az lenne, ha a nevezett dalokat a szavazás indításakor tennénk közzé, úgy izgi a dolog. Türelem! 😛

  1. Zoli avatar

   Igazad van, csak tegnap nagy volt a kísértés, meg a kezdeti lendület:D

 3. Dun avatar
  Dun

  Olyan lehet hogy „XY” feat „NM”? 😀 Vagy csak solo-k lehetnek?

 4. Serinon avatar
  Serinon

  Bármilyen zenekar vagy felállás szóba jöhet, a lényeg, hogy mindkettő vagy mindegyik tag Magyarországon született előadó kell legyen.

 5. Dun avatar
  Dun

  Óóó oksam! Köszi az info-t! 😉

 6. krobert avatar
  krobert

  lehet nem idei dalokat is küldeni, nem?

  1. Balázs avatar

   Az első számú kikötés szerint nem számít a dal kora, megjelenési ideje.

 7. Edd avatar
  Edd

  Dalok beküldve : D.
  Már nagyon kíváncsi vagyok a „nemzeti döntő”-re : D.

  1. Zoli avatar

   Én várok a dalbeküldéssel, hátha 20-ig valamelyik előadónk előrukkol egy potenciális ESC-jelölt számmal, aminek így nemzetközi promóciót lehet szerezni:D

   1. Edd avatar
    Edd

    Hát ez igaz, bár én stabilan kiállok a két dal mellett, igaz az egyiket csak azért indítottam, mert tudom, hogy egy ilyen dal jól sülhet el : D.

 8. Csengettyű avatar
  Csengettyű

  A nyelvre vonatkozó kikötés kizárta a legkedvencebb együttesemet (pedig van egy olyan daluk, hogy hűűű), de meglesz a 2 dal, azt egyiket már tudom is, hogy melyik…

 9. Hegedüs Zoltán avatar
  Hegedüs Zoltán

  Ezek a feltételek eszembe juttatják miért nem jó az Eurovízió. Arra lehetne jó, hogy ha valahol valaki kitalál egy jó dalt, akkor arról tudomást szerezzen aki megnézi, vagyis hogy olyan dalok létezéséről szerezzünk tudomást amiről még nem is hallottunk, és jók. Ehhez viszont a világ összes dala közül kellene választani, nem szeptember 1 utánit, és az se fer hogy ha gyerek a szerző, akkor az ő dalával csak más nyerhet, ő nem, mert csak más adhatja elő. Vagyis: csak az elődöntőkben kellene szavazni, a döntőben nem, bármely dal indulhatna 4-5 perces időhatárig, akkor is ha nincs videoklip csak hang, természetesen nem élő előadás hanem felvételről: videoklip, csak hang esetén stúdiófelvétel (hivatalos változat).

  Természetesen én nem jelölök dalt, mert nincs mit. Mindet kizárták.

 10. Hegedüs Zoltán avatar
  Hegedüs Zoltán

  Ja és nem országonként 1 dal, hanem ahány jó van: ebbe a 0 és a 10 is beletartozik.

  Ezt a hozászólást újra kellett írnom, mert elfelejtettem a CHAPTA-t, és emiatt törlődött: a vissza gombot megnyomva nem volt ott a beírt mondat.

  1. Gabiii avatar
   Gabiii

   A szeptember szabály nyílván arra jó hogy új , friss dalokat ismerjünk meg szerintem ezzel semmi baj nincs. Gyerek dalszerzők? Hát nem tudom hány embert érinthet ez. Erre a döntőben nem kell szavazni dologra viszont már én is gondoltam , de győztes dal meg kell anélkül gyakorlatilag nem is Eurovízió lenne a dolog. Videoklip nem akadály manapság bárki készíthet. 4-5 perces időhatár? Hát a mai dalok mellett soknak a 3 percet is nehéz kitölteni 🙂
   Azt pedig ki döntené el hogy adott országnak mennyi „jó” dala van?
   Félre ne érts én nem kötekedek, szerintem is ráférne 1-2 reform az Eurovízióra de nagyon óvatosan kell bánni ezekkel a változtatásokkal mert könnyen tönkre tehetik az egészet!

