Naptár

2011. május
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Eurovízió 2011: Állami kitüntetésben részesülnek a győztesek

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aYBmmPSBBQY[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: posztinfo.hu

“A nemzet kultúrájáért, zenéért és megismertetéséért tett erőfeszítéseikért” állami kitüntetésben részesülnek az Eurovíziós Dalfesztiválról hazaérkező előadók.

A díjhoz pénz is jár, valamint örökös sírhely is – bár huszonéves előadók esetében ez több, mint morbidként hathat. Ell és Nikki első helyezése az Eurovíziós Dalfesztiválon spontán népünnepélyt eredményezett: szombat és vasárnap este hatalmas tömegek mentek utcára és ünnepeltek Azerbajdzsánban. Alijev elnök több évnyi kemény munka gyümölcseként értékelte a szombati győzelmet, mely reményei szerint ráirányítja majd a nyugatiak figyelmét Azerbajdzsánra, részben turisztikai, részben befektetési szempontokból.

132 hozzászólás Eurovízió 2011: Állami kitüntetésben részesülnek a győztesek

 • Fecó

  a válasz egyszerű, mert saját magunkban sem hiszünk igazán!
  sokkal könnyebb másról beszélni, mint saját magunkkal foglalkozni… Meg kell tanulni szeretni saját magunkat, elfogadni, őszintén, és utána bármi lehetségessé válik!
  csak pont ez, amiben nem hiszünk…

  • Ezüstróka

   Őszintén szólva idén a pontozás előtt nekem pont nem az jött le, hogy nem bízunk magunkban, sőt. Csak utána a döbbenet az, ami miatt okokat keresünk, és ebben bizony sok minden benne van. Többek között ez is felmerül, hát ez van. Most is mások döngölték földbe az önbizalmunkat. Mondjuk az enyémet nem, mert szerintem továbbra is a világ egyik legtehetségesebb nemzete vagyunk.

 • Mr Scarlettpimpernel

  Az angolok a legviccesebbek.Mivel nem nyertek igy azzal buszkèlkednek,hogy az azeri enekes no Londonban èl.Mèghozzà Eszak-Londonban.Igy innentol kezdve az angolokè is a gyozelem.

  • Lali

   Erről az jut eszembe, hogy sokszor mi sem vagyunk különbek. Ha valaki, akinek a legutolsó hozzátartozója magyar volt, és nyer az Olimpián pl., ezt a magyar sajtó is olyan szánalmasan felnagyítja, hogy az már kínos. Ha pedig nincs semmilyen kapcsolatunk vele, a média másnap már azzal foglalkozik, hogy keressen. 😛

 • Patrik

  Ez a szavazási rendszer baki valahogy mégis napvilágot látott. valami valóság alapja csak van…

 • Ezüstróka

  Akárhogy is, mint előadó tuti Kati fogja kaszálni a legtöbbet ez esetben. Mert azt már most lefogadom, hogy rádiókban, a nyáron a diszkókban ez a zene fog a legtovább szólni, és erre már most is nagyon sok jel mutat. A többi dalról egyszerűen nem tudom elképzelni ugyanezt, pláne a győztesről, ami valljuk be, nem rossz szám, de gyorsan az ember agyára megy. Viszont országos szinten nyilván Azerbajdzsán szakít hatalmasat, és itt bizony politikai szinten ezen van a lényeg. De hát ez van. Abban biztos vagyok, hogy itt nincs minden rendben, mert egyszerűen a tények ezt mutatják. Nekem ne magyarázza be senki, hogy a lengyelektől egy fia pont sem érkezett, miközben onnan is írták, hogy a műsor alatt KAtit még jól ki is hangsúlyozta a kommentátor, és aki ezt írta, azt mondta, hogy nemcsak ő, hanem szinte az összes ismerőse akit megkérdezett, szavazott Katira. És hát könyörgöm, Lengyelországról beszélünk. Meg hogy Angliában, Németországban is tényleg szerették, a svédekről nem is beszélve. Akkor mégis miért?!
  Persze, változtatni ezen nem tudunk, nem is ér ennyit a dolog, a mi dolgunk a színjátékrendezők szerint az, hogy befogjuk a szánkat és elfogadjuk, hogy nekünk ennyi jár.
  Abban is biztos vagyok, hogy Katira fognak a legtovább emlékezni, hiszen a kommentek tanúsága szerint nem csak minket döbbentett meg mélységesen a dolog, és ugye ami beszédtéma, az fenntartja az érdeklődést, és ez végső soron Katinak és a dalnak is jó. És talán mi is pozitívan jövünk ki belőle, hiszen egyesekben talán némi sajnálatot/megértést is kiválthatunk, amit az elkövetkezendő eurovíziókon kamatoztathatunk 😀

