Franciaország: Amaury Vassili – Sonniu

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uEb7hRo-Qyk[/youtube]Tudósító: Klész Imre
Forrás: youtube.com

Idén nagy divat először csak részleteket bemutatni egy versenydalból. A Youtube és az amazon.com szerint ezen a videón hallható részlet Amaury Vassili versenydalából. Friss: a teljes verzió elérhető az eurovision.tv youtube csatornáján.

51 Comments

Meghallgattam a számot, és azt kell mondanom: örülök, hogy a franciák végre komolyan veszik a versenyt.
Igaz, hogy nem egy átlagos eurovíziós dal, de legalább nem is egy olcsó. Igaz, hogy nálam elmaradt az az igazi “robbanás”, a katarzis, amikor igazán megmutathatja a hangját az énekes; de el kell ismernem, hogy nem rossz.
(Akármennyire is himnuszéneklő versenyesnek neveztem pár kommenttel feljebb 🙂 )

Különös ez a szám.
Amikor az első néhány másodpercet közölte csak le a francia tévé, akkor himnuszéneklő versenynek neveztem, és teljesen lenéztem.
Amikor először teljességében meghallgattam, még mindig nem éreztem azt a valamit, amitől ennek nekem tetszenie kellene.
Ezek után figyeltem, hogy a fogadóirodák sorrendjén mindenütt a legelső helyen áll.
És most meghallgattam ismét, az élőben előadott verziót.
És most már ütött.
Gyönyörű szám, és komolyan hatalmas esélye van a győzelemre.

Győzhet is. A zsűri mindenhol magas pontot ad neki, az biztos. A tenyérbemászó fej egyenes folytatása a Dima Bilan – Alexander Rybak sornak.
Egyelőre ellendrukker vagyok.

1,SERBIA 1,DENMARK 2,HUNGARY 3,SLOVENIA 4,NORWAY 5,ROMANIA 6,SWITZERLAND 7,ITALY 8,FRANCE 9,TURKEY 10,BELGIUM 11,ICELAND
12,GERMANY 13,BOSNIA-HERZEGOVINA 14,LATVIA 15,UNITED KINGDOM
16,RUSSIA 17,AUSTRIA 18,FINLAND 19,ARMENIA 20,POLAND 21,SPAIN
22,CYPRUS 23,CROATIA 24,SLOVAKIA 25,BELORUSSIA 26,BULGARIA
27,ESTONIA 28,NETHERLAND 29,GEORGI 30,ALBANIA 31,LITHUANIA
32,GRECE 33,MACEDONIA 34,MOLDVA 35,MALTA 36,IRELAND 37,ISRAEL
38,PORTUGAL

Az eleje Vangelis, a kétharmadáig nagyon szép a szám, de az utolsó harmada márnem tetszik, olyan mozgalmista benyomást kelt bennem.

Az eleje tiszta Vangelis, ahogy Gábor is írta. 😀 Szerintem szép dal, olyan Josh Groban-es és nagyon cool hangja van a fickónak.

Szerintem az opera elvben halott műfaj lenne egy ilyen fesztiválon, de a franciáknak úgy tűnik, bejött. Mondjuk én imádom, de az sosem mérvadó. 😀

Drágáim, ez nem opera. A műfaj neve crossover, Magyarországon kívül nagyon ismert, operaénekesi kvalitásokkal rendelkező előadókkal. Egyfajta keverék, musical is, opera is, pop is.

sziasztok! hát meghallgattam.szerintem egy nagyon gyenge Josh Goban utánzat.a zenei stílus ugyanaz,a haja is hasonló,és próbál úgy énekelni mint Josh,csak nem igazán jön össze.arról nem beszélve,hogy a klippen és a tv fellépésen még normálisan tátogni se képes és rá van írva,hogy nem élőben énekel.ha szeretnétekilyen zenét igazán profi előadásban hallani ,akkor hallgassátok meg Josh Grobant,és hallani fogjátok az igazi különbséget.De a zene jó volt.:-)

HAJRÁ WOLF KATI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
JÖVŐRE LEGYEN BUDAPESTEN AZ EUROVÍZIÓS DALVERSENY!!!!!!

Az esélyes francia Vassilinek kitűnő tenor hangja van,de szerepeltetése véleményem szerint műfaj tévesztés,mert “dala” a könnyűzene kategóriától idegen!
Sanya:tavárisi konyec???

Attól függetlenül, hogy teljesen egyetértek veled és szerintem sem nagyon illik bele ebbe a mezőnybe a francia énekes; azért megjegyeznék valamit:
Ez egy dalverseny. Dalokkal. Nem feltétlenül könnyűzenei produkciókkal.
De ettől függetlenül ismét leírom: egyetértek veled 🙂

Comments are closed.