Naptár

2012. május
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Svédország: Loreen 24 országban is tarol

Tudósító: Mádi Sándor
Forrás: ESCDaily.com

A nagy favorit Loreen, aki Svédországot képviseli az idei Eurovíziós Dalversenyen, jelenleg 24 európai ország iTunes listáján szerepel, négyben pedig az első helyen van: Svédország, Litvánia, Észtország, Finnország. Ezeken kívül előkelő helyen szerepel Norvégiában és Görögországban is.

Svédország: 1. hely
Finnország: 1. hely
Észtország: 1. hely
Litvánia: 1. hely
Norvégia: 3. hely
Görögország: 9. hely
Spanyolország: 22. hely
Ciprus: 33. hely
Dánia: 39. hely
Bulgária: 45. hely
Málta: 73. hely
Luxemburg: 85. hely
Hollandia: 88. hely
Lettország: 94. hely
Szlovénia: 99. hely
Belgium: 157. hely
Franciaország: 173. hely
Ausztria: 178. hely
Írország: 182. hely
Svájc: 243. hely
Szlovákia: 281. hely
Egyesült Királyság: 371. hely
Németország: 420. hely
Románia: 669. hely

Amellett, hogy ennyi helyen sikeres, az OGAE és a fogadóirodák szerint is a legesélyesebb a győzelemre. Loreen, elmondása szerint, egyik dalt sem hallgatta meg az idei mezőnyből, próbál a saját produkciójára figyelni. A svéd SVT-nek adott interjújában elmondta, hogy Zeljko Joksimovicot és az orosz nagyikat tartja a legnagyobb ellenfeleinek.

35 hozzászólás Svédország: Loreen 24 országban is tarol

  • Zsolti

    Ha nem hallgatta meg a dalokat, mi alapján tartja Zeljkót és a nagyikat a legnagyobb ellenfélnek?… Ettől még hajrá Loreen! 🙂

  • Én egyet értek vele, szerintem Zeljko fog nyerni, a nagyik a másodikak, Loreen a harmadik lesz.

    • Csengettyű

      Szerintem Gréta és Jónsi, vagy Nina Zilli fog nyerni, de úgy legyen, Zeljkonak szurkolok!
      Orosz második hely valószínű, Loreen biztos top 10, de hogy ott merre, azt nem tudom.

      • Dani

        megint le kell írnom a véleményemet, ami sokakat idegesít már: én szeretném, ha Soluna győzne, Loreen csak 2. lenne, 3. helyezett pedig Eva Boto

      • Dani

        ja, azt kihagytam, hogy a szavazás olyan fordulatos lenne, mint a 2003-as, amikor is az utolsó 10 pontnál Töröko. megelőzte Belgiumot és győzni tudott

      • Csengettyű

        Na az egy dolog, hogy szeretnéd. Akármennyire imádod Solunát, szerintem nem győzelemképes a dal. Eva Botonak meg van egy gyönyörű dala, de szerintem egy győzelemhez kevéshez lesz. Szerintem is a nagyiké lesz a második hely.

    • Sanya

      Imi…nem mondasz hülyeséget:)

  • ubulthebest

    Szerintem onnan, hogy tudja hogy Zeljko már volt kint ESC-n és nem kis eredménnyel, arra gondol, hogy szeretheti a közönség. a nagyikat meg gondolom azért, amiért mindenki… a cuki faktorból kiindulva.

  • Küllikki

    Vessetek a mókusok elé újfent, de én nem igazán értem ezt a Loreen őrületet. Amivel persze magam ellen is beszélek, mert igencsak szép pontszámot adtam neki (de leginkább azért, mert van egy fajta véleményem a második elődöntőről)
    Persze tetszik maga a dal, de ennyi. Igazából (számomra) csak egy jó dal, de semmi különleges nincs benne, ami mondjuk (számomra) megvan az izlandi vagy mondjuk a finn dalban. És egy picit csalódott lennék, ha tényleg ő győzne, de nem sajnálnám tőle. Bár lehet csak amiatt vagyok picit ellenszenves vele, mert soha nem szerettem ha valakit nagyon felkapnak, aztán tényleg nyer is, mert így elveszi tőlem a végső meglepetést 😀 Azt már most tudom hogy nem fogom felkapni a fejemet arra, ha meghallom hogy valamelyik ország a svédeknek adja a 12 pontot….

