Naptár

2011. március
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Svédország: Eric Saade – Popular

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4Im1RyvP1Js[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: svt.se

Ma este véget ért az idei Melodifestivalen, ahol a sok elődöntő és egy izgalmas döntő után a svéd slágergyáros Fredrik Kempe által szerzett dal, a „Popular” nyert Eric Saade előadásában. Frederik Kempe-nek ez a harmadik dala, ami Melodifestivalen győztes, a másik két dal a „La Voix” (2009) és a „Hero” (2008). A „Popular” a második elődöntőben fog versenyezni. Gratulálunk!

129 hozzászólás Svédország: Eric Saade – Popular

  • Tusán

    Nagyon jó dal, de ahhoz, hogy élvezzem, az kell, hogy ne nézzem hozzá a videót és ne tudjam, hogy milyen karakterű is az énekes.

  • Dávid

    Szövegileg nem nagyon erőltetik meg magukat. Meghallgattam a Danny „in the club” c. számát, hát…in the club, the club, in the club, the club 😀 Legalább a zenei része normális…

  • Zso

    Nagyon jó dal! 🙂
    TOP5:
    Törökország
    Bosznia-Hercegovina
    Svédország
    Ausztria
    Magyarország
    Sajnos Horvátország a másik verzióval nem tetszik, pedig az első verzió nagyon jó volt.

  • Julius

    Na összeírtam én is a TOP 5 listám mivel megvan az összes dal.

    1. Magyarország/Svédország
    2. Magyarország/Svédország
    3. Írország
    4. Lengyelország
    5. Románia

  • Sanya

    Szerintem ez borzasztó,bocsánat akinek ez tetszik
    időnként még hamis is.

  • Zolecs

    Áhhh,elkönyveltem magamban hogy svédország fog nyerni, ha törnek,ha nem de Eric fog nyerni.
    Akárhány top-ot nézek, mindenhol az első, a srác jól néz ki, a dal populáris,a tánc nagyon ott van, tinicsajok lesznek bőven…mi kell még? 🙂
    Tudom nem kéne ilyet még ilyenkor kijelenteni ,de szerintem ebből Stockholm 2012 lesz.
    Bár én egy Azeri győzelemnek örvendenék, de ezzel is kiegyezek.

  • Bakancs

    Szerintem is nagyon esélyes a győzelemre, csak én a szöveggel még mindig nem tudok kibékülni 😀

  • Gumman

    Én örülnék ha győzne, mert akkor élőben nézném jövőre, de azthiszem idén, bátran kijelenthetem hogy Stockholm helyett akár Budapest 2o12 is lehet.:) Egy szavazat a Svédektöl már biztos van!Hajrá

  • Matheus

    Nem vagyok feltétlenül biztos abban, hogy Eric képes nyerni, én úgy gondolom amennyire Eric nyerni tud, úgy mi is tudunk. 🙂
    Szeretem ezt a számot egyik kedvencem, de nem örülnék neki, ha ő lenne a végső győztes.
    Köszönjük Gumman. 🙂

    • Fabiana

      Matheus, abszolút egyetértek veled! Hajrá, de ne nyerjen! Sőt, ne végezzen előrébb, mint Kati, mert nála még a show-jával együtt sem jobb! 😛 Főleg akkor látom kevesebb esélyét a győzelmének, ha tényleg nem engedik neki az üvegtördelést. Ugyanis legutoljára azt olvastam, hogy valszeg nem fogják engedni, mivel nem akarnak esetleg belőle balesetet meg sokáig tart eltakarítani és nincs annyi idő erre. Persze Eric nem örül ennek, mivel ezen múlik a sikere… hozzátette, hogy tulajdonképpen az üvegtörés az, ami kifejezi a mondanivalóját a dalnak. :/

      http://wiwibloggs.com/2011/03/13/will-eric-saade-break-glass-on-stage-at-eurovision-2011/9120/

  • Toki

    Én viszont Zolecs véleményét osztom. Teljesen elkeserítő, hogy annak ellenére, hogy a dalszöveg körülbelül a Coco Jumbo-val van egy szinten, mégis szinte minden top tetején van Youtube-on. És teljesen jogosan: egyszeri eladhatóság szempontjából (amiről tulajdonképpen az Eurovízió szól) a svéd a legjobb dal idén. Tényleg jó a produkció, a megjelenés, az energia, a szám, és sok a szomszédos skandináv-német-angol-izlandi szavazótábor.
    Hiába vagyok kiakadva a szöveg miatt, nálam is top3-ban van, mivel valóban hihetetlenül fülbemászó. Valószínűleg egy hónap múlva, amikor már meghallgattam kb 100x a számot, már nem fog tetszeni (ellentétben Kati dalával), de így egyszeri shownak fáj kimondani, de jobb a Popular a What about my dreams?-nél.
    Szerintem egyértelműen győztes dal, persze én örülnék a legjobban, ha tévednék és Kati mögött végezne, mondjuk a 2. helyen. 🙂

  • Dávid

    Nem tudom mi szükség erre az üveg törésre, meg tavaly a „fürdésre”. Ha azt hiszik, hogy ezek nélkül nem is olyan jó, akkor igazuk van. Egyszer oké, elmegy, de végighaknizza így európát, akkor a versenyen már unalmas lesz…remélem a csávó élőben nem lesz olyan jó, mint ahogy pár felvételen hallani is lehetett.

