Naptár

2011. május
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Düsseldorf 2011: Nézőcsúcsot döntött Wolf Kati

Tudósító: Klész Imre
Forrás: klubradio.hu – MTI

Minden harmadik tévénéző az Eurovíziós Dalfesztivált választotta szombat este. A verseny európai össznézettsége az eddig nyilvánosságra hozott országos adatok alapján várhatóan az utóbbi éveknél lényegesen magasabb lesz – tudatta az MTV.

A felnőtt nézők körében 30,2 százalékos közönségarányt ért el az 56. Eurovíziós Dalfesztivál, a szombat esti több mint háromórás élő közvetítés alatt a kereskedelmi csatornákat is megverte a köztévé. Az RTL Klub korábban bejelentette, hogy megváltoztatja a Csillag Születik szombati kezdési időpontját, hogy a tehetségkutató nézői is követhessék Wolf Kati fellépését az Eurovíziós Dalfesztiválon. A csatornán így az Alekosz – Szerelem a legfölsőbb szinteken című műsor futott, míg a TV2-n egy akciófilmet vetítettek.
A 18-49 évesek 32,1 százaléka választotta az MTV-t, a közvetítést 1 millió 49 ezren nézték végig, az ezt megelőző félórás felvezető műsort is több mint félmillióan választották.

Hasonlóan jó eredményt produkált a keddi elődöntő is, amelynek átlagnézettsége megközelítette a 800 ezer főt. A szombati döntőbe már közel 3 millió néző kapcsolódott be legalább egy percre, ami azt jelenti, hogy minden harmadik magyar találkozott az Eurovíziós Dalfesztivállal ezen az estén.

A nézői csúcsot Wolf Kati fellépésekor regisztrálhatta az m1: ekkor 1 millió 600 ezren nézték az adást, a kereskedelmi célcsoportban közel 38 százalékos közönségaránnyal. Ez utóbbi érték az eredményhirdetés perceiben az 50 százalékot is elérte -közölte az MTV.

52 hozzászólás Düsseldorf 2011: Nézőcsúcsot döntött Wolf Kati

  • Gabiii

    Remek hír de remélem nem szegi kedvét az embereknek a „kudarc” és ha jövőre ismét jó dallal indulunk megint megnézik. Nagyon kéne nekünk egy akár csak kisebb siker hogy igazán be tudjon indulni itthon az Eurovízió. Sok sikert az MTV-nek hogy fent tudja tartani az érdeklődést remélem sikerül.

  • Sulo

    végre eljutottunk oda, hogy igenis lehet érdekes és értelmes produkciót küldeni, mindenféle botránytól mentesen (Csézy-nél az esélyesebb Szekeres Adrienn 2. helye, Márknál a plágium/időpont valamint Kátya visszalépés), olyat amire mindenki egy emberként fel tud nézni. Jó volt látni, hogy szinte az egész ország végre egy emberként állt ki az ügy mellett, egyszerre mindenki érdekelt lett pozitív értelemben, és ennyi emberhez eljutott – de lehet ez a technika fejlődése is hiszen Magdinál még nem volt ilyen nagy hype a Facebook körül. Végre megint figyeltek ránk, egy egész földrész tudja megint mi is az: Magyarország! És úgy vélem itt és most NEM SZABAD FELADNI! Mert lehet 22. lett Kati de előtte volt pár csúfos év és nem is az előadók miatt hanem a hol kimegyünk, hol távol maradunk dolog miatt. Ha folyamatosan jelen vagyunk, kihagyások nélkül akkor igen is eljön a mi TOP 5 helyezésünk is! 🙂

  • Gabiii

    Jut eszembe nagyon meglepő hogy Katit nem szidják szinte sehol (Blikk és hasonló össznépi online kultúroldalak nem érdekelnek) mindenki gratulál neki és biztatja. Megmondom őszintén nem erre számítottam de jó látni ezt:)

    • Fecó

      ezzel egyet értek, nézd meg szegény Svájci lányt, gyönyörű, csodaszép dallal, szép énekléssel, egész korrekt koreográfiával utolsó helyen? 🙁 ez ami igazán dühítő!

