Naptár

2011. április
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2011: San Marino

Tudósító: Szücs Zoltán
Forrás: eurovision.tv

„Kicsi a bors, de erős…” Oly sokszor halljuk ezt a közmondást, hogy már-már közhelyesnek hat, de ha megnézzük a miniállamok Eurovíziós sikereit, talán megértjük, hogy miről is van szó. Monaco 1971-ben megnyerte a versenyt és háromszor lett bronzérmes, Luxemburg öt győzelemmel büszkélkedhet, és már Máltát is láthattuk kétszer a dobogó második fokán. San Marino 2008-ban próbálkozott először, akkor nem jutottak döntőbe – idei képviselőjük, Senit azonban alátámaszthatja az idézetet.

A széles körben elismert r’n’b-énekesnő, Senit Zadik afrikai, egészen pontosan eritreai felmenőkkel büszkélkedhet. Olaszországban, Bolognában látta meg a napvilágot, de zenei karrierjét már Svájcban kezdte, 1999-ben. 2001-ben pályája Németországba szólította, ahol az Oroszlánkirály című musicalben játszott. Első szólóalbuma 2006-ban jelent meg, melyet egy év múlva egy újabb követett. Ezeken olasz nyelvű dalok kaptak helyet, a helyi eladási listákon pedig előkelő helyezést értek el. 2009-ben Los Angeles városában fölvette harmadik lemezének anyagát, amely a „So high” címet kapta. Ugyanez az év meghozta neki a műsorvezetőként történő debütálás lehetőségét is: saját ranglista-show-ban szórakoztatta a Hip Hop TV nézőit. 2010-ben először lépett fel Eritreában.

Az utóbbi időben az énekesnő idejének nagy részét Nyugat-Amerikában töltötte, ahol neves producerekkel együtt dolgozott készülő új albumán. Európa azonban mindig is fontos marad számára – ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy vállalta az Eurovíziós Dalfesztiválon való részvételt.

A dalról: Radiosa Romani szerzeményének a szerelem a témája. Senit áll a tengerparton, bámulja a vizet – a nyugalom és az örökkévalóság hullámait. Az egész világ halott körülötte, ő csak barátjára tud gondolni, de erre jó oka van: ha a férfi is beleegyezik, ma becsukják maguk mögött az ajtót, és kint hagyják a problémákat, a bánatot. Megfogják majd egymás kezét, fátylat borítanak az idő sürgetésére: ez az ő éjszakájuk lesz, és csak egymásra fognak koncentrálni.

9 hozzászólás Napi Eurovízió 2011: San Marino

  • schanc

    Nálam épp a határon van, hogy továbbjut-e az elődöntőből, amúgy kellemes kis dal.

  • Zolecs

    Nagyon langyos, úgy ahogy van. Semmi kiemelkedő rész nincs benne, egysíkú . Én biztos lapátra tenném, és szerintem európa sem tesz másként…Nem ilyen dalok kellenek ilyen versenyre.

  • Gabiii

    Kb Csézy effektus csak értelmesebb szöveg. Ez a dal első helyen kb senkinél se szerepel…nem a legrosszabb de ki fog rá szavazni?

  • Máté M

    Én éppenhogy, már láttam első helyen, de csak egyszer. Nálam döntős, mert kis kellemes, meg aranyos. Jobb mint Csézy, és remélem nem lesz utolsó, de a döntőhöz ez sajnos biztosan nem elég, egy ilyen erős mezőnyben. Egyébként én egyre jobban kezdem preferálni a második elődöntőt 😉 Erősebb mint a miénk.

  • Gabiii

    Az első elődöntőben több az olyan dal ami teljesen esélytelen viszont van 4-5 nagyon erős és sztem 12-13 lehetséges továbbjutó van. A másodikban 3 igazán erős dal van viszont itt egyszerüen fogalmam sincs ki fog továbbjutni az utolsó 5 helyen. Szerintem esélyes 15-16 produkció is a továbbjutásra (Macedónia Moldova és Belgium tuti nem)

  • msz

    A hangja Senitnek jó de a dal gyenge. És egyvalami: SAN MARINO MIÉRT NEM OLASZUL ÉNEKEL????????? Úgy még esélyük is lett volna.

  • Balint005

    nagyon unalmas, teljesen el fog veszni a mezőnyben. tuti nem döntős
    nálam elődöntőben a 16. összesen meg 35/43 :S

  • Zoli

    Középmezőny. Senki sem fog rá szavazni, de mivel nem egy megosztó dal, el fogják fogadni. Nem úgy, mint például a norvégot, amire rengetegen fognak szavazni, de sokak hátán áll fel tőle a szőr. Lásd én.

  • János

    Azért nem kell elkiabálni a dolgokat. Kitudja, hogy a nagyszínpad mit fog kihozni belőle. Nekem nagyon tetszik a dal,de tény, nagyobb erőbedobással kellene előadni.
    Személy szerint örülök az olasz nyelv elhanyagolásának..