Portugália: Filipa Sousa – Vida Minha

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PPJUJHLGhA8[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

Tegnap este Portugália 12 résztvevős nemzeti döntőt rendezett. A dalok közül végül Andrej Babic és Carlos Coelho szerzeménye, a “Vida Minha” (Az életem) című dal nyert Filipa Sousa előadásában. Gratulálunk!

29 Comments

De jó hogy balladát küld portugália! Végre, alig vártam már hogy ezt az oldalukat is megmutassák…

Most komolyan? Van ott másféle zene is? Sajnálom hogy negyvenvalahány alkalomból egyszer sem tudtak nyerni, de ha marad ez a vonal akkor még talán nekünk is több esélyünk van rá.

Részemről a dal unalmas ballada, bőven elfér a szlovén,észt,szerb vagy sorolhatnám még kik mellett, de nem emelkedik ki.

Ez az Eurovízió a balladáké lesz úgy hogy nagy esélye van valami popnak vagy rocknak, mert így már kitűnnek a mezőnyből

Már megint csak a rinyálás… Ez volt a lehető legjobb választás a portugáloktól. Én néztem a nemzetijüket és ez volt az egyetlen hallgatható dal, ennyi. Az, hogy döntőbe kerül-e pedig szerintem nagyon kétesélyes, mivel a második középdöntőben vannak és ott lényegesen erősebb a mezőny.

Még egy ballada… Csak mert idén még egy sincs… Úgy várom hogy Moldova, San Marino, Anglia és Bosznia is balladát küldjön és akkor teljes lesz a kép. Már csak egy opera hiányzik… Portugáliának legutoljára 2008-ban volt esélye valamire, nem nyerték meg, azaz egy lehtséges ember maradt még: Michel Teló. Vele talán még lenne egy kis esélyük, de ha ez így megy tovább, akkor lehet hogy ők sem indulnak már sokáig.

attól még mehetne…Brazília Portugáliáé volt régen, és a portugál a hivatalos nyelv ott…annak idején, 1988-ban Svájc is beszervezte Céline Diont Kanadából, aki meg is nyerte akkor az ESC-t…de Michel nem nyerné meg

2010-ben sok ballada volt, és azt gondolom élvezhető volt a dalverseny.
Portugália dalánál nem érzek összhangot az ének és a dallam között. Örülnék ha döntősök lennének, de nem hisszem.

Csak az a fiúcska is még most ismert; de lehet, hogy jövőre már a kutya sem fogja tudni, hogy Ő volt is valaha; úgy meg próbálkozhatnak majd vele… esetleg. Nem rossz dal amúgy ez a “Vida Minha” szerintem; hiszen csak egy Babić-szerzeményről van szó 🙂 De sajnos csak az utolsó 10-ben jutott hely neki nálam még!

A listám a 2. elődöntőben:
1. Svédország
2. Szlovénia
3. Norvégia
4. Szerbia
5. Ukrajna
6. Törökország
7. Horvátország
8. Észtország
9. Szlovákia
10. (egy TOP10-es hely kihagyva Bosznia-Hercegovinának)
11. Fehéroroszország
12. Málta
13. Portugália
14. Hollandia
15. Litvánia
16. Macedónia
17. Bulgária
18. Grúzia

Macedónia pedig idén szerintem frenetikus számmal nevezett. :O remélem marad eredeti nyelven, mert angolul nem hangzik olyan jól.

Málta, Litvánia, Macedónia, Hollandia mehetnek feljebb, Norvégia, Szerbia, Ukrajna, Horvátország, Észtország, Szlovákia meg lejjebb…de nem szólok bele, csak véleményt nyilvánítottam

Nekem tetszik a dal, tetszik a hangulata és az alapja. Ezzel együtt én inkább egy film főcímdalaként tudom elképzelni, mint egy ilyen fesztiválon…

A tavalyi dalukhoz képest ez előrelépés, de ez még mindig kevés lesz a döntőbejutáshoz. Nálam ez az elmegy kategória.

Ja, és itt van a jelenlegi TOP10-es listám:

1. Fehéroroszország
2. Svédország
3. Dánia
4. Norvégia
5. Németország
6. Franciaország
7. Spanyolország
8. Észtország
9. Málta
10.Finnország

Az enyém ilyen:

01 Dánia
02 Ciprus
03 Franciaország
04 Svédország
05 Törökország
06 Írország
07 Málta
08 Románia
09 Lettország
10 Izland

Unalmas… Portugália dala szerintem egyszer sem tetszett, mióta Eurovíziót nézek. Szerintem megint nem lesz döntő ebből, bá ki tudja. Olyan a dal, mint egy telenovella nyitódala 🙂

Az eddigi legjobb portugál dal 2009-ben volt! Flor-De-Lis! Előtte sem, azóta sem tetszettek, pláne tavaly… Ez ahhoz képest hallgatható.

Comments are closed.