Naptár

2011. április
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Napi Eurovízió 2011: Ausztria

Tudósító: Németh Bálint
Forrás: eurovision.tv

Ausztria utoljára 2007-ben küldött versenyzőt az Eurovíziós Dalversenyre, akkor a 27. helyen végeztek a rekordlétszámú 28 fős elődöntőben. Ez el is vette a kedvüket a szerepléstől jó pár évre, azonban Németország tavalyi győzelme meggyőzte őket a részvételről. Így a „sógorok” idén visszatérnek, mégpedig Nadine Beiler „The Secret Is Love” című dalával.

Az énekesnő a tiroli Innsbruckban született és egy ottani zenei gimnáziumban tanult. Nadine zenével és énekléssel nőtt fel: „Egy igazán zeneszerető családból származom és már 5 évesen voltak fellépéseim karácsonykor és a családi ünnepségeken.”
Nadine számára az ismertséget az ORF 2006-os tehetségkutatója hozta meg, amelyet 2500 versenyző közül nyert meg. A karrierje azonban ezután meglehetősen lassan haladt előre. Nem csoda, hiszen akkor még csak 16 éves volt. Még le kellett érettségiznie, majd az Innsbrucki Egyetemen kezdett el jogot tanulni.
Azonban a tehetséget nem lehet sokáig elfojtani, így Nadine jelentkezett a 2011-es osztrák nemzeti döntőre. Dala, a „The Secret Is Love” elsöprő győzelmet aratott, így ő képviselheti Ausztriát Düsseldorfban.
A dal szövegét Nadine írta. A 21 éves tehetség mi másról is énekelhetne, mint a szerelemről: álmaiban a szerelmével szárnyal egy békés világban, ahol eltűnik minden félelme és kétsége. „Mindannyian álmodozók vagyunk a magunk módján egy másik világban. Együtt mindenre képesek vagyunk, a titok benned van. Ez a szerelem.” Álmodozás közben tehát rájön, hogy a szerelem a titok, és ennek ismeretében már képes látni az élet csodáját. Ezek után elképzelhető, hogy inkább a filozófia szakot kellett volna választania.

11 hozzászólás Napi Eurovízió 2011: Ausztria

 • Balint005

  Érdekes ez a dal. Nadine hangja csodálatos, a dal is gyönyörű, nekem valami mégis hiányzik. Nem tudom hogy mi, de hiányzik.

  Éppen most töltök fel a youtube-ra egy top 43-as videót, amit az éjszaka kb. este tíztől hajnal 5-ig csináltam kisebb megszakításokkal. És ott Nadine 43/20. tehát középmezőny, de én drukkolok neki hogy bejusson 🙂

 • Zolecs

  Ezek a pirítások a végén hatalmasak 😀

  Az elején nagyon tetszett, mert tényleg jó hangja van a csajnak.De! Mint Bálintnál, nekem is hiányzik belőle valami,kicsit olyan unalmas,de nem vészes.
  Hogy egy 2-es sorszámmal mit kezd egy Ausztria azt nem tudom..Szerintem semmit. :S

 • msz

  Nekem ez az eleje óta tetszett, majd az új dalok kiszorították, aztán újra megkedveltem. Egyenlőre 43/5 de majd meglátjuk.

 • Vivi

  Nem tudom, nálam az elődöntőből épp hogy tovább jut, de egyébként semmi extra. Inkább jó dal mint rossz, de engem annyira nem fog meg.

 • schanc

  Nekem az egyik kedvencem. Nagyon szurkolok neki, iszonyat tehetséges. A számot meg rajzfilmbetétként simán el tudnám képzelni, ahogy ezt már valaki valahogy írta korábban.

 • Zsolti

  Maga a dal nem lenne több egy közepesnél, de Nadine hangjával elképesztően jó.

 • Gabiii

  Én szurkolok nekik de nagyon sok a lassu dal a 2. elődöntőben szal nem biztos az a továbbjutás…

 • Norbi

  Ne másold már be mindenhova ezt a szart mert kurvára idegesítő -.-

 • Bakancs

  Nekem nem a kedvencem, de szerintem ott a helye a döntőben, mert kell egy ilyen szám is 🙂

 • Máté M

  Nekem bejön. Az osztrák NF alatt a Trackshittaz és Charlee mellett a kedvencem volt. Már annyira nem kedvelem, de szép dal; van esélye, de mivel már bebizonyosodott, hogy a második elődöntő az erősebb, ezért nem sok esélyt látok a továbbjutásra 🙁

 • ubulthebest

  Én kifejezetten szeretem ezt a számot. Nálam TOP10-ben van. 😀 Szerintem Nadine hagja nagyon szép, erős és jól adja elő az egészet, maga a dal tényleg nem lenne nagy durranás, de Nadine tudja, hogy kell jóvá tenni (szerintem).
  A második helyről nem tudom mennyi esélye lesz a döntőre, de remélem, hogy bekerül. Én drukkolok neki. 🙂