Naptár

2011. április
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2011: Szerbia

Tudósító: Szücs Zoltán
Forrás: eurovision.tv

A nemzeti döntőn tapasztaltak alapján sokak szerint az egyik leghangulatosabb produkciót fogja színpadra vinni májusban a szerb színekben induló Nina, eredeti nevén Danica Radojicic. Čaroban (Varázslatos) című versenydala nem mellesleg a magyar származású Kristina Kovač szerzeménye.


Nina 1989-ben született Belgrádban. Zenei általános iskolába járt, ahol szólóénekkel és zongorával emelt szinten foglalkozott, és középiskolai tanulmányait is ezen a vonalon folytatta. Jelenleg harmadéves gyógyszerészhallgató.

Számos zenei fesztivált nyert meg, hazája mellett Angliában és Bulgáriában is. 2010 februárjában alapította meg saját együttesét, Legal Sex Department néven. Valódi karrierjéhez a Youtube adta a kezdőlöketet – ide töltötte fel azt a videóját is, amely alapján Krisztina minden további nélkül őt választotta ki dalának nemzeti
döntős előadására, ahol aztán nyerni tudott „varázslatos” produkciójával.

Érdekesség, hogy Nina egyik kedvenc előadója Duffy, de az alternatív zene sem áll távol tőle.

A dalról: már az első hangok azt sugallják, hogy egy vidám, optimista szöveggel állunk szemben, és valóban: „viszlát, bánat, üdv, mosolyom!” – énekli azután, hogy egy zord, szürke és fárasztó nap után szerelmének nyithatott ajtót. Annak a férfinek, aki megerősíti őt, és olyan értékessé teszi, mint amilyen tízezer másik nő együttvéve.
Ráadásul Nina két legyet üt egycsapásra: a szerencsés ifjú a legjobb barátja is, aki a telet tavasszá varázsolja neki, letörli a felhőket az égről és hosszas beszélgetéseikkel minden problémát kizárnak az életből. Kétségkívül az egyik legkedvesebb dalszöveg idén.

15 hozzászólás Napi Eurovízió 2011: Szerbia

  • Zolecs

    Ez mind szép és jó, de nagyon nem szeretem.
    Uncsi, retrovíziós dal, biztos hogy kiesnek.Magyar dalszerző ide vagy oda,nálam pontosan a borzalmas és az unalmas kategória határán van.(hozzáteszem a másik 2 jelölt még ennél is rosszabb lett volna.) Sorry Serbia…

  • INFO

    Ő már csak 25%-ban magyar, és nem is tud magyarul!!!
    A dal pedig DÖNTŐbe JUT!

  • Erzsi

    Remélem, hogy döntőbe jut. Imádom!

  • Sanyi

    Unalmas szám,de lehet döntőbe jut.Bár remélem nem fog.

  • Fabiana

    Erm… Nem jó, nem rossz. A dal még úgy ahogy elmegy és tetszik, hogy szerbül hagyták, de már látom lelki szemeimmel a mindenféle színben és formában úszó színpadot, ruhákat, szóval a tipikus retró vonalat. Szép, szép a színes, de a túl színes irritáló és unalmas… Szóval szerintem óvatosabban kellene majd hátteret és ruhát választani, mert ez így borzalom… Ennél szerintem nagyon igaz, hogy a kevesebb több volna.

  • Balint005

    Én nem tudom, mit neveztek retró vonalnak, de nekem nem tűnik ki a többi dal közül, semmivel. Ennek ellenére kifejezetten szeretem, az elődöntőjében az 5. nálam, de ha mindenkit nézek, Katit kivéve, mert őt nem rangsorolom (bár tuti top 5 lenne) akkor is a Szerb dal nálam 43/9

  • rocknish

    Top 10 nálam! Csupa derű ez a dal.

  • schanc

    Én kedvelem. Szurkolok neki.

  • Nyee

    Nagyon szeretem ezt a dalt.Különleges,anyanyelvű,vidám és tökéletes hangulatot fog varázsolni…remélem döntős lesz

  • Erzsi

    Na végre, hogy megérkeztek a támogatók is… Már azt hittem, csak nekem tetszik. De nagyon!

  • Balint005

    Erzsi, nem olyan rossz dal ez, hogy csak neked tetsszen 😉
    De azért a győzelemre minden bizonnyal nem lesz esélye.

    • Erzsi

      Egy percig sem gondolom, hogy megnyerhetné. (Sőt egyelőre a döntőbe jutásáért is lerághatom a körmömet az escnation-t véve előrejelzésnek.)De nekem az idei mezőnyben ez a legjobb dal. (Ami persze a mezőnyt is minősíti.)

  • Dorka

    Nekem tetszik, főleg ez a retrós vonulata :).

  • Zsoxee

    Nálam tuti befutó,nagyon tetszik és remélem minimum a top 10 be benne lesz.
    Szerintem nem kéne le……i!
    Haajráá Nina!!