Naptár

2012. május
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Örményország nem kerüli el a büntetést

Tudósító: Ötvös Zoltán
Forrás: eurofire.blog.de – panorama.am/en/society

Az örmény ARMTV-nek most szembe kell néznie a 2012-es Eurovíziótól váló késői visszalépésük következményeivel. Ahogy Annika Nyberg-Frankenhauzer az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének nevében elmondta, egy kizárás is lehetséges a 2013-as Dalversenyből.

Az EBU közelebbről is tanulmányozta a visszalépést, és nem vették figyelembe az indokokat, hogy miért lépett vissza Örményország a versenytől. „Vannak szabályok, és miután egy adott ország jelezte, hogy részt kíván venni, az EBU által adott határidő lejárta után nem tudja megváltoztatni a döntését”.

Miután az örmény televízió az EBU által meghatározott határidő után (márciusban) jelentette be, hogy visszalép az azerbajdzsáni szerepléstől, a teljes részvételi díjat, plusz 50% büntetést be kell fizetniük (A büntetésnek a tényleges összegéről nincsenek információk).

Ezen felül az ARMTV köteles a két elődöntőt és a döntőt élőben, megszakítás nélkül sugározni. Ha ezeket nem teljesítik, az EBU döntése alapján kizárhatják a jövő évi dalfesztiválból az országot. Tehát mostantól minden a csatornán múlik, hogy visszatérnek-e a 2013-as versenyre, vagy maradnak jövőre is Jerevánban.

32 hozzászólás Örményország nem kerüli el a büntetést

 • Az EBU lehetne kicsit megértőbb. Oké, fizettessék ki velük az összeget, de az eltiltást már túlzónak tartom. Nyilvánvalóan visszatérnének jövőre, Örményország nem hátrál ki csak úgy. Látszik, hogy nem nagyon tanulmányozta az okokat az EBU.

 • Csengettyű

  Ajj máááár! 🙁 Szegények… bár igaz, gondolkodhattak volna hamarabb is. Remélem, nem lesz kizárás a dologból…

 • Nyee01

  ÍSzerintem meg elmehet az EBU a fenébe.Nyilván ez egy békelépés akart lenni az örményektől,hogy Bakuban is képviseltetik magukat,erre közbejön egy nem is olyan kis dolog és még őket büntetik??De,hogy szabadságjogokat sértve kihallgatjuk a szomszéd országra szavazokat az nem bűn áááá dehogy.Forduljon fel az egész EBU.

 • Meg is büntették érte az Ictimait 2009 őszén, busás összeget perkáltak az EBU-nak. Náluk is fennállt a kizárás veszélye. Szerintem az örményeket nem fogják kizárni, meg legalábbis remélem 🙂

 • ESC

  Én helyeslem a döntést, sőt kicsit enyhének is érzem.
  Fegyelmet valamiképpen be kell tartani. Abban azonban igazatok van, hogy a kihallgatási botrány és az elhomályosított adás miatt nem történt semmi. Iagz azt nem biztos, hogy lehetett volna bizonyítani. Mondani bárki mondhatja, hogy azért hallgattak ki mert szavaztam a szomszédra, akár én is! Sokkal nagyob ballépés volt az amikor 2009-ben a Spanyol TV felvételről adta a második elődöntőt amelyben az ő szavazataik számítottak. Teniszeztek helyette. No, ezért én jól megbüntettem volna őket!

  • A spanyolok fizettek is érte. Az Ictimait pedig úgy kellett volna eltiltani 2010-re, mint a huzat. Az, hogy nem tesszük elérhetővé egy ország telefonszámát, csak mert nem tetszik nekünk, nevetséges és az Eurovízió műsorfolyamát erősen akadályozza.

