Düsseldorf 2011: Rajtsorrend sorsolás – Magyarország a 15-ös

Tudósító: Klész Imre
Forrás: eurovision.tv

A 2011-es Eurovíziós Dalfesztivál előkészületei ismét fontos ponthoz értek: megvan az összes dal, most már csak sorba kell rendezni őket. Ma kisorsolják azt, hogy melyik ország hányadikként fog fellépni, illetve a döntőn a szavazatokat bejelentő szóvivők megjelenési sorrendjét is most fogják meghatározni. Néhány országnak lehetősége lesz saját magának választani rajtszámot, a szerencsének köszönhetően. Az eurovision.tv élőben közvetít a Delegációvezetők találkozójáról.

 

Először is bejelentették, hogy a versenyeken mikor tarthatnak a résztvevő televíziók reklámszünetet. Az elődöntőkön az 5-ös és a 14-es dal után, a döntőben pedig a 12-es dal után lesz lehetőség erre. Persze, akik nem tartanak reklámszünetet, azon televíziók nézői sem fognak unatkozni.

Mondott néhány szót az EBU Eurovízióért felelős főellenőre (az új Svante) Jon Ola Sand.

Az elődöntőn résztvevő dalokat korábban már szétválogatták aszerint, hogy melyik országok az elődöntők melyik felében fognak fellépni. Ez hasznos amiatt, hogy a delegációk könnyebben tudják tervezni a düsseldorfi útjukat.

Itt figyelembe vették a korábbi évek szavazási szokásait is amiatt, hogy enyhítsék a diaszpóra és szimpátiaszavazatok hatását.

Az első elődöntő sorrendje:

Lengyelországot húzták ki először, így ők választhatnak sorszámot: 1-est választottak.

01 Lengyelország
02 Norvégia
03 Albánia
04 Örményország
05 Törökország
06 Szerbia
07 Oroszország
08 Svájc
09 Grúzia
10 Finnország
Az első elődöntő második felében Görögország dönthet a rajtsorrendjükről (itt izgultunk Magyarországért, mi nem választhatunk), ők a 19-est választották.
11 Málta
12 San Marino
13 Horvátország
14 Izland
15 Magyarország
16 Portugália
17 Litvánia
18 Azerbajdzsán
19 Görögország

Második elődöntő
Szlovákia választhat sorszámot: az 5-öst választották.
01 Bosznia-Hercegovina
02 Ausztria
03 Hollandia
04 Belgium
05 Szlovákia
06 Ukrajna
07 Moldova
08 Svédország
09 Ciprus

A második elődöntő második felére kezdik a húzást. Elsőként Lettországot húzták ki, ők választhatnak rajtszámot. A 17-est választották.
10 Bulgária
11 Macedónia VJK
12 Izrael
13 Szlovénia
14 Románia
15 Észtország
16 Fehéroroszország
17 Lettország
18 Dánia
19 Írország

Most kisorsolják a döntőre az ötösfogat országok rajtsorrendjét. 25 hely kiadó. Most országot és sorszámot is húznak. Az elsőnek kihúzott ország szintén választhat magának rajtszámot. Spanyolországot érte a szerencse, a 22-est választották.

22 Spanyolország
14 Nagy-Britannia
16 Németország
11 Franciaország
12 Olaszország

A második elődöntő befejezése után fognak sorszámot osztani mindkét elődöntőből a továbbjutott országoknak. Úgy tűnik, most nem fogják sorba rendezni a pontbemondó szóvivők megjelenési sorrendjét.

Comments

102 hozzászólás a(z) “Düsseldorf 2011: Rajtsorrend sorsolás – Magyarország a 15-ös” bejegyzéshez

 1. bazsa avatar
  bazsa

  Jó lesz ez, igaz én 17-18.-at akartam leginkább, de a 15-ös is jó szám így 15.-én 😀 Az lehet egy kis hátránya, hogy a csatornák előtte fognak reklámot tartani (mivel a 14. után lehetséges ez) és ha hirtelen jövünk a reklám után, sokan még nem ülnek vissza a tv elé. Viszont az is lehet hogy egy kis pihenés után jobban újdonságként fog hatni Kati dala. 😉

 2. dano89 avatar
  dano89

  Én nagyon örüök az eredménynek, bízom abban, hogy a szünet utáni meglepetést kihasználva még nagyobb hatást tud majd Kati elérni!

