Eurovision Forum Song Contest – Újratöltve!

Szerzó: Kerékgyártó Péter
Forrás: efsong.wordpress.com – old.eschungary.hu

Egy év kihagyás után idén, 2012-ben újra megrendezésre kerül az öt éves hagyománnyal rendelkező „Eurovíziós Fórumok Dalversenye”. A verseny 2008-ban indult útjára, az első EFSC-t az ötletgazda spanyol fórum rendezte meg öt résztvevővel, a verseny első győztese pedig az ESCHungary magyar rajongói fórum volt. A második versenyt 2009-ben már a magyar fórum rendezte, amely azóta hagyománnyá vált (A 2009-es győztes francia fórum és a 2010-es nyertes török fórum nem élt a rendezés jogával).

Idén ismét megrendezésre kerül a verseny öt résztvevővel:

Magyarország
Olaszország
Spanyolország
Szerbia
Törökország

Minden fórum két dallal száll ringbe a győzelemért, amelyeket „nemzeti döntők” folyamán választanak ki.
Bővebb információk a verseny történetéről és a korábbi versenyekről az EFSC hivatalos weboldalán találhatók: https://efsong.wordpress.com/

A magyar versenydalok kiválasztása

Minden regisztrált fórumtagunk részt vehet a dalbeküldésben és a szavazáson. Minden regisztrált tag két dalt javasolhat, amelyekre a következő szabályok érvényesek:
– A dal korára vonatkozó kikötés nincs.
– A dalnak magyar nyelvűnek kell lennie és nem lehet hosszabb 4 perc 30 másodpercnél.
– Csak Magyarországon született előadók dalai versenyezhetnek.
– Csak olyan dalokat lehet nevezni, amelyek youtube-on is meghallgathatók.
A javasolt dalokat az efsongcontest(kukac)gmail(pont)com e-mail címre várjuk 2012. szeptember 20-án 20:00-ig.
Az emailnek a következőket kell minimálisan tartalmaznia:
A küldő regisztrált fórumos neve, az előadó neve, a dal címe, a dal YouTube linkje. Egy olvasónk maximum 2 dalt javasolhat.
A cikk hozzászólásaiban szereplő javaslatokat nem tudjuk figyelembe venni, a káosz elkerülése végett emailben tegye meg mindenki a javaslatát.

A szavazásról és a „nemzeti döntő” menetéről bővebben a dalok beküldési határideje után aduk tájékoztatást. Fontos, hogy azok a tagok is szavazhatnak a döntőben, akik nem küldtek be dalt a magyar döntőre.

73 Comments

Sziasztok volna egy kérésem hiszen látom ti ügyesek vagytok tudnátok-e segíteni nekem külföldi címekkel.Van egy pár dalom, eurovíziós dalom, szeretném beküldeni több országba de nincs címem keresem a neten is, de nem találok semmit.
Hálás köszönet

Húúúú Serinon! Most aztán feladtad a leckét. Már egy órája ezen a tyúkon gondolkodok, de nem jövök rá, hogy ki lehet az és honnan ez a megnevezés:

tegnap este mikor végeztem a munkával, akkor jöttem egyből fel, mert kíváncsi voltam, ki mit “nevezett”, és azt hittem, h már fent lesznek.

kb. mikorra lesz fent a lista?

Comments are closed.