A színpad félkész állapotban – fotókkal

Tudósító: Ötvös Zoltán
forrás: eurovision.de

Már csak pár nap van hátra az első delegációk düsseldorfi érkezéséig, hogy megkezdjék próbáikat a 2011-es Eurovíziós Dalversenyre. A városkép napról napra változik, és mindenki a nagy esemény lázában ég – plakátok kerülnek ki, a villamosok ESC-designra festve közlekednek a városban – a technikusok teljes sebességgel dolgoznak az arénában az év legnagyobb szórakoztató showjának előkészületein.

 

Nézők is a show részei lesznek A belső tér egyre nagyobb/felismerhetőbb alakot ölt, a két hatalmas LED fal már áll a színpad mögött.

Arra, hogy itt nemrég még focimérkőzések zajlottak, már nem emlékeztet semmi. A focikapuk és a gyep helyett most egy nagy színpad látható az aréna belsejében. „A színpad átmérője 13 méter lesz” mondta Thomas Schreiber, az ARD Eurovízióért felelős munkatársa. A tervezés célja többek között az volt, hogy a színpad ne legyen túlméretezett –„különben az előadók úgy néznek ki rajta, mint a hangyák”, és mi ezt szerettük volna megakadályozni. Az Eurovízió eddigi legnagyobb színpada 2009-ben Moszkvában volt, aminek 29 méter volt az átmérője.
A show koncepciójához hozzátartozik, hogy bevonják a közönséget. “Általában a közönség az ilyen műsorokban eltűnik a háttérben, az idei ESC-nél ez másképp lesz” mondta Schreiber.


Nemzetközi érdeklődés
Nemcsak magát az arénát építik nagy erőkkel, hanem a sajtóközpontot is. Ennek az atlétikai csarnok ad otthont, ami rögtön az aréna mellett található. “körülbelül 2500 újságírót várunk, akiknek a sajtóközpontban 700 hely áll majd rendelkezésre, amiből 30 számítógéppel felszerelt lesz” mondta Till Kraft (a sajtóközpontért felelős személy)

Úgy látszik az érdeklődés különösen nagy lesz ebben az évben. Ezt nem csak az akkreditált újságírók nagy száma mutatja, hanem a különböző országokban már bejelentett, különleges Eurovíziós programok is. Például a francia televízió újra műsorára tűzi a Visszaszámlálás című műsort, amit május 14-én közvetlenül a döntő előtt közvetítenek, úgy mint például Németországban már évek óta, a „Reeperbahn adást” sugározzák.


Magdalena Tul kezd az ESC színpadán
Még a csarnokban nem építettek fel teljesen mindent, de már a bontásra is gondolni kell: „amit három hét alatt építettünk fel, öt- hét napunk lesz arra, hogy lebontsuk” magyarázza Dieter Thiessen, az ESC műszaki vezetője. Mindazonáltal az első mérföldkő május 1-je lesz: ekkor áll 10 órai kezdéssel Magdalena Tul a színpadra és nyitja meg a tesztmaratont.

Több képet itt lehet találni: http://www.eurovision.de/news/arenaduesseldorfumbau101.html

58 Comments

Hát ezen a színpadon biztosan megtaláljuk az énekeseket, nem túl nagy, de egyébként jól néz ki 🙂
Én már csak arra vagyok kíváncsi, hogy ha a közönség körülveszi a színpadot, akkor hogyan viszik be például Eric Saade ablakkereteit és azokat hova rakja ekkora színpadon??

