Naptár

2012. május
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2012: A harmadik nap próbái

Tudósító: Klész Imre – Hajkó Attila
Forrás: escxtra.com
Frissítés: 15:39

Ismét közelebb kerültünk az élő adásokhoz, a mai a harmadik nap amikor a soron következő országok lehetőséget kapnak 40 perc próbára. A menetrend: 08:00 Szerbia, 08:45 Macedónia, 09:30 Hollandia, 10:15 Málta, 11:55 Fehéroroszország, 12:40 Portugália, 13:40 Ukrajna, 14:25 Bulgária.

Szerbia
Nap első fellépője a szerb Zeljko, aki zenészekkel körbevéve áll a színpadon. Konkrétan egy hegedűssel, egy gitárossal, egy furulyással és egy dobossal. Mindegyik szereplőnek van egy kis koreográfiája. A dal végére az összes zenész bekapcsolódik a dalba. Nagyon jól hangzik, azonban van egy-két gyengehang. A színpad mellől figyelve az eseményeket nagyon jó produkciót láthattunk, azonban semmi újat nem mutatott. Még van egy-pár elhibázott kameramozgás, de ezeket a későbbiek során ki lehet javítani. Szép nyitánya a második elődöntőnek. A produkció háttere sötétkék felhőket jelenít meg, ami nagyon drámai hatást kelt, írja az escxtra.com.

Macedónia
Kaliopi lép színpadra, nagyon sötét megvilágításból indul a produkció. Rengeteg közeli képet kapunk az énekesnőről, azonban a zenekar többi tagja (gitáros és két hegedűs) azonban alig látható. A dal gyorsabb részeinél villogó lámpák fogadnak minket és a színpad fekete-fehérben úszik. A próba, ahogy sejteni lehetett hihetetlenül jól hangzott. Hangilag valóban egy nagyon biztos produkcióval van dolgunk.

Hollandia
Joan indián jelmezben jelent meg a próbán. A színpadon egy háttérénekes és egy hegedűs támogatja. Nagyon jól szól. Kissé instrumentálisabb a dal, ezzel jobban kiemelik az amerikai country stílust. Néhány technikai probléma adódott a produkció közben, de ettől eltekintve rendben zajlott a próba. A zenekar Joan balján foglal helyet, a kifutón. Ki kell emelni, hogy van egy-két kiváló kameraállás. A színpadon a dal többszöri elpróbálása után megjelentek a nemzeti döntőn is használt tábortüzek.

Málta
Következőnek Málta lép színpadra. A háttér kiváló narancssárgába úszik és táncosok sziluettjei jelennek meg rajta. Kurt egy dj-vel, egy dobossal és egy gitárossal lép színpadra. Csupán egy háttérénekes támogatja meg az énekest. Egy kis koreográfia van a produkcióban. Két breaktáncos jelenik meg a színpadon. Egy nagyon magas hangot énekel ki Kurt, ami rizikós lehet ez élő műsorban és teljesen elronthatja a produkciót. Egyértelműen a dal első fele jobban sikerült, mint a második.

Fehéroroszország
Mint azt már lassan megszokhattuk, késéssel kezdődik el a fehéroroszok próbája. Több mint egy órás késésben vannak a próbák. A felállás hasonló ahhoz, amit a nemzeti döntőben láthattunk, és bár a fiúk most nem öltöztek be, valószínűsíthető, hogy hasonló lesz a ruhájuk is. Azonban a színpad sokkal sötétebb, mint a nemzeti döntőben volt. Azt hozzá kell tenni, hogy a srácok hatalmas mikrofonállványokat használnak. Az escxtra szerkesztői szerint harmadszorra, már teljesen összeszokott a csapat és teljesen jól mutatnak.

Portugália
Portugália énekesnője érkezik a színpadra rövid sárga ruhában és magassarkúban. Azonban azt nem lehet tudni, hogy ezt, vagy egy másik ruhát fog viselni. A háttérénekesnek körülötte állnak és némi koreográfiát mutatnak be, emellett nagyon jól szólnak. Kifejezetten erős produkció, azonban félő, hogy nem fog kitűnni az előtte és az utána lévő produkciók közül.

