Düsseldorf 2011: Rajtsorrend sorsolás – Magyarország a 15-ös

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

A 2011-es Eurovíziós Dalfesztivál előkészületei ismét fontos ponthoz értek: megvan az összes dal, most már csak sorba kell rendezni őket. Ma kisorsolják azt, hogy melyik ország hányadikként fog fellépni, illetve a döntőn a szavazatokat bejelentő szóvivők megjelenési sorrendjét is most fogják meghatározni. Néhány országnak lehetősége lesz saját magának választani rajtszámot, a szerencsének köszönhetően. Az eurovision.tv élőben közvetít a Delegációvezetők találkozójáról.

 

Először is bejelentették, hogy a versenyeken mikor tarthatnak a résztvevő televíziók reklámszünetet. Az elődöntőkön az 5-ös és a 14-es dal után, a döntőben pedig a 12-es dal után lesz lehetőség erre. Persze, akik nem tartanak reklámszünetet, azon televíziók nézői sem fognak unatkozni.

Mondott néhány szót az EBU Eurovízióért felelős főellenőre (az új Svante) Jon Ola Sand.

Az elődöntőn résztvevő dalokat korábban már szétválogatták aszerint, hogy melyik országok az elődöntők melyik felében fognak fellépni. Ez hasznos amiatt, hogy a delegációk könnyebben tudják tervezni a düsseldorfi útjukat.

Itt figyelembe vették a korábbi évek szavazási szokásait is amiatt, hogy enyhítsék a diaszpóra és szimpátiaszavazatok hatását.

Az első elődöntő sorrendje:

Lengyelországot húzták ki először, így ők választhatnak sorszámot: 1-est választottak.

01 Lengyelország
02 Norvégia
03 Albánia
04 Örményország
05 Törökország
06 Szerbia
07 Oroszország
08 Svájc
09 Grúzia
10 Finnország
Az első elődöntő második felében Görögország dönthet a rajtsorrendjükről (itt izgultunk Magyarországért, mi nem választhatunk), ők a 19-est választották.
11 Málta
12 San Marino
13 Horvátország
14 Izland
15 Magyarország
16 Portugália
17 Litvánia
18 Azerbajdzsán
19 Görögország

Második elődöntő
Szlovákia választhat sorszámot: az 5-öst választották.
01 Bosznia-Hercegovina
02 Ausztria
03 Hollandia
04 Belgium
05 Szlovákia
06 Ukrajna
07 Moldova
08 Svédország
09 Ciprus

A második elődöntő második felére kezdik a húzást. Elsőként Lettországot húzták ki, ők választhatnak rajtszámot. A 17-est választották.
10 Bulgária
11 Macedónia VJK
12 Izrael
13 Szlovénia
14 Románia
15 Észtország
16 Fehéroroszország
17 Lettország
18 Dánia
19 Írország

Most kisorsolják a döntőre az ötösfogat országok rajtsorrendjét. 25 hely kiadó. Most országot és sorszámot is húznak. Az elsőnek kihúzott ország szintén választhat magának rajtszámot. Spanyolországot érte a szerencse, a 22-est választották.

22 Spanyolország
14 Nagy-Britannia
16 Németország
11 Franciaország
12 Olaszország

A második elődöntő befejezése után fognak sorszámot osztani mindkét elődöntőből a továbbjutott országoknak. Úgy tűnik, most nem fogják sorba rendezni a pontbemondó szóvivők megjelenési sorrendjét.

102 Comments

A felső menüsorból elérhető a 2011-es Eurovízió rajtsorrendje, a dalcímekre kattintva pedig előjönnek a nemzeti döntők végeredményéről szóló cikkek. Lehet hogy csicsásabb lesz később a táblázat, de egyelőre még így marad.

Nem, én most olvastam, hogy szerbül fogja énekelni. A lengyelek is meggondolták magukat és mégiscsak lengyelül lesz a dal. Na ez mindkettő részéről jó ötlet szerintem. 😀

Hajaj, escnation-ös szavazáson sajnos Svédország nagyon kezd feljönni… Második elődöntőben már megelőzte Észtországot a döntőben pedig minket is. 🙁

Én is összehoztam egy elvileg végleges listát, de hangulatfüggőnek tűnik, úgyhogy még változhat:
Első elődöntő:
1. Magyarország
2. Lengyelország
3. Azerbajdzsán
4. Albánia
5. Litvánia
6. Törökország
7. Norvégia
8. Örményország
9. Oroszország
10. Horvátország
——–
11. Görögország
12. Svájc
13. Szerbia
14. Málta
15. Grúzia
16. Izland
17. San Marino
18. Portugália
19. Finnország

Második elődöntő:
1. Fehéroroszország
2. Svédország
3. Észtország
4. Bosznia-Hercegovina
5. Lettország
6. Ausztria
7. Szlovénia
8. Írország
9. Dánia
10. Belgium
——–
11. Szlovákia
12. Bulgária
13. Izrael
14. Románia
15. Ukrajna
16. Hollandia
17. Ciprus
18. Moldova
19. Macedónia VJK

Szerintem elég ízlésficamos vagyok, de ez van…:D
😀 😀

A 15-ös szám nem rossz-persze ha tényleg kevés ország tart reklámszünetet (mert azért az Eurovízió nézőinek a többsége átlag néző, nem olyan fan, mint mi, simán kimennek közben, és lehet, hogy nem érnek vissza a blokk végére, és azt sem élik meg nagy tragédiának :D)… Én a 17. helyre szavaztam anno, mert az nem a legvége, de azoknak a többsége is látja egészben, akik esetleg később kapcsolódtak be… de ilyen téren tán csak nem lesz probléma a 15. hellyel sem, és hála a jó égnek nem a két hasonló típusú dal közvetlen közelében leszünk (és azok közül is, ami nekem erősebbnek tűnik, a legelső bemutatott dal…).

Szerintem kellemes dal a bosnyák,nekem tetszik,szerintem van esélyük idén a top 10 be benne lenniük.A lengyel dalt sajna már kicsit unalmasnak tartom többszöri meghallgatás után,ha tovább is jutnak szerintem nem az első 5be lesznek ott.Az orosz dal egész jó!

Comments are closed.