Naptár

2012. május
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2012: A hatodik nap próbái

Tudósító: Hajkó Attila
Forrás: escxtra.com – oikotimes.com – escdaily.com – esckaz.com
Fotón: Hollandia

A hatodik napja zajlanak a próbák Bakuban. Ma másodszorra lép színpadra az első elődöntő 5 előadója, illetve a második elődöntő 8 produkciója. Többek között a hazai Compact Disco is színre lép, és kiderül, hogy változtattak-e valamit a mai produkción.

A nap első fellépője az orosz, Buranovskiye Babushki. Akiket hatalmas médiaérdeklődés vesz körül, az escdaily értesülése szerint. A produkció maga nem változott, az oroszok még mindig tudják milyen kameraállásokat kell használni egy ilyen statikus produkciónál, írja az escxtra.

Másodiknak a magyar fiúk lépnek színpadra. Az oikotimes szerint semmi nem változott, de olyan érzése van a cikk írójának, hogy Magyarország valahogy be fog jutni a fináléba, hiszen az énekes nagyon jól néz ki a képernyőkön. Az escdaily szerint energikus a produkció és sokat fejlődött Csabi énekhangja és most már sokkal jobban uralja a színpadot a produkció. Az escxtra szerint nagyon jók a kameraállások, mivel rengeteg kép lesz a közönségről és így igazi koncertélményt sugároz majd az előadás. Sokak aggódtak Csabi énekhangja miatt, azonban semmi probléma nincs vele. Nagyon erős próba volt és közel hibátlan.Az oikotimes szerint Ausztria nagy bajban van, mivel nem igazán jön át a produkció a képernyőkön keresztül. LED ruhák, rúdtáncosok és az énekkel sincsen minden rendben. Vagy kimarad a döntőből, vagy csak éppen be fog jutni. Az escxtra szerint sokkal letisztultabb volt a próba és a kameramozgások egészen jók. Viszont korántsem hibátlan a produkció, így nem igazán látják biztosnak a döntőt. A hibákat az escdaily is megemlíti. Sok hiba van a LED fényekkel, mivel nem működnek megfelelően.

Moldova lép színpadra és bár hangilag jó a produkció, azonban nem hibátlan és talán túl sok is ez a produkció, írja az escxtra. A koreográfiában némi változtatás is történt. Az escdaily szerint egyenes út vezet a moldávok számára a döntőbe. Az oikotimes szerint Moldova maradt az a vicces, aranyos produkció, de nem elég a döntőhöz.

Az ír Jedward duó lép színpadra. Egy olyan ruhában jelentek meg, melyen több ország zászlója, többek között Magyarországé is látható. Most a szökőkút magasabbra lövelli vizét és nagyon jól mutat. A produkció végén nagyon rossz a kameraállás, amit változtatniuk kell. A srácok egyre fáradtabbaknak tűnnek a többszöri próba után. Az escdaily szerint hihetetlenül energikus produkciót nyújtanak a srácok és a szökőkút ügyes megoldás, hiszen emlékezetes marad a nézők számára. Az oikotimes szerint ez korántsem egy jó előadás és közelébe sem ér a tavalyihoz. Ezzel az első elődöntő próbái véget értek.

Szerbia lép a színpadra és nagyon szolid kezdése ez a második elődöntőnek. Elviekben semmi gondja nem lehet a továbbjutással. Nagyon drámai az előadásmód és az énekes hangja is kitűnő. Az oikotimes szerint változtattak a szerbek a háttéren és az énekes abban a ruhában volt, amit az elődöntőben fog viselni.

Macedónia képviselője Kaliopi lép a Kristálycsarnokba. A rock benyomás most is megvan és az a magas hang még mindig tökéletes. Kevés színt használnak a produkcióban, a színpad inkább fekete-fehér. Az oikotimes szerint Macedónia biztos döntős és az a magas hang viharként söpör végig az arénán.

Hollandia a következő az oikotimes szerint, hiába a vidám előadás és az egész jó színpadi jelenlét biztosan nem jut be a döntőbe. Ezzel szemben az escxtra szerint biztos döntős, hiszen jó a színpadkép és a ruhák miatt emlékezetes.

Málta lép a színpadra, aki tulajdonképpen ugyanazt mutatta, mint a korábbi próbán. A színpad most is narancssárga színekbe játszik. Az alacsony szám miatt gondjai lehetnek a továbbjutással, bár ez attól függ, mennyire ragad meg az emberek emlékezetében. Az oikotimes szerint nem jut be Kurt a döntőbe.

Fehéroroszország próbája sokkal jobban sikerült, mint az előző. A háttérben sárga és kék körök láthatóak és nagyon jól mutatnak. A fehéroroszok futurisztikus mikrofonállványokat használnak. Úgy látszik, nagyon szeretik a mikrofononállványokat (ESC 2011). Az oikotimes szerint biztos bejutó a fináléba.