Ukrajna
Mint ahogyan arra számítani lehetett Gaitana lenyűgözött minket nagyszerű hangjával. Egy fehér ruhában lépett fel, a háttér azonban minden színt felvonultat és igazi fesztiválhangulatot biztosít. Az énekesnőt táncosok veszik körül. Az escxtra szerint az énekes kiváló hangja ellenére borzasztó számmal indul, ami miatt akár ki is maradhat a döntőből.

Bulgária
A bolgár énekesnő érkezik egy párducmintás ruhában a színpadra. Meglepő módon egyedül, ami nagyon furcsának hat. A megvilágítás nagyon jó, sokszor alkalmazzák a stroboszkóp hatást. Az énekléssel nincs semmi hiba, de a dal nincs igazán előadva. Ha nem változtatnak a dolgokon, akkor biztos a bukás Bulgária számára.

Mára vége a közvetítésnek, köszönöm az egész napos figyelmeteket. Holnap a második elődöntő további produkciói lépnek színpadra, köztük a közönség kedvenc Loreen. Szóval holnap reggeltől is látogassatok el az ESC Hungary-ra friss információkért.

38 hozzászólás Eurovízió 2012: A harmadik nap próbái

  • Zolecs

    Innen leginkább hollandiára,máltára és a fehéroroszokra vagyok kiváncsi. A Litesoundra már csak azért is mert a kézikamerás videóklipben a régebbi verzió szerepelt.Szóval reménykedem mert az nálam sokat számít.

  • Kajli25

    Szerbiától pontosan azt láttam, amit vártam… Nekem tetszik, tudnak majd hatni vele – a fény játékkal.

    Kaliopi próbája:
    http://www.youtube.com/watch?v=3PRBWBvz18Y&feature=plcp

    Még mindig libabőrös vagyok ettől a daltól! Annyira jó!! A háttér is tetszik, pláne, amikor sikít… Huhhh… 🙂

  • Tilla77

    Az élő zene, az élő zene lesz a színpadon is?

  • Zolecs

    Sajnálom, de tényleg úgy érzem szerbiánál hogy saját magukat másolják 2004-ből.Nem tetszik.
    Macedónia viszont nagyon jó, eddig nem tetszett de lehet továbbjutó helyre kúszik nálam.

    • Gabiii

      Amellett hogy Zeljko nem szimpatikus nekem is ez a gondom a szerb dallal. Tény ami jó az jó de ez nekem ugyanaz mint 2004-ben.

  • Asvi

    Hát Kaliopi engem nagyon meggyozott, éloben sokkal jobb ez a dal. Bravo.

  • Attika

    Nagyon jó volt Macedónia nagyon szurkolok nekik 😀

  • Sanya

    Szerbia és Macedónia próbája nagyon jól sikerült.Bár Szerbiánál nem tetszik a háttér,sokkal színesebb is lehetne!

  • Serinon

    Nekem sem tetszik a Szerb színpadkép. Nem tudtam élvezni a látványt, holott a dalt nagyon szeretem.

  • Zolecs

    hollandia: a háttérkép a tavalyi izlandiéra emlékeztet, és ezt az indiános jelmezt hanyagolhatták volna, kicsit giccsesít, de alapjáraton egész jó.

  • krobert96

    tudna valaki adni egy olyan linket ahol megtalálom hollandiát és máltát és le is játsza? köszi 🙂

  • Küllikki

    Szerbia: dal tetszetős továbbra is, a háttér is nagyon tetszik (bár én odavagyok a kék hátterekért :D)

    Macedónia: konkrétan ez olyan semmilyen hatást váltott ki belőlem.

    Hollandia: én szeretem ezt a dalt, de fogalmam sincs hogy európa mennyire fogja értékelni ezt az indiánosdit (ha ez marad a ruha), nem lepődnék meg ha nem jutna tovább.