    • Zolecs

      Teljesen igazad van, dettó ugyanez a meglátásom. 😉

    • smileyshine

      Nekem is, azt hittem egyedül vagyok azzal, hogy nem ez a dal a kedvencem. Tényleg nem értem, hogy miért ez a nagy favorit. Benne van a Top10-emben, de én Izlandnak szurkolok nagyon, az a dal gyönyörű és mint te is írtad, a finnben is van valami, ami megfogja az embert és persze a CD-nek is drukkolok.

  • Fabiana

    Szerintem is Zeljko lesz aki utoljára nevet. Egyszerűen azért, mert az ő dala nagyobb réteget vonzhat, mint Loreené. A nagyik sehol sem lesznek, Azerbajdzsán pedig ismét top 5-ben lesz. Ezek a jóslataim, meglátjuk mi jön be.

    • Kajli25

      Fabiana, szerintem is esélyes Zeljko! A nagyik szerintem nem fognak max. top 10-be jutni, de meg merem kockáztatni, hogy még az sem! Azerbajdzsán valószínű, hogy ismét valahol elöl végez – bár szerintem gyenge a daluk, de a tavalyihoz képest mindenképpen jobb!
      Szerintem az elsők között lesznek: Szerbia, Olaszország, Németország, Spanyolország… De még mindig nem tudok mondani egy olyat, aki maximálisan megérdemelni a győzedelmet! Nálam Olaszország van első helyen, de az élő adás még változtathat rajta 🙂 Egy tuti, NEM Loreen fog nyerni!

  • Gabiii

    A szerb dal nem lesz elég szerintem a győzelemhez de nem bánom ha nyernek akkor 2013-ban megyek Belgrád 🙂 Az oroszok meg a poén produkciók szokásos 2-4. helyét hozzák majd de győzni nem fognak (nagyon remélem) Én azt gondolom idén nem lesz meglepetés de majd meglátjuk 🙂

  • Nyee01

    Én teljes vállszélességgel Loreen mellett vagyok.Zeljko dalát nem találom elég jónak a győzelemhez,de persze nem bánnám.Egy izalndi sem lenne rossz,oroszok meg maradjanak inkább csak TOP10-esek.

  • Balint005

    Nekem idén két nagy kedvencem van, az egyik Loreen a másik Nina Zilli. Mindkettejüknek fantasztikus dal van, de Nina nem igazán esélyes a győzelemre a 10-es rajtszámával, úgyhogy hajrá Loreen!
    Emlékszem, hogy A Dal miatt nem láttam az első sf-ben Loreent de másnap megnéztem, és rögtön megfogott ez a dal, és azóta el sem enged! 🙂

    A Zeljko köröli „imádatot” pedig nem értem. Igazán unszimpatikus énekes (legalábbis nekem) egy bizonyos részleteiben lopott dallal. Ez ám a nagy durranás…Rajta kívül felőlem bárki nyerhet, csak ő ne! :/
    Viszont tavaly ugyanígy voltam egy országgal, hogycsak ők ne..mégpedig az Azeriekkel. Remélem idén nem az nyer akit nagyon utálok. xD

    • Csengettyű

      Ha abból indulunk ki, hogy tavaly Olaszország második lett, szerintem idén is szép helyezésük lehet. Egyik kedvencem nekem is 🙂
      Loreen dala nekem olyan közömbös, mármint sima popdal, meghallgatom, ennyi.
      Zeljko nekem pont hogy nagyon szimpatikus, a dalt meg egyszerűen imádom. Nem hiszem, hogy ő nyerné meg a versenyt (Izland, Olaszország!), de személyes kedvencem, úgyhogy szurkolok 🙂

  • VR1234

    Jó ez a szám, de azért ENNYIRE? Én már csakazértis 11. (nem pontszerző) helyre raktam, pedig bírom a svédeket…
    Minden a színpadképen fog múlni… Remélem ez a „Fülöp Idás” (Csillag születikből) koreográfia megváltozik 🙂 xD

  • fules87

    Biztos,hogy a színpadképen múlik a pontok 50%-a! Na meg persze az élő ének, mert élőben még a legprofibb énekesek mindegyike sem tudja produkálni a stúdióminőséget. Na meg a zsűri… Láttuk tavaly Olaszország torony magasan az első volt náluk.

