Horvátország: Nina Badrić – Nebo

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=z5_tqyCjFZ8[/youtube]Tudósító: Mádi Sándor
Forrás: eurovision.tv
Eredeti kiadás: 2012. február 19. vasárnap – 09:11
FRISSÍTVE: új verzió + videoklip

Fergeteges show keretében ismerhettük meg a horvát dalt. A Dora showban egymást követték a jobbnál jobb produkciók, köztük több korábbi eurovíziós dallal. Kezdetnek Emilija Kokić előadta az 1989-es Riva dalának balladisztikus verzióját.. Továbbá a meghívott fellépők egyike volt a Hari Mata Hari , aki Ninaval közösen adta elő a Lejla című számot. Színpadra lépett az idén bosnyák színekben szereplő Maya Sar is, valamint a makedón induló, Kaliopi is, mindketten egy-egy duettet adtak elő Nina Badrićal. Ezt követvén Rambo Amadeus, az idei montenegrói előadó is énekelt. A hosszú fellépőlista zárásaként a tavalyi szerb induló, Nina és a Caroban is a terítékre került. Nemsokkal 21:00 után mutatták be azt a dalt, amelyik májusban Bakuba megy. A dal címe Nebo. Gratulálunk!

45 Comments

Nem rossz.Talán a “Lako Je Sve”- hez tudnám hasonlítani, eleinte nem kedveltem de a végére nagyon megszerettem. Így horvátul is tetszik, de angolul lehet jobban bejönne.

Horvátországnak nagy előnye hogy az elődöntőben velük lesz B&H, Szerbia, Szlovénia, Macedónia.. nem rossz a dal, örülnék ha döntősök lennének idén.

Ha rangsorolni kéne Horvátország ESC-en elhangzott versenydalait, akkor az idei az utolsó helyen végezne. A Feminem nyomába sem érhet a dal, esetleg Nina hangja.

Angolul lesz valószínűleg, szerintem kicsit át is lesz hangszerelve amitől majd jobban hangzik. Nina hangja jó, egy jó előadással döntős is lehet. Nálam a második középdöntőben eddig a harmadik, összesítve a kilencedik helyen vannak a horvátok.

Nem értem miért ezt a dalt választották az albumáról. Pl. a “Sanjam Da Smo Skupa Mi” szerintem sokkal szebb és erőteljesebb. Na mindegy. Különösebben nem érintett meg ez a dal, szépnek szép, de ennyi.
Ha Bosznia, Szerbia, Macedónia, Szlovénia és esetlegesen Észtország is balladát küld akkor meg vannak lőve szvsz.

Szeretem Ninát,nagyon különös és egyéni hangszíne van,és vannak nagyon jó számjai. Ez a dal első hallásra nem rosz,és szép a szövege a balladának.Szinte biztos vagyok,hogy döntős lesz Nina,mivel az ex Yu-ban nagyon populáris,és a volt 6 tagországból 5 a második elődöntőben van egy csoportban.Valószínű,hogy mindegyiktől legalább 8 pontot de inkább 10-et fog kapni,Szerbiától pedig 12-t. A többi (ex Yu) országtól azért nem fogja a maximális pontszámot kapni,mivel azt Szerbia kapja akit Željko Joksimović képvisel Bakuban.Igaz,hogy Szerbia még be sem mutatta a dalát,de ez előre botítékolható. A blokkszavazás elkerülhetetlen… 🙂

Az hogy Z.J bejut a döntőbe nem blokk szavazás, hanem népszerűség! Óriási különbség, hogy azért szavazok mert a haverom, vagy azért mert ismerem és szeretem, kedvelem!

Hűha a legegyszerűbb úgy megfogalmazni,hogy szavazok rá mert a haverom,aki ismert és akit nagyon szeretek… 🙂

Nekem tetszik ez a dal! Asszem’ szeretni fogom. Való igaz, hogy a Lako Je Sve sokkal jobb volt, de ez is jó! Nálam eddig második helyen áll a Compact Disco dala után.

Minoli,itt a forditás:

Az ég
Hallgass meg ha mondom,mindent megpróbáltam,
még a gondolataimban vagy,még magaménak érezlek,
de hallom hogy szeretsz (mást),és mondják az emberek,hogy érdekel,
én mint akinek nincs esze,még benned reménykedem.
Ref:
De az ég mindent vissza ad és megjegyez minden asságot,mindenki közülümk álmodik,de az ég dönti el az utat,
az ég mindent vissza ad,valaki ott fent mindent lát,
és a könnyeimet a lelkeden fogod vinni.

Elfogok bújni a hideg nedves uták mögé,hogy soha többé ne lássak senkit, mert neked nem jelentettem semmit se,
de hallom hogy szeretsz (mást),és mondják az emberek,hogy érdekel,
én mint akinek nincs esze,még benned reménykedem.
Ref:
De az ég mindent vissza ad és megjegyez minden asságot,mindenki közülümk álmodik,de az ég dönti el az utat,
az ég mindent vissza ad,valaki ott fent mindent lát,
és a könnyeimet a lelkeden fogod vinni.

No, így lefordítva még rosszabb, csöpögős, erőltetett, semmilyen! Könnyeim a lelkeden, meg bla-bla-bla. Nem szeretem.

Anélkül, hogy érteném a szöveget, egy újabb belehalok az érzéseimbe dal … balladának jó, de egyenlőre nem ragad bent a fejemben, ismervén magamat sokadik hallgatásra még meg is fog tetszeni 🙂

Eleinte nem tartottam sokra, szép, különleges hang, de ennyi. Aztán teltek a hetek, és az egyik kedvencem lett 🙂 Különösebben nem idegenkedem a balladáktól, bár idén én is sokallom őket egy kicsit a felhozatalban, de Nina dala mindenképpen a jobban sikerültek között van. Nagyon kijárna neki a döntő, szerintem szebb, mint a Lijepa Tena, és az döntőben volt.

Még jó, hogy ma dicsértem halálra a dalt. Tökéletes példa arra, hogyan kell egy szinte tökéletes dalt sokkal de sokkal rosszabbra átírni…nagyot akartak markolni, de nem fogtak semmit 🙁

Én is nézegettem a kommenteket, és meglepődtem, hogy mennyire odavannak érte. Őszintén, én nem értem, szerintem mérföldekkel jobb volt az előző. Mondjuk, az az én fejemben is megfordult, hogy az istenítők elsősorban horvátok 🙂

Ez így nagyon lagymatag lett :/ Az előzővel még volt valami esély hogy kitűnjön a ballada tengerből így voszont el fg veszni :S Pedig balladákból nálam 3. volt

Nekem az előző verzió jobban tetszett, és a videóklip is elég bénára sikeredett. Eddig a 20. hely körül volt, most biztos hátrébb fog kerülni.

Ez egy kicsit mélyebben szól. Amikor a nemzeti döntőn énekelte akkor magasabban szólt.
Belehallgattam a többi dal hivatalos verziójába, a svájci dal is egy kicsit más lett, de csak az ének. Máshogy énekli.
MEgvan már az összes dal, csak a San-Marinói dallal az volt a baj, hogy a címe Facebook, és az reklámjellegű szövegnek minősül.

Comments are closed.