    • Vivi

      nos, én egy női oldal fórumán olvastam azért cifrákat…. (bár köztudott, ahol több mint 90%-ban nők vannak, onnan jobb menekülni, mert a nők gonoszak 😀 )

  • Pistabá

    A svájci leányzó a gatyát is leénekelte rólam. (mondjuk az a fél perc nana nana nanananan az nem bizos, hogy kellett volna.)

  • Patrik

    Igen dühítő, de nem szabad feladnunk! Most jövünk bele igazán! 😀

    Én még azt is eltudnám képzelni, hogy az legyen az X-faktor egyik tétje, hogy aki bekerül a legjobbak közé, azok közül valaki mehessen Eurovízióra, amit a zsűri döntene el. Ez az M1-nek is és az RTL-nek is megérné elég rendesen szerintem! Már az is tök jó dolog volt, hogy most először összekapcsolódtak az Eurovízió előtt!

    Vagy írjanak ki egy dalszövegszerző pályázatot, ahol mindenki részt vehetne kortól függetlenül, így még nagyobb híre lenne Magyarországon az Eurovíziónak.

  • teibreak

    Én itt egészen másképp hallom, mint ahogy az m1-en volt szombaton. http://www.youtube.com/watch?v=gzgRuikqSew&feature=mfu_in_order&list=UL

  • Hori619

    Így még biztos nem hallottátok ezt a gyöngyszemet.
    Most bukkantam rá 😀 Lehet gyakorolni 🙂
    http://www.youtube.com/watch?v=nGvmUJgbQBs

  • Zsolesz

    Valószinűleg azért siker volt az idei eurovizió, a csehek bejelentették, hogy jövőre visszatérnek! http://escdaily.com/articles/19211

  • Patrik

    Kati most volt a Fókuszban. Szegényen annyira látszódott, hogy csalódott, mint mi is. 🙁 :’)

    • Smitti

      Nem volt csalódott, csak fáradt. Neki valószínűleg nem voltak túlzott elvárásai, mint egyes rajongóknak.

      • Toki

        eurovision.tv-n olvasható (többek közt) vele egy hárommondatos interjú, úgy kezdi: „I expected more”. Csak a miheztartás végett.

  • Zso

    Majd meglátjuk mit hoz a jövő. Charlotte Perrelli 2008-as dalát még ma is imádjuk, a nyertes Dima Bilant meg szerintem alig ismerik. Tehát lehet, hogy „csak” (direkt idézőjelben, mert már az is nagy szó, hogy döntős lett, ilyen körbeszavazásokkal)22. lett, de a számunkra nyertes.
    Nagyon szép volt a produkciótok! Gratulálok az egész csapatnak és a magyar delegációnak!

  • BABA

    semmi baj így még több esélyünk lesz mert ha egy jó produkció hátul végez akkor jövőre többen szavaznak majd ránk hogy ne forduljon elő megint..ha addig el nem felejtik

  • Zso

    A nézőcsúcsról meg annyit, hogy végre eljutott oda ez az egész Dalfesztivál kicsi hazánkban, hogy sokan ismerik, sokan megszerették (nagy mértékben Wolf Kati imádnivaló személyisége miatt). Az MTV-nek most azonnal be kell jelenteni a jövő évi indulást!!!

    Az egészet meg nem kell ennyire komolyan venni. Ez egy show, ahol csak egy nyerhet. Viszont van több, mint százmillió nézője Ausztráliától Azerbajdzsánig. Ez a lényeg. Az idén tülekedni fognak a magyar jelentkezők, ha lesznek nemzeti válogatók. Mert kiállni több tízezer ember elé a világ szeme láttára, nem kis dolog, bármi is legyen az eredmény. Hiszen a 25. helyezettet is ugyanannyian látták!

  • Patrik

    Írjunk levelet az MTV-nek! 🙂

    • Zso

      Cselekedni kell minél hamarabb, hogy legyen idő a felkészülésre, dalok írására, ügyelni, hogy szeptember 1. előtt ne jelenjen meg…
      Egyszer nyerünk, csak lazán kell kezelni az egészet, elvárások nélkül.

  • Vektor

    Ezzel szinte 100%, hogy indulni fogunk jövőre.

