Finnország: Pernilla Karlsson – När jag blundar

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=43GWoVxRk2Y[/youtube]Tudósító: Mádi Sándor
Forrás: eurovision.tv

Finnország döntött. 20:00 órakor Helsinkiben megtartották a 2012-es finn nemzeti döntőt, az UMK-t. A kezdeti 540 dalból mára már csak 6 maradt. Péntek este egy dalnak még el kellett hagynia a versengést, ez Freeman & Uusi Fantasia közös dala, a Noitanainen volt. Vendégfellépők voltak a The Rasmus és Anna Abreu, de színpadra lépett Paradise Oskar is, a tavalyi Eurovíziós képviselőjük. A „légi posta” által érkezett nyertes pedig Pernilla Karlsson és dala, a När jag blundar. Külön érdekes hogy egy svéd dal képviseli idén a finneket. Gratulálunk!

66 Comments

Ausztriával? Mivan? Ausztria és az első hely olyan messze vannak egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől. Nálam még az utolsó helyet sem érdemlik meg. És Dániát hova tetted, mert az a legjobb.

hát az a dal nem nyávogós és nem is semmilyen…remélem az lesz a győztes dal idén…amúgy a 12 dislike-olót megértem

Srácok, ez már ízlés dolga, hogy ki kit hova sorol. Kinek melyik dal tetszik, vagy melyik nem. Én se szeretem az idei dán dalt- nincs benne semmi, ami engem megfogott.
Na én az ilyen ízlésbeli dislike-ok miatt nem készítek a youtuba-ra listát.
Stíluson, meg, hogy kinek mi tetszik felesleges vitatkozni. Mindenkinek más tetszik. 🙂 Ennyi! 🙂

If you were able to understand the lyrics of “SUUS” and “NEBO”,believe me you will think like me that these songs deserve a higher position on your top Somebody might think that Rona Nishliu is just screaming,but its not like that. She`s only singing on high tones. She and Nina Badrich deserve to be at least on top 5. Thank you,anyway I respect your opinion and your taste of music.. 🙂 fordítsd le;) neki volt a legnagyobb igaza:)

amúgy azért csináltam a videót, mert érdekelt az emberek véleménye a toplistámról… mindenkinek a véleménynét tiszteletbe tartom;) ha nem tetszik nem baj:D

Gratula Finnország! Kezd erősödni ez az 1. elődöntő.. :S 😀
Bár azt gondolom ez a dal a közönségnek nem lesz annyira bejövő, inkább a zsűrinek.

Az első elődöntőben erősebb a mezőny…ott jobbak vannak, mint pl. Dánia, Ciprus, Lettország…a második elég gyenge…viszont kár, hogy nem velünk van egy ED-ben a 2.-ból a két legjobb, Málta és Törökország

Lettország? Én őket nem sorolnám az erősekhez. Egyáltalán nem. Mondjuk az első elődöntőben ott lesz Írország is. Náluk borítékolható a továbbjutás.

Szerintem nagyon unalmas. Persze kellenek az altatódalok is, de ebbe nem érzem azt a pluszt, ami miatt azt mondanám hogy magával ragadó dal lenne.

Többszöri hallgatás után… semmi! Nem dúdolom, nem tudom megjegyezni a dallamát! Szerintem unalmas. Nem jósolok neki sok szépet. Amúgy sem volt valami színvonalas az UMK mezőnye; tudtam, hogy bárkit választanak, nem hatnak meg vele.

Nekem tetszik ez a dal, talán jobban is mint a tavalyi számuk. Jelenleg a TOP10-em (Magyaro.-ot nem írtam be, mert úgysem lehet saját országra szavazni, amúgy a 2. lenne):

1. Fehéroroszo.
2. Dánia
3. Norvégia
4. Németo.
5. Málta
6. Franciao.
7. Ukrajna
8. Finno.
9. Íro.
10.Ciprus

A legrosszabb dalok: Izrael, Ausztria, Grúzia, Olaszo, Albánia

Tényleg érdekes, hogy egy svéd nemzetiségű hölgy képviseli Finnországot, pedig Finnország sokáig a Svéd Királyság része volt. Ebből is látszik, hogy a ott jóval előrébb tartanak. Itt Közép Európában egymással bírkoznak a kis nemzetek ahelyet, hogy összefognának egymással.
A dal egyébként szerintem átlagos, de a finnek ritkán szoktak jó dallal indulni (kivétel 2006 és 2010). Azért pár pontot megérdemelnének tölünk, márcsak a szolidaritás és a tavalyi 12 pontjuk miatt is. Hajrá Compac Disco!!!

nem svéd nemzetiségű, hanem finnországi svéd (suomenruotsalainen), ami már-már finn (vagyis finnben született, nőtt fel stb, tehát finn, és legyen szó irodalomról, zenéről, vagy bármilyen más művészeti ágról, a finn kultúra részeként kezelik őket) 🙂

kedves e! A nemzetiség fogalma egy kicsit más mint amit leírtál. Nem szeretnélek kioktatni, és nem az én tisztem a felvilágosítás, de kérlek nézz utána! Csak egy pl.: ha te mint magyar szülők gyermeke Finnországban születtél volna, ugyanúgy magyarnak vallanád magadnak és nem finnek. Hm? Esetleg finn állampolgárnak, de semmi esetre sem finn nemzetiségűnek! 🙂

Ja, és megjegyzés: inkább ezt a nemzeti döntőt kellett volna választanom, mint a Melodifestivalent, mert abból egy dal sem tetszett túlzottan (Lisa és Dynazty nekem elment, Dannynak sokkal erősebb dala volt tavaly-bár megmondom őszintén, az sem volt a kedvencem)… akkor legalább hallhattam-láthattam volna a The Rasmust meg Ville produkcióját (bár azt olvastam, nagyon gyatrán énekelt élőben… de a dalt imádom).