  2. Gabiii avatar
   Gabiii

   Még az kimaradt hogy én a gyerek előadók kizárását azért tartom helyesnek mert így elkerüljük a „jajj de cuki…” kezdetű mondatok és SMS-ek csilliárdjainak keletkezését amivel esetleg meg is lehetne nyerni az egészet. Az idei dolgokból okulva lehet hogy egy felső korhatáron is el kellene gondolkodni ugyanezen okból :))))) Lys Assia jövőre robbanthat!

   1. Hegedüs Zoltán avatar
    Hegedüs Zoltán

    Nekem tetszik a nagyik dala.

    Gyerek szerzőnél Rachel Traets-re gondoltam, az én ízlésem szerint egyáltalán nem cuki, igaz van benne báj meg nőiesség, de másban sokszorosa.

 11. Csengettyű avatar
  Csengettyű

  Elküldve.

 12. Zolecs avatar
  Zolecs

  Nos, az előadó kiválasztásánál sokat nem gondolkodtam. Van egy zenekar akire kb. 12 éves koromban akadtam rá, és már 10 éve nagy rajongójuk vagyok. A dalszövegek és a zene is nagyon ott van. A legutóbbi albumuk első két dalát választottam.

 13. Hegedüs Zoltán avatar
  Hegedüs Zoltán

  A szeptemberi szabály: van olyan dal ami sose indulhat, már csak ezért se jó. Amelyik mondjuk augusztusban jelenik meg, az az azéviről már lemaradt. Más ok: sok olyan zenemű van ami régi és mégse ismerik. Példa:

  Horch, was kommt von draussen rein: ez egy német népdal
  Thine be the glory: a Judas Maccebeus című oratórium részlete, valahonnan a középkor vége környékéről (szerző: Georg Friedrich Händel).
  Das doppelte Lottchen: az 1950-es szövetségi német film főcímzenéje.

  Na ezeket például nem sokat ismerik. Plána ha olyat kerünk aki mind a 3-at ismerte. Most nem a német nyelvű területeken élőkre gondolok.

  1. Csengettyű avatar
   Csengettyű

   De ez csak annak lehet akadály, aki „csakéskizárólag” eurovíziós dalokon él. Én személy szerint találok gyöngyszemeket, amiknek soha közük nem volt az Eurovízióhoz, de mégis ismerem őket. Na?

   1. Hegedüs Zoltán avatar
    Hegedüs Zoltán

    Attól hogy valaki nem csak az Eurovíziós dalokat ismeri, még lehet hogy van olyan dal ami tetszene neki csak éppen sose hallott róla: az Eurovízión nem is fog: pont azt írtam hogy máshol se, mert nincs olyan ahol hallana róla: nincs olyan, aminél az a cél hogy ne kelljen a világ összes zeneművét végighallgatni, mégse fordulhasson elő hogy van olyan zenemű, amely valakiknek nagyon tetszene, de sose hallott róla. Vagyis nincs olyan, ahol az a cél hogy legyen összegyűjtve az összes nagyon jó zenemű, de csak azok.

   2. Zoli avatar

    Zoltán, ne hozz szégyent a nevünkre, kérlek:) Lehet (sőt biztos), hogy van olyan szeptember 1-e előtt megjelent zenemű, amit senki sem ismer, pedig baromi jó, de hogyan mondod meg, hogy azt tényleg senki sem ismeri? Feketén fehéren értelmezhető szabályok kellenek. Gondolj csak bele, mekkora botrányok, meg viták születnének egy-egy kétes megítélésű dal kapcsán. Amúgy nem hiszem, hogy az 1950-es szövetségi német film főcímzenéjét bárki is színpadra akarná vinni az Eurovízión. A lecsófesztiválra sem szokás tejbedarával nevezni, és fordítva.

    Elhiszem, hogy az általad említett zeneművek puszta ismerete jó hatással van az önbecsülésedre, de ekkora badarságokkal előhozni a dolgot, és így felvágni vele, már kevésbé okos ötlet. 😉

 14. Robek avatar
  Robek

  Tisztelt Hegedűs Úr!
  Ön ezt komolyan gondolja?

 15. Erzsi avatar
  Erzsi

  Persze, hogy komolyan gondolja. Valami f…ságon rugózni kell ebben az uborkaszezonban.