 3. Matheus avatar
  Matheus

  Nem durva, hogy a legesélyesebbek észtek és mi ( a szavazásokalapján=escnation) mindketten 15-ös számot kaptuk. 😀

 4. István33 avatar
  István33

  Ez teljesen jó. Amikor már lement az összes konkurens női előadó (Lengyelo., Szerbia, Horváto.), két gyenge szám (Izland és Portugália) között, de nem a végén, mikor már mindenki elfáradna, jön a magyar dal, aminek a többi csajos dallal ellentétben van mondanivalója. A hangsúlyt az előadásban a drámára és a hengtechnikára kell helyezni, s nem lesz baj.
  Azért nagyon nem könnyű csoport ez. Nem azért, mert annyi jó dal van benne, hanem mert a politikailag összeszavazó országok két nagy csoportja is van itt. (A volt szovjet tagországok közül pont azok négyen, amelyek tőlünk távol, egymáshoz közel helyezkednek el + Litvánia, valamint nagyon sok (6) a mediterrán ország, amelyek bár egymástól távol fekszenek, de hasonló zenei ízléssel rendelkeznek. Reméljük nekik is tetszeni fog tetszeni Kati dala, s nem fognak féltékenységből hanyagolni minket.
  Hajrá, Kati!

 5. Kajli25 avatar
  Kajli25

  Jó lesz az a 15. hely 🙂 Hajrá Kati!!! :)))

 6. Matheus avatar
  Matheus

  Nagyon közel kerültek egymáshoz a nagy országok Spanyol van csak távolabb tőlük. 🙂
  én örülök a 15. helynek. szerintem kiváló. 🙂

 7. dano89 avatar
  dano89

  És most elmennek ebédelni, utána meg sorsolják a pontbemondók sorrendjét? 😀

 8. Ezüstróka avatar
  Ezüstróka

  Szerintem is szuper a 15-ös 🙂 A legjobb, hogy utánunk az egyik legpocsékabb dal jön 😀

 9. István33 avatar
  István33

  Ami még feltűnő, hogy a mi elődöntőnk első felében egymás után van nagyon sok jó favorit, így van „esélye”, hogy sok jó dal elvérzik. Mindegy, verekedjük túl magunkat ezen az iszonyatosan nehéz elődöntőn, s azután, ha kiejtettünk néhány hasonló profilú dalt, a döntőben már akármi is lehet.

 10. Dávid avatar
  Dávid

  Hát…inkább lett volna a 14. hely. Azért az necces, hogy pont a reklám után lesz. Valljuk be szinte mindenki elkapcsol, ha reklám kezdődik és időben sokszor nem kapcsol vissza az ember…de reméljük nem fog rosszul elsülni.

 11. Fabiana avatar
  Fabiana

  Szerintem jó a 15-ös szám, előttünk Izland, ami idén nem túl acélos, mögöttünk Portugália, ami azért csekély esélyekkel rendelkezik. Viszont ha reklám lesz előttünk, az nem a legjobb. Amúgy a lengyelek választása elég érdekes, és szerintem nem biztos, hogy jó elsőnek lenni ezzel a dallal így angolul. Kicsit suicid választás szerintem, de majd meglátjuk. A Big-ek meg elég szép számokat kaptak, főleg a francia opera után lesz érdekes az olasz jazz… A németek is jól jártak a 16-al.

 12. Bálint avatar

  Szerintem is jó 🙂 Viszont aki a döntőben a 15-öst kapja, az nagyon megszívja a Blue és Lena között

 13. fer avatar
  fer

  Na, szerintem jo Magyarorszag pozicioja…

  A romanoknak nem tudom mennyire jo v rosszz… Szerintem ugyis benne lesznek a dontobe…

 14. Fabiana avatar
  Fabiana

  Nem tudom, hogy hány reklámszünet lehet a műsor alatt, de ha pl. 1-et, akkor úgy volna logikus, hogy a 10. után a 11. előtt, nem? 15. előtt miért tartanának reklámszünetet? Tavaly hogy volt ez?

 15. fules87 avatar
  fules87

  bocsi, de felvételről hol lehet újranézni a sorsolást???

 16. Sanyi avatar
  Sanyi

  Ha azt vesszük a 14-es sem lett volna jobb,mert aki reklámozni akar menni az lehet nem várja meg a 14. számot végig,de a 15 kicsit szerencsésebb,a reklám alatt legalább lehet sok szavazatot küldeni Magyarországra!

  1. Zolitt avatar
   Zolitt

   ????? ha még nem hallották, hogy küldjenek szavazatot ránk??? 😀
   meg amúgy nem minden ország tart reklámszünetet!

   Én az első 5-öt eddig az eddigi szavazási tendenciára alapozva úgy ahogy van továbbjutónak gondoltam volna, de így már nagyobb az esély szerintem is, hogy valaki kihulljon közülük!
   Egy Portugália és egy Litvánia utáni fellépéssel Azerieknek meg a Görögöknek pedig szerintem egyenes az útjuk a döntőbe.