  • Szandra

    Azért az üvegtörés tényleg olyan pluszt ad a dalnak, ami megragadja az embert, és a kis plusz számít, bár ebben a mezőnyben nem igazán…szerintem így is nyerni fog.
    Amúgy nekem abszolút kedvenc lett ez a dal, és nem tinilányosságból, azon már túl vagyok, hanem mozgalmas dal, jó ritmusú, a szöveg tényleg hagy kivetni valót.
    Persze én is Kati sikeréért szorítok leginkább(valahol egy nemzetközi szavazáson még sajnos az elődöntő első 10 helyén se láttam:( ez picit aggaszt)
    Ha nem mi nyerjünk, nyerjen Svédország!

    • Ezüstróka

      Hát én őszintén szólva már most ráuntam erre Popular-re, pedig az elején tetszett. Nekem ez azok közé tartozik, amik gyorsan beeszik magát az ember fejébe, de ugyanolyan gyorsan el is távoznak. Csak az a baj, hogy aki ott először fogja hallani, az még a tetszős fázisban lesz :S

      • Dávid

        Szerintem is nagyon hamar rá lehet unni, főleg hogy még a versenyig sok idő van. Nem sokszor hallgattam meg, de már nekem is unalmas. De ki tudja, hogyan dől el a szavazás majd.

    • Dávid

      Érdemes megnézni, hogy a szavazós oldalakon akárki szavazhat-e, vagy bárki bármire, és sok oldalon van olyan rész, ami a látogatókat regisztrálja ország szerint. Ha egy ország az élmezőnyben van és mondjuk az látogatók között is ők voltak a legtöbben, akkor sejthető, miért az ő országuk vezet. Tehát ezekből a szavazásokból sokat nem lehet lemérni, sajnos úgyis majd a valós szavazás lesz a lényeges.

  • msz

    Lehet hogy kicsit későn kezdek el kömmentelni de síelni voltam Ausztriában. És mellékesen egyszer sem hallottam a rádióban Nadine Beilert…
    Ebből 2012 Stockholm lesz! Nem azért mert ez a kedvencem (második) egyszerűen ez fog nyerni.

  • Gretissz

    Hát én örülnék ha nyerne 😀 örülnék magyarországnak, mert szeretném hogy egyszer mi is nyerjünk és mi rendezhessük meg, de most a svédeknek szurkolok és nekik örülnék.

  • Moms

    Én személy szerint inkább a magyaroknak szurkolok (: Végre már 1 jószám, (és azért ismerjük be, rá férne Magyarországra). Mindenféleképpen benne lesz a top5 ben Eric is és Kati is. A kérdés az hogy milyen sorrendben… 😛
    (ui: a szlovákok is biztos top5 nekem)

  • Réka

    Nekem ez tetszik ( de sok jó szám volt a a melodifestiválon pl. OMG – The Moniker)

    Én a Katinak szurkolok de biztos hogy az Eric is benne lesz a top 3- omban . Nekem ez a sorend

    1. Kati- What about my dreams / Szerelem miért múlsz
    2.Eric-Popular
    3. A friend in London- New Tomorrow ( Dánia)

  • fairygirl

    OMG… rettenetesen gagyi tucatpopdal. A svédektől jobbra számítottam.

  • én

    azért a BWO sokkal jobb ennél…annak értelme is van (néha…

  • Fabiana

    Úgy tűnik láthatjuk Eric üvegtördelős showját a versenyen is. Állítólag valami lepel lesz a színpadon, hogy minél gyorsabban el lehessen takarítani az üvegdarabokat. Kíváncsi vagyok, hogy milyen arányban lesznek táncosok és vokalisták a színpadon és persze arra is, hogy előre felvett vokál nélkül mit tud Eric produkálni!

  • tyky8

    A legnagyobb konkurenciánk, pontosan a tinilányok és az egyszeri hallgatásra fülbemászó dallam miatt…
    Viszont nem értem a szöveg kritikáját. Mármint, oké, nem egy irodalmi műalkotás, de én örülök mint majom a farkának, mert nem olyan mint egy átlagos, énekeljünk a szerelemről szövegű.

    Félreértés ne essék: Wolf Katit tenném az első helyre, annak van varázsa, az egész dallama magában mesél a szerelemről…

  • BenJoe

    Pfff…
    Lehet, hogy ez a szám Popular, de egy kicsit sem „BenJoeular”!
    Azt viszont el kell ismernem, hogy a koreográfia néhány eleme kifejezetten jó és tetszik. Ezzel együtt nálam az alsóházban kapott csak egy csekélyke helyet, mondjuk 3/10.

  • Balint005

    Hivatalos videóklipp: http://www.youtube.com/watch?v=v2iF0Mz2GK4

    A dal jó, de én jobb klippet vártam :/

  • Gretissz

    Én nagyon szeretem ezt a számot, nekem ez az idei kedvencem. De a klip nagyon nem tetszik, sokkal jobbat vártam.

  • Ezüstróka

    Hát, ez a klip tényleg nem nagy durranás. Azt hiszem, klipek terén is Kati vezet nálam eddig.

  • Bogi

    Nekem tetszik, bár Katié meg az azerieké a legjobb sztem. A történet egyszerű, de hát ilyen szövegtől mit vártunk? (én am mindig röhögök az első soron /impossible-possible/ a fantázia határtalan ^^XD)

  • Zoey

    Hát számomra szörnyű ez a klip. Én se látom a felét, olyan sötét, és nem is nagyon szól semmiről. Azt mondom, inkább a Melodifestivalen-es klipet adják le a tv-kben, mert ez pocsék lett. Pont a látványon volt ott a lényeg, de ebben ez egyáltalán nincs benne. Nem baj, legalább a mi klipünk jobb, és talán több embernek tetszik meg ez által.

  • én

    nah ez a klip szerintem is tök szar…!!én azt mondom, akkor is inkább a BWO..

  • sztamcsi

    Ez sz@r!
    Előbb kínoznám magam Modern Talkinggal, mint ezzel a gány zenével…