Fehéroroszország: Anastasyia Vinnikova – I love Belarus

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=k_E3vDkTlmU[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: escdaily.com
Eredeti kiadás_ 2011.02.28. 22:22

A fehérorosz köztévé hosszú hallgatás után végül bemutatta azt a dalt, melyet egy belső zsűri delegált a 2011-es Eurovízióra. Anastasyia Vinnikova “Born In Bielorussia” című dala lesz a fehérorosz versenydal. Gratulálunk!
Friss: a dal megváltozott, I love Belarus lett a címe.


A régi verzió itt:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9NhjbBeaJRw[/youtube]

79 Comments

Hm mikor először meghallottam az új verziót nagyon ellene voltam, de azóta sokat változott a véleményem, egyre jobban tetszik. 🙂

Na ezt aztán elcseszték már megint!
Csak a szöveget kellett volna átírni! Előző százszor jobb volt, nekem tettszett! Kórussal is rendben volt, csak ne USSR-ről legyen dicsőítő himnusz.
Nézzük a jó oldalát! Talán döntős lesz. Elődöntőben ránk nem jelent veszélyt, döntőben pedig Wolf Kati leelőzheti könnyen!!!! 🙂

Az eredeti eléggé furcsa volt, de épp ezért érdekes, ez az új olyan semmilyen…Nem hiszem, hogy sok vizet fog zavarni a versenyen…remélem legalábbis 🙂

Ez előzőt nem hallottam, nem tudom mi volt a kavarás, amit tudok, hogy egy kisebb összeget fel mernék tenni a végső győzelmére.
Szerintem a legnagyobb potenciális győztes.

Értékelem a hazaszeretetét, amit nem bánok, ha megnyilvánul nemzetközi plénium előtt is, de ez a cím (Szeretem Belorussziát) szerintem túl nyers, bennem szegényes fantáziára vall. Nézzük meg: nálunk, ahol rengeteg a hazafias dal, bujdosó- és katonadal, rockopera, irredenta nóta, egyiknek sincs ilyen refrénje, hogy “Szeretem Magyarországot”. Erkel Bánk bánja sem fogalmaz ilyen nyersen akkor sem, amikor aztán nem szabad sajnálni az érzelmek kifakadását: “Hazám, hazám, Te mindenem…” Mennyivel szebb ez!
ami egyebekben a belorusz dalt illeti: Van benne sok jó rész, de mindig, amikor átvált a népiesből modernbe, úgy csúszik nálam lefelé a tetszési index.

Kis kiegészítés: úgy tűnik ez csak egy fehérorosz nyelvű változata a dalnak és marad az angol nyelvű I love Belarus. Bocsi a félrenézésért!

HAJRÁ WOLF KATI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
JÖVŐRE LEGYEN BUDAPESTEN AZ EUROVÍZIÓS DALVERSENY!!!!!!

Comments are closed.