  • Ezüstróka

   Youtube-ról pár vélemény: 🙂
   Ich war LIVE dabei. Ich hab das Lied vorher nicht gehört, bin ganz ährlich, ich wusste nichtmal das Ungarn (Bin da gebohren) in der top 25 mit dabei ist. Als das Lied erklang in der Esprit Arena, da hatte ich so ein Gänsehaut wie noch nie, vor allem wenn diese Menschenmassen anfangen zu jubeln und zu tanzen, ist der Flair natürlich auch ganz anders. Mein Fazit: ich hätte Ungarn in der Top 5 gern gesehen, weil es berechtigt gewesen wäre!

   i like this song insanely !!! no matter what place it took !!! bullshit, dirty politics and money maybe. Don’t even know. Kati should have been in top 3. And she’s NUMBER1 for us, for her FANS. Our hearts are yours dear Kati. You’re amazing !
   greets from Russia! 🙂

   • Fairygirl

    A németet le tudnád fordítani? 🙂 Meg akkor már az angolt is, annak, aki nem tud. Köszi!

   • Ezüstróka

    Ott voltam élőben. Nem hallottam a dalt előtte, és hogy őszinte legyek, nem tudtam, hogy Magyarország (ott születtem) ott lesz a 25 között. Ahogy a dal megszólalt az Esprit arénában, még sosem voltam ennyire libabőrös, főleg, amikor a tömeg elkezdett táncolni és éljenezni, a légkör is egészen más lett. Az én véleményem: Magyarországnak a TOP5-ben kellett volna lennie, mert teljesen megérdemelte volna.

    A másik:

    Őrülten szeretem ezt a számot! Nem számít, milyen helyezést ért el!! A baromság, a piszkos politika, vagy talán a pénz. Nem is tudom. Katinak a TOP3-ban kellett volna végeznie. És ő a number1 (ezt gondolom nem kell lefordítani :D) nekünk, a rajongóinak. A szívünk a tiéd, drága Kati. Csodálatos vagy!
    üdvözlet Oroszországból!

   • Zsolesz

    Miaz hogy nem hallottad előtte a dalt? már fél éve ide irkálsz! csak meghallgattad előtte, és csak volt információd arról hogy döntőbe jutott!

   • Ezüstróka

    Ezt csak lefordítottam basszuskulcs. Ez a német nyelvű hozzászólás, de mindegy.

   • Zsolesz

    ja, az más, bocsi! 😀 😀 😀 😀

 • Elektra

  Így szavazott a nemzetközi szakmai zsűri:
  http://tummiweb.com/scorewiz/scoreboard/view/18511/escstatscom-pre-chart-national-jury-score-final-2011
  Mindenkinek a figyelmébe ajánlom… Hogy lett ebből 22-ik hely? És ez miért nem számított bele? A végén a szavazásnál mindenki 0 pontról indult, ebben hol volt a zsűri? Vagy az beleszámított az összesítésbe? Nem vagyok szakértő de ezt rohadtul nem értej…

 • Elektra

  Vagy ez nem hivatalos?

 • Fairygirl

  Már elnézést, de mi az, hogy „nemzeti kultúra és zene megismertetése”…??? Hol volt itt a nemzeti kultúra és a zene? A döntő utáni sajtókonferencián rá is kérdeztek, hogy most akkor mi is van ezzel a svéd kapcsolattal? Köpni-nyelni nem tudtak és eltussolták a kérdést vmi kis mondvacsinált válasszal… Úgy lenne jó ez a verseny, ha minden ország saját zeneszerzőt kérne fel, nem? Így lenne értelme. Ha én felkérek egy spanyol zeneszerzőt, hogy írja meg a dalomat, akkor abban a dalban a spanyol kultúra lesz benne vmilyen szinten. Úgyhogy én a saját honi zeneszerzőt és mindenki egyebet, aki részt vesz a produkcióban (vokalisták, táncosok, stb) feltételnek támasztanám ezen a versenyen.

