Naptár

2012. január
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

A Bebe and The Change jövőre ismét ringbe száll

Tudósító: Klész Imre
Forrás: hirado.hu

A Bebe and The Change a „Fans will be friends” („Szurkolókból barátok”) dalával nevezett a 2012-es Eurovíziós Dalfesztivál hazai megmérettetésére, melyet a szervezők kizártak a versenyből.

A zenekar csütörtökön közleményt adott ki melyben Spaics Tibor menedzser azt írta: az eredetileg 2010-ben elkészült mű zenei alapját felhasználva az egyik kereskedelmi televízió műsorához testre szabva készített a zenekar egy magyar nyelvű változatot, melyet annak stúdiójában több ízben előadott 2011. szeptember 1. előtt. Ennek ismeretében az Eurovíziós Dalfesztivál hazai szervezője (MTVA és MTV Zrt.) kizárta a pályaművet a versenyből.

A nevezési feltételeket előzetesen megismertük, elfogadtuk, azonban tévesen értelmeztük, ugyanis a pályaművet, mint egy egységes, egész és megbonthatatlan műalkotást kezeltünk, amely szöveges tartalmában, üzenetében, szerkezetében és hangszerelésében eltér a nyilvánosság előtt elhangzott szerzeménytől, ami sem adathordozón, sem nyilvánosság előtt nem jelent meg korábban. Elismerjük, hogy a zenei alap részben azonos a két zeneműben – fogalmazott Spaics Tibor.

A dal hangulatában, pozitív üzenetében és fogadtatásában, vagyis a dalunk erejében hiszünk, ezért egy esetleges hazai győzelem esetén valóban diplomáciai vihar kiváltására lett volna alkalmas, melyet nem vállalhatunk, és Magyarország jó hírnevét nem csorbíthatjuk, ezért az MTVA döntését – bár fájó szívvel -, de elfogadjuk, és megértjük – írja a menedzser.

Hozzátette: a zenekar teljes erőbedobással dolgozik az első albumán. A versenyen eddig elért helyezésünk, valamint a közönség pozitív fogadtatása igazolta a dalunk és a csapat létjogosultságát a hazai és nemzetközi könnyűzenében. Tele vagyunk ötletekkel és tervekkel az idei évre, jövőre pedig újfent megmérettetünk az Eurovíziós válogatáson és mindent el fogunk követni, hogy meg is nyerjük azt. Ez a mi „Eurovíziónk” – tette hozzá.

Kérjük a sajtó munkatársait – fogalmazott Spaics Tibor -, hogy munkájuk során körültekintően járjanak el, mivel az Eurovíziós Dalfesztivál a „dalok versenye”, ezért a „Fans will be friends” című dalunk került ki a versengésből, viszont a szervezőkkel, gyártó partnerekkel és pályatársakkal továbbra is jó viszonyt ápol a zenekar, munkánkat pedig elismerés övezi.

Az MTVA-MTV elnökségének, a programban résztvevő kollégáinak, gyártó partnereknek, a Dalfesztivál hazai szakmai zsűrijének pedig köszönjük a bizalmukat, a pozitív fogadtatásukat, támogatásukat és megfeszített munkájukat, amit a válogatás tisztaságáért, valamint a műsorok minősége érdekében tesznek a nap 24 órájában. A döntős dalnak pedig szorítunk a sikerért Bakuban! – zárta közleményét a Bebe and The Change menedzsere.

4 hozzászólás A Bebe and The Change jövőre ismét ringbe száll