Portugália képviselője lép színpadra egy magabiztos produkcióval és úgy tűnik megtartották a LED hátteret, ami Lisszabont ábrázolja, ugyanis nagy sikert aratott az újságírók között. Az énekes végső fellépő ruhájáról még nincsenek biztos információnk, írja az escxtra. Az oikotimes szerint hiába a majdnem tökéletes produkció a döntő kétséges lehet.

Az ukránok nagyon sok időt töltöttek el a felállással és némi technikai probléma is adódott, így csak kétszer tudták elpróbálni produkciójukat. Sőt szerencséjük volt, hogy még egyszer próbálhattak. Változtattak a táncosok számán, ugyanis egyet kivettek. Gaitana hangja tökéletes, azonban az előadás még mindig szétszórtnak tűnik a színpadon. A magukkal hozott kivetítők sem érik el a kellő hatásukat, hiszen nyilvánvalóan látszik, hogy nem igazi emberek vannak a színpadon. Az oikotimes szerint Gaitana többet kiabál, mint kellene neki.

Sofi Marinova a mai próbán sokkal visszafogottabban öltözött. Mindenesetre a produkció még mindig szegényesnek tűnik táncosok nélkül. Azonban pozitívumként jegyezhetjük meg, hogy sokkal magabiztosabban mozog az énekesnő a színpadon. Nagy hátrány lehet, hogy a sokkal látványosabb ukrán produkció után következik a bolgár énekesnő.

21 hozzászólás Eurovízió 2012: A hatodik nap próbái

 • Balint005

  A mai próbák közül nekem a Jedwardé tetszett a legjobban. Az a szökőkút nagyon-nagyon jó ötlet és a háttér is zseniális, ráadásul a ruhájuk sem olyan csili-vili mint tavaly volt, szóval szerintem ők nagyon jók voltak ma.
  Ahogy Kaliopi is, az ő hangja számomra idén a legjobb, remélem döntős lesz. Ahogy Joan is, aki nagyon édes a színpadon a nagy indián fejdíszével és a kedves dalával eggyütt. 🙂
  A többiek sem voltak rosszak, de nekem ma ők voltak a kedvenceim.

  Viszont holnap nagyon kíváncsi leszek Loreen és Nina Zilli próbájára.

 • Tilla77

  A fehérorosz énekesen sok volt a smink. De félre a tréfával, az ő produkciójuk valahogy nekem más volt, mint eddig. Valami nem klappolt. A többi olyan amilyen. Majd jövő kedden és csütörtökön.

 • tkrisz

  Mit válaszolt a hölgy az NF-es kérdésre? Többször meghallgattam, és mégse értem…

 • Dani

  Az oikotimes szerint ezek az országok biztos kiesők:
  Ausztria, Moldova, Hollandia, Málta…Ausztriával egyetértek, hiszen az az undormány, pusztító alpáriság biztos kieső…gyűlölöm! Hollandia nagy kérdés, de én szeretném végre az országot döntőben látni! Moldova és Málta…ők biztos továbbjutók, mivel nagyon, de nagyon jó dalt küldtek, nálam Top 15-ben van mind a 2…nagy meglepetést fognak okozni, mivel mindenki leminősíti őket (rajtam kívül), és bejutnak…Portugália kétesélyes? Mivan? Az egyik legjobb ballada! Mit képzelnek! Hogy lehet ezeket így leminősíteni!

 • force

  Na akkor most egy kicsit én véleményezem a dolgokat, nem feltétlenül csak ehhez a topichoz tartozik, de egy részben igen. Első középdöntő biztos továbbjutói: Izland, Görögország, Románia, Ciprus, Dánia, Oroszország, Írország. Ebben a 7 országban tuti biztos vagyok. Marad még 3 hely, amit semmi esetre se adnék Montenegrónak és San Marinónak. Így maradtak még: Lettország, Albánia, Svájc, Belgium, Finnország, Izrael, Magyarország, Ausztria és Moldova. Moldova lesz az egyik szerintem, mert ők egy év kivételével mindig bejutottak, ezen kívül mondjuk legyen Albánia és Finnország még.
  Szal első középdöntő: Izland, Görögország, Románia, Ciprus, Dánia, Oroszország, Írország, Moldova, Finnország, Albánia. (Ez az én tippem.)

  Második középdöntőből továbbjutók: Szerbia, Ukrajna, Svédország, Törökország, Észtország, Norvégia, Bosznia-Hercegovina. Ismét maradt 3 hely, amit semmi esetre se adnék Grúziának, Szlovákiának és Litvániának. Alábbi 3 országra tippelnék még pluszban: Szlovénia, Portugália, Bulgária. Bár itt még bőven szóba jöhet Macedónia, Hollandia, Fehéroroszország és Horvátország is.
  Ennyi. Lehet vitatkozni! 🙂

 • Tilla77

  Loreen hozni fogja azt, amit a Melodifestivalen-en láttunk, a hangja ott van, ahol kell. A produkció pedig szerintem egyre jobb. A nagyokat várom már. És kezdem érteni, hogy miért kell ennyi próba, kamera próba, főpróba, zsűripróba…hihetetlen, amikor 2×2 operatőr az arcodban van két kamerával és többet szaladgálnak, mint te. És amikor ezt a tv-ben látod, na az egy szuper felvétel. Jó lesz. Sabina és Nina jöhetne már…és Roman is…Anguun a Csillag születikben nem varázsolt el, őt sajnálom, a dal jó, de vagy a kis studió, vagy valami más, de hiányérzetem volt utána.