Nem hiszem, hogy teljes egészében körbeveszi a közönség, lesznek másnak is kellékei. Biztos lesz egy pár méter szabadon hagyva a kör kerületén, ahol hozzák-viszik a cuccokat. Esetleg a közönség bevonása alatt azt értik, hogy ők fognak pakolászni 😀

Én ami a második képen van, azt nem értem, hogy mi az a másik kis kör ami kinyúlik a színpadból… két színpad? Végülis ha jól emlékszem tavaly is volt ilyen, de Safurán kívül nem nagyon emlékszem, hogy más használta volna! Ő is csak levegőt kapkodva futkározott rajta… Hmm nem tudom…

Amit viszont nagyon szeretnék, ha az MTV is leadná a Visszaszámlálást! 🙂

De a műholdat miért kellene így kiemelniük? 🙂 Ilyen kúpszerűen meg van magasítva a vége, pont mint a színpad. Lehet, hogy csak a műsorvezetőknek lesz, bár valószínűbb, hogy az énekesek is lemehetnek majd oda.

Ahogy elnézem rengeteg úgymond”fény lehetőség” van(xD erre most nem jutott jobb az eszembe) ez majd nagyon jól jöhet Katinak!!!

az biztos hogy arról a szinpadról senki nem fog lemászni hogy átmenjen a kisszinpadra! Valószinűnek tartom én is hogy a kicsin lesz a szatelit! egyébként nekem nagyon tetszik, a LED fal pedig még nincs kész 60×18 méteres lesz, és a 60 az szerintem a szélességére vonatkozik, szóval a két ledfal összefog érni, mögötte pedig látszik a greenroom! egyedül azt nem tudom felfogni miértelme lesz annak hogy a közönség a szinpad mögött lesz, előre sajnálom azokat akik 120 eurot adtak azért, hogy a versenyt hátulról nézhessék végig :S az viszont jó ötlet, hogy a led fal távolabb van a szinpadtól, mert igy nem fog megtörténni az, ami belgrádban, hogy a közeli képeken nem látszott mivan a ledfalon, engem ez borzasztóan idegesiett a belgrádi versenykor! csak azt sajnálom hogy nem lehetek ott! alig várom a versenyt 🙂

Hidd el, lenne, aki összetenné a két kezét, ha hátulról, de élőben, a helyszínről nézhetné végig az Eurovíziót…

De mondjuk az elődöntőkre van még hely a szinpad oldalán is, sőt előtte is, mögötte pedig már nincs, ki az aki direkt oda szeretne ülni, ha van hely a szinpad előtt is? nekem ez a furcsa…

Úgy látszik lemaradtam valahol, most esik le, miért jön mindenki a műholddal! Szóval a színpad közelében elhelyeznek egy “Satellite”-ot?

A műhold funkciójára azért még kíváncsi vagyok, mert nem hiszem, hogy csak úgy oda raknak egyet, az elég hülyén nézne ki… Lehet, hogy egy jókora diszkógömb lesz 😀

A kisszínpadra biztos az énekesek mehetnek majd le. 2002,2007,2008 és 2009. Ezekben az években is voltak hasonlók.

Szépen alakul az Aréna….már nagyon várom,hogy ott legyünk és az eurovíziós plakáttal díszített villamoson utazzunk 🙂 (Belgrádba is nagy élmény volt).Valamint remélem sikerül az Arénába bejutni próbára és az elődöntőre 🙂
Nekem már most jobban tetszik a színpad….csak ne legyen olyan nagy mint a 2009es orosz!!

Szerintem viszont a kisszínpad maga a szatelit. A eurovision.de-n a képek alatti szövegből legalábbis ez derül ki: “a körkörös színapot a szépen tervezett, íves kifutóval a mellékszínpadhoz, az úgynevezett satellithez, több mint 2000 égő és fényeffekt világítja meg”. Egyébként a Satellit németül holdat, mellékbolygót is jelent, vagyis a kisebb színpadot a nagy hodjaként kell elképzelni.

