Naptár

2012. május
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Külföldön is sikeres a Compact Disco

Az Euroviziós induló „Sound of Our Hearts” dala már több mint 13 országban jelent meg
(MTVA sajtóközlemény)

A Compact Disco Sound of Our Hearts című dala széles nemzetközi érdeklődést keltett. Ennek köszönhető, hogy számos európai területen megjelenik a dal és annak remixei. A svéd Family Tree Records Dániában, Norvégiában, Svédországban és a Balti államokban (Észtország, Lettország, Litvánia), a belga Mostiko a Belgiumban, Hollandiában, Luxemburgban, a Yonderboi kiadójaként elhíresült német Mole a német nyelvterületeken (Ausztria, Németország, Svájc), a Toco publishing cég Oroszország és több volt szovjet tagállam területén jelenteti meg a dalt. Mindemellett jelenleg is folynak a tárgyalások Csehország, Szlovákia, Lengyelország, Románia és Mexikó független kiadóinak képviselőivel. Érdekesség, hogy Európán kívül Dél Afrikában is megjelenik a kislemez.

A Compact Disco zenekar, az eddigi legintenzívebb nemzetközi promóciós kampányt folytatta az Eurovíziós Dalversenyen való sikeres részvétel érdekében. A fiúk az elmúlt hetekben hét országban jártak, valamint találkoztak három ország Magyarországra látogató képviselőjével. Természetesen a magyar lakta területeken indult a promóciós túra. A fiúkat nagy szeretettel fogadták a Vajdaságban (Szerbia), Erdélyben (Románia), Kárpátalján (Ukrajna), valamint a Felvidéken (Szlovákia), ahol találkoztak a szlovák indulóval is.
Budapesti promóciós útjukon találkoztak az azerbajdzsáni és albán versenyzővel, Szombathelyen pedig az osztrák rapper fiúkkal futottak össze egy rövid sörözésre. Ezt követte a két legnagyobb európai Eurovíziós felvezető eseményen való részvétel, Amszterdamban 23 másik ország képviselőjével együtt adták elő versenydalukat, Londonban pedig nem csak a hivatalos Eurovision warm-up bulin léptek fel, de koncertet adtak a helyi magyar közösségnek is. Külön érdekesség, hogy ezt a koncertet megtekintette a Stereo Mc’s csapata is, akik a Compact Disco menedzsmentjének meghívására néztek el a bulira.

Az intenzív promó túrát egy izraeli tv show-ban való fellépés zárta, amit a mai nap a Fonogram díjátadó követ, ahol a Compact Disco két kategóriában is a jelöltek között van.

40 hozzászólás Külföldön is sikeres a Compact Disco

  • Edd

    Ennek nagyon örülök. Én most, sokkal biztosabb vagyok ebben a dalban, mint tavaly Katiéban. Szerintem ez a dal megérinti az embereket, emiatt a döntő könnyen meglehet. Már csak a színpadképtől félek, amiatt, hogy nem mi csináljuk, hanem az azeri szervezők..

    • Attila

      a Szinpadkepet mindig az indulo orszag hatarozza meg.

      • Edd

        „Sajnos még csak a saját vizuálunkat se használhatjuk, azt is a szervezők adják:(” Ezt írta facebook-on Begi.
        Illetve még ezt: „Agnes sajnos nem! Sokáig mentek a tárgyalások, és már majdnem megtaláltuk a közös nevezőt amikor a szervezők egy irreálisan nagy összeget kértek azért hogy a gömböt szinpadra tehessük! De nem csüggedünk, a kevesebb néha több elvet választottuk és úgy ahogy eddig zenekarként fogunk szinpadra állni!
        Tibor küldtünk nekik irányvonalat de semmi visszajelzést nem kaptunk még! Úgyhogy mi is kiváncsian várjuk hogy mit kapunk :)”

      • Ők csak a megvalósításért felelnek, ami mindenkinek az érdeke. Az árak miatt pedig kár sírni, minden országnak ugyanannyiba kerül minden!

      • Bogi

        Szerintem, hogy ha az irányvonalat megadtuk akkor jó lenne ha a héten vissza is jeleznének, mert van 18 nap és még lehetne ötletelni apróbb trükkökön.( ha a földgömb nem lehetséges). De szerintem így sem lesz gond a továbbjutással, mert a fiúk az elmúlt hetekben 7 országban is jártak, a dal remixei is megjelentek, a földgömb nélkül is lesz több 7, 8 pont. Csak is optimistán lehet várni és visszaszámolni. Gyerünk fiúk, jók lesztek !!!