  Kedves Zoltán! Az Eurovízió nem a világ összes zenéjének best of „tessék választani”-ja az idők kezdetétől napjainkig, hanem az EBU nevű szervezet tagországainak könnyűzenei versenye, ahol az országok éves daltermésük legjobbjait mutatják be, három perces időkorláttal. Hogy ezt a 3 perces dalt egy gyerek írná meg, az nem életszerű. De – valóban, a kapanyél is elsülhet – előfordulhat. Én úgy tudom, hogy szerzőként nincsenek kizárva a versenyből. Hogy előadóként igen, az szerintem nagyon helyes és nem ebben látom az emberi jogok korlátozásának minősített esetét. A három percet is helyesnek tartom: van, aki ezt sem tudja kitölteni (lásd Bulgária 2010-ben, egy perc zenei ötlet, két perc óóóó-zás), másnak a három perc sem kell ahhoz, hogy világslágert csináljon. A Volare, a Ciao, ciao bambina vagy France Gall dala mind két és fél perc körüliek. Egy személyes kedvencem Ase Kleveland dala másfél(!) perc. Bizonyos értelemben már így is dögunalom a műsor, hátha még országonként akár 10 dal is indulhatna 4-5 perces opuszokkal.

  Minden versenynek megvannak a szabályai. Azt mondani, hogy az olimpia azért szar kezdeményezés, mert kimarad belőle a fedett pályás hegymászás, pedig milliókat megmozgató sport, az ….

  1. Hegedüs Zoltán avatar
   Hegedüs Zoltán

   Én tudom mi az Eurovízió, csakhogy az én számomra csak annak lenne értelme amit írtam, a jelenlegi Eurovíziónak nem. Nem azt írtam hogy minden ország 10 dallal, hanem az összes jóval. Írtam hogy ebbe a 0 is beletartozik: ha nincs jó dal, ne induljon. Azt én is tudom hogy sokan beneveznének olyanokat amik nem jók, a jókat meg nem. Én azt írtam hogy mikor lenne jó, nem azt ami megvalósítható. Akkor másképp fogalmazok: az lenne az ideális, hogy ha nincs jó dal, akkor ne induljanak. Ha én választanám ki a dalokat, biztos nem kellene elődöntőt is tartani, a 25-be simán beleérne. Persze évente megjelenik nem tudom hány 1000 új dal, a régi dalok vagy millióan lehetnek: nyilván lehetetlen lenne mindet végighallgatni. Viszont 1000 zsűritaggal lehetne, tagonként 1000 dallal, csak ahhoz az kellene hogy mind tisztességes legyen, 10 000 zsűritag esetén meg hogy egyetlenegy 10-es csoportban se forduljon elő hogy a többség elfogult: lenne 1000 csoport, legalább 1-ben biztos előfordulna.

   1. Csengettyű avatar
    Csengettyű

    Az a baj a „jó dallal”, hogy nagyon relatív dolog… Mi garantálja, hogy ami, mondjuk, nekem a világ legjobb dala, az másnál nem a „mi ez a sz.r?” kategória?

 16. Zoli avatar

  No, a fenti beszélgetést attól tartok, megszakítom, bár nagyon jól szórakoztam bizonyos pontoknál:D
  Szhóóval, csak annyit szerettem volna írni, hogy pénteken mutatja be Sopronban a Dalriada együttes a vadiúj lemezének az anyagát. Ugye értitek, mire gondolok? (Kár, hogy szerintem az Eurovízió, mint olyan, nem vonzza túlzottan őket…)

  1. Csengettyű avatar
   Csengettyű

   Egyébként nem pár napja jelent meg a Tales Of Evening lemeze?

   (Meg két kedvencem is lemezbemutatózik hamarosan, de Eurovízió szempontjából valószínűleg egyik se játszik…)

   1. Zoli avatar

    Kik azok? Azért írd meg:) Csak nem a Szirtes Edina együttese?

    Október elején lesz Zséda-lemez is, de az a nő élőben néha elég kiábrándító.

