Naptár

2012. február
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Gőzerővel készülnek az eurovíziós döntősök

Forrás: MTVA sajtóközlemény

Nyolc vadonatúj dal, népszerű előadók, elismert szerzők: szombaton finiséhez érkezik a magyar eurovíziós válogatóshow. Az m1-en élőben közvetített A Dal című produkció harmadik részében, a február 11-i döntőben végre kiderül, melyik dal képviselheti Magyarországot az 57. Eurovíziós Dalfesztiválon az idén májusban, Bakuban.

Caramel, a Compact Disco, Fábián Juli&Zoohacker, Gyurcsík Tibi, Heincz Gábor Biga, a Király testvérek, Tóth Gabi és Veres Mónika adja elő szombat este élőben az m1-en azt a nyolc szerzeményt, amelyek közül a nyertes a magyar versenydal lehet az idei Eurovíziós Dalfesztiválon. Február 11-én késő este a nézők és a szakmai zsűri döntése nyomán dől el ugyanis, hogy ki képviselje Magyarországot a májusban megrendezett európai köztévés dalversenyen.

A nyolc előadó a hét közepétől próbál a közmédiumok óbudai gyártóbázisán, ahogy a három meglepetésprodukció előadói is. A szombati döntőben Ónodi Eszter és Jordán Adél az ABBA Waterloo című dalát énekli, a svéd banda ezzel a számmal megnyerte az 1974-es Eurovíziós Dalfesztivált. A szavazás ideje alatt két zsűritag is színpadra lép: Wolf Katihoz és Rakonczai Viktorhoz a Szerelem, miért múlsz? című dal társszerzője, az 1997-es dalfesztivál egyik magyar énekese (VIP együttes) Rácz Gergő csatlakozik majd. A három zenész a tavalyi magyar versenydalt adja majd elő különleges feldolgozásban. Hasonlóan szokatlan produkcióval rukkol elő a Magyar Rádió Énekkara is, akik a Ding-Dong acapella-változatát éneklik A Dal színpadán.

A döntőben a nézők már a műsor első perceitől szavazhatnak közel másfél órán keresztül. Egy számról maximum tíz szavazatot regisztrál a rendszer, és mivel normál díjazású sms-ről van szó, nem küldenek visszaigazolást a sikeres kézbesítésről.Az sms-szavazás lezárását követően a közjegyző által hitelesített eredményt a két műsorvezető, Gundel Takács Gábor és Kapócs Zsóka ismerteti. A nézők által legjobbnak ítélt négy produkcióból a zsűri tagjai egyenként nevezik meg, szerintük melyik dal képviselje Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Már biztos, hogy a február 11-i hazai döntő nyertese a május 22-i, keddi első elődöntőben áll majd színpadra az azerbajdzsáni Bakuban megrendezett Eurovíziós Dalfesztiválon. A verseny szervezői néhány hete sorsolták ki a 43 ország részvételével zajló esemény rajtsorrendjeit, ez alapján a magyar dalt a keddi elődöntő második felében ismerheti meg a dalfesztivál hagyományosan százmilliós nézőközönsége.

62 hozzászólás Gőzerővel készülnek az eurovíziós döntősök

 • Laerdal

  Nálam a sorrend:

  1. Gyurcsik Tibor – Nem féltem egyáltalán, eléggé tökös srác, aki tudja, mit akar, simán megállná a helyét. A dal nagyon jó, fülbemászó, rádióban is bármikor elmenne. Szavazóréteg is lenne odakinn. Élőben kell megabiztosabban énekelni, ennyi javítani való van.

  2. Heincz Gábor – Kicsit Jason Mraz koppintás, de szerethető, kellemes, a dal is jó. Olyan Paradise Oskar kaliber, de szerintem jobb.

  3. Veres Mónika – Nem vártam tőle sokat, mert stúdióban nem tetszett a dal, de élőben meglepett, kellemes, színvonalas volt. Nem tudom mire menne odakinn.

  4. Compact Disco – jó minőségű, profi zene, az énekes elég gyengus élőben, de ezen lehet javítani. Sokban hasonlít a dal Tibiére, de hiányzik belőle talán az a bizonyos X.

  5. Tóth Gabi – jó a csaj, kellően tökös, és feltűnő, de sem a dal, sem ez az agresszív előadásmód, amit igényel, nem tetszik. Lehet, hogy odakinn sikert hozna, de lehet, hogy bukást.

  6. Királyék – rádióban még elmenne ez a zene, de így élőben… borzasztó volt a koreográfia, összecsapott, csak égnénk vele. Egy dolog, hogy Lindának jó hangja van.

  7. Fábián Juli – ez is borzasztóan túlértékelt. Jó hangja van a csajnak, de a dal egy nagy semmi, monoton beszéd az egész. Esélye nem lenne a döntőre.

  8. Caramel – sajnálom szegényt, de akármilyen kellemes a zenéje stúdióban, élőben ezekkel a hajlítgatásokkal a világból ki lehetne kergetni az emberek zömét. Odakinn kiröhögnék, és ez lehet, hogy megtörné.

  • Zoey

   Szinte egy az egyben egyetértek Veled és a listáddal, Juliékat előbbre tettem volna, de az értékelésekben is sok minden fedi az én véleményemet. Nika esetében abszolút ezt gondolom én is, a stúdióverziónál százszor jobb volt élőben, ez pedig elég ritka. Gyengébben kezdett, de aztán nagyon belejött.

 • Buci-Bigyo

  Nekem az Untried és a Vízió tetszik, de kétségeim vannak Caramel élőben éneklésével kapcsolatban.
  Igazából akármelyik szám megy ki a döntőből, büszkék lehetünk rá (ha képes lesz az illető jól énekelni :D), a helyezés az egy más dolog, de szerintem nem is az a lényeg, hanem a só, és hogy egy szerethető énekest, bandát küldjünk ki!:)
  Az Eurovízió egy jó nagy, össznépi buli, egy színes kavalkád,ezért is szeretem! 🙂

 • karamata

  Hát nekem meg tetszik az, hogy Caramel mindig akar és tud valami újat vinni a saját előadásába. Egyszer nem énekli el ugyanúgy, és nem azért, mert nem tudja, hanem mert újítani és változtatni akar. Nézőpont kérdése, hogy az ember szereti-e és elfogadja-e az újítását. De legalább nála nem lehet mindig ugyanazt a százszor játszott módot hallani és főleg várni! Hiszen tavaly Kati is pont azért csúszott hátrébb az értékelésben, mert nem tudta úgy elénekelni, mint ahogy várták az agyonhallgatott stúdióverzióját, ami szépen ki volt javítgatva. És szerintem ez a különbség, hogy valaki nem bírja, vagy nem akarja ugyanúgy előadni.
  Az meg, hogy kinek mi tetszik…ízlés és fül kérdése. Engem Caramel így is meggyőzött.