    Málta: szerintem klassz a háttér 🙂 attól függetlenül hogy a daltól még mindig nem vágom magam hanyatt.

  • Tilla77

    ennek a fehérorosz énekesnek egész európai feje van…ha mutatnák képen el se hinném, hogy fehérorosz

  • Tilla77

    hm, így már értem 🙂

  • ajh, ezzel az előadással Gaitana elszomorított! ez teljesen átment Waka Wakába! Szörnyű! lehet, hogy csaka fevétel hibája, de még a szöveget se lehet érteni, és néhányszor hallani se! Ejnye bejnye, ezen még javítani kell!

  • Gabiii

    Rá se ismerni az ukrán dalra :O elég érdekes

  • Szerbia: annyit kaptunk amennyit eddig, semmivel se többet
    Macedónia: nagyon tetszett, de a háttér kicsit egysíkura sikeredett
    Hollandia: maradt az nf-es produkciónál, nem tetszik!
    Málta: az „intenzív” gitár fogáson kívül nagy gond nincs vele
    Fehéroroszország: ezek a ruhák…. katasztrófa az előadás, mint egy garázsbanda…
    Portugália: uncsiii
    Ukrajna: katasztrófa, már esik is a listámon!
    Bulgária: mintha egy tipikus magyarországi cigány asszonyt látnék!

  • Asvi

    Hát Sofi Marinova = Notar Mary 🙂 Ez volt az első benyomásom a produkcióról.

    • ddaa

      Nálam is ez az érzés volt. Falusi cigányasszony 😀 sajnálom hogy csak áll egymagában Sofi, jól mutatna egy-két táncos.

  • Nyee01

    Összeségében jók a próbák nagyon,Szerbia és Macedónia hihetetlenül erős.Ami nagyon elszomorít az két produkció:
    Ukrajna:mi történt a dallal?ez a szakadozott éneklés teljesen tönkreteszi,szörnyű lett.A ruhákról már nem is beszélek.Katasztrófa,pedig nekem 3. helyen volt ez a dal…így lehet h még nálam is kiesik.
    Bulgária:hogy lehet ekkora bakot lőni.Egy ilyen dalhoz nincsenek táncosok?Ráadásul egy csomó ének mentes rész is van ahol nem azt szeretném nézni ahogy ez a nő inog.Nagyon sajnálom,de akármennyire is szeretem a bolgárok így nem jutnak tovább,de ezt most csak maguknak köszönhetik.
    Fehérorosz dal kicsit vesztett az erejéből,de a fent említett két dalon kívül szerintem mindenki magas színvonalú produkciót nyújtott!

  • Összességében a mai próbák szörnyűek voltak! A Kaliopi-Zeljko-Kurt Calleja hármason kívül mindenki rossznak bizonyult az én mércém szerint! ejnye bejnye, a második elődöntő kezdő nyolcasa elszomorított, de tisztelet a fent említett kivételeknek!

  • Dani

    Szerbia, Macedónia, Málta, Portugália: tökéletes, nálam biztos továbbjutók (remélem egész Európánál is)
    Hollandia: elég jó, nálam döntős, de szerintem kevés esélye van
    Fehéroroszország: még mindig nem tetszik, én Alenát jobban szerettem volna a színpadon látni a Litesound helyett
    Ukrajna és Bulgária: erről a két pusztító alpáriságról nem is beszélnék…biztos kiesők!!!

  • Dini

    A szerb dal továbbra is nagyon tetszik.
    A macedón dalt imádom, élőben is jól hangzik.:D
    A fehérorosz és a máltai dal nem rossz.
    A holland sem rossz, de annyira azért nem tetszik.
    Portugál dal nem az esetem.
    Az ukránt eddig sem szerettem, talán unalmas is.Nem jó.
    Bulgária szőrnyűűű.

  • smileyshine

    Joan komolyan gondolja ezt a fejdíszt? Bár ha ő jól érzi magát benne, akkor viselje nyugodtan!

