Naptár

2012. március
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Compact Disco – Sound of our hearts

41 hozzászólás Compact Disco – Sound of our hearts

  • Zolecs

    Fantasztikus 😀 Így teljesen átjön a dal mondanivalója. Nagyon örülök hogy ők képviselnek minket. 😉

  • Bananaa.power

    Nem rossz, végülis tetszik. Mindenekfelett érdekes. Én drukkolok nekik, nagyon is :)))

  • Fabiana

    Nagyon tetszik benne, követi a zene sémáját. Az elején még ismerkedünk a helyzettel és mikor a zenében jön a tetőpont akkor kezdenek felgyorsulni az események és jön a lényeges mondanivaló. A végén az az összenézés szépen lezárja a történetet. Respect a készítőkenk és az ötletgazdának! 🙂

  • Nyee01

    Úgy látom én leszek az első,de nekem nem tetszik.Nem értem a koncepciót.Sajnos a rajongói videó nagyon magasra tette a mércét,de azért ennél egy picikét jobbat vártam.Nem baj,szerencsére nem videóverseny.Hajrá fiúk!!

    • Fabiana

      Mit nem értesz rajta?

      • Nyee01

        Nekem az tűnik ki az egészből,hogy lehetsz gazdag vagy szegény akkor is ember maradsz,de nem a jó értelemben.Viszont ez nekem nem illik össze a számmal,illetve annak szövegével.A végén meg a mosolygás nekem annyit tükrözött,hogy az azonos lelkületű emberek felismerték egymást.Örüljünk…

      • Zoli

        Engem sem fogott meg a klip. Sztereotíp, már ha létezik ilyen szó… Persze, azért hajrá Compact Disco!

  • Katesz

    Nehéz elvonatkoztatnom a nem hivatalos kliptől – nagyon ütős….- DE ebben a kettősség párhuzamos bemutatása, a fokozatos feszültség emelés mindenképp tetszik.
    Koncepció érdekes és érthető.

    HAJRÁ FIÚK!:)

  • Michael de nem Knight

    Ha ez a dal mondanivalója, akkor én nagyon félreértettem valamit… Hajléktalan-menedzser páros. Egyformák… miben is? A klip szerint pl. mindketten gond nélkül csapkodnak, őrjöngenek, a végén még össze is kacsintanak, hogy na ez jó mulatság, férfi munka volt. 🙂 De biztosan félreértettem és el kéne nekem magyarázni, hogy mi is akart ez lenni és milyen összefüggésben van a dal üzenetével.
    A fényképezés szép, gratula az operatőrnek.

  • Zolitt

    Nekem sem tetszik annyira! Az eleje tényleg jól indult, de teljesen mást vártam én is!
    Kicsit agresszívek a jelenetek benne. Szinte az egész klipben lökdösődnek, csapkodnak, molesztálnak.

    A videónak melyik része utal arra, hogy a harmónia elérhető? Vagy hogy hol kell keresni a közös hangot,
    vagy az, hogyha valami más, attól még nem biztos, hogy rossz…
    vagy mi mutatja benne azt a lázat, amit nem tudnak elvenni tőlük?
    Van benne egy olyan rész ami (és ahonnan) nekem a legjobban tetszik, hogy:
    Különböző hitek, más szemszögek, csak annyit tehetünk, hogy jóra használjuk őket… Ez hol jelenik meg?

    jól van nem nyávogok tovább…
    Viszont van benne egy-egy jelenet aminél azt éreztem, hogy ilyen pillanatokra kellett volna inkább összpontosítani.
    Ez akkor volt, mikor a hajléktalan nézi, hogy anya-apa-gyerek boldogan sétálnak, és ugyanekkor a gazdag is vágyódva nézi a vacsizó szerelmes párt! Ilyen pillanatokból kellett volna szerintem több bele!

    És a fiúk jelenlétét továbbra is nagyon kevésnek tartom benne! elvileg promót is szolgálna a klipjük?!.