   Nehéz lesz! :S De nem lehetetlen! 😀 😀 Főleg ha van valami alapja azoknak a szavazásoknak amiket eddig láttunk! 🙂

 17. fer avatar
  fer

  Sanyi te felrebeszelsz… Elolvastad figyelmesen mit ir?

  A reklam a 14. fellepo szam utan lesz, es Magyaroszag a reklam utan fog enekelni, nezz utana

 18. dano89 avatar
  dano89

  Engem is érdekelne, hogy hol lehet újranézni a sorsolást…tudja valaki?

 19. fer avatar
  fer

  Snyi, elnezest, igazad van… nem voltam figyelmes 😛

 20. fer avatar
  fer

  Wolf Katit meghivta ROMAN TELEVIZIO Marcius 26-an… Remelem eljon Romaniaba… Ha nem 26-an, akkor Aprilis 9-en, mikor lesz egy eurovizios koncert szervezve…

  1. Dávid avatar
   Dávid

   Remélem elmegy, most ez a legjobb, amit tehet, hogy a legtöbb országba elmegy, előadja a dalt és eljuttatják a rádiókhoz.

   1. fer avatar
    fer

    Szerintem is… habar o kijelentette a Duna TV-ben , hogy Romania nem szavazhat az elso elodontoben, mikor megkerdeztek tole, hogy megy-e orszagokban promoturnera…, remelem evvel nem celzott semmire…

 21. dano89 avatar
  dano89

  fer biztos hogy jó ez a link? nekem semmi nem jön be, csak szöveg…:(

 22. fer avatar
  fer

  Dano 89… Ramessz a linkre es utana ott irja felul PAST EVENTS… Nincs annyi logikad??? Ejnye ejnye…

  1. Dávid avatar
   Dávid

   Nekem mindent lejátszik a gép, de ezt nem 🙁 Remélem valaki felteszi előbb-utóbb a youtube-ra.

   1. fer avatar
    fer

    Le kell toltened az OCTOSHAPE PLUG-INT!!! AZ 2 perc es kesz van… Utana ujratoltod az oldalt ES MEGY!!!

   2. Dávid avatar
    Dávid

    Köszi, sikerült. Eddig is láttam, hogy telepítgetni akar valamit, de hagytam, mert megtaláltam máshol is azt, amit meg akartam nézni.

 23. dano89 avatar
  dano89

  Vektor…köszönöm…
  fer…kössz…pff

 24. Zolecs avatar
  Zolecs

  Hát a lengyeleknek elment az eszük, ekkora lehetőséget kihagyni.A görögöket nem kellett félteni, jóhogy az uccsót válasszák, ez a leglogikusabb lépés…
  Jó lesz a 15. hely, főleg hogy horvátország előttünk van, aztán izland meg portugália között nem is lehetett volna jobb.
  Viszont a big5 közül csak a spanyolnak örvendek, a többi szerepelhetett volna előbb is, főleg a francia meg UK !

 25. tilla77 avatar
  tilla77

  Szegény svédek sorsolása nem túl kedvező, az 5 nagyé viszont érdekes, Sabina ugyanarról az oldalról húzta a borítékokat…nem lennék meglepve, ha a jobb oldalon a kisebb sorszámok szerepeltek volna…de ez csak egy aprócska megjegyzés…mindenesetre nem baj, ha a nagyok egy határon vannak…

 26. zaffarano avatar

  A reklámok miatt nem kell aggódni, kevés országban van ilyenkor reklámszünet. A britek ilyenkor például helyszíni interjúkat szoktak csinálni. Magyarországon nem emlékszem, hogy megszakították volna valaha is reklámmal a versenyt. Szerintem az olaszok biztos fognak reklámot adni. A 15-ös jó. lehetett volna rosszabb is. Nagyon a végén talán nem jó lenni a versenynek, főleg akkor ha a néző belefárad a sok, számára nem szimpatikus dalba 🙂

 27. fer avatar
  fer

  Ma lattam Wolf Katit eneleklni a miniszterelnok beszede utan… Elegge nem tetszett az eloadasa… valahol visszalehet azt nezni???

  1. Máté M avatar
   Máté M

   Szerintem ott is elbűvölő volt. Itt énekelt először a HAZÁÉRT 😀

  1. Bakancs avatar
   Bakancs

   Szerintem egy jó előadás volt, mármint a nemzeti ünnepség alapstílusához pontosan illett 🙂

   1. fer avatar
    fer

    A szam az szep, de amikor fel kell vigye a hangjat, kisse falcs… Na d emindegy… 🙂