    • Bakancs

      De egyet kérek mindenkitől (magamtól is 🙂 ) : jövőre ne foglalkozzunk az előrejelzésekkel, és ne bízzuk el magunkat! 🙂 Ne csalódjunk, ha nem kapunk pontokat a diaszpóraszavazás miatt – örüljünk annak, hogy megismerte a magyar zenét Európa 🙂
      Mert lehet, hogy az olasz vagy az ukrán dal az élbolyban van eredményileg, de a hallgatottság sorrendjében a 22. helyezett van ott 🙂

  • Béci

    dobrij vecser,sajnálom hogy Kati csak a 22-ik lett,de ettől még ő jó

  • Béci

    Na az nem igaz hogy Dima Bilán számát elfelejtették,nagyon is jó szám volt.Ja és abban az évben ő 5 milcsát keresett:)

  • Smitti

    Többen jönnek az X faktorral. Azt ne felejtse el senki, hogy az X faktor egy nemzetközileg levédett produkció. Nem lehet tetszés szerint felhasználni, csak a tulajdonos engedélyével.

  • Jack Ferro

    Én az eddigi hozzászólókkal ellentétben nem vagyok túl optimista a jövőbeli dalverseny-esélyeinket illetően. A napnál világosabb ugyanis, hogy a dolog nem a tehetségről és a jó dalokról szól. Éppen ezek a dolgok mellékesek. Az országok közötti szimpátia/antiszimpátia, a történelmi összefonódások, a nyelvterületi kapcsolatok a meghatározók. Az már csak hab a tortán, hogy a szavazás eredményeit kényükre-kedvükre manipulálhatták az illetékesek. Ezen viszont kár morfondírozni. Summa-summárum; úgy tűnik Európa „feketebáránya” vagyunk és nincsenek pártfogóink. Közömbös vagy ellenséges a megítélésünk. pedig, ha úgy vesszük nem mi csesztünk ki a világgal, hanem a világ velünk… Mindenesetre a mi dalunk és versenyzőnk volt a legjobb, az Unió meg tehet egy szivességet. El kéne gondolkoznunk azon, hogy ilyen feltételekkel ringbe szállunk-e legközelebb!

    • Ben

      Ezzel csak az a baj hogy mindig más-más ország nyert az elmult években, tehát igazábol nem a szimpátia szavazás dönt, mert ahhoz kell egy joo dal, karizmatikus elöado, és persze joo szomszédok :), de nem ök a legfontosabbak.
      Másrészt azerieknek kik a joo szomszédaik??? talán a grúzok???
      Ezek szerint akkor már inkább a svédnek keelett volna győzni, mert az mindenkinek jooo: svédo. fejlett, és mindig joo számot indit, europa szereti és felnéz a svédekre, svédek naon barátságosak és joo a zenéuk és naon precizek, és imádják az ESCet, és ez az ESCnek is megéri, és svédo. még Europa is. Mért joo hogy az azeriek nyertek?? mert végre nyert egy keleti? mert elözö évben kibasztak az azeriekkel? mert sok ott a kőolaj? …ebböl egy sem olyan nagy indok, ami miatt nekik kelett volna nyerniuk …ha svédo. nyer, akkor azt még elis hittuk volna, nem lett volna bundaszagu, ugy mint elözö évben lena
      Igy viszont csak szivott az EBU : közellenség lett a legtöbb országban, azerbajdzsánban a legnagyobb stadion nem éri el a 8000 fös nézöteret, a közvetítés teknikája nem éri el a 20 évvel ez elötti europáét, nem volt olyan joo a száma, nincs olyan sok pénzuk …bár állitolag erre direkt félre tettek, és nagyon elmaradott az ország mindenféle képpen : mind kulturális, mind építészeti, mind infrastrukturális, mint politikai, mind gazdasági, és mind utcalátképi/ vizuális szempontból is.
      Nem éri meg azerbajdzsánban rendezni ….de akkor mért ott rendezik??? ezt nem értem….. lehet h mégsem volt bunda??????

  • Atysh

    Van pénzük, tudnak miből építeni. Sőt, már készen is vannak a tervek . . . http://escdaily.com/articles/19226

  • Máté94

    Itt most nem az a lényeg hogy utálják a magyarokat,hanem az hogy számos országban nem regisztrálták a szavazatokat…

    Ha Szlovákiából,Lengyelországból meg van a 12-12
    UK-ból legalább 8,Szerbia-Románia 10-10
    Szlovénia 7.

    mindjárt nem 22. az eredmény.

    • Erzsi

      Máté! Magad sem gondolod komolyan, hogy Szlovákiától 12 pontot kaphattunk volna??