  • Zsolti

   Én pont attól tartok, hogy fogja-e tudni Loreen hozni azt, amit a Melodiban hozott. Általában a nagy versenyen van egy kis visszaesés, és én ezt annak tudom be, hogy a vokál otthon playback, itt pedig élő lesz (A Dalnál ezért örültem az élő vokálnak). Példának ott van Saade és Malena.

 • Lukmataa

  Ez a Loreen rohadt jól énekel, ô fog nyerni!

 • Mona Lisa28

  Egyetértek Kajlival, nekem sem tetszik Loreen dala. Ne haragudjatok rám, de ha a litván srácra azt mondtátok, hogy nagyon teátrális, akkor ez milyen? Tényleg bocsi az összes Loreen fantól, de nekem ez a dal ahogy Kajli is írta, nagyon nyomasztó. Hajrá CD!

  • Zsolti

   A teátrális szót én (is?) használtam Donny esetén, úgyhogy erre indoklóan reagálnék. Úgy érzem, hogy ő az egyszerű sorokat is eltúlzott és elcsépelt mozdulatokkal árasztja a publikumra – a preview videójában a feltartott feje, a nagyra tátott, túlartikuláló száj, a széttárt kezek stb. kimerítik a teátrálisság fogalmát. (Ha nagyon gonosz lennék, mondanám, hogy legalább 3 fiúzenekar és musicaltársulat veszett el benne. 🙂 )

   Loreen ehhez képest minimál környezetben (ahonnan még a közönség is ki van zárva, azaz egy külön kis világban) gyakorlatilag egy kortárs koreográfiát ad elő, azon keresztül pedig kreatív elemekkel mesél. A mozgás dinamikus és olykor terjedelmes, de közben TARTALMAS marad, mentes a kliséktől. És minthogy nem vagyok a táncművészet nagy ismerője, az elemzésben itt meg is állnék. 🙂 Azt viszont tudom, hogy ösztönösen tetszik, amit csinál, és nagyon egyedinek találom, hogy egy ilyen típusú dalt ilyen formában adjanak elő, és meglepő, mennyire működőképes. Olyannyira, hogy felvetődik bennem, hogyhogy nem láttam még ilyet korábban?

 • Dini

  Nálam minden maradt a régiben. 🙂
  Befutók ebből az összeállításból:Magyarország, Szerbia és Macedónia.
  Írország:nagyon szép a háttér és ötletes a szökőkút, de mintha bizonytalan lenne az ének ezúttal.
  Hollandia:aranyos dal, de nem kedvenc.

 • Dini

  Akiket ma nagyon várok:a brit és a német dal 😀
  Kíváncsi vagyok még:Horvátországra, Olaszországra és Franciaországra, valamint a szlovén próbára.

 • Tilla77

  Roman Loeb is elpróbálta az elsőt…jó, ezt vártam tőle, csendes befutó lesz…

 • tinuka

  Ukrajnáról a kezdetektől fogva az volt a véleményem, ami három megállapításba sűríthető: agresszív dal, agresszív nő, fejfájás. Ez a színpadi megjelenéstől sem változott meg, nálam ez a dal az utolsók között van a teljes mezőnyből.

  Bulgária a másik fejfájós dal, bár ez inkább csak a műfajnak köszönhető, ami nekem nem fekszik. Más hangszereléssel, más stílusban még kifejezetten kedvelném is a dallamát. Talán.
  Abban viszont nem vagyok biztos, hogy a produkció hátrányára válik a „szegényes” színpadkép. Vagyis egy másikféle szegényes színpadkép jobb lenne. 🙂

  A többiekét is nézve, szinte mindegyik túlzsúfolt. A háttérben villózó formák és színek elnyomják az előadókat, túl harsányak vagy túl gyorsak, elvonják a figyelmet, és sok esetben közük sincs a produkcióhoz. Kicsit olyan érzés, mintha túl akarnák licitálni egymást, és fölmerül a kérdés a kevesebb nem lenne-e több ez esetben is?
  Persze nem egy vörös függöny előtt kell állni szép ruhában, nem vagyok ellene a technikai hangulatteremtésnek, csak a mérték kérdéses számomra. Meg persze nem a valódi képet látom most egy ilyen háttérfelvételből, szóval élesben a tévében biztosan más lesz.