 • ubulthebest

  Nem hiszem, hogy olyan buták lennének az örmények, hogy ne közvetítsék a versenyt, remélem azért a következő évi szereplés többet jelent, mint az hogy az azeriek rendeznek… tudom hogy itt sosem biztos semmi, de én bízok bennük. 🙂

 • Csengettyű

  Igen, az meg a másik, hogy a 2009-es balhé után Azerbajdzsán simán megúszta bármiféle kizárás nélkül…

  • Erzsi

   Nem cél senkinek a kizárása. Aki bent van a műsorban, az fizet. Pláne nem fognak kizárni egy tőkeerős országot, amelyik bevallottan ezerrel pedálozik a győzelemért. És azért sem, mert ezzel az EBU állást foglalna egy politikai vitában. Az EBU szereti elkenősen intézni ezeket a kényes ügyeket, gondosan szem előtt tartva az „erősebb kutya él nemi életet”-alapelvet. Lásd orosz tiltakozás a grúz dal ellen 2009-ben.

 • Küllikki

  Nyilván pont ez hiányzott nekik azok után hogy nem jó kedvükből léptek vissza…. Nem tudok egyetérteni az ebuval…

 • B.B

  Helyes a dontes teljesen egyetertek vele sot.Meg sulyosabbat is adtam volna.

 • Robek

  Egyetértek a döntéssel. Ha egyszer szabályokat hoznak és azt a felek , tagok el is fogadják, akkor a következményeit is viseljék emelt fővel! A büntetés pedig nem szigorú, én nem +50%-ban állapítanám meg a büntetés mértékét, hanem 200%-ban, és amennyiben nem fizetik ki, úgy 3 év eltiltás! Majd máskor elgondolkodnának a hazafias érzelmeiken. Azaz, hogy bele keverjék-e azt a szórakoztató iparba, vagy maradjon inkább CSAK politika!

  • Gabiii

   Hát azért nem teljesen igaz ez a „hazafias érzelem” dolog. Nem tudom melyik művésznek lenne kedve egy gyakorlatilag ellenséges országban kifütyültetni magát az egész világ előtt (és ez a legjobb eset, nagyobb dolgokról ne is beszéljünk). Előbb kellett volna gondolkodniuk ennyi az egész , a büntetés megérdemelt és kellő mértékű szerintem.

  • Szóval a szórakoztatóipar mindenek felett? Ha beleolvasol egy kicsit Azerbajdzsán és Örményország közös történelmébe, talán megértőbb leszel. Az a két ország a büdös életben az élet semmilyen területén nem fog együttműködni egymással. Nem tudom, mit vártok. Az Eurovízió nem ér annyit, hogy potenciálisan emberéletek vesszenek oda miatta.

 • Robek

  No, de miért őket fütyülnék ki? Nem ők lőttek, hanem az ő katonájukat lőtték le! Vagy rosszul emlékszem?

  • Gabiii

   Nem arról a katonáról van szó hanem nem tudom hány éves ellentétekről és sebekről mindkét oldal részéről.

  • Nyee01

   Robi picit naiv vagy…örmény előadó megy egy valószínüleg sokkal több azerit befogadó koncertterembe->szerintem is kifütyülték volna őket,de talán nem ez a legnagyobb gond.Úgy gondolom,hogy az örmények az indulásukat vmilyen békítő szándékkal jelenthették be,nem tudom mit csinált az a szerencsétlen katona,de szerintem félretehették volna a nézeteltéréseiket,ha egy nemzetközi „békéről” és kultúrális gazdagságról szóló verseny házigazdái lesznek.Már azért a mondatért büntettem volna őket,hogy a nagy rivális előtt akarták mgnyerni a versenyt.Erzsivel értek egyet,az EBU oda nyal ahol több pénz van vagy nagyobb az érdek és ez esetben a labda az azerieknél van…

   • Robek

    Nekem a nyalásról egész más jut eszembe! Pl.: fagyi!
    Erzsivel sem értek egyet vagy bárkivel aki most itt mindenféle nagy nyalakodásról meg ellentétekről ír, meg hatalmas nagy vagyok (EBU), stb. És ha naiv vagyok? BUmmm! Van tőlem naivabb is! Mi a f@ van már? És egyébként meg a történelmük sem érdekel ezen a szinten! Zene van, buli van és kész! Fel tudnék most robbanni! Naiv nyalakodók!