      „Itt most nem az a lényeg hogy utálják a magyarokat,hanem az hogy számos országban nem regisztrálták a szavazatokat…” De igen. Pontosan ez a lényeg. Az országnak olyan rossz a megítélése, hogy ez egy 22. helyre elég. Egy pici önkritikus hozzáállást, ne azonnal az összeesküvés elméleteket.

      • Ezüstróka

        Azért ha csak az ország megítélésén múlna Magdi sem lett volna ott, ahol, márpedig ez a szám sem volt annál rosszabb, csak éppen más értelemben volt jó, más volt az erőssége. Ami érdekes, hogy az Azerbajdzsáni dal kommentjeinél valahogy nem látom azt az óriási lelkesedést, ami az első helyre repíthette.

      • Nem hiszem hogy az országunkat utálnák Európában. Egyszerűen túl sötét volt a színpad, nem volt vonzó a színpadi látvány, túl statikus volt a produkció, az itthoni laikusokat kérdezve ez derült ki. Sőt még a düsseldorfi utunk felén szállást adó házinéninek is az volt a véleménye, hogy nem volt elég mozgalmas a színpadi látvány.

      • Zsolesz

        Veled értek egyet, a döntőt már 2x ujranéztem, igen sikerült letölteni 🙂 és azt kell mondjam, hogy nem azt hozta a dal amit az emberek vártak tőle! a 22. hely talán tulzás, de én is azt mondom, hogy az arénában látottak alapján összprodukciót nézve, ugy hogy nem vagyok elfogult, én sem szavaztam volna! és igen 15. helytől nem tettem volna előre! DE mivel magyar vagyok, és szavaztam rá, ezért fáj a 22. hely!
        Az azeri győzelmet pedig már az elődöntő után megjósoltam! az a látvány páratlan volt számomra! a dal pedig ha nem is a legjobb, de igen is jó!

      • Zso

        Igazad lehet. Kati iszonyatosan jól énekelt a döntőben, de keveset mozgott. A táncosok ruhája „oda nem illő” volt,… Egy szó, mint száz: Kati dalánál, és nála jobbat idén nem tudtunk volna küldeni. Ő volt a legmegfelelőbb kiválasztott, de a háttér, a ruha, a koreográfia nem sikerült jól, ami az egész produkciót elrontotta. Jól láttuk mi ezt már az elején is, de Kati olyan jó előadást nyújtott, hogy mi minden mást háttérbe szorítottunk utána.

      • tacom

        Ott a pont. Csak ismételni tudnám a szavaitokat.

  • Balint005

    Most nézem hogy van teljesen angol verziója a dalunknak.

    http://www.youtube.com/watch?v=nbiHjMWbdBg

    ti se hallottátok még, vagy csak én maradtam le erről?

  • anilorak

    Azért,mert valami „magyar”,nem kéne hasra esni előtte! Azért nem tud ez az ország semmiben előre lépni,mert nincs önkritikai érzékünk,sikertelenségeink okát a „balsors”-ban,az „ellenségeinkben”(ezek nem is igen léteznek), a „politikában” és nem jelöltjeink teljesítményében vélik felfedezni… Mert akkor miért nem végzett Észtország(volt szovjet tagállam),Ausztria(német nyelvterület),Svájc(négy nyelvű ország) vagy Franciaország,Spanyolország,Egyesült Királyság és Németország előkelőbb helyen????
    Kati is száma normális döntés alapján nem kerülhetett volna be a Top 10-be! Aki látta pl.a 2004. vagy 2008.évi Eurovíziós fesztivál nyertes számait ( Ruslana:Wild dances,illetve Anilorak:Shady lady), annak lehet fogalma arról,hogy milyen az igazi világszínvonal!

    • Vivi

      szerintem itt senki nem esett hanyatt azért mert magyar…. lásd két évvel ezelőtt, Ádok Zoli, szerinted hasra estünk tőle, mert magyar? nem…. úgyhogy ez a megállapítás egy kicsit sántít… Viszont ha jól emlékszem senki nem mondta azt, hogy nem volt semmi kivetnivaló a produkcióban és nem áll szándékunkban másra kenni a sikertelenség egyedüli okozóját. De az elmúlt hónapok visszhangjai alapján szerintem nem annyira meglepő, hogy enyhe szemöldök ráncolással fogadtuk a döntőben elért eredményünket. És nem azért vagyunk páran úgymond felháborodva, mert mindennél és mindenkinél többre tartottuk volna magunkat, de szerintem méltatlanul lettünk annyira hátra sorolva. De persze ha szerinted jogos volt a 22. hely, ám legyen. Te úgy látod. De ettől még nem kell hamis teóriákat gyártani ahhoz, hogy más miért tartotta többre Katit.

