Naptár

2012. március
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

A Facebook idén nem szabályos

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv – old.eschungary.hu

Tegnap az Eurovíziót szervező EBU referenciacsoportja kiértékelte San Marino idei versenydalát, mely a „Facebook, Uh, Oh, Oh” címet kapta. Megállapították, hogy a dal sérti a verseny szabályzatának 1.2.2. pontját.

A dalok szövege, illetve előadása nem csorbíthatja a verseny befejező szakaszának vagy az egész EDF-nek a jó hírnevét. Semmilyen politikai vagy hasonló jellegű dalszöveg, beszéd, gesztus nem engedélyezett az EDF alatt. A dalok szövegében vagy előadásában semmilyen káromkodás vagy illetlen beszédmód, vagy reklám jellegű üzenet közvetítése nem engedélyezett. E szabály megszegése diszkvalifikációval járhat.

A referenciacsoport megállapította, hogy a ‘Facebook’ védjegy szerepel a címben és az folyamatosan ismétlődik a dalban, így az kereskedelmi üzenetet közvetít, ezért jelenléte nem támogatható az Eurovíziós Dalfesztiválon.

A dallal nevező SMRTV részvételét támogatandóan az a döntés született, hogy két lehetőséget ajánl fel a verseny szervezője. Vagy megváltoztatják a dalszövget úgy, hogy az ne utaljon a Facebook-ra, vagy küldjenek egy új dalt. A változtatásokat legkésőbb 2012. március 22-én pénteken, Közép-európai idő szerint déli 12 óráig be kell mutatni az EBU-nak.

Az eurovision.tv hivatalos közleményén kívül az interneten máris felröppentek összeesküvés-elméletek. A rajongók nagy része az SMRTV szándékos provokációját véli felfedezni, hogy a kreált helyzettel még ismertebbé tegyék versenydalukat. Így minden médium aki foglalkozik a dallal, ingyen reklámot biztosít az idei San marino-i versenyzőnek.

27 hozzászólás A Facebook idén nem szabályos