   2. Csengettyű avatar
    Csengettyű

    Az egyik az Indygo (nekik bár most szombaton lesz itt lemezbemutatójuk, már augusztusban megjelent a lemez), a másik, a nagy kedvenc, meg a Paddy and the Rats (ráadásul miskolci csapat, földijeim) 🙂

 17. Robek avatar
  Robek

  Tisztelt Hegedűs ÚR!
  Újra megkérdezem: Ön ezt komolyan gondolja? Vagy csak épp az ágy mellet lévőbe lóg a pici keze és még senki sem csípte meg!

  Tisztelt Erzsi kollegína!
  Ha az emlékeim nem csalnak akkor a Volare lényegesen több mint 3 perces volt sőt több mint 5 perces, és pont ez a dal miatt született meg a 3 perces időkorlát 🙂 Kérem javítson ki valaki, ha rosszul emlékeznék!

  1. Erzsi avatar
   Erzsi

   A 3 perc dolgában azonnal Ase Kleveland jutott eszembe. Azt tudtam, hogy jóval kevesebb mint 3 perc, de ellenőrizni akartam. Elővettem a Congratulation lemezt és akkor láttam, hogy mennyi 3 perc alatti van rajta. Nem tudom, melyik lehetett az eredeti, az akkori versenyen elhangzott változat, lehet, hogy később még feltöltötték kicsit, hogy ne legyen annyira méreten aluli. (???) De lehet, hogy neked van igazad, nem erősködök. Ha rosszul tudtam, akkor a cd alapján tudtam rosszul.

 18. Klész Imre avatar

  Megpróbálom értelmezni a dolgokat: most ugye arról van szó, hogy dalokat kell jelölni az efsc-re, de közben az a vita témája, hogy hogyan kellene megváltoztatni az Eurovízió szabályait? Mi változott meg? Hirtelen elpattant egy húr? Jajj, Robek, ne merészeld Dolly Roll slágerekkel bombázni Serinont! 🙂

  1. Robek avatar
   Robek

   A húr nem nálam pattant el, de már nem is érdekel az ilyen eszmefuttatás. Igaz, az elmebaj jelei rajtam is mutatkoznak néha és mindig meglepedők, ha valaki rajtam is túltesz! 🙂 A bombázásról jut eszembe: Lehet, hogy az R-GO-tól a BOMBÁZÓt kellett volna beküldenem! Valaki tegye meeeeg!!!

 19. Serinon avatar
  Serinon

  Mivel abban állapodtunk meg, hogy a határidő előtt nem hozzuk nyilvánosságra a dalokat, ezért erre most nem írnék semmi konkrétumot. 😀 Igen, az Eurovízió reformjáról van már szó. Szerintem úgy jó, ahogy van, én ekkora változtatásokat nem vinnék véghez.

 20. Zolitt avatar
  Zolitt

  olyankor mi van, ha valaki már előttem beküldte ugyanazt a dalt? vagy ha van pl egy előadó, akit elég sokan szeretnek, é attól esetleg több dal is érkezik?

  még egy kérés… le tudnátok írni, hogy eddig kiket küldtünk ki? mert gondolom 2x ugyanaz a dal nem mehet!

  1. Zoli avatar

   Igazából csak arra emlékszem, hogy a NOX egyik dalával nyertünk, meg egyszer Tóth Verát is „kiküldtük”.

   1. Pitbull avatar
    Pitbull

    Ha jól veszem ki ebből a kommentből, akkor a NOX megfelel a szabályoknak. Ez jó hír, mert tőlük tervezek küldeni egy számot, viszont nem tudtam, hogy a zenekar tagjai hol születtek meg ilyesmi, ráadásul a tagok többször is cserélődtek az évek során.

 21. Klész Imre avatar

  Ha más is ugyanazt a dalt javasolja, mint te, akkor minek kellene történnie? A második kérdést sem értem, sehol nincs leírva, hogy egy előadó csak egyszer szerepelhet. A harmadik kérdés felét már Serinon megválaszolta válasza fent van a játék honlapján, ott össze van gyűjtve minden verseny. A másik felét megválaszolnám, de megint csak nem értem. Az ajánlások beérkezése után nyilvános lesz a lista, ezekre a dalokra kell szavazni, és a két legtöbb szavazatot gyűjtő dal megy az EFSC-re. Zolitt, olvasd el megint a szabályokat.