 • Fairygirl

  Egyébként még csak most írok ide, megvártam, míg visszaalakul a dizájn, a leegyszerűsítettnél ugyanis nekem nem jött be ez a beírómező.
  Szóval… hölgyek és urak, azt kell, hogy mondjam, igencsak fel…. az agyam az döntős szavazáson. Ami ott folyt ugyanis, az elkeserítő, gusztustalan és vérlázító. Nem is szaporítanám a szót azzal, hogy leírjam, ami ott történt, hiszen mindenki látta. Az, hogy az azeriek megnyerték, ám legyen. Végül is esélyes dal volt, bár sztem nem a legjobb, de ez szubjektív. De hogy Kati a 22. helyen végezzen nyamvadt 53 ponttal és olyanok előzték meg, mint pl. Moldávia… Moldávia!!! Most komolyan, ez egy vicc??? Az a szám olyan szar, hogy már röhögtem rajta.
  Mikor először hallgattam bele az idei indulókba, a 43-ból Katiéval együtt összesen 4, azaz négy dal nyerte el a tetszésemet azonnal. Kimagaslóan jónak találtam a mi dalunkat, gondoltam végre elérünk egy jó helyezést. Hát nem, mert a korrupt Európa és Ázsia közbeszólt… Na, nem baj, most mindenki fel van háborodva, és remélem, az illetékeseknek ég a pofájuk rendesen! -.-
  Az is vicc, hogy a szintén nagy esélyesek, az írek, franciák, észtek (!) hol végeztek. Mondjuk részemről az ír végezhetett volna még hátrébb is, de azért az észtek nem voltak annyira rosszak, hogy utolsók legyenek. (Svájcról már ne is beszéljünk + Lengyelország full utolsó… O.O) A – majdnem végig – nyertesnek tartott franciák pedig a végére érdekes módon az utolsó helyen végeztek az oddscheckeren. Ez is kész röhej. Na, ez se baj, mert utólag még kiszúrták a szemüket egy díjjal (legjobb zeneszerző, vagy vmi ilyesmi), az írek megkapták a legjobb előadói díjat, a finnek meg az újságírók és a média jelenlevői között lett első. Szóval osztottak és aláztak minket, magyarokat rendesen azon az éjjelen, köszönjük Európa, és elnézést, hogy bemerészkedtünk a területetekre pár száz évvel ezelőtt…
  Szerencsére azért még így is sokan vannak, akik szeretik Kati dalát. A rádiók játszák kint, a mixelt változatokat pedig biztos, hogy mindenütt hallani lehet majd nyáron a bulihelyeken. Szóval Kati mindenképp nyert ezzel a versennyel, akárhogy próbálták lejáratni.
  Részemről most pár évig vagy nem kellene küldeni előadót (gyanítom, nem sok mindenkinek hiányoznánk), vagy pedig egy portugál stílusú együttest kiküldeni, akik nyíltan kiparodizálják az egész ESC-t (vagy lassan most már ASC), természetesen angolul, hogy mindenki értse. Bár szerintem ezt úgyis megvétózná az EBU és nem engednék a dalt megjelenni. Harmadik alternatívaként azt látom, hogy egy szépfiú külsejű b.zit küldjünk és ezt most nem degradáló értelemben használom, hiszen mindenki tudja, hogy ez egy meleg fesztivál. A svéd meg az orosz gyereket biztosan kajálták idén.
  Ha küldünk is valakit, az nagyon fontos, hogy a színpadképen mindenképpen javítani kell, mert ez a gyengénk állandóan. (Egyébként sokan irtóztak tőle, de a legjobban mégis akkor őrjöngött a közönség a dalunknál, mikor az a táncos srác beszaltózott.) Nem kell túlzásba vinni, de azért történjen valami a színpadon. Pl. nekem a nyertes azeri dalban kimondottan tetszett maga a látvány. A koreográfia, a színek, igazából nem nagyon tudom megmondani mi, de tetszett.
  A másik dolog, amit sokan hangoztatnak, hogy mi kaptunk a finnektől 12 pontot és mi egyet se adtunk. És??? A magyaroknak ezek szerint nem jön be az a dal. Egyrészt honnan tudhattuk volna, hogy ők max. pontot adnak nekünk? Azért senki se gondolatolvasó. Másrészt, ha most jövőre elkezdjük nyomkodni a telefonon a finnek kódját, ugyanolyanok leszünk, mint a többi körbeszavazgatós ország, akiket most elítélünk. Mi csak szavazzunk mindig arra, aki igazán tetszik nekünk. Most csak azért nem kell például Ukrajnára szavazni, mert szomszéd, ha egyszer rossz dalt hozott. Youtube-os kommenteknél olvastam, ott is osztották egymást a franciák meg a görögök, mert a görögök 12 pontot adtak Fr.országnak, a franciák viszont egy pontot se adtak a görögöknek. Erre egy görög beírt, hogy ha Ciprus döntős lett volna, nem a franciáknak adták volna azt a 12 pontot… Ez milyen már?
  Egyébként meg hol vannak a zsűri pontszámai? Talán át kell írni az eredetihez képest, hogy utólag ne lehessen őket csalással vádolni? Hetedikként jutni tovább az elődöntőből, ez is egy vicc… És most már azt se mondhatom, hogy számított az, hogy ki mennyire tisztán énekel, mert baromira nem. Az azeriek is hamisak voltak, a Blue-ról ne is beszéljünk, én azt hittem, tudnak (együtt)énekelni. Szóval nekem ne mondja senki se, hogy ez az egész nem volt előre lejátszva.
  Végre összefogott az RTL is az m1-gyel, tök jól beharangozták, lett egy 30 %-os nézettség, erre ezt kell látnunk. Így hogy akarunk jövőre nemzeti döntőt rendezni? A kutyát nem fogja ezután érdekelni az eurovízió és senki nem fog benne bízni! Mondjuk eddig se nagyon érdekelte az embereket…

  • Smitti

   Neked isten bizony kisebbrendűségi komplexusaid vannak! Senki nem taposott bennünket sárba! Nincs itt semmiféle nemzetközi korrupció! Az ami Neked tetszik, nem biztos, hogy másnak is fog. A francia dal mitől lett volna esélyes? Egy műária volt, giccses háttérrel körítve. Ez nem egy ilyen könnyűzenei fesztiválra való. A svájci dal egy viszonylag jól kezdődő szám, ami utána unalomba fullad a sok nanázással. A többi számról nem írok véleményt, mert mindenkinek van sajátja. Az illetékesek pofája pedig nem fog égni, mert mindíg vannak elégedetlen rajongók. Az RTL pedig nem fogott össze az MTV-vel, csak a saját jól felfogott érdekükben helyezték át a CSillag Születik időpontját, hogy nehogy kevesebb telefonálójuk legyen.

