Anggun az RTL-en promótálja idei versenydalát

Tudósító: Klész Imre
Forrás: origo.hu – old.eschungary.hu

Anggun, az idei Eurovíziós Dalfesztivál francia versenyzője ezen a hétvégén szombaton, az RTL Klub Csillag születik című műsorában fogja előadni dalát – írja az origo.hu. Korábban már írtunk arról, hogy a “You and I” című dalhoz duettek is készültek, ahol az énekesnő partnere saját nyelvén ad elő részleteket. A magyar verzióhoz Varga Viktort kérte fel az énekesnő és a kiadója, ezt a verziót láthatjuk május 12-én az RTL műsorán. A francia versenydalt nemcsak Varga Viktorral, hanem Claudia Faniello-val (Málta – NF 08, 09, 10, 11), Niels Brinck-kel (Dánia – ESC 2009) és KEO-val (többszörös román zenei díjnyertes) is felvették népszerűsítési célból a helyi közönség számára. Karaoke verzió és egy Anton Wick remix is készült az Echo-hoz.

12 Comments

Engem már kezd idegesíteni, hogy mindenhol ott van. Tudom promotálni kell a dalt, de ez már annyira az emberek szájába lett rágva, hogy ezzel lett elrontva.

Gondolom Varga Viktor Csillag születikben mutatkozott be anno, ezért ott. Biztos nem kis pénz volt meghívni Anggun-t.
Az jó kérdés, vajon mennyi szó fog esni az Eurovízióról, lévén, hogy nem ott fut a műsor.
Gondolom megemlítik, hogy ott hallható majd ez a dal, de hogy pontosan mikor lesz, szerintem nem fogják elmondani, ne hogy még valaki azt nézze az ő műsoruk helyett. Bár tavaly Katinál csináltak egy jó promót a döntőnek.
Én nem nézem sosem ezeket a tehetségkutatókat, de ezt a részt megnézem. Mikor szoktak lenni kb. a vendég-előadók? Mert azért az egészet mégsem akarnám megnézni… 🙂

A tarifára én is kíváncsi lennék, bár nem biztos, hogy sokkal az átlagár felett kap. A dalának népszerűsítése az ő érdeke is. Egyébként az ilyen promotálásnak látom értelmét, itt látni fogja a potenciális tévézők fele. Az, hogy elmegyünk lenyomni 1-2 koncertet random országokba meg adunk 2 interjút, és ezeket párezer ember hallja, hát nem tudom… Apropó, lesz még Csillag Születik 26-án? Mert ha igen, könnyen lehet, hogy Anggun olyan emberekkel ismerteti meg a dalát, akiknek nagy része nem is fogja látni a bakui fellépését.

Ha jól számoltam lesz még Csillag Születik viszont biztos sokan átkapcsolnak (főleg ha bejut a CD) mert nem valami jó ez az évad.

Abszolút nem érdekelt a dal 6 328 749 verziója, de amint megláttam a cikkben, hogy Niels Brinck, egyből kattintottam a YouTube-ra (dán szó sajnos egy darab nincs benne, de előbb említett énekes jól énekel, úgyhogy megérte). Aztán meghallgattam a Varga Viktorral készült verziót is, rögtön le is gépeltem a magyar részt, kissé ügyetlenül lefordítottam, és küldtem a Diggiloo Trush-ra 😀 (Na majd meglátjuk, hogy kikerül-e…) (És ha már belejöttem, küldtem nekik dalszövegjavítást, hibaészlelést, kiegészítő információt és dalszövegfordítás-linket is :D)

Maga a dal nem tetszik annyira, de mindenképpen értékelendő, hogy nem a jól bejáratott Tóth Gabit és társait hívják meg arra az estére. Varga Viktor persze evidens volt, hogy valamikor fellép vendégként, hisz ha már ebben a műsorban szerepelt először…meg hát ki is kell valamivel tölteni a műsoridőt. Kíváncsi lennék, hogy Puzsér élőben is beoltaná-e a Lehet zöld az ég miatt? XD

Comments are closed.