  1. Zolitt avatar
   Zolitt

   elolvasom én 2x is, azon ne múljon… 😀
   de…
   ” Ha más is ugyanazt a dalt javasolja, mint te, akkor minek kellene történnie? ” —> annak, hogy akkor lehetne ahelyett a dal helyett egy másikat ajánlani, mert mivel már más javasolta, ott van a listán, kvázi akinél egyezés van nem ajánlott csak 1 dalt….
   a második kérdés nem lényeges, csak úgy felötlött bennem, hogy milyen lenne 4-5 szám egymás után ugyanattól, de na, ez tényleg nem lényeg.

   de a harmadik kérdésemre a válasz sem olyan egyértelmű, mint ahogy írtad, hogy az oldalon megtalálhatóak a korábbi versenyek. a fórumok közötti igen, pár perc olvasgatás/ keresgélés után meg lehet találni ezeket, de a házi szavazósdi dalairól nemigen találni itt sok mindent.

   akit érdekel:
   E.F.S.C 1:
   Crystal “Hív a végtelen” és a NOX “Hiszed-e még?”

   E.F.S.C 2:
   Nox – Még egy perc és Rúzsa Magdi – Rövid utazás

   E.F.S.C 3:
   Balogh Brigitta– A szerelem fáj és Tóth Vera – Sorskerék

   1. Klész Imre avatar

    Szia. Mindenkinek van max 2 lehetősége dalt ajánlani. Ha egyezőségek vannak, akkor a végső szavazáson is sokkal könnyebb lesz kevesebb dalból kiválasztani azt, ami igazán tetszik. Mindig az szokott lenni a baj, hogy nehéz dönteni. Most lesz egy kis könnyebbség. Ugyanattól az előadótól versenyezhet akármennyi dal is, mondjuk jó lenne, ha nem olyan dalt küldenénk, amit korábban már indítottunk. Le vannak fektetve a szabályok, a kihirdetés után már nem fogunk változtatni rajta, abból csak káosz lenne.

    Hogy korábban milyen dalok versenyeztek a nemzeti döntőn, elég ha rákeresel a honlapon, vagy a google-n. Két linket ajánlok kapásból: http://eschungary.hu/?s=efsc
    https://www.google.hu/webhp?sourceid=chrome-instant&ie=UTF-8&ion=1#hl=en&sclient=psy-ab&q=site%3Aeschungary.hu%20efsc&oq=&gs_l=&pbx=1&fp=4003a8ef7336115f&ion=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&biw=1023&bih=765
    Ha érdekel valami, akkor járj utána. Az nagyon szuper hogy kigyűjtötted a korábbi győzteseket 😉 Ne érts félre, nem bántani akarlak, csak a kavarásoktól akarom megóvni a versenyt.

 22. Clusters avatar
  Clusters

  Hosszas latolgatás után végre nekem is sikerült elküldenem. Ha az itt fórumozókon múlik, akkor szerencsére nem kell félnem, biztosan jó nóta lesz a kiválasztott.

 23. tacom avatar
  tacom

  Nekem lenne egy olyan szemtelen kérdésem, hogy a korábban javasolt („kiküldött” és nem „kiküldött”) dalokról egy lista hozzáférhető valahol? Csak hogy ne nevezzek újra olyan gyöngyszemeket, amiket a többiek már egyszer lehúztak a wc-n 🙂 Nem bírnám ki a meg-a-láz-ta-tást 😀

  1. Dun avatar
   Dun

   Na ezen de jót nevettem XDDDDDD!

 24. Hegedüs Zoltán avatar
  Hegedüs Zoltán

  Röhely hogy senki se ért semmit se.
  Sose írtam olyat hogy van egy csomó jó dal amelyről senki se hallott. Azt írtam, hogy van olyan, legalább 1 az egész világon, ami nem hallott róla, pedig tetszene neki.

  A szeptemberi szabály nélkül jobb lenne az Eurovízió. Elég lenne ha a korábbi győztes dalok nem indulhatnának. Nem írtam hogy rossz a 3 perces korlát, egy nemlétező Eurovízió-helyettesítőről írtam hogy 4-5 perc biztos elég lenne. Itt volt olyan szabály hogy csak Magyarországon született előadósat lehet nevezni, erről jutottak eszembe amiket írtam.