   • teibreak

    Én csak annyit mondok, ha az azeriek magyar színekben indulnak ezzel a számmal, nem nyertek volna. Le lehet vonni a következtetése ebből a mondatomból!

   • fairygirl

    Köszönöm, hogy így ismeretlenül is tudod rólam, hogy kiesebbrendűségi komplexusom van, de hál’ istennek tévedsz…
    1) Nincs itt semmiféle korrupció? Szerinted mitől hangos a nemzetközi sajtó a döntő óta?
    2) Én nem tartottam esélyesnek a francia dalt, de rengetegen igen, és a fogadóirodáknál heteken keresztül első helyen szerepelt, ehhez képest viccesnek találom, hogy végül az utolsóként végzett a döntősök közül, ismétlem, a fogadóirodáknál.
    3) A svájci, észt, lengyel, stb. dalokat nem azért említettem, mert személyes kedvenceim, hanem mert ezeket nagyon sokan szeretik itthon a különböző hsz-ekből ítélve, valamint abból, hogy az elődöntőben Svájcnak 8 pontot adtunk.
    4) Elégedetlen rajongók? Ember! Halgatsz/olvasol te híreket? Itt nem néhány elégedetlen rajongóról van szó, fél Európa fel van háborodva! Keresd csak elő, valamelyik cikknél le van írva, hogy az arénában hogy fújjoltak minden „baráti” szavazásnál.
    5) Az RTL igenis összefogott az m1-gyel és itt egyáltalán nem arra gondoltam, hogy korábbra hozták a CS.Sz-et, hanem amit a híradóban is mondtak, hogy történelmet írtak azzal, hogy egy élő műsorukba bekapcsolták a közszolgálati tv-t.
    Szóval mielőtt legközelebb leóbégatsz, olvasd el újra az adott hsz-emet és tájékozódj a különböző médiumokból az adott témát illetően. Köszönöm!

 • fer

  http://www.youtube.com/watch?v=bG5iFIWWVFs

  ez tetszett a legjobban talan, ebben az evben, mivel nagyon ki vok abrandulva ebbol a versenybol 🙂

 • Zolecs

  Ha küldünk is valakit (remélem h nem) akkor (hiába is ellenzem, de máskülönben nem tudunk előrébb keveredni) Sp-t, Vastag Csabát,Nikolászt,(úristen még leírva is szörnyen hangzik) meg ezeket a nyálgépeket kell küldeni.
  Vagy a másik lehetőség: Valami gigajól éneklő csajt (mint Magdi) aki (M A G Y A R U L!!!!!!!!!!) elénekli a dalát. Nem kell tánc, vokál meg semmi f@szság. Egyszerű de mégis nagyszerű lenne.

  • Fairygirl

   Nicolas még esetleg, na de Vastag Csaba? Sajnos azt kell, hogy mondjam, ritkán tudott az X-faktorban tisztán énekelni. Sp… Most komolyan. Ez a színvonal Magyarországon? Nem kell, hogy az indulónk ismert legyen. A nemzeti döntőn megismerhetünk jó előadókat/zenekarokat, akik eddig a háttérbe szorultak.
   Ja, egyébként mikor lehet már szavazni a BARBARA DEX-díjra? 😀 😀 😀

 • Fabiana

  Ok, szerintem kategorikusan kijelenthetjük, hogy ez ezentúl nem song contest, hanem show contest… Erre van igény. Konklúzió: minél monumentálisabb és elképesztőbb a látvány, annál előrébb végzel… Azeriek győzelmében is alaposan közrejátszott az egyébként engem is lenyűgöző görögtűz eső illetve a koreográfia is találó volt. De komolyan ide jutottunk, hogy az emberek elsődlegesen a szemükre hagyatkoznak egy dalversenyen? Ennyire számítanak a külsőségek; csinos pofi, giccsparádé? Csak azt nem értem, hogy akkor Rybak vagy Lena hogy tudott nyerni show nélkül…

 • Zsoca

  „Szóval osztottak és aláztak minket, magyarokat rendesen azon az éjjelen, köszönjük Európa, és elnézést, hogy bemerészkedtünk a területetekre pár száz évvel ezelőtt…”
  Ez a mondat nagyon tetszett Fairygirl!
  :):) Nagyon igaz!!

