Naptár

2012. május
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2012: Azerbajdzsán

Tudósító: Szücs Zoltán
Forrás: eurovision.tv

Talán azt bátran kijelenthetem, hogy Azerbajdzsán jó Eurovíziós házigazda. Mindennemű csúszás nélkül sikerült megépíteniük egy vadiúj arénát egy látványos színpaddal, emellett Baku tisztaságára és a közbiztonságra is komoly hangsúlyt fektetnek a mai napig is. Ilyenkor érthető, hogy hatalmas erőfeszítéssel dolgoznak azon is, hogy a küldött produkció a mezőny színvonalát lehetőleg előnyösen befolyásolja – ehhez úgy tudnak hozzájárulni, hogy egyszerűen jól választják meg delegáltjukat. Az, hogy Sabina Babayeva már sokakat levett a lábukról, jó jel, de egyelőre bármiféle kijelentés elhamarkodott lenne.

Sabina 1979 decemberében látta meg a napvilágot Bakuban. Édesanyja szakmaszerűen zongorázott, és örömmel vezette be kislányát a muzsika birodalmába. Az ifjú tehetség az éneklést komolyabban vette, mint egy átlagos hobbit. Így bekerült Azerbajdzsán egyik legnívósabb zenei egyetemére, ahol aztán ütőképes diplomát szerzett. Jelenleg azért dolgozik, hogy a jog tudományában is hasonló szintű végzettségre tehessen szert.

Hazája és Európa számos versenyén kipróbálta magát, a nagy áttörésig azonban harmincéves koráig, 2009-ig kellett várnia. Ekkor egy orosz és egy lett megmérettetésen is neki ítélték a nagydíjat. A kisebb sikerek persze korábban sem kerülték el: 1999-ben egy bakui rendezvényen részesült elismerésben, ahol a zsűri szerint az ő előadásában hangzott
el legtisztábban egy külföldi dal. Emellett színházban játszik, többek között a Victor Hugo regénye alapján színpadra vitt Notre-Dame de Paris szereplője.

Az Eurovíziós Dalfesztiválon való részvétel régi álmai között szerepelt. Korábban is tett már érte, de kellőképpen érettnek csak idén bizonyult. Nem is baj ez – legalább szülővárosában léphet fel a When the Music Dies című, népi hangszereket is felvonultató balladájával. A szám népszerűsítésére a hetekben Magyarországra is elutazott.

Kapcsolódó cikk: Azerbajdzsán: Sabina Babayeva – When The Music Dies

12 hozzászólás Napi Eurovízió 2012: Azerbajdzsán

  • Zolecs

    Az elmúlt években nálam elég magasra tették a lécet, amit idén nem sikerült megugraniuk, de azért a 10. helyre csak sikerült őket betennem 😀

  • Kajli25

    Nekem ez most valahogy nem tetszik annyira, pedig szeretem az azeriek zenéit, de ezt most nem találták el…

  • valakinemtudomxd

    valaki nem tudja megmondani, hogy melyik csatornán fogják közvetíteni az Eurovíziós Dalfesztivált..? és hánykor? előre is köszönöm a válaszokat 😉

  • Zoey

    Annyira azért nem tetszik, mint a tavalyi daluk, de egyébként jobban, mint az az előtti évek azeri dalai. Szép ballada, jó hang.

  • Fabiana

    Nálam 2. Első hallgatásra nem igazán jött be (mert már untam a balladákat) de az élő előadás nagyon meggyőzött. Nekem nagyon tetszik.

  • Zsolti

    Azt kell, hogy mondjam, ez a kedvenc balladám idén, az pedig hab a tortán, hogy a mezőny LEGJOBB hangja énekli, már előre borzongok az élő előadástól. Én még egy duplázást is vi-vízionáltam az azerieknek… ha már egyszer megépítették a Kristályt, lehet, hogy szeretnék alaposabban kihasználni. 🙂 Vesszőparipám a hangszerelés, ebben sem hibáztak az alkotók. A színpadon hóesést képzelek el, ami a bakui környezetben jó kis kontraszt lehet, így a top 10 a minimum lenne.

  • Nagyon szép ballada, egyike a legjobbaknak. 7/42

  • Levi21

    Akárhogy erőlködtem, csak a 15.helyre sikerült betennem őket. De még így is jobb helyezést adtam nekik, mint tavaly, mert tavaly a döntőbe se juttattam őket.15/42

  • smileyshine

    Szerintem ez a dal és Sabina jobban megérdemelné az első helyet, mint a tavalyi duó. Először én sem szerettem, unalmas volt, de ahogy visszahallgattam az amszterdami fellépést, nagyon megtetszett a hangja és a dal is.

  • Tilla77

    a 12 pontomat nem véletlenül kapta, szeretem ezt a dalt