  Az Eurovíziónak számomra nem sok értelme van. De én leírtam hogy minek lenne értelme: ha valaki kíváncsi hogy milyen zeneművek vannak még amiről sose hallott, akkor a világ összes zeneművének meghallgatása nélkül is tudomást tudjon róluk szerezni. Ami számára mondjuk a világ 10 legjobbja között lenne, ha ismerné, azok közül 1 se maradjon ki. Nyilván több kategória, és mondjuk a legjobb 1000, sorrendbe rendezve: mondjuk úgy, hogy ha a legjobb x darabra kíváncsi, akkor a legjobb 10*x darabot meghallgatva egy se maradjon ki közülük.

  Nem írtam hogy ez könnyű, azt se hogy megvalósítható, csak azt, hogy a szeptemberi szabály nélkül egy hajszálnyival közelebb kerülnénk hozzá. Írtam példát rá hogy jó és sose volt Eurovízión és sokan nem ismerik. Erre egyesek azt hiszik hogy én ezek ismerete miatt nagynak tartom magam.

  Azt is írták hogy ez csak annak akadály aki „csakéskizárólag” Eurovíziós dalokon él. Ez nem igaz, mert attól még előfordulhat, hogy van 1 valaki a világon, aki ha ismerné az összes zeneművet, akkor az „x” tetszene neki a legjobban, és arról sose hallott, pedig nem csak Eurovíziós dalokat hallott.

  1. Hegedüs Zoltán avatar
   Hegedüs Zoltán

   1. bekezdés utolsó mondat: „ami” helyett „aki” kell, elírtam.
   Szóval ez az egész arról jutott eszembe hogy csak Magyarországon született előadósat lehet nevezni.
   Tudom hogy a „jó” relatív, ezért kellene több kategória, esetleg valaki meghallgatja egy kategória legjobb 100 művét, pontozza, és azalapján a gép más sorrendbe teszi a kategória műveit: megpróbálja kitalálni mi tetszene neki: nyilván az alapján hogy más is pontozott, sok hasonló mű van ami tetszik nekik, vélhetően hasonló az ízlésük: megmutatja tehát azon műveket, melyeket a vélhetően hasonló ízlésűek pontoztak, jónak találtak, de az, akinek megmutatja, még nem is hallott róla. Nyilván ez weben lehetne és ez könnyen befolyásolható, nem állítottam hogy meg is valósítható.

  2. Robek avatar
   Robek

   Kedves Hegedűs Úr!
   Nagy vagy el kell ismerni! 🙂
   Pont az ilyen és hasonló elképzelések megvitatására is jó az évi 1-2 rajongói találkozó. Érdekes amit írsz, de el kell ismerned, hogy inkább érdekes mint megvalósítható. személy szerint számomra összeegyeztethetetlen az ESC-el! Amit leírsz az egy egész más történet. Az ESC lényege abban van, hogy mindig a legújabb dalokat ismerjük, meg és ne olyanokat amelyeket lehet, hogy Japánban 20 évvel ezelőtt imádtak. Ezzel nem azt állítom, hogy a 20 évvel ezelőtti Japán dal rosz vagy, hogy nem vagyok rá kiváncsi, stb., de ez nem az a fórum! Egyébként is oly sok dal született már az elmúlt években, hogy annyi időnk nincs, hogy mindet végighallgassuk. Az meg, hogy jó-e egy adott dal vagy sem…hááát ebbe most nem mennék bele. Nekem a zöld szín tetszik a páromnak meg a kék. Én rosszul vagyok a kéktől a párom meg a zöldtől! Nos? Melyik szín a szebb?

  3. Csengettyű avatar
   Csengettyű

   De gondold el, ha nem lenne a szeptember 1 szabály, sok ország simán odaállítana olyan dallal, ami korábban már ismertté vált, így egyrészt, nekik a slágerükkel nagyobb esélyük lenne a jó helyezésre, másrészt, nem ismernénk meg új dalt az adott országból.

  4. Balázs avatar

   Bocsáss meg, hogy ennyire „szabolcsi” megnyilvánulást fogok alkalmazni, de a te gondolataidban élő Eurovízió SZAR lenne! Szerinted ki lenne kíváncsi minden ország 5 perces végtelen sok dalára, amit lehet, hogy még a 90-es években írtak, de a te szabályaid alapján tökéletesen beleillene!
   Egyszerűen nem bírtam tovább olvasni ezt a temérdek marhaságot, amit összehordtál itt!

