Svájc 2013: Lys Assia (ESC 1956) Ralph Siegellel készít rap dalt

Tudósító: Klész Imre
Forrás: escxtra.com

A nap bulvárhírét a blick.ch nyújtja: Lys Assia az idei sikertelen próbálkozás után rap dallal kíván részt venni a svájci nemzeti döntőn. Az első Eurovízió győztese az elmúlt szezonban – az énekesnő szerint – egy túlságosan lassú, kevés energiát adó dallal próbált kijutni a bakui színpadra. Ezúttal a másik Eurovízió-veterán, Ralph Siegel írt neki egy rap dalt, így ezúttal minden bizonnyal megnőttek a nyerési esélyek.

A svájci újság képe szerint egy fiatalokból álló, négytagú berni rapcsapat csatlakozik a 88 éves énekesnőhöz. Ralph Siegel két hét múlva fogja ünnepelni 67. születésnapját.

Ralph Siegel 20 dala szerepelt eddig az Eurovízión, 12 pedig nemzeti döntőn. A legjobb eredményt 1982-es győztes dala, az “Ein bißchen Frieden” érte el, második lett 1980-ban a “Theater”, a “Johnny Blue” 1981-ben, és a “Laß die Sonne in dein Herz” 1987-ben. Harmadik lett a “Wir geben ‘ne Party” 1994-ben és a “Reise nach Jerusalem” 1999-ben. A legnagyobb nemzetközi sikert a “Dschinghis Khan” című, 4. helyezett dala érte el 1979-ben, a legutóbbi dala pedig az idei “The Social Network Song” volt, amit San Marino-nak írt. Emellett főleg Németországnak segített a dalszerzésben, de Luxembourgnak, Svájcnak és Montenegrónak is írt már, és szerepeltek dalai ír, portugál, máltai, moldáv és ukrán válogatón is.

6 Comments

Keresem a megfelelő szavakat de nem találom…egyébként pár napja írtam itt hogy Lys Assia robbantani fog idén de csak viccnek szántam 🙂

Ez nekem már nagyon erőltetett. Meglepődnöm viszont nem kellene, hiszen mi is körözné le a denszelő partizó mamikat mint a rappelő?

Hát nekem ez már nagyon az a része a dolognak, amikor már nem a “nagy visszatérés” kategóriába sorolom, hanem a “lejáratja saját magát”. Sajnos… nem tudom, hogy miért akarja ennyire és miért pont így?? Rap? Komolyan?? Szerintem semmi baj nem volt a tavalyi dalával, szerettem és nekem “átjött”, szóval szerintem ezzel csak rosszabbul fog járni, mint tavaly… De ne legyen igazam…

Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de megtették a hatásukat az orosz gagyimamik, de pont Lys Assia áll be a sorba? Miééért? 88 éves szegénykém, miért akarnak hülyét csinálni belőle?

Comments are closed.