Naptár

2011. január
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Recent Posts

Legutóbbi hozzászólások

Fórumlista

Franciaország előadót választott

Tudósító: Szücs Zoltán
Forrás: esctoday.com

Ha a franciák tavalyi képviselőjét, Jessy Matadort az idei versenyzővel próbálnánk összehasonlítani, igen nagy lenne a kontraszt. A 2010-es énekest a mai napig sokan támadják „fenékre csapós” koreográfiája miatt, de a köztelevízió idén az ő kedvükben jár majd: a fiatal operaénekes, Amaury Vassili aligha mutat majd be ilyen jellegű táncot a színpadon, talán inkább tenor hangjával ragadja majd meg a nézőket. 21 éves kora ellenére Amaury már túl van több sikeres fellépésen is, népszerűségét pedig mi sem bizonyítaná jobban, mint debütáló albuma, melyből eddig 250.000 példányt adtak el.


A nyugati ország 1977 óta keresi azt a versenyzőt, aki ismét győzelmet hozhat nekik a nagyszabású megmérettetésen. Bár idén több pletyka is elterjedt arra vonatkozóan, hogy a franciák nemzeti döntőt tartanának, erre nem került sor.

9 hozzászólás Franciaország előadót választott

  • Balint005

    Rosszul döntöttek az operénekessel a Franciák. Ezzel már eldőlt hogy nem lesznek a top 10-ben.
    Szerintem pop-operával nem lehet nyerni ESC-et akármilyen jó is a dal. Erre jópélda volt 2009-ben Malena Ermann-tól a La voix. Nagyon imádtam, elődöntőből negyedikként jutott tovább és a döntőbe a top 20-ba se került be. A Francia dalra is ez fog várni.
    Egyébként szerintem nem volt gáz a tavalyi kicsit afrikai beütésű tucatszámuk.
    Bár én éppen valamelyik nap gondolkodtam azon hogy az ESC történetéből amióta figyelemmel követem és visszanéztem néhány évet, melyik dalok fogtak meg, úgy hogy nem csak néhány hétig tetszett, hanem bármikor imádom, és az egyik ilyen dal az Et’ sil fallait le faire Patricia Kaas-tól. Nagyon szeretem azt a dalt, és szerintem most is sanzonnal kellene indulniuk, vagy megpróbálhatták volna felkérni Patriciát hátha most nyert volna, végülis az elmúlt 5-6 évben csak neki sikerült a Franciákat a top 10-be juttatni.

    De azért hajrá Francia ország mert én szeretem a poppos, operás dalokat, csak azok nem érnek el olyan jó eredményt szerintem.

  • Csaba

    Teljesen igazad van!

    Én is szeretem az ilyen típusú dalokat, be is szoktak jutni a döntőbe, de ott nem szerepelnek a top 10-be.

    A Franciák meg eleve döntősök.

  • dAVe

    Figyeljetek teljesen egyetértek veletek, de idén lehet hogy másképp lesz! Sohasem lehet tudni mivel lehet nyerni! Azt viszont nem tagadhatjuk le, hogy jó hangja van és ez egy nagyon fontos tényező a versenyben!

  • hph01

    Én szerettem Jessy Matador számát, nálam a TOP 10-ben van. Amaury Vassili-t majd meglátjuk.

  • Balint005

    Ha olyan fontos tényező lenne a nagyon jó hang, akkor tavaly nem Lena nyert volna, mert akárhogy is imádom Lenát, például Alyosha hangja sokkal jobb volt.

  • ubulthebest

    Hát nem tudom, mit mondjak. Hangja tényleg van. De nem hinném, hogy majd előkelő (TOP10) helyezést érne el….

    Szerintem se a hang a legfőbb, hanem az, hogy mennyire eladható egy alőadó és a dal, amit elő ad… Ha megnézzük, tavaly nagyon sok volt a lassú dal, de az első három mégis gyors dal… még a negyedik helyen is gyors dal van. Az 5. helyen Azerbajdzsán állt, az olyan lassú szám. Csak a 6. helyen volt igazán lassú dal. De azt is a zsűri húzta fel…

  • gabesz

    ..a magyarok végre mikor választanak már?!?!?!??!?!?!

  • Dorka

    Én azért kivárnám a végét. Attól, hogy operaénekes, nem biztos, hogy ilyen Malena-féle crossoverrel vagy vmi unalmas áriázós izével indul (elvileg Didrik is operaénekes vagy vmi hasonló, aztán mégis átlagembernek is fogyasztható dallal indult… vagy ha magyar viszonylatban nézem, akkor az Adagióban is van egy operaénekes, és meglepett, hogy -legalábbis nekem-mennyire élvezhetően énekelt, pedig az opera nem a szívem csücske)… szval a dalon áll vagy bukik minden.

  • Zoli

    Azt én sem mondtam, hogy gáz volt a tavalyi, csak azt, hogy idén más lesz:)