Naptár

2012. május
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2012: Portugália

Tudósító: Mádi Sándor
Forrás: eurovision.tv

Portugália idén már a 46. képviselőjét küldi, azonban nyerni eddig nem tudtak, legjobb eredményük is egy 6. hely még 1996-ból, sőt a tíz legjobb közé is ekkor kerültek utoljára. A 2008-ban bevezetett két elődöntős rendszer óta mindössze egyszer estek ki, tavaly a Homens da Luta örömküzdelme által. Talán Filipa Sousa elhozza első alkalommal a portugál győzelmet.

Filipa 1985-ben született, zenei karrierjét pedig korán, már 6 évesen elkezdte, amikor is zenét kezdett tanulni. 12 éves korában már több fesztiválon és karaoke versenyen vett részt, melyet általában meg is nyert és több Fado versenyen is sikert aratott A fado egy olyan melankolikus zenei műfaj, melyet portugál és spanyol gitárral ad elő az énekes (fadista).
Miután több színházi műben vett részt, 2003-ban csatlakozott az Al-Mouraria nevű fado-csapathoz és több országban zenéltek, köztük Spanyolországban és Marokkóban is. 2007-ben bekerült a Operação Triunfo tehetségkutatóba. Itt egészen 7 héten keresztül maradt a versenyben, pozitív visszajelzésekkel távozott a műsorból. Rá egy évre, 2008-ban megnyerte a Big Fado Soirée of the Algarve versenyt Louléban.

2010 májusán részt vett a Nasci para o Fado (A fadora születtem) gálán, melyet az RTP közvetített. Célja az volt hogy a Fado: História de um Povo (Fado: Egy ember története) musicalra megtalálják a megfelelő előadót. Kiválasztották a döntő gálára is.
Jelenlegi célja hogy ő legyen a legelső portugál győztese a Dalversenynek. Hogy sikerült-e, arra májusban megkapjuk a választ.

11 hozzászólás Napi Eurovízió 2012: Portugália

 • Zolecs

  Egy percig nem csodálkozom azon hogy 45 szereplés után egyszersem nyertek. Ha minden évben ugyanazt küldik úgy elég lehetetlen. Na jó tavaly nem, de őszintén szólva az a daluk ezerszer jobban bejött mint ez. 🙂
  Szóval nyugodtan kimerem jelenteni hogy nálam a leggyatrább dalokat küldő ország Portugália.

  Ez a dal rettenetesen unalmas és semmitmondó,az énekesnő idegesítő, remélem kiesik. 42/41

 • Erzsi

  Naaaaa, olyan rossz ennyire elutasító véleményt olvasni egy olyan dalról, amelyik nekem nagyon kedves. Sajnos az előre jelzések tényleg nem sok esélyt adnak neki, de azért reménykedem, hogy lesz még meglepetés. A zsűri szokta értékelni az igényes dalokat.

  Első hallgatásra az ember azt mondja, igazi latin zene. Aztán rájön, hogy ezt akár a dalmát tengerparton is hallgathatná vacsora mellé. Ja, persze Andrej Babic … Nekem ez is tetszik, hogy egy horvát zeneszerző és egy Portugália nevű ország között ilyen sikeres munkakapcsolat alakuljon ki. (Az egyetlen negatívum a dallal kapcsolatban, hogy ez tulajdonképpen a Senora do mar kevésbé drámai változata.) És annak is örülök, hogy portugálul énekelnek. Nekem sok kedves dalom van tőlük és bár nem sok esélyét látom egy portugál győzelemnek a közeljövőben, azért szurkolok nekik.

 • Zsolti

  Szeretem, elsőre is és sokadjára is. A hangszerelés kicsit régimódi, amikor elindul a refrén, de megbocsátom, talán épen ez adja a klasszikus fesztiválhangulatát. Szimpatikus az énekesnő, de kezdeniük kell valamit a koreográfiával. Egyébként meg hogy is ne drukkolhatnék egy lassan fél évszázada nyeretlen országnak?! 🙂 A rossz széria nem idén fog megtörni, de egy top 10-es helyezés azért biztató lenne nekik (persze kinek nem…). Remélem megelőzik a görögöket, hogy ők is lássák, a régi receptből is lehet jót főzni. A verseny egyik legfülbemászóbb refrénje, bízom a döntőben.

 • Dani

  Véleményem szerint az eddigi legjobb portugál dal…16/42!!!

 • Gabiii

  Zolecs-el értek egyet minden portugál dal ugyanilyen és hihetetlen hogy az NF-en is mind mind ilyen dalok vannak minden évben.

 • Csengettyű

  Elsőre kicsit unalmas, de mégis van benne valami, ami megfog – én megszerettem, az meg pluszpont, hogy portugálul van. Negatívum: folyton a 2008-as daluk jut róla eszembe.
  Nekem az utóbbi évek legjobb dala a Todas as ruas do amor, utána a Senhora do mar, és most ez.
  Mellesleg tényleg nem ártana, ha kipróbálnának végre valami mást is…

  • Kajli25

   Egyet kell értsek Veled! A Todas as ruas do amor mai napig az egyik kedvencem! 🙂
   Én azért szorítok nekik! Szép dal!

 • smileyshine

  Van benne néhány másodperc, ami tetszik, de unalmas.

 • Megmondom az őszintét, körülbelül semmi nem maradt meg ebből a dalból, pedig már nem egyszer meghallgattam. 39/42 Biztos kieső!

  • Levi21

   Én meg még ennél is lejjebb érzem ezt a dalt. Sajnos a portugál dalok közül nekem még egy sem nyerte meg a tetszésemet.41/42

 • Levi21

  Toplistám:
  1.Málta
  1.Fehéroroszország
  3.Szerbia
  4.Macedónia VJK
  5.Hollandia

  6.Portugália