 • weberawa

  Fairygirl! Talán nem haragszol meg, ha gondolataidhoz hozzáfűzöm még, hogy ne legyünk már annyira képmutatók, hogy számonkérjük szomszédainkon azt, hogy nem szavaztak ránk, ha másoknál pont ebbe kötünk bele: milyen undorító, hogy egymásra szavaznak! Ők szavazzanak ránk, de más ne szavazzon a szomszéd országra szimpátia alapon??
  Sajnos a fesztivál szabályzata van alapból rosszul kialakítva, viszont ha végig gondoljuk, máshogy kialakítva még ennyi esély sem lenne, hiszen a nagyobb lélekszámú országok akkor is elvinnék akaratukkal a szavazást, ha minden szavazat egy kalapba érkezne!Sőt akkor még nehezebb lenne kontrolálni a miérteket!
  Egy megoldás lehetne, ha az érdekelt államok nem is szavaznának, hanem földrajzilag és politikailag független országok voksolhatnának mint pl. Ausztrália. Így talán tényleg csak a dal számítana.

  • Balint005

   nagy baj hogy egymásra szavaznak, de ga nar mindenki egymasra szavaz akkor meg olyan rossz belegondolni hogy ránk meg szinte senki 😀

  • fairygirl

   Weberawa! Hát pont ezt írtam én is! 😀 Hogy csak azért nem kell a szomszéd országra szavazni, mert szomszéd, csak akkor szavazzunk, ha tetszik az adott dal. Meg vmelyik hsz-ben írták, hogy jövőre akármilyen dalt küld Finnország, nyomni fogja rájuk az sms-t. Pont ez az, hogy nem kell, mert akkor mi is olyanok leszünk, mint a többi „baráti” ország.
   Egyébként szerintem ha valamelyik ország látványosan a szomszédjára/barátjára stb. szavaz, egyszerűen el kellene tiltani a versenytől egy-két évre. Persze ebben benne van az is, hogy mi van, ha tényleg jó a szomszéd dala, de azért az esetek nagy részében ki lehet az ilyesmit szűrni, mint pl. idén is.

 • Zsoca

  Smitti: Talán nem ezt bizonyította a döntő???? Persze ez egy ironikus mondat volt,…mosoly jellel a végén… de te ne légy annyira naív, hogy azt gondolod, nem volt itt mutyi…
  És országunk történelme (az 1000 évből, kb. 700 éven át uraltak minket…) is azt bizonyítja, hogy nem nagyon rajonganak értünk…

  • teibreak

   Az a helyzet, hogy velünk magyarokkal szemben szinte minden európai nemzetiség rasszista. A körülöttünk levő főleg szlávok pedig halmozottan.

   • Bakancs

    Az a helyzet, hogy mi, magyarok is minden nemzettel szemben rasszisták vagyunk. Csak nem vesszük észre.

   • teibreak

    én csak mindenkivel annyira, amennyire ők velünk 😉

   • Bakancs

    Így biztosan meg fognak oldódni a problémák.

   • fairygirl

    Amúgy azt bírom, hogy szétszabdalták az országunkat és még nekik áll feljebb. Egyébként én sem utálom a környező népeket és úgy gondolom, inkább a politikusok tehetnek erről az ellenséges hangulatról, ők hangolják így a népet, de a politikát inkább most hagyjuk.

  • Ezüstróka

   A poén az, hogy szerintem nem sok okot adtunk arra, hogy így gondolják. Basszus, mi tartottuk jó pár száz éven át a hátunk, hogy az ő hátsójukat óvjuk, hogy ők szépen gigamennyiségű pénzt költsenek az egymás közötti harcokra, csak hogy az erejüket fitoktassák. Mellesleg én ennek ellenére sem tudok rájuk haragudni, meg utálni sem őket, szimplán csak nem értem ellenszenvük okát. Csak az a baj, hogy ennyire mások vagyunk, és ezt a másságot nem tudják hová tenni, így sokkal könnyebb utálni azt, amit nem értenek?

 • Zsoca

  Én egyáltalán nem vagyok rasszista egyetlen már nemzettel sem! Sőt…De azt határozottan állítom, hogy a magyaroknak nincs jó hírük külföldön…Sőt…

 • Hori619

  Belgiumtól ugyan nem kaptunk pontot, de valakit nagyon megfogott Wolf Kati száma:
  http://www.youtube.com/watch?v=ClrEpKBqT_s&feature=related

  Hát igen, a világsláger gyanús számok előbb vagy utóbb, de utat törnek maguknak. 😀

 • genyanett

  Asszongyák, hogy a turizmus fellendítése is volt a cél azzal, hogy nyomatják őket.
  Hát carjam össze magam, de engem nem fűt a vágy, hogy Azerbajdzsánba menjek nyaralni.

  • fairygirl

   Szerintem ugyanúgy vannak gyönyörű részei, mint bármelyik másik országnak. Írd be a google képkeresőbe, hogy Azerbajdzsán és bámészkodj! 🙂

 • cic

  interneten van valami olyasmi,hogy worldvision vagymi! pontosan mi is a neve 😀

 • Matt

  Hogy lehetne változtatni a szabályokon, hogy a szövetségesek a legjobb zenére szavazzanak, és nem a szövetségeseiknek?