    • tacom

      A magyarokat alapvetően pesszimistaként ismerik, a balsorssal takarózni tényleg ostobaság. Ellenségeink viszont vannak, a politika pedig rengeteg területre benyúlik. Az általad felsorolt országok közül Svájc és Észtország valóban végezhetett volna előrébb, a többiek viszont véleményem szerint a helyükön lettek kezelve.
      Kati dala, ha nem is a top10-be, de a top12-be bekerülhetett volna, és ezzel olyan magyar rajongók is egyetértettek idén, akiknek egyébként igencsak fejlett a(z ön)kritikai érzéke.
      2008-ban Dima Bilan győzött, de tény, hogy Anilorak produkciója mindent vitt.

      • Erzsi

        Ellenségeink???? Valamiről lemaradtam? A pirézek már a spájzban vannak?

        (Ne őrülj meg már te is.)

      • tacom

        Akkor off:
        Nem háborús ellenség, meg nem is országszintű, de úgy gondolom, igenis vannak olyan külföldi politikusok, akik ahol lehet, alánk gyújtanak, betartanak, igyekeznek a magyarokat hátrányos helyzetbe hozni. Ha az ellenség szót erősnek találod erre, akkor maradjunk a rosszakaróknál, akiknek a hatalma és a népszerűsége időben változik (Slota és csapata itt, Funar ott, stb.). Azt hiszem, én igazán barátsággal állok az összes szomszédos néphez, (Robek talán pikkel is rám emiatt), és személyesen eddig visszafelé is csak hasonlóval találkoztam, de kár lenne tagadni, hogy vannak, akik ősellenséget látnak a magyarokban, és úgy is kezelnek bennünket. Az örvendetes dolog, hogy aktuálisan halványabbak ezek az árnyak, és nem tartunk ott, ahol Örményország és Azerbajdzsán az eurovíziós szavazás tekintetében is.
        On:
        Nincs szándékomban a kedélyeket borzolni. Számomra az Eurovízió a népek közötti barátság, egymáshoz való közeledés és nyitottság jelképe továbbra is. Ugyan nem tudom elhinni, hogy Szerbiából, ahol a népesség kb. 4%-a magyar, Romániából, ahol 7% magyar sikerül pontokat kapnunk, de Szlovákiából, ahol ez az arány közel 10%, valahogyan egyet sem, de persze azt sem akarom hinni, hogy ehhez bármelyik ottani politikusnak köze lenne. (Azt meg pláne nem akarom hinni, hogy a teljes felvidéki magyarság rossz számot billentyűzött.) Ráadásul, a sikerhez ez a pár „szomszédpont” nem elég, különben minden évben ugyanaz az egy, vagy rotációban ugyanaz a pár ország győzne. Mindig ezt mondom.:)

      • Erzsi

        Négy éve beszégetünk itt az Eurovíziós Dalfesztiválról. Azt hiszem, rekordot döntöttünk azzal, hogy 4 évig egy szó politika nem hangzott el. Pedig ha eurovízióról beszélgetünk, vastagon a politikáról beszélünk. Jó lenne megtartani jó szokásainkat, úgy hogy nem írom ide a véleményemet, ami most nem mindenben egyezik a tiéddel.
        Meg különben is lassan úgy érzem magam, mint a viccbeli Móricka, akinek mindenről az jut eszébe.