    Csak azt akarom mondani, hogy a próbákon, és az élő műsorban(kamera beállítások)miatt -legalább is nálam tavaly, és valószínű idén is megváltozik a véleményem a dalról, és azok sorrendjéről.

    És felesleges 3 héttel előre megmondani ki hányadik helyen végez. Láttuk tavaly minket Top 10-be vártak, aztán mi lett belőle…..
    Várjuk ki a végét, én örülnék Loreen győzelmének, de annak örülnék ha végre egy olyan ország nyerne, aki még nem, vagy nagyon régen nyert. Ja, és a sorrend a mai világban tök mindegy, mert ha valaki meg szeretné hallgatni a dalt, letölti….

  • Mazsola

    Nálam a helyzet az, hogy jó páran nálam nyerő szériában vannak és egyáltalán nem bánnám ha megnyernék :). Például Nina Zilli, neki a száma már legelőször is megfogott és mindenesetre jól döntöttek, hogy inkább ezzel induljon, szerintem biztos hogy jó helyezést ér majd el vele. Akik mellett nagyon kitartok az az izlandi páros és végre már megérdemelnék, hogy nyerjenek ha már Yohannának 2009-ben nem sikerült :). Én még akár egy Szlovén győzelmet is meg mernék kockáztatni, szerintem Eva Boto is esélyes lehet bár valóban nagyban a színpadképen fog múlni minden, de majd meglátjuk :). És persze Loreen-t se felejtsem ki a sorból :D.
    Még amit megemlítenék nem első 10-be jutásra vagy ilyesmi, de én a Szlovákoknak a döntőbejutásért szurkolok, nekem az idei dal nagyon tetszik (kétségkívül jobb mint a tavalyi…) ugyan nem vagyok szlovák párti de szerintem megérdemelné, bár ez csak saját vélemény és itt is majd a színpadi összképen fog múlni minden valószínű.

  • Mazsola

    ellenőrzés…na az kimaradt xd…(egy mínusz -nálam)

  • Kajli25

    Vessetek meg, de nekem Loreen nem jön be… Egyáltalán! Én frászt kapok a dalától! Nem értem ezt az őrületet, bekapcsolom a rádiót és csak jobbakat hallok…
    Én Nina Zilli-nek szurkolok, őt látom reális nyertesnek – a tavalyi második hely pedig utalhat erre, hogy most Olaszország jön..
    Persze azért hajrá Izland! Szlovénia, Szerbia és nem utolsó sorban HAJRÁ FIÚK!!!!!!!!!!!! 🙂

  • Serinon

    Én azért valahol bízom abban, hogy az oroszok végül elvéreznek az elődöntőben. Nagyon aranyosak a nagyik, bevallom, meghallgatom a dalt néha, de azért a döntőben nem látnám szívesen. Remélem bejön.

    Szerintem TOP10 lesz a döntőben: Svédország, Szerbia, Dánia, Ciprus, Görögország, Törökország, Olaszország, Németország, Izland és Azerbajdzsán. Valahogy őket érzem a legjobbnak annak ellenére, hogy a saját pontjaim, amiket az EscHungary-s döntőre leadtam nem teljesen ezt tükrözik. Igyekszem elvonatkoztatni a szeretem-nemszeretem dologtól és próbálom a minőség alapján ezt a listát felállítani.

    • Csengettyű

      Minőség alapján Ciprus? Csak egy bugyuta, rádióbarát dal. Bár nagyon sztárolják azt a dalt is, de szerintem nagyobb a füstje, mint a lángja alapon nem fog olyan jól szerepelni, mint ahogy várják. Görögországot már unom, de a nézők vevők erre, ez van. Törökország egyik kedvencem, de szerintem nem lesz top 10-ben. A többivel egyetértek, szerintem is top 10-ben lesznek. Az első 10-ben végezhet még Írország, a sok rajongó miatt (bár a zsűritől is függ, úgyhogy remélem, nekik helyén lesz az eszük), és az orosz nagyik.