 • Balint005

  CSak egy kicsit népszerű Kati dala a cseheknél…
  #2 – Legtöbbször tárgyalt (Ezen a héten) – Cseh Köztársaság
  #2 – Legtöbbször tárgyalt (Ezen a héten) – Zene – Cseh Köztársaság
  #97 – Legtöbbször tárgyalt (Ezen a héten) – Zene – A világon
  #3 – Legtöbbször tárgyalt (Ebben a hónapban) – Cseh Köztársaság
  #2 – Legtöbbször tárgyalt (Ebben a hónapban) – Zene – Cseh Köztársaság
  #79 – Legnézettebb (Ebben a hónapban) – Cseh Köztársaság
  #32 – Legnézettebb (Ebben a hónapban) – Zene – Cseh Köztársaság
  #17 – Legnépszerűbb kedvenc (Ezen a héten) – Cseh Köztársaság
  #11 – Legnépszerűbb kedvenc (Ezen a héten) – Zene – Cseh Köztársaság
  #54 – Legnépszerűbb kedvenc (Ebben a hónapban) – Cseh Köztársaság
  #36 – Legnépszerűbb kedvenc (Ebben a hónapban) – Zene – Cseh Köztársaság
  #3 – Legtöbbre értékelt (Ezen a héten) – Cseh Köztársaság
  #1 – Legtöbbre értékelt (Ezen a héten) – Zene – Cseh Köztársaság
  #110 – Legtöbbre értékelt (Ezen a héten) – Zene – A világon
  #6 – Legtöbbre értékelt (Ebben a hónapban) – Cseh Köztársaság

 • teibreak

  Az azeriek döntős videójára szavazóknál nagyjából 3-ból 2-nek nem tetszik a véleménye (eurovision hivatalos youtube videója)
  http://www.youtube.com/watch?v=iq2yLykdjvA&feature=channel_video_title

  • Bakancs

   Jó, hát ez érthető, mert nagyjából 42 ország elégedetlen az eredménnyel 🙂

   • Dávid

    Tényleg érdekes, hogy mekkora felháborodás van mindenhol, ilyen még nem is volt régen sem. És ez a sok komment youtube-on is, hogy számos országból nem fogadták a telefonokat is…Ez mindegy, mert az idő dönti el, hogy melyik dal lesz igazán sikeres, és a győztes nem hiszem, hogy sokáig köztudatban marad.

 • Dávid

  Ami vicces nekem, hogy náluk is svédek írták a dalt, és azon sem lepődnék meg, ha nem törzsgyökeres azeriek lennének. Pl.: idén a horvát induló is, anyja horvát, apja német, Bécsben él, de a horvátokat képviselte. Ez is milyen már?! Ha már országok dalai versenyeznek, akkor küldjenek már egy adott országban megírt, megkomponált dalt, egy ottani előadóval, mert ez tükrözi igazán az adott országot. Persze tény, hogy több esély van így győzni, ez kétségtelen.

  • Balint005

   2007, Magyarország, Rózsa Magdi aki szerbiában él…akkor szerb? És ő is írta a dalt, akkor szerb írta a magyar dalt? xD ezt úgyse lehet lekövetni…

  • ==T==

   Szerintem mi is kikuldhetnénk a Király Lindát, szép is és a hangja is jó. Valami jó kis számot írna neki valami amerikai, akkor biztos nem szerepelnénk le. Mivel Linda perfektul beszél angolul, még az interjúk adása sem lenne gond.

   • Bakancs

    Ő lenne az egyik legrosszabb ötlet, szerintem. Olyat a magyarság nem hiszem, hogy szívesen indítana, aki egyszer már lebőgött azzal, hogy elrontotta a Himnusz szövegét…

 • zoltanpolonkai

  A döntőben nem lehet 5-ös rajtszámmal nyerni. A NOX sem nyert az 1-sel Kijevben. Minden számít: profi énekhang, koreográfia, show és a szerencse is, hogy lehetőleg a közepén vagy a végén lépjél fel, mert addigra az első tizet már el is felejtik!

  • Erzsi

   Bosznia 1-es rajtszámmal jutott a döntőbe, 2-es rajtszámmal végzett a 6. helyen. De a döntő valamennyi előttünk fellépő versenyzője jobb helyen végzett mint mi. Minden lehetséges még 1-es rajszámmal is.

 • Zsoca

  Rybak a 4-essel kapta minden idők legtöbb pontszámát…

 • Matt

  Valaki meg tudja mondani, hogy az Azerbajdzsáni dalt miről koppintották? (én már hallottam máskor is ilyesmit, de azt nem ezek énekelték!)

 • Zolecs

  Az 1-es számmal is lehet elérni nagy dolgokat, de a világot megváltani vele már LEHETETLEN! Nagy szerencséje volt Ell/Nikkinek hogy az ÖSSZES konkurencia kis számot húzott!

