Napi Eurovízió 2012: Grúzia

Forrás: eurovision.tv
Tudósító: Szücs Zoltán

Arni Kokhadze lesz az első férfi előadó, aki a kaukázusi államot képviselheti az Eurovíziós Dalfesztiválon. Az Eldrine együttes szép eredményét (döntő 9. hely) ő az I’m a Joker című dallal próbálkja meg ismételni. A számot Rusudan Chkhaidze komponálta, a szöveg Bibi Kvachadze nevéhez kötődik.

 

A 31 éves előadó jelenleg Tbilisziben él és dolgozik. Hazájában ismert popénekes: négyoktávos terjedelmű, erőteljes hangját a szakma és a nagyközönség is értékeli. Az ő támogatásuk volt elengedhetetlen ahhoz, hogy Arni megnyerhesse a grúz nemzeti döntőt.

Kapcsolódó cikk: Grúzia: Anri Jokhadze – I’m A Joker

24 Comments

Dustin, a pulyka óta nem hallottam ilyen rettenetet az ESC színpadán, remélem, intő példa lesz minden ország számára. Ugyanakkor méltatlannak tartom, hogy ennyire rövid cikkben mutatjátok be Grúziát. Minden ország kapott elég teret hozzá…igaz, ha nincs róla anyag elég, akkor nem mondtam semmit.

Nos én amondó vagyok, hogy ez nem annyira förtelmes, ám azt már nem mondanám hogy rongyosra is hallgatom őket. 🙂

Főleg egy grúziától nem vártam ilyet, az Eldrine után ez hatalmas visszaesés.
Idén egyébként hallgathatatlan dal nincs számomra, inkább csak egy raklap közömbös.

Szerintem nem olyan vészesen rossz ez! Úgy vagyok vele, mint az Izabo-val először kirázott a hideg tőle, de mégis eszembe jut a dallama 🙂
A cikket tényleg nagyon rövidnek találom és remélem, hogy tényleg csak azért mert nincs anyag az előadóról.

Számomra ez a dal a hallgathatatlanok csoportjába tartozik, remélem nem lesz döntős (csakúgy, mint a hasonlóan szuper Euro Neuro…)

Örüljetek, hogy a 0 történelmű belga lányról volt cikk! Egyébként szörnyű dal, nálam 41/42 csak a montenegrói sztárt előzi meg!

A néhol feltűnő népi motívumok kifejezetten jók, a dal többi része olyan, mintha eltévedt volna pár évtizedet. Ha csak hallgatom, akkor nem annyira elviselhetetlen, képpel viszont már igen. (Amúgy ha valaki tehetséges, négyoktávos hangterjedelem stb., akkor mit idétlenkedik ilyennel?)
Egyelőre próbálom eldönteni, hogy ez vagy a ciprusi lalala a rosszabb, így nálam a helyezése ettől függően 41/42 vagy 40/42. (A 42/42-es dalom Ausztria.)

Ami kimaradt: Grúzia versenydalai mindig kicsit különlegesek – de idén ez abszolút negatív értelemben értendő.

Amikor Top-listákat hallgattam, akkor még nem tűnt ennyire rossznak. De azért majdnem végig tudtam hallgatni 🙂

Kifejezetten idegesít ez az előadó, a produkció, a dal, meg úgy en blocc minden; de figyeljétek meg, hogy döntős lesz, mint a huzat. Olyan show-t fog csinálni, hogy elhiteti az emberekkel, hogy minőségi zenét játszik 🙁

Engem is idegesít az előadó, és szerintem pont ezért nem lesz döntős, mert hiába fog ” olyan (nagy ) shot” csinálni, ha a zene és az előadó egy nagy nulla. Pontosabban 42/42.

Máté! Egyetértek veled, szerintem is simán döntős lesz, annak ellenére hogy itt nem valami népszerű.
12-es rajtszám, és hozzávesszük még hogy a gépszalagon futó balladák egymást gyengítik. Szerintem könnyedén bejut a fináléba.

Sőt, meg kell hagyni, hogy a legújabb verzió/videoklip, amit tegnap töltött fel az eurovision.tv a YouTube-ra, az még valamilyen szinten élvezhető is. Így feljött a listámon, jelenleg: 39/42 🙂

Igen, én is láttam. A kezdetekhez képest azért sokat javult 😀 Csak sajna Anri feje változatlan 🙂

A pacáktól én is a falnak megyek, de ha sikerül tőle elvonatkoztatni (belátom, nem könnyű), a dal önmagában nem olyan borzasztó. Silesiannal egyetértek, a zene “látványképes”, és ezt ki is fogják használni. Bár így sem hiszem, hogy összejön nekik a döntő.

Nekem a refrén kifejezetten tetszik… És ha tényleg show-t csinálnak – és miért ne tennék 🙂 – döntősök lesznek! Az a végső verzió jó lett! Az elején pedig kifejezetten tetszik a hangja az embernek! 🙂

A idei olyan jó év, hogy legszívesebben minden dal TOP20-ba kerülne nálam, kivéve egy-két kivételt, köztük ezt. Nálam egyedül Izraelt előzi meg ,de egy másik évben(pl. 2010) jóval előrébb lehetne. 41/42, a döntő 90%

Comments are closed.