    Na, de amúgy hogy ezeket ide leírtam, elég negatívnak hathatnak. De nem kell félreérteni, a számot én is elfogadtam, és kiállok mellette. (Pedig nagyon Királyos voltam) elismerem, hogy ez minőségi produkció lesz az első elődöntő gagyijai közt, és szorítok értük/ nekik! 🙂

    • Fabiana

      Értem mire gondolsz, egy-két dologban egyet is értek, de ez egy 3 perces videó, amibe ennyi mindent elég nehéz belesűríteni úgy, hogy az ne legyen zavaros.
      Ennek a klipnek van egy története: 2 különböző „világban” élő embert mutat be: Az egyikük jómódú „nagy kutya” a másik egy nincstelen „senki”. A két véglet. A menedzser arrogáns, lekezelő, önző… csak magával foglalkozik ezért nincs senkije. A hajléktalan is dühös, de az ő dühe érthető: ő az, akit lenéznek, kutyába se vesznek. Mondhatni átnéznek rajta. Mindketten vágynak szeretetre, szerelemre, családra (ami a harmóniát jelképezi) de míg a menedzser önzősége miatt nem kapja meg, addig a hajléktalannak esélye nincs rá, hogy megszerezze.
      Nekem ez jön le a klipből.

  • Gabiii

    Na akkor a klipp lényege a lehető legrövidebben: Lehetsz gazdag vagy szegény , nem ez határoz meg. Tehát a klippben egy rossz tulajdonságokkal megáldott embert látunk gazdag és hajléktalan körülmények között akik mégis ubyanolyanok ésugyanarra vágynak (pia család stb.)

  • Michael de nem Knight

    Biztos a dramaturg, vagy a rendező okosan el tudná mondani, hogy mi mit jelent és milyen kapcsolatban áll a dallal, de ha nekem totál az ellenkezője jön le, akkor itt valami nagyon el lett tolva.
    Ha megnézek egy drámát, balettet és utána nekem el kell magyarázni, hogy igazából mit is láttam… na erre mondta Hofi, ” Hát ez fos…- mondta a direktor… és ha összeáll-? kérdezi a rendező …akkor még lehet szar is – válaszolt a rendező.

  • Michael de nem Knight

    Egy youtube-os hozzászóló fogalmazta meg legjobban a lényegét a filmnek:
    „Nekem az jött le a videóból, hogy lehetsz CSÓRÓ vagy GAZDAG a BUNKÓ az BUNKÓ marad :D”
    Ennyi.

  • ubulthebest

    Hát engem sem vett le a lábamról a videó, sőt… én se nagyon tudtam összerakni mint Michael utolsó hozzászólása…. Sorry, persze attól még ugyanúgy drukkolok meg minden, csak a klippet hnyagolom 🙂

  • Clusters

    Nekem jobban bejön a nem hivatalos verzió, de ez sem rossz.. 🙂

  • Zsolesz

    Hát ha ti ezt nem értitek akkor én felkötöm magam az első fára! egyről szól hogy az emberek nem veszik észre, mi az ami igazán fontos az életben… nem az hogy meglegyen szépen teritve a reggeliző asztal, hanem hogy legyen egy falat kenyér amit meg birsz enni reggelire! Ó anyám………..

  • Zolecs

    Legközelebb akkor álljunk be mi is szépen a sorba, és készítsünk olyan klippeket ahol az énekes/nő bájosan vigyorog a kamerába,és tinglitanglizik jobbra-balra, 0 sztorival. Hihetetlen hogy egy 3 (HÁROM!!) perces klipbe is mennyi hibát találtok, ahol legalább van történet/üzenet.
    Szerencsére a külföldről jobb a visszajelzés.

  • principessa

    Nagyon tetszik a klip hangulata, és az alapkoncepció is, szépen megcsinálták. Viszont a mondanivalója nekem sem jött át teljesen. Hiába tudom, hogy egészen biztosan nem ezt akarták vele mondani, kicsit az volt az érzésem, amit Michael de nem Knight is ír, hogy a bunkóság nem társadalmi rangtól/vagyoni helyzettől függ. És mint ilyen épp nem azt a harmóniát közvetíti, amit a szöveg sugallna. Mondjuk Fabiana értelmezése tetszik, szerintem azt választom. 🙂

  • Abszolút közvetíti az üzenetet, remek munka.

  • porcukor90

    Jó ez a klip is, de jobban tetszik az a verzió, ami a neten eleve fent volt, az számomra megható és torokszorító volt, ahányszor csak megnéztem. (amiben a világ eseményei voltak láthatóak, például a japán földrengés stb.)

  • TA

    Szerintem nagyon sokatmondó a klipp és épp ez benne a jó. Nem értem azokat akiknek nem jön be az egész mondanivalója.
    Talán nézzétek meg újra és a klippre koncentráljatok:)

  • Feri

    Nekem is vegyes érzelmeim vannak a klippel kapcsolatban. A nem eredeti verzió jobban tetszett, mert ott nem az agresszió volt a középpontban, hanem a katasztrófák, ami miatt még fontosabb az összefogás. De összességében szép munka a hivatalos videóklip is, és a dal továbbra is szuper.