   • Nyee01

    :O,azért ne robbanj fel…inkább nyalj el egy fagyit:D

   • Csengettyű

    Az a baj, hogy vannak, akik márpedig nem tudják távol tartani a politikát a szórakoztatóipartól (2009-es szavazókódkitakarás-kihallgatás azeri módra, 2005 körüli libanoni durcáskodás). Viszont! Amikor Azerbajdzsán megnyerte a versenyt, onnantól számítani lehetett rá, hogy Örményország lehetséges visszalépő lesz. Nem kellett volna ezt a döntést idáig halogatni.

 • Fabiana

  Mondhatnám, hogy sajnálom őket, de nem fogom. Nem kellett volna cicázni, hanem egyszerűen a határidő előtt bejelenteni, hogy idén nem vesznek részt. Az okokat ismerjük. Nem voltak elég okosak, itt a tanulópénz.

 • Abszolút megérdemelték a büntetést, a szabályokat elfogadták, kénytelenek betartani! Szerintem sem lesz ebből eltiltás, nem akkora fáradalom leadni a tévében és odaültetni egy kommentátort. Hé, ha például Szlovákia nyerne idén akkor szerintetek mi indulnánk jövőre? vagy fordított esetben indulnának?

  • Erzsi

   Jézus, ne mondj ilyet! Hadban állunk velük? A szlovákok már a spájzban vannak? Lemaradtam valamiről?
   Persze, hogy indulnánk. Meg ők is. Legfeljebb nem adunk pontot egymásnak. És mindkét oldal szégyellheti magát miatta.

   • Nem hadban állásra gondoltam, hanem a politikai ellentétekre. Nem hiszem, hogy tankokkal haladnak át az azeriek Örményországon, akkor meg miben befolyásolná őket -mármint a hétköznapi embereket- ez az ellentét. Miért fütyülnék ki őket?

   • Csengettyű

    Az a helyzet, hogy sok azeri szimplán utálja az örményeket. Ezért.

   • Hát, elég nehéz lenne ezt megállapítani innen, Európa közepéből. Elvileg mi is „ki nem állhatjuk” a szlovákokat, közben meg a politikai ellentéteken kívül nagyon senki sem foglalkozik ezekkel a dolgokkal.

   • Nyee01

    Balázs el kell keserítselek…Örményország és Azerbajdzsán között háborús helyzet van,nem politikai ellentét.Nem véletlen h ekkora hír,h lelőttek egy örmény katonát,nem ugyanaz,mintha egy magyar katonát lőnének le Afganisztánban.Egyébként abban sincs igazad,hogy senki nem foglalkozik a magyar-szlovák vitával.Sajnos ez kihat az ottani emberek egy részének életére és nem egy fiatalt befolyásol negatív irányba…

  • Csengettyű

   Én mindig abban reménykedem, hogyha egyszer Szlovákia nyer, ugyan ne Pozsonyban rendezzenek már versenyt, hanem Kassán, mert az mégiscsak közelebb van (még Budapestnél is közelebb) hozzám. 😀 Persze, hogy indulnánk. Fordított esetben, mármint ha mi nyernénk, a szlovákok egy része enyhén kiakadna, de a szereplésüket ez nem veszélyeztetné. Azért ez mégis más, mint Örményország és Azerbajdzsán kapcsolata…

 • Csengettyű

  És ezt mindenhová odamásolod?

 • Emilio Puccini

  AZ biztos, hogy nem mennének nálatok a szlovákok. De az jó, hogy ti mennétek, ezzel is bizonyitjátok, hogy másak vagytok mint ők. Az örmény és azeri kapcsolat, hát, míg voltak a szovjatek addig ültek a fenekükön, amint elmentek már pattognak is.

  • Küllikki

   Nem tudom, szerintem a szlovákok is simán jönnének hozzánk ha mi nyernénk (mint ahogy persze mi is mennénk, ha ők nyernének), nem hiszem hogy ilyen méretű ellentét lenne köztünk, sőt ekkor lehetne a legjobban megmutatni, hogy azért mégse tudnánk megfojtani egymást egy kanál vízben 😀

 • Látom, beindult a műveltségi vetélkedő. Azerbajdzsán és Örményország viszonya egyáltalán nem hasonlítható Magyarország és Szlovákia kapcsolatához. Utóbbi országok rivalizálása mellettük csak cicaharc.