      • Tavaly a Yüksek Sadakat (Törökország) körülbelül 10 országban turnézott, és lecsúsztak a döntőről. És itt még azt is meg lehet jegyezni, hogy a török úgymond „alapból döntősök”, de a színpadképük magáért beszélt. Ha a miénk is lapos lesz, márpedig együttes lévén ez is ugyanaz a kategória, akkor csúnyán elvérezhetünk. De ez csak egy negatív jövőkép. Reméljük természetesen a legeslegjobbakat 🙂

      • Gabiii

        Azért a Törökök tavaly éppen átléptek a giccsparádé oldalára részben azért is estek ki.

      • Bogi

        Gabiii-nak igaza van.A Törökök tavalyi szintjére nem esünk vissza. Azért is írtam hogy visszajelezhetnének már / a CD is várja /, mert akkor az összkép miatt nem 18 nappal előtte kéne izgulni.

      • Jevka

        Pedig a tavalyi török dal jó volt… Sajnáltam, hogy kiesett… :(. Azt nem értettem, a görögök, finnek (Idén mindketten jók 🙂 ) miért jutottak tavaly tovább, mivel a daluk egy nagy fos volt… Sajnáltam Bulgáriát, Belaruszt… Sok jó kiesett tavaly :(. Idén sok jó dal van! 🙂

  • Dani

    Csak jöjjenek a 12-k ezekből az európai országokból, amik a cikkben vannak…ha így lesz, akkor jogos volt a megérzésem, hogy jobb helyezésünk lesz idén, mint 94-ben (bár eddig Friderika volt az egyik legjobb magyar az ESC-n)…

    • Edd

      Nem fontos minden országtól 12. Elég 8 vagy 7, mert már azzal is elől végzünk, mert még idén nem fogjuk tudni túlszárnyalni Friderikát, de lassan bekúszunk a fontos nemzetek közé az esc-n, vagyis nagyon remélem 😀

      • Dani

        ja, hát a 7-8 is eléggé jó lenne már…

      • Zlátárcán

        Már Magyarországnak az 1-2 pont is jó lenne! xD
        Remélem nem az lesz mint tavaly, hogy 0-0-0-0-0 pont mindenhonnan. Lehet, hogy a döntő se lesz meg mert a végén mindig bundáznak egyet! 🙂

    • Edd

      Főleg, ha minden évben megütjük ezt a színvonalat, mint pl tavaly vagy most.

  • Gabiii

    Holnap a Duna tv Térkép című műsorában lesz a Compact Disco.

  • Zsolti

    Itt is elmondom, mert ekkora a egóm. 🙂 Nem a földgömb hiánya zavar, hanem az, hogy a fiúk feladják. A zeneiparban dolgoznak, körül vannak véve kreatív emberekkel, tessék agyalni! Nem kell a csillagokat lehozni az égről, apró dolog is lehet hatásos.

    • Edd

      Szerintem nem adták fel, hanem beletörődtek abba, hogy nem lehet megvalósítani amit ők akartak. Igaz ez sem jobb. De amúgy, ha jól értelmeztem, akkor egy bizonyos összegből az azeriek fogják csinálni nekünk a színpadképet, bár szerintem csak én értelmeztem valamit félre xdd.

      • Zsolti

        A beletörődés nálam ugyanazt jelenti. Nem tudom, hogy megy ez, de feltételezném, hogy a nevezési díjban benne vannak alapszolgáltatások, egy minimális grafika a háttérben, 1-2 színpadi elem, a felár az extrákért van (részletkérdés, de ezt a részét talán nem is az azeriek csinálják, az EBU valószínűleg kiszervezi az ilyesmit valami saját cégnek – érdekes lenne ezekbe is belelátni).

  • friend

    Valaki elmagyarázná ezt nekem?? Most akkor nem lesz a színpadon gömb?? Bocsi, de már nagyon fáradt vagyok, nem tudok koncentrálni…. De most egy kicsit idegessé váltam, remélem ez csak egy tévhit! Mondjátok meg az igazat!!!!;) 🙂

  • Erzsi

    A dolgok szerda délelőtt 9 óra 35 perces állása szerint nem lesz földgömb, mert sokba kerül.

    A színpadképet nem az azeriek csinálják. Ha jól emlékszem tavalyi hasonló beszélgetésekre, akkor egy svéd cég felelős a látványért és a megvalósításért.

  • Robek

    Ott lesz az a földgömb és a háttér s olyan lesz amilyen kell, hogy legyen! ez pont ugyan olyan szöveg volt mint amikor azt írták a fiúk, hogy visszalépnek és helyettük a Királyék mennek! Elhangzott már hivatalosan is valahol vagy csak a „nagysikerű” FB-n? Nos? Tehát izguljon tovább aki megette! 🙂

    • Én erről a „visszalépésről” még nem is hallottam :O Csak én vagyok így lemaradva?