  • Sanya

    Fehéroroszország és Ukrajna nagy csalódás.Igaz nem voltak kedvencek,de nem azt mutatták a próbán amit vártam.Bulgária pedig jó lenne,de nagyon sok plusz hiányzik az előadásból.Ez a három ország lehet nem lesz döntős-nem lepődnék meg.

  • Edd

    Nekem nagyon sok ország csalódást okozott.. Ukrajna dala nem tetszik, de a színpadképben számítottam valami jóra, bár ez nem így lett, sőt egyszerűen ocsmány ami ott van. A többit pedig nem is szeretném értékelni. A próbák alapján szerintem az első elődöntő sokkal izgalmasabb lesz, már csak azért is, mert ott meglepetések is lehetnek, a második elődöntő pedig szerintem papírforma lesz.

  • Zolecs

    Az értékelhető kategória nálam: Macedónia,Hollandia,Málta

    A fehéroroszok olyan szinten tönkretették az egész dalt,hogy nem érdekel mi lesz velük. A színpadképük sem tetszik. Kár érte.

    Bulgária azért pakolhatott volna néhány táncost Sofi köré,
    így 100% hogy mennek a levesbe. Ráadásul Sofi sem az a kimondottan szimpatikus aurájú énekesnő 😀

    Portugália unalmas, az sem izgatna ha jövőre nem indulnának, legalább 1 balladával kevesebb lenne.

    Ukrajna: csömör egy megoldást választottak az biztos, rettenet. Tiszta zavaros számomra az egész.

    Macedónia: Továbbjutóhelyre került a listámon 😉

    Málta: Ez a bulizós háttérkép nagyon tetszik. Remélem továbbjutnak.

  • Robek

    Mi van itt? Annyi negatívumot írtok, hogy már lassan elsírom magam. Csak nekem tetszenek a próbák? Ne nyavajogjunk holmi amatőr kézi kamerás felvételek alapján, Messze nem adják vissza azt amit majd kedden, csütörtök és szombaton láthatunk majd! Tessék feltöltődni, örülni, hogy már csak pár nap van a nagy napig! Pozítyív kisugárzást kéretyik kérem szépeny! HAJRÁ MAGYARORSZÁG ÉS GRÖNLAND!!! Jövőre Grönland is indul ma jelentették be az egyik sajtótájékoztatón!!!!

  • Balint005

    A mai két legjobb szerintem Joan és Kaliopi voltak.
    Joan dala és ő maga is nagyon aranyos, nálam top 5 és nagyon szurkolok neki. Kaliopi dala nincs a nagy kedvenceim között, de elképesztően jó hangja van, és amikor sikít egyet… na azt imádom 😀
    A máltaiak is egész jók voltak ma, és a fehéroroszok is, bár nekem nem tetszik az előadásuk, de nem rossz.
    Az Ukrán produkció nagyon gyenge volt, a Bolgárokról inkább ne is beszéljünk, az valami szörnyű volt..xD
    A szerb illetve portugál dalt egyáltalán nem szeretem szóval nem is tudok róluk véleményt alkotni.

    Holnap pedig jön Loreen. Már várom 😀

  • force

    Na ma kivételt tettem és belelestem 3 próbába: Portugália, Bulgária, Ukrajna. Ukrajna szerintem jó volt, Gaitana nem véletlenül nem csinált szinte semmit se a színpadon szerintem (plusz lehet ez volt a legelső próbájuk, ami a videón látszi ne feledjük el, hogy a nap végére legalább 10-szer elpróbálják még.) Kétlem, hogy pont az ukránok esnének ki, jó lesz ez….
    Bulgáriánál egy dolog zavart, a háttér. Ebből a kameraállásból elképesztő idegesítő, csak arra tudsz figyelni, hogy mozognak a hullámok…. Portugáliánál pedig nem találtam eléggé változatosnak a dolgot, a dal jó, de a színpadkép kevés.