Napi Eurovízió 2012: Spanyolország

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Pastora Soler (33) ismert spanyol énekes, aki arról híres, hogy elegyíti a különböző zenei stílusokat: a copla, flamenco és a “Canción Española” stílust ötvözi a poppal. A spanyol zeneipar egyik legjobb hangú énekesének szokták nevezni.

1978-ban született Sevillában. Kezdetben szülőföldjéről énekelt, ekkor még 8 éves volt csak, de most már több mint 18 éve profi énekesként tartják számon. Szeret játszani a különböző stílusokkal: a dance ritmusát arab hangzással és a brazil szamba világával is szereti ötvözni, hogy ezzel kinyerje a zenéjéből a legjobb dallamokat. Sikereket ért el Törökországban, Egyiptomban, Latin Amerikában és az Egyesült Államokban is.

9 stúdióalbumot és egy válogatáslemezt jelentetett meg, így 3 platina és 4 aranylemez tulajdonosa is. A sok díj mellett hazájában sok híres előadóval is együtt dolgozhatott, csak néhány név a listáról: Alejandro Sanz, Armando Manzanero, Raphael, Malú, Miguel Poveda.

2010-ben kiadott 15 Años nevű koncertalbumával ünnepelte hivatásos énekesként pályafutásának 15 évét, és megnyerte a Spanyol Zenei Díjátadó legjobb copla albumáért járó díjat, valamint jelölték a Latin Grammy Díjátadóra a legjobb flamenco album kategóriában.
És most itt a lehetőség arra, hogy elkápráztassa az Eurovízió közönségét Antonio Sánchez, Thomas G:son és Erik Bernholm dalával, melynek címe: Quedate Conmigo, azaz Maradj velem.

Kapcsolódó cikk: Spanyolország: Pastora Soler – Quédate Conmigo

11 Comments

Talán Pastora az egyik legjobb hangú versenyző az idén, a dal pedig tényleg gyönyörű, de ez a vadiúj listámon egész pontosan a 18. helyre elegendő. Viszont tuti hogy valami előkelő helyet ér el Spanyolország. (már csak a sorszám miatt is)

Nekem úgy tűnik, hogy Pastora bír a legnagyobb színpadi jelenléttel idén. Néha mintha kicsit sok lenne a dal, de még bőven az egyik legjobb ballada.

Nekem ez a dal elsőre egyáltalán nem tetszett. Mindenki olvadozott tőle, én meg nem éreztem meg benne azt az ívet, amiről beszéltek. Aztán egyszer sikerült ráhangolódni, azóta kifejezetten maradandó dalnak érzem, ami többre lehet hivatott egy nyárnál, és egy eurovíziónál, ha játszanák a rádiók. Több hallgatás után kifejezetten megkedveltem, és jó az is, hogy spanyolul van, így van benne varázs.
De messze nem ő a legjobb hang. Számomra. Mert ez ugye szubjektív. Amúgy teljesen rendben van, és szépen, tisztán énekli.

ÓRIÁSI! Fuhúúúú… Hát igen. A vokál néha picit hangos. De Pastora… Atyaég. Nagyon tud. Futkosott rajtam a hideg.

Comments are closed.