    Sajnos azt is meg kell említenem, hogy nem túl jól áll a dal a listás szavazásokon, több helyen is úgy néz ki, hogy nem juttunk be a döntőbe (habár ezt sosem szabad készpénznek venni, de rosszul esik, mert sok gagyi dal pl. osztrák, orosz, litván stb megelőz minket). Még a szakmai zsűri javíthat ezen, na meg a jó színpadkép Bakuban. Hajrá Compact Disco!

  • Buci-Bigyo

    Imádom ezt a várost! 🙂
    Látom a Nyugati és a Király utca között forgattak. 😀
    Nekem átjött a klip üzenete.A politikát pedig pont az ESC miatt vették ki szerintem.
    Egyre szimpibbek a fiúk, a zenéjük is bejön, de ha nem indulnak az ESC-en, én pölö a büdös életben nem hallottam volna róluk.
    Viszont sajnos úgy néz ki, ebben a ballada-dömpingben az Untried mégis jobb lett volna. 🙁
    Én szurkolok nekik, megérdemlik, ráadásul a dal is jó. Aztán majd meglátjuk…

  • Sajnos én se értettem meg a klippet, és biztos bennem van a hiba. Én arra vártam fél perc után, hogy ki fog derülni a klipp végére, hogy mitől süllyedt egy jól menő üzletember a hajléktalanok közé. Nem derült ki, emiatt bennem üresség, bizonytalanság, tanácstalanság maradt.

    Vagy lehet pont ez volt a koncepció? :O

  • Michael de nem Knight

    No comment:
    http://www.youtube.com/watch?v=bXoI4IIrMh0
    (Ez a videó 2012. jan.2-én lett feltöltve a youtube-ra, ha lehet hinni a kiírt időpontnak. Ha viszont tényleg ez a valódi dátuma, akkor… és fejezze be helyettem más ezt a mondatot.)

  • Úgy tűnik, ha nem egy könnyen emészthető filmet vagy produkciót prezentálnak a versenyzők, akkor mindig megy a felháborodás. Nem akartam elhinni, hogy miért csak keveseknek esett le a tantusz például Király Linda és az Alíz csodaországban párhuzamáról az elődöntőben. Vagy az, hogy az új CD klipben különböző élethelyzetű emberek fura módon hasonló problémákkal küzdenek. Az meg külön fejfogós rész nálam, hogy állandóan és görcsösen kell keresni, hogy mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás.
    Ha ilyen ötletes videót össze tudtak hozni a fiúk, akkor bízom abban, hogy hasonlóan izgalmas produkcióval fognak előrukkolni a színpadon is. Sok sikert!

  • Michael de nem Knight

    Imre, nem keresi senki görcsösen a tyúk vagy a tojás problematika megoldását. Teljesen egyszerű a képlet:
    Próbálom követni a magyar versenydal sorsát. Szerencsére mostanság van dal és van sok-sok internetes oldal, ahol ezt megtehetem. Megnézem ezeket, és véleményt formálok. Minden évben drukkolok a versenydalnak, akkor is, ha nem az én stílusom, vagy nem tetszik annyira az előadás mód. Örülök a sikernek és szomorú vagyok, ha kudarcot vallunk. Azonban nem hinném, hogy a negatív véleményeket megfogalmazása már rögtön görcsös törekvést kell, hogy jelentsen.

  • Michael, ne értsd félre kérlek, nem ellened irányult a hozzászólásom. Ha a görcsös törekvéseket emelted ki, ezzel csak arra utaltam, hogy mindig sportot űz valaki abból, hogy mit és kit honnan nyúltak. Wolf Kati és Marta Sáchez dala, Eric Saade és a Boney M dala, Gyurcsík Tibi és Gary Barlow dala, Rúzsa Magdi és az Enigma klipje, meg van még ezernyi más példa, ami valamiért piszkálja sokak csőrét. Ez értelmetlen szerintem.

  • MÁR A AZ ELSŐ ALKALOMMAL TUDTAM , HOGY ŐK LESZNEK A LEGJOBBAK -A MAGYARORSZÁGOT-IDEHAZA KÉPVISELIK-MEGÉRDEMELT GYŐZELEM!A JÓSLATOM A FESZTIVÁLON HARMADIK HELYEZÉST,
    GYŐZELMET ARATNAK!!!!!!!!!!!!!!!

  • Lulu

    Hát. Jobbat vártam. De hajrá…