Naptár

2011. április
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2011: Horvátország

Tudósító: Szücs Zoltán
Forrás: eurovision.tv

A tavalyi év egyik legmegdöbbentőbb fordulata a horvát színekben versenyző Feminnem kiesett az elődöntőben. Horvátország 2009-ben pedig a zsűrinek köszönhette a továbbjutást. Idén Daria Kinzer megy Düsseldorfba, hogy szépítsen az utóbbi két év eredményein. Célja megvalósításához pedig nem más fegyvert használ, mint Boris Djurdjevic „Celebrate” című szerzeményét, mely nyilván nagy konkurenciát fog jelenteni a mi Katinknak. Daria ráadásul félig hazai pályán fog megmérettetni.

1988-ban, május végén született Németországban. Édesanyja horvát, édesapja német származású. 11 évesen már egy bécsi zeneiskola éltanulója volt, emellett pedig szerepelt a Macskák és a Chicago című musicalekben is. Tanult zongorázni, de a hangsúlyt mindig az éneklésre fektette – olyan remek tanárai voltak, mint például Elly Wright, a „fehér nő fekete hanggal”, vagy Thomas Frank, osztrák színész, a Starmania című tehetségkutató zsűritagja és rendezője. Később egyébként Daria részt vett ebben a műsorban is. Az énekesnő
konzervatóriumot is végzett.

Számos műfaj – jazz, musical – kipróbálása után végül a popzenénél horgonyzott le. Nemzetközi porondról Celine Dion és Mariah Carey a példaképei, a horvát előadók közül pedig Vanna. Számos tévéfelvétel és szólókoncert köthető hozzá. A színház iránti szeretete felnőtt korában sem lankadt – még a Hairben is játszott.

Érdekességként megemlíthető, hogy még a Dora Fesztivál megnyerése előtt azt a jóslatot kapta, hogy részt fog venni az Eurovíziós Dalfesztiválon, és meg is fogja nyerni azt. Májusban meglátjuk, beteljesül-e a jövendölés második fele is.

A dalról: nagyon vidám számmal állunk szemben. Az időpont: péntek este. Nyílnak a klubok, Daria pedig táncra buzdít minket: „emeld fel a kezeidet, és engedd, hogy a varázslat a szívedbe szálljon!” Ráadásul nem csak felhőtlen időtöltést nyújt nekünk a zene, hanem a lelkeket is meggyógyítja. Ugye, hogy kihagyhatatlan!?

9 hozzászólás Napi Eurovízió 2011: Horvátország

  • Zolecs

    Végülis nem rossz, nálam továbbjutó, de európa felől már nem vagyok ennyire biztos benne.

    Viszont horvátul sokkal jobban tetszene, a tavalyi dalukat is azért szerettem nagyon, valahogy bejön nekem a horvát,mint nyelv.Jaj de sajnáltam h kiestek, 🙁

    Egy kis konkurenciát biztos jelenthet, jó lett volna ha több dal hangzik el köztünk, nem csak izlandé.De mondjuk ez lehet h nem számít.

    Ehhez a jósolásos dologhoz pedig annyit, hogy amikor jósoltak, akkor még nem hallották a magyar dalt 😀

  • Nyee

    Az egyik legjobb dal idén,Hajrá Daria!!

  • Minoli

    Tavaly nagyon sajnáltam, hogy a horvátok nem jutottak a döntőbe, a Lako je sve a mai napig rajta van az mp3 lejátszómon, és ugyan egy mukkot sem értek belőle, az egyik kedvenc dalom.
    A Celebrate is nagyon tetszik, és remélem, hogy döntős lesz! 🙂

  • schanc

    Nekem Ambrus Rita jut eszembe a csajról. Amúgy tetszik a dal.

  • msz

    Tegnap az MTV-n ez a szám volt, pont elkaptam a végét. Amúgy nem rossz de a tavalyi az egyik legnagyobb kedvencem volt.

  • Zoli

    Szerintem nem lesz döntős, nem tetszik. Bár a múltkor hallottam egy balladaverziót (más valaki nem látta oiko-n?) és az nagyon jó volt, azzal több esélyük lenne.