Szlovákia visszalépett – 42 ország maradt

Tudósító: Klész Imre
Forrás: esctoday.com – eurovisiontimes.wordpress.com

Szlovákia mégis kihasználta az extra haladékot – mint korábban azt megírtuk, így minden körülményt figyelembe véve visszalépnek a 2011-es Eurovíziótól. Az újonnan megalakult összevont rádió és televízió ideiglenes vezetőjének, Lubos Macha-nak a bejelentése szerint az intézmény sok adósságot halmozott fel, és az Eurovízión való részvétel csak tetézné az anyagi gondokat. A vezető ráadásul azt sem tudja megjósolni, hogy mikor várható északi szomszédunk visszatérése. Az eurovisiontimes.wordpress.com szerint máig kellett volna az RTVS-nek szponzort találnia az eurovíziós részvételhez, de a küldetésük sajnos nem járt sikerrel.

19 Comments

uhh hát ez gáz! 🙁 ki-be ki-be… és csak kint maradt a végén… Tényleg nagy gondok lehetnek, ha nem tudják mikor térnek vissza. De azért remélem jövőre már visszatérhetnek!

Sajnálom,de megértem őket,mert ha olyan jó dallal nem tudtak bejutni,akkor tényleg nem sok esély lett volna arra hogy most meg sikerüljön.(jó tudom elvileg nincs semmi összefüggés a 2 között,de én így gondolom)abszolut megérdemelték volna a továbbjutást.annak pedig semmi esetre sem tudható be a kiesés hogy hamis volt mert mint már elmondtam egy jópárszor,abban lena volt a csúcs.

Hát ilyen nem létezik. Játszanak velünk, vagy mi?
Lett volna megint két tizenkilenc fős elődöntő, erre fel meg lesz egy 18-as, meg egy 19-es :S fasza. Kedvenc országom volt Szlovákia, kár, hogy ez nem jött össze nekik.

a szlovak tv-nek nagy gondjai vannak, allandoana sikkasztasokrol szolnak a hirek, folyamatos elbocsajtasok vannak, s probalnak mindenikt elhallgattatni, csakhogy a sajat boruket mentsek. bar hogyha nagyon akartak volna, akkor biztos meg tudtak volna oldani a resztvetelt. pl. egy belso kivalasztassal egy rakas penzt sporolhattak volna meg, mert az elmult ket evben a nemzeti dontoik eleg igenyesek voltak, ami ugye nem kis penzbe kerul, megha telefonon is lehetett szavazni, nem hiszem hogy a kiadasaik megterultek, Szlovakia kis allam.

Nálam abszolút kedvencem Szlovákia volt, nem értettem hogy kerülhettek ennyire a végére.
Hát sajnálom hogy nem vesznek részt. Remélem megoldódik minél hamarabb a problémájuk.

Hát sajnálom, hogy nem indulnak. :S Pedig jó volt látni, hogy most minden szomszédunk indul… szép lett volna. Megértem őket, a 2010-es dallal be kellett volna menniük a döntőbe… de nem így alakult. 🙁

szlovakianak sokkalta jobb szamai voltak mind magyarorszagnak es a szlovak ugyrol nem tudtok semmit patrik from slovakia

Slovak republic, szerintem politikába most ne menjünk bele, de a két ország zenéjét is butaság lenne összehasonlítani. Amúgy Kristina szerintem hamisabb volt, mint Lena, és nem volt kisugárzása sem. 2009-ben viszont érdemeltek volna továbbjutást.

Hát az a kő kemény 2 db dal amivel eddig indultak Esc-n az temérdek, attól szerintem azért voltak nekünk jobbak, bár Kristina elég jó volt én is sajnálom…

Volt nekik több daluk is, asszem összesen 5. Ugyanis a 90-es években is próbálkoztak egy párszor, de nem sok sikerrel; legjobb helyet 1998-ban a Modlitba nyerte el.

Máté, ráhibáztál, jól hiszed. Eddig pont 5 szlovák dal volt a versenyen. Bár én a wikipedián néztem utána, ilyen tényközlésben megbízhatóak.

Máté csak pontosítok: legjobb helyezést Marcel Palonder – Kým nás máš dala szerezte meg, de a legtobb pontot Kristina – Horehronie dala kapta, 25-ot, igaz, o nem volt dontos. Marcel csak 19-et gyujtott be.

Jaj, de imádom azt a dalt. A Kym nás más-t. És a Modlitba-t még jobban. De a legeslegkedvencebb szlovák dalom a Nekonecna piesen. (Tudom, most 10 pontot zuhant az IQ-m mindenki szemében.) Nem tehetek róla, egyszerűen imádom.

Erzsi, a Nekonecna piesen-t hallgatva jutott eszembe, hogy ez az a dal, amelyik 12 pontot kapott Máltától, ezenkívül összesen szerzett három pontot. Amúgy nálam nem zuhant az IQ-d, de azért a Kym nás más-t és a Modlitba-t jobban kedvelem.

Én minden szlovák dalt szeretek, egyszerűen van valami elbűvölő abban a nyelvben. Amúgy nem tudom milyen megfontolásból, de Málta meg Szlovákia mindig szavaz egymásra 😀 Tetszik, hogy így egymásra találtak, csak így most ez megszakad, hogy 2011-ben nem lesznek 🙁 Amúgy szerintetek melyik elődöntőbe osztanak be minket? És melyikben lesz 18 és melyikben lesz 19 résztvevő? Remélem az első elődöntőbe kerülünk, mivel eddig mindig a másodikban voltunk, és mindig az az erősebb, és onnan nehezebb kitűnni, mint a gyengébbik elődöntőből; bár lehet, hogy idén fordul a kocka xD

Comments are closed.