  Több okból sem nyerőek a kis számok:
  1. A sok böszme elfelejti odabökni a nullát, az egyjegyű számok elé.
  2. Bőven elfelejtik, akik az elején vannak. A recapoktól sem kell nagy dolgokat várni, mert ugyanaz a szitu,csak rövidebb verzióban.

  Több megoldás is lehetne ezek kiküszöbölésére, dehát annyira eltörpül ez a probléma, a „szomszédoknakadjuka12pontot” mellett.

  • Robek

   Ugyan annyi 12 pontot kaptunk mint a Spanyol a portugáloktól, és ők még hátrébb végeztek. Az elődöntőben pedig az oroszok szinte majdnem mindenkitől kaptak pontot és a legtöbb 3 vagy 4 pont…. Ne vicceljünk már ezzel a szomszédomnakadoma12ponot című történettel mert már unalmas.

   Én az eredményekkel szinte teljes mértékben elégedett vagyok. A Kati produkciójának pedig sajnos örülhetünk, hogy a 22. lett és nem 24. vagy 25.! Nem Katival, nem a dallal volt a probléma, hanem a színpadképpel összességében.
   Igen, én is szerettem volna hogy nyerjünk, de elfogultság nélkül nézve el kell ismerni, hogy ez ennyire volt elég. Nem szeretném ismételni magam, mindenki nézze meg a színpadi produkciót, tegye szívére a kezét és mondja azt, hogy ez volt a nyerő! Igen? Hát neeem! Elemezzem? Nincs rá szükség! Hiszem, hogy mindenki lát aki e sorokat olvassa, és látja a hibákat. Szomorú vagyok azért, hogy olyan szakemberek akikben én is bíztam, ilyen módon a dalt, és Katit így merték színpadra állítani több mint 100millió ember elé. Ezen érdemes lenne elgondolkodni. Ruha, ruhák, LEDek (brrr).
   Azon a bizonyos április 7.-ei napon amikor az első próba volt, úgy jöttem ki a próbateremből, hogy azt mondtam BP2012! Csak , sajnos május 2. ezt a hitemet lerombolta. Ennek hangot is adtam (ugye fiúk?) és le is lettem tolva , hogy ne vészmadárkodjak. Sajnálom, higgyétek el , hogy én is azt szerettem volna, ha TOP5-be jut a dal, de… 🙁

   • weberawa

    Nagy baj, hogy a külsőségek számítanak és nem a dal! Viszont igazad van, valószínüleg ez is hatott a szavazók véleményére! Bár nekem pont az tetszett, hogy nem volt tele felesleges cicomával! Itt tényleg a dalra lehetett figyelni!Szerintem sokkal összetettebb az eredmény miértje, fogjuk még elemezgetni egy ideig!

   • Robek

    Amennyiben a külsőségek nem számítanának akkor ez egy rádió műsor kéne, hogy legyen.(Erzsi szavai, ha jól emlékszem). Igazam van vagy igazam van? 🙂
    Ha jól emlékszem akkor azt is szoktuk hallani, hogy a legnagyobb Tv show?

   • Erzsi

    Én már tényleg örülnék, ha rádióműsort csinálnának belőle, mert talán (?) vissza lehetne térni az eredeti koncepcióhoz: dalok versenye. Belátom, hogy sokat számít a show, de ha a 22. helyünket a látvány hiányosságaival, szegényességével, fapadosságával magyarázzuk, akkor mi is elfogadjuk annak az érvelésnek a létjogosultságát, hogy a show fontosabb az alapanyagnál. Vagyis a dalnál. Fordítva ülünk a lovon.

   • Vivi

    Én is sajnálom, ha már tényleg ennyire a show számít és nem a dal, legalábbis a naiv kis lelkem nehezen tudja ezt megemészteni egy dalversennyel kapcsolatban 😀
    Akkor lehet hogy az azeriek akkor is megnyerték volna, ha csak egy kecskét löknek fel a színpadra mekegni? Mert náluk ugye azért volt látvány….

    Viszont nekem az ukrán produkció jutott eszembe…. annyira jó volt a homokanimáció, hogy ha előtte nem hallottam volna már párszor a dalt, akkor biztos azt se tudnám megmondani hogy fiú vagy lány énekelt…. Szerintem abban a produkcióban inkább a homok rajzoló lett tovább juttatva mint az énekes csaj…. (saját vélemény), úgyhogy számomra ilyen szempontból annyira nem szimpi, hogy egy olyan versenyen, ami igazából a dalról szólna, egy ütős látványelem miatt máris más megítélés alá esik a produkció.

    De persze tudom, egy olyan műsorban, amit közvetít a tv, internet, nem lehet az előadókat fellökni egy üres színpadra….