  5. Klész Imre avatar

   „Az Eurovíziónak számomra nem sok értelme van.”
   Na én itt fejeztem be a kommentek olvasgatását.

   1. Robek avatar
    Robek

    Igen, igazad van Imre kolléga, ennek a marhaságnak számomra sem sok értelme van! És egyébként is „Röhej, hogy senki sem ért semmit!”

   2. Pitbull avatar
    Pitbull

    „Röhely hogy senki se ért semmit se.”
    Klasszikusokat csak pontosan idézzünk! 😀

   3. Erzsi avatar
    Erzsi

    Vannak, amiket nem érdemes idézni, mert még másokban rögzülnek. Ilyen, amikor valaki csúcsot dönt az egy darab egyszerű bővített mondatban elkövethető nyelvtani hibák számát tekintve.

   4. Robek avatar
    Robek

    jajjj, bocsánat! Most nagyon rosszat tettem??? Remélem, hogy Hegdűs Úr elnézi majd nékemnek! 🙂

 25. Máté94 avatar
  Máté94

  Miért nem „rendezünk” nemzeti döntőt? Tegyük fel össze gyűlik 60 dal.Elődöntőnként versenyezne 10 dal,továbbjutna 3,2 pedig a vigaszágas lenne.A vigaszágas döntőből továbbjutna 3 és a döntő mezőnye lenne 21 fős.A szavazás úgy lenne ahogy Escen is szokott lenni.Mindenki szavazna a 10 legjobb dalra és így kerülne ki a győztes.Legalább kitudnánk élni a szavazási mániánkat. 😀

  1. Edd avatar
   Edd

   Ezt én is támogatom : D

 26. Robek avatar
  Robek

  Hegedűs Úr! Ön azt hiszem rossz ajtón próbál bejutni, de ahová szeretne bejutni ez nem az az ajtó! A másikon tessék kopogni, ott be fohják engedni! Igazán köszönjük, hogy itt próbálkozott! További sok sikert.

 27. Serinon avatar
  Serinon

  Akkor most mindenkinek válaszolok:

  Zolitt, ha ugyanazt a dalt már egyszer jelölték, nem gond, ahogy Imi is mondta. Akkor kétszer jelölték, a listán csak egyszer fog szerepelni.

  Már EFSC döntőn részt vett dalokat ne jelöljetek, Zolitt, köszi, hogy kigyűjtötted őket – én is gondoltam rá, de közben arra számítottam, hogy mialatt visszakeresik ezeket az emberkék, úgy megismerik a verseny történetét is.

  Tacom: Sajnos nincs listám a korábban nevezett dalokról, de lehet, hogy amit akkor kiszórtunk, most épp abból küldünk és jól is szerepel. Ki tudja? 😀

  Máté94: Idő hiányában nincs erre lehetőség, hogy ennyi fordulót csináljunk. Szeptember van, mindenki dolgozik vagy iskolában van, nem jut mindenkinek ideje arra, hogy ennyi felé szavazgasson. Ha 1-2 ember rá is érne erre, akkor sem fér bele és 1-2 ember miatt nem is érdemes ekkora felhajtást csapni (ezt nem rosszból mondom, csak próbálom reálisan láttatni a dolgot). Mivel határidők vannak, nem tudunk hosszú előválogatókat rendezni. EFSC-n kívül bármikor lehet olyat játszani a későbbiekben, hogy a fórum kit küldene ESC-re, az elnyúlhat bármeddig. 🙂

 28. Dun avatar
  Dun

  Azt meg lehet kérdezni, hogy eddig hány jelölt van?

  1. Dun avatar
   Dun

   Féltávon :D!

 29. Serinon avatar
  Serinon

  Türelem 20-áig 😉

 30. János avatar
  János

  Nagyon kíváncsi vagyok,hogy lesznek e olyan emberek,akik bepróbálkoznak egy régebbi dallal,amely akkoriban elismertségnek örvendett,de mára már elfelejtették.
  Remélem sikerül színesen összeválogatni,mert van hozzá alapanyag. 🙂