      • Serinon

        Ciprus dalát én is bugyutának tartom, sokáig nem is hallgattam, nem is szerettem. Azonban zeneileg szerintem minőségi, a klip sem tetszik, de próbálok elvonatkoztatni az ízlésemtől és zeneileg szemlélni a dolgot. Ugyanolyan sikere lehet, mint általában a görög vagy török daloknak már csak a hangzásvilág miatt. Könnyen megjegyezhető dallam, jó hangszerelés, vidám zene. Tuti recept, bár néha nem jön be. Meglátjuk.

        Írország dala vérszegény a tavalyihoz képest, bár igen, vannak rajongóik. Viszont ez Chiara esetében sem volt elég 2009-ben, holott ő szerintem közkedveltebb (a tehetségről nem is szólva), mint a Jedward. Bízom a zsűriben a nagyik és az írek terén.

      • Csengettyű

        Ciprus dala szerintem nem annyira minőségi, nekem semmi újat nem mutat. Görögország dala meg olyan, mint minden évben. Viszont az igaz, hogy sok embert meg lehet fogni ezzel, úgyhogy közkedveltek lesznek. (Bár még mindig azt mondom, a ciprusi hely tartogat meglepetést – viszont a görög jó helyben nem kételkedem.)
        Ami Írországot illeti: a rajongók tinilányok, akik esetleg ráakadnak a telefonjukra imádott kedvencük érdekében 😀 Veszélyes szavazóréteg. Én is a zsűriben bízom ilyen téren.

  • Csengettyű

    Ma megmutattam egy Eurovíziót egyáltalán nem követő ismerősömnek a dalt. Zene terén egyébként nem mindig jellemző rá az igényesség, a változatosság se nagyon. Na, és mit mondott az Euphoriára? Hogy minden amerikai popzene ilyen. Én kb. hasonló véleményen vagyok, nem értem a Loreen körüli őrületet.

    • Serinon

      Először én sem értettem ezt az őrületet, igaz, hogy nagyon sok amerikai dalra hasonlít. Viszont itt nem az amcsi dalokkal fog versenyezni, hanem európai dalokkal, amik közül szerintem kitűnik – pont emiatt. Annak ellenére, hogy nem Loreennek adnám a győzelmet, megérteném, ha megnyerné. Sőt már szeretem is a dalt, de a kedvenceket nem nyomja le. 🙂

    • Én is megmutattam egy ismerősömnek a dalt, és ezt mondta:
      -sablonos szél fújás
      -a csaj hullámzik
      -a szám olyan mintha 3-ból lenne összeturmixolva
      -esik az eső? (kijavítottam hogy az hó, így már giccsesnek nevezte)
      -a végét pedig nem értette, miért ölelkezik össze a csávóval ha utána „megöli”

      Ennyi dolog jön fel elsőre egy átlag tévénézőnek aki semmit nem tud az Eurovízióról.

  • Pitbull

    Szerintem szörnyen nagy hype van ezzel a dallal kapcsolatban, azért ennyire nem jó. Én legelőször a MF döntőjében hallottam, és egyáltalán nem tetszett elsőre. Aztán még jó néhányszor meghallgattam, és a túdióverziót már megkedveltem, DE így is csak a nyolcadik helyen végzett a listámon. Ami pedig az eddig látott koreográfiát illeti, az inkább nevetséges és kínos, mintsem jó és hatásos, szerintem. Egy Tai-csi bemutató, véleményem szerint nem akkora durranás, hogy ennyire el kellene ájulni tőle.

  • Kajli25

    Csengettyű és Pitbull mindent elmondott azt hiszem, arról amit Loreen daláról gondolok 🙂

  • Sanya

    Top10…szerintem:)
    Olaszország,Szerbia,Svédország,Románia,Spanyolország,Azerbajdzsán,Izland,Görögország,Oroszország,Ukrajna!de nem ebben a sorrendben.

  • Petmaob

    http://www.youtube.com/watch?v=8ooC927fz6Q&ob=av2n

    Loreen dala csak igazán lopott, köszönet az origo.hu-nak