Szép, szép, de bennem sem mozgatott meg szinte semmit. Még a listám nem állt össze, nincs rá időm, hogy összerakjam… majd talán akkor, ha meg lesz már mind. Ami már mindjárt itt van! 😉
Remélem a hátra lévő nemzetek jól választanak és erősödik még ez a 2012-es mezőny! 🙂

Abszolút nem erős dal, viszont kilóg a sorból. Külön tetszik, hogy svédül van. Olyan is-is dal, nálam eddig a 8.helyen van az első középdöntőben.

Szép és aranyos dal, de unalmas és repetitív a refrén. Őszintén szólva Izlanddal egy elődöntőben esélyét sem látom, hogy ez a dal döntős lesz. Mindkettő északi ballada, de az izlandi sokkal titokzatosabb és erőteljesebb. Ez a dal nem vált ki belőlem semmilyen különleges érzést, amiért szavaznék rá. Szimpla szép, egyszerű dal.

Ez megint olyan, hogy szépnek szép, de nem marad meg igazán. Én nem jósolok nekik sokat, bár én a tavalyi dalukról is azt hittem, hogy simán kiesik, szóval bármi megtörténhet. 🙂

Tavaly eldöntöttem, hogy Finnországra szavazok, ha tetszik a dal ha nem.

Nekem ez a dal nem tetszik, de nem érdekel. Szimpatikus nemzet
ez a finn.

Végre valaki aki nem angolul énekel… Hát igen kicsit uncsi, de azért egy viszonylag szép ballada. Kellene valami színpadkép is, hogy látványos legyen és emlékezetes.

Többszöri meghallgatás után van valami benne, ami nagyon megfog. Remélem idén adunk egy pár pontot a finneknek, mert ők tavaly nekünk adták a 12 pontjukat mi meg nem adtunk semmit. Igaz ez a szám nagyságrendekkel jobb a tavalyinál.

Bocsi, de ha az országnak nem tetszett a tavalyi finn dal, akkor miért kellett volna pontot adni nekik? Én mindenképpen ellenzem hogy idén csak azért szavazzunk rájuk hogy viszonozzuk a tavalyi 12 pontot, ez nem jótékonysági gála, ez dalverseny. Aztán meg húzzuk a szánkat más országok körbeszavazására, közben meg mi is ugyanazt akarnánk csinálni. Döntsük már el hogy mi alapján szavazunk, szimpátia vagy pedig tetszés.

A szomszédos országok mindig egymásra szavaznak és ez a verseny szerintem nem azért van, hogy megmutassuk mennyivel jobbak vagyunk a többi, hanem hogy növelje az összetartást az Európai országok között. Persze, ez dalverseny, de ilyenkor kicsit jobban szeretjük egymást és nem vitatkozunk 🙂 Ők mindig sok pontot adnak nekünk, háláljuk meg nekik! <3

Ez nagyon jó szám. Első hallásra megfogott. Az idei Eurovízión lesz egy pár fura szám. A montenegrói, a grúz, a lett, a román, és a bolgár. Finnország 9-edikként fog fellépni május 22-én, kedden este. Mi meg 15-edikek leszünk. De mondom, ez a finn dal nagyon jó. Tavaly fiút küldtek, most nő megy. Finnek közül. Ennek van angol vagy finn változata?

A svédek biztos fognak rá szavazni, mert egyrészt svédül van, meg szomszédok. De mi is fogunk rá szavazni, mert rokonaink a finnek. Amióta 2006-ban megnyerték a heavy metal-lal, azóta változtak a finnek, 2007-ben, 2008-ban is rockot küldtek ki, 2009-ben küldtek ki egy Euro pop dalt, 2010-ben is egy rock dalt, tavaly egy balladát, és idén ez a második ballada. Ja, 2009-ben a finnek utolsók lettek, mert az Eurovízió kinőtte ezt az Euro popot. 2007-ben a britek is egy euro po dalt küldtek, akkor is utosló előttiek lettek, 23.

A svédek akkor szavaznak a finnekre,ha továbbjutnak,mert a 2 ország nem egy elődöntőbe van.Azért szavazzunk rá mert a rokonaink?Azért kell a dalra szavazni mert tetszik és nem azért mert valamilyen szinten rokonok vagyunk a finnekkel.Én 100% hogy nem szavazok rá.2010-ben nem rockot küldtek,hanem egy mulatós dalt.

Comments are closed.