 • Eurovision-fan

  Sokat gondolkodtam azon hogy megosszam-e a mostani véleményem,de végül is úgy döntöttem,hogy leírom.
  Először is nagyon megkedveltem Wolf Katit,szerintem egy nagyon tiszta szívű jó ember.A dalt is nagyon megszerettem idő közben…viszont első meghallgatásra nem dobtam magam hanyatt tőle.Valószínűleg az is közre játszott,hogy a magyar média így felkarolta,és reklámozta valamint az előrejelzések jóslatai is egyre jobban kezdte elfeledtetni velem az első benyomást a dalról.
  Tényleg nagyon sajnálom hogy csak a 22. helyig jutott el a dal,simán végezhetett volna előrébb is.
  Viszont az tény,hogy én személy szerint kezdtem nagyon elfogult lenni a dallal,mert már a csapból is az folyt,hogy jó helyzést fogunk elérni.Ennek tudatában az olyan dolgok amik először nagyon szúrták a szemem mint pl a nagyon gagyi led lámpák és a nem éppen ütős koreográfia teljesen normálisnak hatott már a végére és elhittem hogy igen megnyehetjük a versenyt.
  A versenyen viszont mindenki először vagy jó esteben másodszor látta a produkciót és lehet hogy amit a mi szemünk már tökéletesnek látott azt ők nagyon szedett vedett-nek látták(koreográfiára és kinézetre gondolok).
  Ha 2008-ban a Charlotte Perelli egy ugyan ilyen stílusu dallal 18. lett…..azért az benne volt a pakliban hogy hasonló eredményt fogunk elérni.Az idő múlásával ez a nivó úgylátszik a 22. helyre elegendő csak…milyen érdekes négy év alatt négy hellyel hátrébb.Geszti Péternek is volt egy nyilatkozata amivel finoman utalt arra hogy senki se csalódjon ha esetleg nem épp úgy sül el a dolog ahogy azt beharangozta a média….
  Mindezek ellenére én kitartok Kati mellett és csak gratulálni tudok neki!A magyar média pedig remélem tanult az idei hibájábÓl és nem fogja ábrándokba kergetni jövőre is a lakosságot,ha úgy adódik hogy ismét indulunk.

 • Erzsi

  Az hiszem most jött el az a pillanat, amikor valamiben nem értünk egyet:
  „A magyar média pedig remélem tanult az idei hibájábÓl és nem fogja ábrándokba kergetni jövőre is a lakosságot” A magyar médiának erős késztetése van általában „ábrándokba kergetni a lakosságot”, de én most kivételesen ezért sem hibáztatom őket. A Magyar Televízió nagy nyomásra kiválasztotta az első szembejövő, ajánlkozó dalt, amiről azt gondolta, nagy baj nem lehet belőle. Nem is nagyon csinált ezen kívül semmit. Aztán összeállt az idei mezőny és kiderült, hogy ez egy esélyes dal. Elkezdtek jönni a visszajelzések, ilyen-olyan rajongói klubok, internetes oldalak milyen jó helyen jegyzik a dalt. Szerintem maguk is meglepődtek. Akkor már volt egy kis aktivitás a dal és a rendezvény körül, de hogy ebből akármi is lehet, arról csak az utolsó héten kezdtek el beszélni. Én azt gondolom, hogy a győzelem valóban túlzott remény volt, de első ötben ott lehetett volna lenni. És én ezt nem tartom ma sem túlzott reménynek, mert erről mi megerősítést kaptunk. Biztos, hogy más a rajongói oldalak közönsége, mint az aki a végén valóban szavazni fog, de nem is tudjuk más alapon felmérni a dal fogadtatását, mint ezeknek az előrejelzéseknek az alapján. Egyszer valaki kigyűjtötte itt, hogy hány szavazáson végeztünk első helyen. A legrosszabb előrejelzés a fogadóirodák összesített oddsai voltak, ahol az 5. és a 10. hely között csúszkáltunk egy jobban vagy gyengébben sikerült próba hatására. Mi más alapján ítéltük volna meg a teljesítményünket akár mi rajongók, akár a média?

 • Tusán

  Állami kitüntetés? Nevetséges.

 • Krutzler Gergő

  Milyen örök sír? Ezt nem értme. Azért huszonévesen még messze van a halál. Azt már jobban értem, hogy mennyi manatot kapnak., meg szerintem ne küldjük ki Király Lindát, mert nem tudta a Himnuszt meg nem is fogja megnyerni. Inkábba Kállai Saunder Andrást kéne kiküldeni, ő is Amerikából jött, de ő legalább tudja a Himnuszt.
  Azt hallottátok, hogy 2006-ban az izlandi versenyző a próbákon káromkodott és a szályokat megszegve a dal közben is káromkodott? Ki is fütyülte a görög közönség. Nem jutott be a döntőbe.
  Kit kéne kiküldeni jővöre? Én kiküldenim Krizbai Tecát, mert jó hanga van, és még zenét is tud szerezni, akkor írhatna egy dalt a 2012-es bakui versenyre, meg szerintem 2007-ben az a szerb győzelem megérdemelt volt, mert az a dal nagyon jó lett. Ha mi is ilyen dallal indulnánk, mint 2007-ben a szerbek, akkor biztos mi is megnyernénk.