    • Gabiii

      Azt mondod Robek? Legyen úgy! De én kételkedek benne. Egyébként tegnap a duna tvn is elmondta Csaba hogy nem lesz semmi látványelem.

    • Zolitt

      Hát Robek, remélem igazad lesz!
      Bár ahogy Gabiii is írta, tegnap a Dunán, mikor a stúdióban beszélgettek, akkor is az előzőleges fb-s kiírásukat erősítették meg.
      Sőt: ” kiállunk, mint a Dal című műsorban láthatta a közönség…”
      10:20-tól egy szerkesztett rész, 13:10-től stúdióbeszélgetés:

      http://www.dunatv.hu//musor/videotar?vid=730483

      • Bogi

        Sajnos tegnap nem láttam a Dunán a Csabival történt beszélgetést,de ahogy most megnéztem Robek, semmi földgömb meg stb. nem hangzott el, ahogy írtad. Ahogy elnézem amit Csabi mondott arra Szebeni Pisti sem lelkesedett, csak a komolyságot véltem felfedezni az arcán. Mostmár én is félek egy picit a nagyik után ( cuki faktor az bejön mindenkinek)és az Osztrákok akik 1000 -el készülnek a látványelemmel kapcsolatban.Ahogy korábban írtam bizakodva )a 7,8 pontokat, csak halkan írom most 1, 2 …. ( mint a tornaórán )

      • Bogi

        Bocsi a végéről lemaradt, de azért Hajrá Srácok én így is bízom bennetek. A biztató szó a legfontosabb, a többit pedik meglátjuk.

      • Erzsi

        Azért kíváncsi lennék rá … Nem. Nem ez a jó kifejezés. Isten őrizz, dehogy vagyok kíváncsi rá. Csak az jutott eszembe, mi lehet az a Fantasztikus Látványelem, amire az osztrákok olyan nagyon gyúrnak. Még több fenék? Még több villódzó fényben? Beleborzongok a gondolatba is.

      • Gabiii

        Erzsi szerintem nyertél 😀

      • Erzsi

        Istenem, ne add …

      • Küllikki

        Pedig szerintem is valami ilyesmi lesz, lesz négy csajszi formás fenékkel, abban a sötétben világító cuccban, ami videójukban van. Végül is popsirázásról van/lesz szó, mi más kerülhetne a középpontba 😀

      • Zoli

        Emberek, ne hitetlenkedjetek már! Ha Robek azt mondja, hogy lesz földgömb, akkor lesz, és punktum! Nem? De!

        Engem az érdekelne már nagyon, hogy ki lesz az a bizonyos „hat zenész” a színpadon. Illetve négyre még magam is rájöttem. A Dalos felállás jó volt, bár én sok rációt Szakos Krisztiánban (vagy hogy hívták a csókát) nem látok, inkább két vokalista hölgy kéne szerintem. Az egyik maradhat Helga, ő jó szolgálatot tett februárban, emellett még jól is néz ki. Szólóénekesnőként is érdemes odafigyelni rá:
        http://www.youtube.com/watch?v=PovnnQo4jGs&feature=related
        Itt az Unisex énekesnőjeként szerepel, nekem nagyon tetszik a hangja! Bár a kedvenc dalom abból a felállásból az „Ez én vagyok”, csak azt most nem találtam meg valamiért… Amúgy lehet, hogy már linkeltem anno valami hasonlót, ha igen, akkor bocs’, nem akartam redundáns lenni. 😀

      • Gabiii

        Néhány nap és kiderül 😀

  • ESC

    A DAL megnyeréséhez kellett a világító földgömb? NEm! No, akkor miért kéne Bakuban is?

    • Zsolti

      A keddi elődöntőben lesz még legalább 10 olyan fellépő, akik szintén nemzeti döntő megnyerésével jutottak ki… Egy nemzeti döntő és a nemzetközi két külön dolog. A kontinens legnagyobb nemzeti döntőjét megnyerő Anna Bergendahl is elhasalt Oslóban. Más szabályok, más közönség, más mezőny, a CD különböző szintű ismertsége (MTVA sajtóközlemények ide vagy oda).

    • Mert a Dal csak egy nemzeti döntő volt. Tegyük hozzá, ott se nyűgözték le a tévénézőket…

  • Edd

    Szerintem nem kell félni, hogy előttünk lépnek fel a mamik, illetve, hogy utánunk az osztrákok, mert mi emiatt fogunk kitűnni, hogy egy értelmes dallal indulunk. Szóval nyugi :D. Bár én is eléggé félek, de szerintem a döntő meglehet, mert az idei előadásunkban a dalunk ér a legtöbbet, egyedi és szerintem ez sokat fog számítani :D.