  • Franci

    Még mielőtt egymás torkának ugranánk; javaslom, hogy üssük el egy tréfával a dolog élét! Kicsesztek velünk ez nem vitás. Namármost, hogyan is vágjunk vissza? Tegnap ötleteltünk egy haverral és tett egy értékes javaslatot; küldjük ki jövőre a KRPÁTIÁT! Jó nagy balhé lenne…
    Aztán ma mégjobb ötletet hallottam; küldjük ki jövőre is a Katit, sőt minden évben következetesen! Még megfejelhetjük azzal, hogy ugyanezzel a nótával pályázunk évről-évre. majd csak megtörnek a többiek…

    • Vivi

      Hehe, mikor a fészen reklámoztam a döntőt, öcsém első reakciója az volt hogy ő szívesebben látná inkább a Kárpátiát 😀 Ők tuti hogy csak és kizárólag magyarul akarnának énekelni, nem lenne semmiféle angol átirat, így akit tényleg érdekelne a szöveg, annak kicsit tovább tartana a megértés 😀 aztán lehet hogy azt kívánná hogy bár ne lett volna ennyire kíváncsi 😀

      bár az is eléggé nagy csapás lenne európának ha valami mizu féle ultratrendi dallal indulnánk, vagy valami „Aranka” jellegű, az élet igazságait tartalmazó nótával 😀

    • Erzsi

      Nem először olvasom, hogy akkor jövőre „bosszúból” küldjünk valami jó kis megmondós, polgárpukkasztós produkciót. Truccoljunk. Amikor Spanyolország, Írország vagy Észtország a teljesen korrekt bár sikertelen 2007-es szereplésük után, elküdték Belgrádba protest jelleggel a pulykát, meg a többi agybeteg produkciót, nem tudom érezték-e a nagy megelégedettséget, hogy most aztán jól megmondtuk a véleményünket Európának. Én a magam részéről nagyon utáltam ezeket és a véleményem is megvolt azokról az országokról, akik ilyen eszközökkel élnek. Nem hinném, hogy ez lenne a követendő példa. Nagyon is visszaüthet. Hogy mindezt a Kárpátiával tegyük, az még viccnek is rossz. Hogy Katit küldjük megint… ehhez gondolom neki is lenne néhány keresetlen szava.

      • cic

        Szerintem küldjük a Kárpátiát!!! 😀
        Nem bosszúból hanem azért mert nagyon jó!
        Bár biztos lenne visszhangja ! 😀

      • Vivi

        Erzsi, Franci fentebb írta hogy tréfálkozunk 🙂
        Van még egy rakás időnk a következő eurovízióig, addig bőven el lehet szórakozni az időt ilyenekkel, legalább nem gyártjuk tovább az elméleteket hogy miért végeztünk hátul 🙂

      • Erzsi

        Pedig az szerintem hasznos lenne, ha rájönnénk, hogy mi volt a kudarc oka, ha jövőre is indulni szeretnénk. (Úgy látom a többség ezen a véleményen van. Mondja még valaki, hogy a magyar pesszimista nemzet!) Biztosan nem vagyok humoromnál, de a felvetett tréfákon nem tudok mosolyogni. Sőt, nagyon aggasztónak tartom.

  • Laura

    Nem ismerlek Erzsi, így hát Isten ments hogy bármiféle pozitív vagy negatív jelzővel illesselek téged így látatlanban, de az írásaid alapján szinte biztosra veszem, hogy a humorérzéked egyenlő a nullával. És bár nagyon hangoztatod itt komoly és felelősségteljes hozzáállásodat, szinte gyermeki naivitásra enged következtetni az a véleményed, miszerint Magyarországnak nincsenek politikai értelemben vett „ellenségei”. Ezt te sem gondolhatod komolyan… Igenis vannak, főleg mintegy 91 éve, gyors fejszámolás és tessék, máris lehet szapulni és elsütni hogy irredentista meg magyarkodó meg a társadalom rákfenéje.

  • Franci

    Naaa, Erzsi! Nevesd el már magad!…Csak hülyültem. Ami a KÁRPÁTIÁT illeti, szerintem is jó zenekar, de ne legyünk naivak, ha csak a hírét vennék az EU-ban, hogy őket akarjuk nevezni, azonnal beindítanák a diplomáciai háborút és valami ürüggyel megakadályoznák a részvételünket. Még mindig nem tartunk ott, hogy akár csak szóba hozhassuk Trianont. Nem hogy külföldön, de még itthon sem. De, hagyjuk a politikát!
    Engem viszont érdekelne még valami, ami csípi a szemem. Az „5 nagy” (Anglia, Franciao., Spanyolország, Olaszország és Németo.) hogyhogy soron kívül bekerül a döntőbe? Ez kissé ízléstelen. Mondja már el valaki, hogy honnét ez az „előjog”?