Az is lehet, hogy a ledfal mozgatható lesz, azért van 2 darabból, és a végén szétnyitják, mint tavaly, amikor felemelték a “fényfalat”

Basszus az a LED fal így van kész nem építik tovább!!! Összehúzható lesz és amikor a szavazás kezdődik szét fogják húzni! Remek ötlet:)))

Na igen,ez volt a másik ötletem 😀 csak én abból indultam ki hogy több hirben szerepelt hogy 60×18 méteres, ez pedig nem tűnik 60 szélesnek… na de ez a megoldás jó, csak huzzák össze, ne igy a két szélén legyen végig…

Nekem így első “félkész” ránézésre kicsinek tűnik. 🙁
Szeretem, ha nagy a színpad. A moszkvai verseny mind a dalokat, mind a színpadot tekintve király volt! 😛

Sokan mondják, hogy nem a díszletet kell nézni, hanem a dalokat kell hallgatni. DE! Ha van egy kicsit laposabb dal, egy jó LED-es díszlet javíthat rajta! Idén ez hatványozottan igaz, mert össz-vissz van vagy 10 jó dal, 10 középmezőny, a többi nem tetszik, 3 meg bűnrossz (belga, portugál, moldáv).
Már tavaly is spóroltak a háttéren a norvégok, idén meg nagyon mini lesz. Sajna… 🙁 🙁

Ha mi nyernénk, jövöre milyen lenne a színpad!?
Előhoznák az Mtv raktárából a 40 éves Táncdalfesztivál díszletét. 😀 😀 😀

És a szavazást a Matáv támogatná, és az elektronikus tábla helyett beújítanánk a 60-as években használt manuális táblához, amin pakolgatták a számokat 😀

A “három bűnrossz” közül kettő kedvenc nálam. Mindegy, tavaly is szembementem a néppel Malcolm Lincoln iránti rajongásommal. Nekem tetszik a színpad, és Katinak is jól fog jönni – a próba alapján szerintem nincs annyira mozgalmas a koreográfia, mint például Ádok Zolinál, így egy harmincas átmérőjűt már lehet, hogy nem tudnának jól kihasználni. Ez viszont kedvező. És szép.

Ne sz*rjunk. Jó lesz az. Majd május 2-án délelőtt megláttjátok Magda Tult és máshogy fogjátok gondolni 😀

Attól hogy kicsi miért ne lehetne látványos? Szerintem sokkal szebb és eredetibb mint a moszkvai (ott a fönt mozgó valamik tetszettek de maga a színpad nem jött be és túl nagy volt)Az meg hogy középen van rengeteg új lehetőséget fog adni az előadóknak majd meglátjátok így még látványosabb lesz mint valaha.Tavaly is ment itt a hőbörgés hogy milyen sz*r az egész aztán tvben (szerintem) nagyon jól mutatott. Persze nem volt annyira csilli-villi de jó volt az összhatás.

Akkor jó:) amugy érdekes ez a rádió az imént valaki felolvasta h kik szerinte az esélyesek (nem tom ki volt sajna) és az 5 ország között voltunk mi is:)

És melyik országokat mondta? Csak most kapcsolódtam be. Tippem: Magyarország, Anglia, Németország, Svédország, Franciaország

Sejtettem azt is csak, nagyon szeretem Lenát és nem bírtam ki 😀
Egyébként szerintem ebben az évben a szokásosnál jobban kiemelkedik a legfőbb esélyesek tábora tehát kb. 99% hogy ebből az 5-6 országból nyer valaki.

Nagyon aranyos volt Kati, olyan jóízűen nevetett! 🙂 Csak azt az angolt kell egy picit még gyakorolni és tökély lesz minden!

Ákos 🙂 a tegnapi napon sikerült kiokoskodni, hogy nagy valószínűséggel a nagy színpadból kinyúló kis mellékszínpad lesz az úgynevezett Satelit vagyis műhold.
Tegnap ahogy Thomas írta, csak akkor olvastam utána én is az eurovision.de-n a képek alatti kis kommentárokat, eddig erre nem is figyeltem, és így már logikus ez a kisszínpados magyarázat!

bár kitudja! 🙂

Comments are closed.